Glasvezel check Is glasvezel bij mijn beschikbaar? Doe de postcodecheck!


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Steeds meer mensen stappen over op glasvezel internet. En dat is niet vreemd. Deze vorm van internet biedt enorm veel voordelen. Zo haal je met “glas” altijd de hoogste snelheden, tot wel 750 mbit per seconde. Daarnaast ben je voorzien van een zeer stabiele privé verbinding met weinig tot geen storingen. Uploaden en downloaden gaat altijd met dezelfde hoge snelheid. We zeggen dan ook wel dat glasvezel een zeer toekomstbestendige manier van internet is. Maar hoe zit het eigenlijk in mijn regio? Kan ik ook al profiteren van alle voordelen, of moet ik het (voorlopig) nog doen met de kabel van Ziggo of ADSL? Via onze glasvezel check achterhaal je razendsnel of de snelste vorm van internet reeds beschikbaar is op jouw adres. Daarbij tonen we ook direct alle beschikbare providers. Je kunt ze zelf jouw pakket online samenstellen en de aanbieders rangschikken op prijs, snelheid of score.

  • De glasvezel check is er voor iedereen die wil weten of glasvezel beschikbaar is op zijn of haar adres
  • Na het invullen van jouw postcode en huisnummer zie je meteen of glas/kabel/ADSL mogelijk is
  • Je ziet uitsluitend de providers die ook leveren op jouw adres
  • Met behulp van de filters kan je zelf jouw ideale abonnement samenstellen. Bijv. met Digitale TV of vast bellen
  • Filter de beschikbare providers eenvoudig op prijs of snelheid. Online afsluiten en overstappen gaat heel eenvoudig

Is glasvezel beschikbaar op mijn adres?

In Nederland hebben we ongeveer 8 miljoen huishoudens. Daarvan zijn er ruim 3 miljoen aangesloten op glasvezel. Dit komt neer op ongeveer 38%. De rest van Nederland is dus nog niet aangesloten, en moet het nog doen met de kabel van Ziggo of de koperen telefoonlijn (ADSL). De komende jaren zullen er veel nieuwe woningen worden aangesloten op “glas”. Op dit moment wordt er met name in het buitengebied volop fiber aangelegd. In het dichtbevolkte stedelijke gebied gaat het nog wat minder snel. Dat komt omdat de noodzaak voor “glas” in het buitengebied veel groter is. Hier moeten veel woningen het nog doen met een relatief trage ADSL-verbinding. Daarom zetten verschillende werkgroepen en initiatieven in op glasvezel in het buitengebied. In de drukkere steden ligt vaak al de coax-kabel. Hiermee hebben huishoudens toegang tot de kabel van Ziggo. Hiermee zijn prima snelheden tot wel 400 Mbit mogelijk.

Doe nu de postcodecheck!

Wil jij direct weten of glasvezel op jouw adres beschikbaar is? Hiervoor bieden wij een handige tool: de glasvezel check. Het enige wat wij nodig hebben is jouw postcode en huisnummer. Deze kan je bovenaan deze pagina invullen. Vervolgens zie je meteen welke internetverbindingen voor jou mogelijk zijn. De opties zijn ADSL (tot 78 Mb/s), Kabel (tot 400 Mb/s) en Glasvezel (tot 750 Mb/s). Wanneer je glasvezel kunt kiezen, dan weet je dat deze vorm van internet beschikbaar is op jouw postcode. Kan je alleen kiezen voor ADSL en/of Kabel? Dan is glas nog niet leverbaar. Wil je weten hoe het staat met de aanleg? Kijk eens of er een lokale werkgroep mee bezig is, of vraag het na bij de gemeente. Op de pagina wanneer glasvezel kan je ook meer lezen over de updates en stand in het land.