Internet en televisie glasvezel vergelijken Televisie kijken in hoge kwaliteit via internet? Bekijk de beste Internet en TV pakketten met glasvezel


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


In principe zijn de mogelijkheden met televisie via glasvezel in grote lijnen hetzelfde als de mogelijkheden die u heeft als u televisie kijkt via de kabel of via ADSL. Voor een hele nieuwe televisie ervaring hoeft u dus niet direct glasvezel te bestellen. Echter kan het wel handig zijn om televisie via glasvezel te nemen als u andere diensten als internet en bellen ook via glasvezel afneemt. Door er een alles in 1 pakket van te maken kunt u daarmee wellicht goedkoper uit zijn dan een losse dienst.

Televisie en internet via glasvezel

Zoals gezegd zijn de mogelijkheden voor televisie kijken via glasvezel vrijwel gelijk aan die van de kabel en ADSL. Glasvezel vergelijken hoeft u dus niet direct te doen voor de mogelijkheden, maar uiteraard wel op prijs. Enkele mogelijkheden die u heeft met televisie via glasvezel zijn interactieve TV, waarbij u dus gebruik kunt maken van live opnemen van uw televisie, maar ook live pauzeren. Verder heeft u ook gewoon weer de keuze om uw zenderpakket uit te breiden met zenders als Sport 1 en HBO. Ook dit is dus ongewijzigd ten opzichte van andere manieren van televisie kijken.

Kies voor TV
Als u kiest voor televisie via glasvezel heeft u in elk geval de beschikking om minstens 10 televisiezenders te bekijken in HD-kwaliteit. Dit is standaard. U kunt er natuurlijk zoveel nemen als u wilt, maar dan zal dit wel extra kosten met zich meebrengen. Heeft u dan verder niks nodig om televisie te kijken via glasvezel vraagt u zich wellicht af. Jawel. Als namelijk het signaal van de glasvezel wordt verstuurd via het internet heeft u een zogenaamde decoder nodig. Deze krijgt u overigens vaak gratis bij uw abonnement of pakket. Houd er echter wel rekening mee dat wanneer u uw abonnement of pakket opzegt u de decoder wel terug moet sturen naar de aanbieder. Ga er dus zorgvuldig mee om, daar u de decoder zelf kunt betalen indien u deze niet in goede staat terugstuurt.

De verschillende televisie mogelijkheden

Uiteraard gaat ook televisie kijken via glasvezel indien u kiest voor het pakket internet + tv of voor een alles in 1 pakket. Het is in feite niet zo dat u met televisie via glasvezel andere zaken hoeft te verwachten dan zaken die nu met kabel of ADSL televisie mogelijk zijn, want de zaken die mogelijk zijn komen vrij goed overeen. Met televisie via glasvezel hoeft u in elk geval ook niet minder te verwachten, dus televisie via glasvezel biedt u nog altijd de mogelijkheid om live televisie te kunnen pauzeren, op te nemen, televisie te kijken in HD en daarnaast heeft u met televisie via glasvezel ook de mogelijkheid uw televisie zender aanbod uit te breiden met de zenders van uw keuze, uiteraard tegen een meerprijs. Standaard heeft u de beschikking over 10 HD-zenders. Dit zijn uiteraard de welbekende commerciële en publieke omroepen. Als u wenst kunt u voor meerdere HD-zenders kiezen, maar dit is optioneel.

Decoder voor TV-ontvangst

Bij de meeste glasvezel aanbieders zult u voor televisie ontvangst een decoder nodig hebben. De reden hiervoor is dat de televisie ontvangen wordt via internet en daarvoor is dus de decoder nodig. Een decoder kunt u gratis krijgen bij uw pakket, maar dit houdt wel in dat wanneer u ooit uw abonnement stop mocht zetten de decoder weer ingeleverd dient te worden. Er wordt dus in deze gesproken van bruikleen, dus wees er wel zuinig op. Niet alleen voor uw glasvezel aanbieder, maar uiteraard ook voor uzelf.

Internet en Televisie pakketten

U wil graag internet en televisie bij dezelfde provider afsluiten. U heeft geen vaste telefonie nodig, of u bent tevreden met uw huidige vaste aansluiting. Er zijn veel verschillen tussen de verschillende aanbieders, dus het is altijd een goed idee om de providers te vergelijken. Vul hierboven uw postcode in, en vink vervolgens ‘Internet & TV’ aan op de resultatenpagina. De prijs, internetsnelheid en het aantal tv-zenders zijn de meest belangrijke factoren om uw keuze te bepalen. Bij providers als Telfort en T-Mobile zult u waarschijnlijk vaak het goedkoopst uit zijn. Toch is prijs niet het enige wat van belang is. Bekijk bijvoorbeeld ook de snelheid van het internet. Ook is het aantal zenders van belang. Sommige zenders kunnen alleen bij bepaalde providers worden bekeken.

Zenderpakketten

Bij veel providers is het mogelijk om bij het internet en tv pakket een extra zenderpakket te nemen. Ook kunnen er abonnementen worden afgesloten op betaalzenders, zoals Film 1, HBO of Eredivisie Live. Vergelijk alle internet & tv pakketten die wij aanbieden via onze vergelijktool. Sorteer op prijs, aantal zenders en internetsnelheid om het abonnement te vinden dat bij u past!