Glasvezel alleen internet vergelijken Een glasvezel abonnement met alleen internet? Bekijk hier de goedkoopste providers


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Voordelen van glasvezel internet

Wat een van de grootste voordelen is van glasvezel is het feit dat er een ruime keuze is aan aanbieders. Uiteraard geldt dit alleen voor de regio’s waar op dit moment glasvezel geleverd kan worden, maar dat maakt dan glasvezel vergelijken erg goede aanbiedingen kan opleveren. We zeiden het al eerder, maar op den duur zal er in veel meer plaatsen in Nederland glasvezel beschikbaar zijn. Het probleem dat veel mensen dan nu hebben met bijvoorbeeld kabel internet zal dan veel minder zijn. Het probleem met kabel internet is namelijk dat het erg regio gebonden is. Zo kan er in Zeeland bijvoorbeeld geen UPC worden geleverd of kunnen aanbieders een bepaalde internetsnelheid niet leveren in sommige regio’s en ga zo maar door. Dat probleem zou met de komst van glasvezel verleden tijd moeten worden.

Goedkoopste glasvezel abonnement met alleen internet

Natuurlijk moet er eerst nog wel een hoop gebeuren voordat heel Nederland de beschikking over glasvezel heeft, maar het gaat absoluut de goede kant op. De grote vraag is natuurlijk of de internetsnelheden die worden beloofd door aanbieders ook kunnen worden waar gemaakt. Wat veel mensen die ADSL internet hebben nu toch zullen ervaren is dat ze bij lange na niet de internetsnelheid kunnen halen die door de aanbieder wel wordt voorgeschreven. Hoe dit bij glasvezel internet zal uitpakken moet de toekomst uitwijzen. Waar echter bij kabel vaak internetsnelheden met een maximum van zo rond de 100 Mb/s worden aangeboden kunnen er met glasvezel internet maar liefst snelheden worden aangeboden van 500 Mb/s. Nogmaals, of het allemaal gehaald kan worden is een tweede, maar al zou u slechts 80% van de internetsnelheid halen, dan nog zit u op 400 Mb/s. Natuurlijk, als u betaalt voor 500 Mb/s wilt u ook dat dit wordt gehaald, maar we willen slechts aangeven dat dit nog steeds vele malen sneller is dan internet via de kabel.

Wil jij direct weten wat het goedkoopste glasvezel met alleen internet is? Vul je postcode in, en vergelijk eenvoudig online alle aanbieders die in jouw straat actief zijn. Filter eenvoudig op snelheid of prijs en vind zo de beste deal!

Snelheid van glasvezel internet is belangrijk

De internet snelheid is steeds belangrijker geworden. Door bijvoorbeeld het streamen van muziek, films of games is een snelle internetverbinding een must. Steeds meer mensen kiezen daarom voor glasvezel internet als het aankomt op hun internetverbinding. De internet snelheid ligt hiermee doorgaans hoog genoeg om van de eerder genoemde diensten gebruik te kunnen maken. Je kunt per glasvezel pakket bekijken wat de internet snelheid is wat bij het abonnement hoort.