Glasvezel internet Alkmaar Ontdek alle glasvezel pakketten en bespaar tot wel €90


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Het allersnelste internet met een uptime van 99%? Stap dan vandaag nog over op glasvezel internet Alkmaar. Internet via glasvezel gaat via dunne glasvezelkabels. Digitale gegevens worden dankzij een laserlicht techniek doorgestuurd. Daardoor haal je met gemak een internetsnelheid van 500 – 1000 Mbps. Van storingen heb je nauwelijks last. Zelfs in het geval je met velerlei laptops en smartphones tegelijkertijd internet gebruikt. Noemenswaardig: iedere provider (Fiber, XS4ALL, NLE) mag zijn diensten aan je uitleveren op het glasvezel web. Om die reden is er veel concurrentie op de markt. Al met al zijn er ongeveer vijfentwintig providers. “Glas” is populair en wordt in veel regio’s aangeboden. Een tegenvaller: het is niet te bestellen door het hele land. Weten of glasvezel in Alkmaar al voorhanden is? Start met een postcodecheck, en vergelijk actuele glasvezel-abonnementen van februari 2024.

Inhoudsopgave
Meer weten over de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw gemeente? Via deze pagina tref je alle insights. Kies een van de onderstaande vragen, en je bekijkt à la minute bruikbare info.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Alkmaar
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Alkmaar?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Alkmaar?

Glasvezel vergelijken Alkmaar februari 2024

Online glasvezel providers in Alkmaar vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Hierdoor concurreren de verschillende aanbieders. Providers vergelijken is zodoende zeker ons advies. En ingewikkeld is dat helemaal niet! Via deze website vergelijk je eenvoudig de meest bekende aanbieders (denk aan KPN en Ziggo). Dit is mogelijk met behulp van het volgende stappenplan:

 1. Je adresgegevens zijn het startpunt.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Nog geen Glas in jouw postcodegebied? In dat geval tref je de melding ‘geen glasvezel’.
 3. Ook mogelijk: TV en bellen toevoegen (3-in-1).
 4. Je treft eenvoudig alle glasvezel-bedrijven die actief zijn op jullie adres.
 5. Selecteer de gewenste provider, en stap direct online over (of bekijk Tele2 glasvezel).

Voordelen van een glasvezel pakket in Alkmaar

 • Stabiele verbinding
 • De allersnelste verbinding
 • Downloaden + uploaden op snelheid
 • Moeiteloos 4K streamen
 • Talloze uitbreidingen mogelijk
 • Meerdere apparaten verbonden zonder snelheidsverlies
 • Goedkoop (net als Kabel + ADSL)
 • Ideaal voor downloaden grote bestanden

glasvezel internet Alkmaar


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn eigenlijk flinterdunne, sterke draden gemaakt van, zoals de naam al zegt, glas. Door dit systeem wordt je bericht met de snelheid van het licht verzonden. Hier spreken we over lichtsignalen, ook wel laserlicht genoemd. Dit licht wordt aanhoudend uit- en aangezet. Hieruit ontstaan bijzondere patronen. Dit wordt omgezet tot bruikbare data. Dit heeft raakvlakken met de oude morsecode. Deze glasvezel internetverbinding transporteert dus vliegensvlug data naar een andere PC. Daarom is dit glasvezel pakket gigantisch snel, vergeleken met ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe werkt dit?
Signalen van bijvoorbeeld een webpagina openen, streamen, of het voeren van een telefoongesprek worden getransformeerd naar digitale signalen (denk aan nullen en enen). Als we het hebben over glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Het aan- en uitzetten werkt ontzettend rap. Dit ligt onder de milliseconde. Om die reden is een glasvezel aansluiting Alkmaar zo reusachtig snel. Online een spel spelen als Saints Row: The Third, op het moment dat iemand anders een serie als Land Van Lubbers streamt op zijn of haar Asus ZenPad C7 tablet, en een volgend persoon muziek van Ellie Goulding op Spotify luistert via zijn / haar Motorola Moto E4 Plus telefoon. Het kan allemaal!

 • Glasvezelaansluiting

  Vind je doorgaans in de meterkast. Wordt weer aangesloten op de router-modem.

 • Modem - Router

  Transformeert het laserlicht in herkenbare signalen voor tv, internet en telefonie.

 • Netwerk-accessoires

  Kunnen direct worden verbonden met tv’s, laptops, tablets en meer. De router zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Snelle verbinding

  Je hebt de beschikking over een duurzame en gigantisch snelle internetverbinding in huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe duur is glasvezel internet in Alkmaar?

