Glasvezel internet en bellen Internet met telefonie afsluiten


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


U wil graag internet plus bellen bij dezelfde provider, maar uw televisie over de kabel laten lopen. Het bellen en internetten loopt dan over een DSL-lijn of glasvezel. Door het afnemen van twee producten bij één provider, bent u vaak voordeliger uit. Typ hierboven uw postcode in en druk op ‘vergelijken’. Vervolgens zet u links een vinkje bij ‘Internet & Bellen’ en u ziet gelijk wie de snelste en wie de goedkoopste aanbieder is. Er zijn verschillende aanbieders die internet plus bellen aanbieden. Zo heeft KPN een pakket met die naam, maar ook prijsvechters als Telfort en t-Mobile bieden deze pakketten aan. De technologie die wordt gebruikt voor digitale telefonie is VoIP, Voice over IP. Dit betekent dat de stem wordt omgezet in een digitale code, die bij de ontvanger weer wordt omgezet in analoog stemgeluid. Vaak wordt er gebruik gemaakt van één modem, dat zowel zorgt voor het internet als voor de telefonie. Bij sommige aanbieders kunt u het zelf installeren en bij sommige providers is het gratis om het door een monteur te laten aanleggen.

Het is natuurlijk gewoon mogelijk om met VoIP te bellen naar een analoog vast nummer. Vaak zijn de beltarieven van digitale telefonie lager dan die van analoge telefonie. Het is bij veel providers nog steeds wel duur om vanaf een vaste lijn naar mobiel te bellen, dus het is aan te raden om daarvoor de mobiele telefoon te gebruiken. Als u eenmaal heeft besloten welke provider u wil, is het allemaal zo voor u geregeld. Als u al een abonnement heeft voor internet en/of telefonie, zorgen wij ervoor dat u zonder problemen kunt overstappen! Geen dag zonder internet en uw huidige nummer kunt u altijd meenemen! Stap ook over en bespaar direct. Als u besluit om via glasvezel te gaan bellen, is het dan zo dat u wel gewoon uw nummer mee kunt nemen als u de overstap maakt naar een andere provider? Die vraag gaan we hieronder voor u beantwoorden. Gaat u de overstap maken naar glasvezel omdat u bijvoorbeeld gaat verhuizen, dan kan het wat lastiger zijn om uw huidige nummer mee te nemen. Wij raden u aan om goed te informeren bij de aanbieder waar u naartoe gaat voor uw abonnement of pakket wat precies de mogelijkheden zijn tot nummerbehoud.

Bellen met een glasvezel abonnement

Onze ervaring is dat het over het algemeen altijd wel mogelijk is om uw nummer mee te nemen. De vraag is alleen of dit kosteloos kan of dat hier een prijskaartje aan hangt. Dat is het enige, dat u uw nummer kunt meeverhuizen staat buiten kijf. Dit moet gewoon altijd mogelijk zijn. Het liefst natuurlijk gratis. Soms worden er ook voorwaarden aan u als consument gesteld om uw huidige telefoonnummer mee te kunnen nemen naar uw nieuwe aanbieder. Een voorwaarde die bijvoorbeeld kan worden gesteld is dat u geen lopend abonnement meer mag hebben. Ook kan als voorwaarde worden gesteld dat u nog niet zelf uw abonnement heeft opgezegd. Het klinkt u misschien allemaal een beetje vaag, dat begrijpen we.

Internet + Bellen

En misschien is bovenstaande wel geheel niet van toepassing op de aanbieder waar u naartoe wilt verhuizen. We geven alleen aan dat er in sommige gevallen wel voorwaarden aan nummerbehoud zijn verbonden. Nogmaals, om het zeker te weten zult u moeten informeren bij de aanbieder waar u naartoe gaat. Zij kunnen u exact vertellen wat alle regels en voorwaarden omtrent nummerbehoud zijn. Zoals je kunt lezen is het dus heel interessant om te bellen via glasvezel. Je kunt een internet + bellen abonnement afsluiten of kiezen voor een alles in 1 pakket. In dat laatste pakket zitten alle internetdiensten gebundeld in 1 pakket. Handig toch?

Is het mogelijk om meerdere telefoongesprekken tegelijk te voeren?

Om meerdere gesprekken tegelijk te voeren, heb je aparte nummers of lijnen nodig. Het is mogelijk om een 2de telefoonlijn+nummer aan te vragen: Je kunt zelfs meer nummers aanvragen via Optibel oplossingen, denk ook aan efax of e-reception of aan Skypeoplossingen.

Kom ik zonder telefoon te zitten bij het overstappen?

Op de dag dat uw telefoonnummer zal worden verhuisd komt er een moment dat uw oude (KPN/Ziggo)aansluiting zal worden afgeschakeld. Op dat moment functioneert de oude telefoonaansluiting niet meer en kunt u dus niet meer bellen of worden gebeld. U dient dan in uw meterkast de telefoonstekker uit de oude aansluiting te halen. Zodra u die stekker dan in de telefoonaansluiting op het glasvezelkastje heeft gedaan kunt u meteen weer bellen.

Indien het voor u van groot belang is op die verhuisdag bereikbaar te zijn op uw vaste nummer raden wij u het volgende aan: Schakel de avond voorafgaand uw nummer met *21 door naar uw GSM toestel, en sluit uw vaste telefoonlijn in de meterkast vast aan op de glasvezelaansluiting. U bent zolang bereikbaar via uw mobiele toestel. Zodra het vaste nummer de volgende dag is verhuisd zullen uw huistoestel(len) automatisch weer werken en de doorschakeling naar uw mobiel worden gedeactiveerd.

Kan ik mijn extra (ISDN) telefoonnummers behouden?

Het is helaas NIET mogelijk om ALLE subnummers van een (ISDN) lijn te verhuizen naar een ander telefoon bedrijf. Alleen het hoofdnummer kan gratis geporteerd (overgezet) worden. U kunt maximaal 2 lijnen aanvragen bij XMS. De eerste lijn zit in alle abonnementen met telefonie. Een tweede lijn porteren (nummerbehoud 2e lijn) kost eenmalig € 37,50. Het gebruik van de 2e telefoonlijn kost € 4,50 per maand.

Blijft mijn telefoonnummer hetzelfde?

Ja, uw huidige telefoonnummer blijft ongewijzigd als u via glasvezel gaat bellen.
Daarvoor kunt u uw huidige nummer gratis laten porteren (laten overzetten) van uw huidige aanbieder naar XMS.