Snelste glasvezel provider Het snelste internet via glasvezel? Nu tot wel 1000 Mbit. Vergelijk alle providers!


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Supersnel internet is tegenwoordig eigenlijk onmisbaar. Alles wat we doen gaat online. Surfen op je mobiele telefoon, Instagram en Facebook checken, televsie kijken, series en films streamen via Netflix of Videoland, een filmpje kijken op Youtube of online gamen: we gebruiken het internet steeds vaker en steeds meer intensief. Wanneer je kijkt waar kinderen het internet voor nodig hebben voor school, dan volstaat een matige ADSL-verbinding eigenlijk niet meer. Glasvezel biedt een toekomstbestendige manier van internet. Overal en altijd de meest snelle en stabiele verbinding, waar up- en downloaden met dezelfde hoge snelheid gaat.

De voordelen van snel glasvezel internet
Wat zijn nu de voornaamste voordelen van internet via glasvezel? Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen voor je op. Vervolgens kijken we naar het actuele aanbod in Nederland, en welke snelheid jij thuis mag en kunt verwachten.

 • Een razendsnelle privé internetverbinding
 • Met meerdere apparaten online zonder verlies in snelheid
 • Up- en downloaden gaat met dezelfde hoge snelheid
 • Het glasvezelnetwerk is open waardoor je zelf een provider kunt kiezen
 • Televisie kijken in de hoogste kwaliteit

Welke provider biedt het snelste glasvezel internet?

Wie zich al georiënteerd heeft op glasvezel internet weet voldoende: de snelheden zijn enorm hoog. Er zijn op dit moment pakketten met een snelheid vanaf 50 Mbit oplopend tot wel 750 Mbit bij T-Mobile. Daarnaast zijn de eerste providers al aan het experimenteren met een snelheid van 1000 Mbit of hoger. Dit zijn relatief onbekende spelers zoals Tweak, Netrebel en Jonaz. Dit zijn tegelijkertijd vrij lokale spelers die maar in een aantal steden in Nederland actief zijn. Hecht jij meer waarde aan prijs en service? Bekijk dan ook de goedkoopste en de beste provider pagina.

Hoe vind ik de snelste provider op mijn adres?
De snelheden van de huidige glasvezel abonnementen liggen zeer uiteen. Tussen 50 Mbit/s en 750 Mbit/s, het gaat alle kanten op. In plaats van per provider aan te geven wat de maximum snelheid is, kunnen we het beter omdraaien. Door gebruik te maken van onze glasvezel check  achterhaal je supersnel welke aanbieders er allereerst actief zijn binnen jouw postcodegebied. Op die manier hoef je dus niet de glasvezel snelheden van alle Nederlandse providers met elkaar te vergelijken. Je beperkt je in één keer tot de meest populaire aanbieders die ook daadwerkelijk leveren op jouw adres.

 1. Vul jouw postcode en huisnummer in
 2. Kies hierna voor “glasvezel”, indien mogelijk
 3. Kies een gewenste downloadsnelheid
 4. Geef je wensen door m.b.t. televisie en/of bellen
 5. Je treft nu alle beschikbare (glasvezel) providers die voldoen aan jouw wensen
 6. Sorteer de resultaten op “snelste eerst”
 7. Het snelste glasvezel abonnement staat nu bovenaan
 8. Je kunt deze direct online afsluiten op de website van de provider. Standaard 14 dagen bedenktijd!