Het oogt erg aangenaam, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Alkmaar? Dat hangt af van verschillende factoren. Welke bedrijf vind jij geschikt? Heb jij ook de televisie uitbreiding nodig en willen jullie ook bellen? En niet te vergeten: welke snelheid wil jij? Dit zie je allemaal terug in de tarieven van je (alles in 1) pakket. Onderstaand zie jij actuele kosten van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Aanbieder Type contract Verbinding Prijs
XS4All Pro Internet (en TV) 500Mbps €81
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Internet en Bellen 50 / 50 50Mbps €36
T-Mobile Thuis Alles-In-1 500 500Mbps €67,5
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 50 Alles-in-1 50Mbps €50,5
KPN Glasvezel Internet en TV Basis 40Mbps €49
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 50 / 5 Mbps 50Mbps €42,5
Tweak Glas 100 alles-in-1 100Mbps €59,95
Fiber Alles-in-1 Top 50Mbps 50Mbps €74,95

Belangrijk: Controleer op voorhand of jij internet bij glasvezel Alkmaar afsluiten kan. Geef je locatie op, en bekijk moeiteloos of “fibre” überhaupt is aangelegd. Ook interessant: glasvezel aanbieding in Stedum afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij profiteren van het gemak van bovenmatig snel internet? Maar wil je geen dure contract af te sluiten? Wij helpen je bij het speuren naar het goedkoopste internet-abonnement van Alkmaar. Wat veel mensen denken is dat glasvezel internet prijzig is. Echter, de praktijk laat ons anders zien. “Glas” is vaak even duur als contracten op ADSL + Kabel. Is voor jou enkel “internet” voldoende, en ga je niet tv-kijken en bellen? Neem je genoegen met 20 – 50 Mbps? Dan zijn er al betaalbare pakketten voor slechts €20 – €30 per maand.

Tips & Tricks voor het oversluiten van een goedkoop glasvezel abonnement:

 • Kies niet de grootste bandbreedte. Ben jij een reguliere gebruiker? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Haal TV uit jouw pakket. In de huidige situatie kan jij al veel programma’s online terugkijken.
 • Kies ook niet voor dure cloud opslagdiensten
 • Overweeg elk jaar om over te stappen. Internet-leveranciers bieden schitterende aanlokkelijke kortingen.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet gaat steeds sneller. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Alkmaar. Vandaag vinden jullie contracten beginnend bij 20 Megabit tot 1 Gigabit per seconde. De meeste bedrijven hebben een alles-in-1 pakket met een snelheid van 500 Mb (upload en download). Let op, glasvezel kan makkelijk 1000 Mbit aan. Providers als Tweak, Fiber en Netrebel doen dit al. Dan stream je moeiteloos kaskrakers zoals Good Will Hunting of Nederlandse films als Lucia de B. met jouw tablet, smartphone of PC. Of Binge watch je een serie als Star Trek zonder schokken (HD/4K). Wat doe jij met deze mogelijkheid in de gemeente Alkmaar?

Welke internetsnelheid kies ik?
Razendsnel internet met 1000 megabit per seconde, dan zal je niemand horen klagen. Misschien toch wel wat overdreven? Zet eens op een rijtje waar jij internet bij nodig hebt. Blijft jouw gebruik beperkt tot e-mailen, social media, muziek luisteren, browsen? Dan is een groot pakket tot 200 Mb/s wel wat overdreven. In het schema hieronder vind jij een klein advies voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Alkmaar.


Gebruikerstype Contract Gezinsgrootte. Activiteiten
Gewoon 15 – 30 Mb/s 1 of 2 e-mailen, filmpjes kijken, social media, muziek luisteren. De reguliere bezigheden dus.
Huishouden 40 Mb/s 2 of 3 Websites bezoeken, Film1 of Pathé Thuis streamen in prima kwaliteit met meerdere mensen tegelijk.
Lekker snel 50 – 100 Mb/s 4 Met meerdere personen tegelijk zonder problemen social media checken, streamen, filmpjes kijken.
Goed snel 150 + Mb/s 5 – 6 Future-proof: NLziet of Netflix kijken op maximale kwaliteit en veel producten tegelijkertijd online.
Mega-snel 500 – 1000 Mb/s Onbeperkt No limits. Internet gaming, streamen in 4k met meerdere personen tegelijk en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Alkmaar?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Ongeveer 2 miljoen huishoudens (volgens Reggefiber) hebben al snel internet dankzij glas. Op naar de 5.000.000! In de gemeente Alkmaar gebeurt er van alles. Wat jij wil weten is: Is in Alkmaar glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, en ontdek direct wat er mogelijk is in jullie straat. Kan ik dat nu direct doen? Klik op ‘vergelijken’ en voer je postcode in. Vervolgens tref je onder het kopje “verbinding” de opties op basis van jouw locatie. Je ziet 3 mogelijkheden: Fiber + Kabel en ADSL. Per type verbinding vind je de actuele leveringen (kruisje). Daardoor ontdek je supersnel of glasvezel van bijvoorbeeld Ziggo, NLE, XS4ALL al verkrijgbaar is. Op glasvezelinternetaanbieding.nl bekijk je ook Glasvezel internet Kerkwijk.

Glasvezel aanleggen Alkmaar
Wil jij ook toegang hebben tot het comfort van “glas”? Het aanleggen van een glasvezel verbinding is dan verplicht. Het aanleggen van glasvezel in Alkmaar kan hoge kosten met zich meebrengen. Het gros van de maatschappijen inventariseren op voorhand of er belangstelling is. Is er voldoende animo? Dan kan er gegraven worden. Dit proces zie je bijvoorbeeld gebeuren bij glasvezel buitenaf in de provincie Noord-Holland.

Zo'n glasvezel internet abonnement afsluiten?