Beste glasvezel provider Welke glasvezel provider is het beste? Bekijk de top-5 aanbieders


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Op zoek naar de beste glasvezel provider van juli 2024? Op de website glasvezelinternetaanbieding.nl vind je een compleet overzicht met alle providers, aanbiedingen en contracten. Het vergelijken van aanbieders ging nog nooit zo eenvoudig. Zodra je jouw postcode + huisnummer hebt ingevuld zie je direct een overzicht met beschikbare providers in jouw regio. Allereerst zie je welk type verbindingen mogelijk zijn (glasvezel/kabel/ADSL). Daarbij kan je de providers ook sorteren op prijs en score. En met name dat laatste is interessant. Door de beschikbare aanbieders te rangschikken op score vind je snel en eenvoudig de beste glasvezel internet provider in jouw regio!

Welke glasvezel provider is het beste?

Wat een internet provider “goed” maakt is voor iedereen weer anders. De een hecht veel waarde aan prijs (zie ook goedkoopste glasvezel), terwijl iemand anders uptime, downloadsnelheid of klantenservice veel belangrijker vindt. De “beste” provider kun je dus op verschillende manieren interpreteren. Wij kijken hierbij naar de volgende aspecten:

  • Snelheid van het pakket
  • Prijs per maand
  • Aanbiedingen en welkomstacties
  • Klantenservice

Door te kijken naar al deze afzonderlijke aspecten kunnen we uiteindelijk tot een top-5 van glasvezel aanbieders komen. Bedenk eerst kritisch wat jij belangrijk vindt aan een internet provider. Wil jij de laagste prijs, wil jij de de snelste provider, wil jij een goed bereikbare klantenservice bij problemen, of los je dat liever zelf op? Door voor jezelf te bepalen waar je het meeste waarde aan hecht wordt het kiezen van de beste glasvezel aanbieder een stuk eenvoudiger.

Top 5 glasvezel providers juli 2024

Benieuwd naar de best beoordeelde provider van juli 2024? Organisaties als Tweakers en de Consumentenbond doen met regelmaat onderzoek naar de verschillende providers in Nederland. Op basis van deze gegevens is de onderstaande top-5 aanbieders dan ook tot stand gekomen.

  1. Glasvezel van KPN vanaf €57,49 per maand
  2. Glasvezel van XS4ALL vanaf €66,00 per maand
  3. Glasvezel van Solcon vanaf €56,75 per maand
  4. Glasvezel van Delta vanaf €45,00 per maand
  5. Glasvezel van Telfort vanaf €42,50 per maand

Zoals je wel kunt zien: de prijzen variëren enorm. Dat heeft voor een belangrijk deel te maken met verschillen in snelheid. Zo heb je glasvezel pakketten met een snelheid van 50 Mbit, maar ook van 500 Mb/s. Bedenk voor jezelf goed hoeveel snelheid je nodig hebt. Ben je alleen of met z’n tweeën, en gebruik je internet alleen om te surfen op je telefoon, en om af en toe een serie via Netflix te streamen? Dan heb je aan 50 Mbit meer dan genoeg. Ben je een groot gezin, waar ieder met zijn/haar eigen apparaat online wil zijn? Wordt er volop gestreamd, gedownload en gegamed? In dat geval kan je rustig denken aan een internetsnelheid van 500 Mb/s. Met de beste glasvezel provider van Nederland bereik je eenvoudig dergelijke snelheden. En dat is ook nog eens hartstikke stabiel, zonder storingen!