Glasvezel internet Amersfoort Ontdek alle glasvezel leveranciers en bespaar jaarlijks tot wel €54


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Razendsnel browsen op een stabiele verbinding? Ga dan voor glasvezel internet Amersfoort. Deze razendsnelle manier van internet is mogelijk dankzij haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Digitale gegevens worden dankzij een laserlicht techniek verzonden. Dankzij deze techniek heb je toegang tot een internetverbinding die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Standaard heb je een ‘privé-verbinding’ die zeer stabiel is. Zelfs als je met diverse pc’s, telefoons en tv’s tegelijkertijd online bent. Zeker niet vergeten: iedere provider (XS4ALL, Ziggo, Youfone) mag TV, internet en bellen faciliteren op het glasvezelnetwerk. Mede hierom is er veel keuze. Alles bij elkaar opgeteld zijn er zo’n 20 – 25 aanbieders. “Glas” is innovatief en wordt in een toenemend aantal plaatsen aangeboden. Jammer genoeg is het nog niet beschikbaar in elke stad en dorp. Nieuwsgierig of glasvezel in Amersfoort al mogelijk is? Gebruik de postcode-tool en vergelijk aantrekkelijke glasvezel-abonnementen van juni 2024.

Inhoudsopgave
Benieuwd naar de ontwikkelingen van internet via glasvezel bij jou in de straat? Door ons portaal vind je essentiële details. Neem een van de onderstaande vragen, en je vindt direct bruikbare info.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Amersfoort
 2. Wat is nou glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Amersfoort?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Amersfoort?

Glasvezel vergelijken Amersfoort juni 2024

Moeiteloos glasvezel providers in Amersfoort vergelijken? Het glasvezelnetwerk is 100% open. Om die reden zijn er veel aanbieders. Prijzen vergelijken is dus erg verstandig. Maar hoe werkt dit? Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je snel alle bekende glasvezel-providers (als Ziggo en KPN). Dit kan via het volgende stappenplan:

 1. Jullie woonplaats (adres) is het belangrijkste.
 2. Ga na welke soorten aansluitingen er zijn. Behoort Glas niet tot de opties? In dat geval tref je de melding ‘geen glasvezel’.
 3. Kies optioneel voor televisie en bellen (alles in 1).
 4. Je ontdekt onmiddellijk alle aanbieders die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Maak een keuze, en stap direct online over (of bekijk Ziggo snelle verbinding).

Voordelen van een glasvezel pakket in Amersfoort

 • Duurzame verbinding
 • Hoge snelheden
 • Snelheid van down- en uploaden ligt even hoog
 • Ultieme TV-beleving
 • Diverse premium opties
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • Goedkoop (net als Kabel + ADSL)
 • Ideaal voor de heavy users

glasvezel internet Amersfoort


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden gemaakt van, zoals de naam al zegt, glas. Via het netwerk wordt je bericht op aanzienlijke licht-snelheid gestuurd. Dit gebeurt aan de hand van lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt aanhoudend aan- en uitgeschakeld. Hier komen uit voort ingewikkelde patronen. Dit wordt dan weer omgezet naar data die voor computers leesbaar is. Eigenlijk een soort bericht in morse. Deze glasvezel internetverbinding “vervoert” daarom vliegensvlug data naar de andere kant van de wereld. Hierdoor is internet via een glasvezel pakket niet te vergelijken met ADSL of de kabel.

Hoe werkt dat precies?
De data van internetten, streamen, of het voeren van een telefoongesprek worden verwerkt tot een digitaal signaal (met enen en nullen). Ten aanzien van glasvezel is het proces vergelijkbaar, maar dan is het ‘licht aan’ en ‘licht uit’. Dit aanspringen en uitspringen van het licht gaat verbazingwekkend vlot. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Daardoor is een glasvezel aansluiting Amersfoort zo buitengewoon snel. Online een spel spelen als Geometry Wars Retro Evolved, op het moment dat een ander een tv-programma al sMalaika streamt op zijn Lenovo MIIX 320-10ICR tablet, en nog weer iemand anders een nummer van Counting Crows streamt op zijn Motorola Moto G4 Plus telefoon. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Zit vaak in de meterkast. Wordt verbonden met de modem-router.

 • Modem - Router

  Transformeert de lichtsignalen naar toepasbare signalen voor internetten, bellen en televisie.

 • Netwerkkabels

  Deze kabels sluiten de router aan op je smartphone, tablet etc. De router zorgt ook voor Wifi en ip-adressen.

 • Betrouwbare verbinding

  Je hebt nu een duurzame en reusachtig snelle internetverbinding in alle ruimtes.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe duur is glasvezel internet in Amersfoort?

Het klinkt erg verleidelijk, maar wat kost een glasvezelabonnement in Amersfoort? Dat verschilt nogal per situatie. Welke bedrijf vind jij geschikt? Wil je ook een TV-abonnement, en wat te denken van bellen? En niet onbelangrijk: neem je genoegen met 40 – 100 Mb/s, of moet het sneller? Dit draagt allemaal bij aan de factuur van jouw (alles in 1) pakket. Verderop zien jullie de kosten van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Aansluiting Type abonnement Speed Tarieven
XS4All Internet Smart (en TV) 80Mbps €62,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s en TV Basis 50Mbps €45
NLE Glasvezel Internet en Bellen 100 / 100 100Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Alles – In – 1 50 50Mbps €50
Caiwai Gewoon Slim 300Mbps €60,5
Online Glasvezel 200 internet en TV 200Mbps €63
KPN Glasvezel Internet en TV 80Mbps €59
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 100 / 100 Mbps 100Mbps €50
Tweak Glas 50 internet+bellen 50Mbps €40
Fiber Alles-in-1 Light 100Mbps 100Mbps €54,95

Belangrijk: Trek eerst na of je internet bij glasvezel Amersfoort afsluiten kunt. Voer je postcode + huisnummer in, en check in 2 stappen of “fibre” überhaupt is aangelegd. Lees nu verder over glasvezel aanbieding in Steyl afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Begin jij met de vele voordelen van ontzettend snel internet? Maar wil je geen dure contract af te sluiten? Onze vergelijker helpt bij het zoeken naar het goedkoopste internet-abonnement van Amersfoort. Vaak zeggen mensen dat glasvezel internet duur is. Deze stelling is twijfelachtig. De tarieven liggen vaak niet hoger dan ADSL en kabel internet. Beperk jij het pakket tot enkel internet, en maak je eigenlijk geen gebruik van TV en bellen? Red jij je met een snelheid van 20 Mb/s? Voor dergelijke situaties bestel je al extra goedkope internet pakketten voor slechts €20 – €30 per maand.

Tips & Tricks bij het bestellen van een extra voordelig glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Ben je geen intensieve gebruiker? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Haal TV uit jouw pakket. In de huidige situatie kijk je bij NPO en RTL eigenlijk alles gratis terug.
 • Bespaar daarnaast op extra services die providers willen verkopen
 • Wissel regelmatig van contract. Internet-aanbieders hanteren fantastisch aantrekkelijke aanbiedingen.

Welke aanbieder heeft de snelste glasvezel?

Glasvezel internet gaat steeds sneller. Jaarlijks worden nieuwe snelheden behaald in Amersfoort. Hedendaags tref jij pakketten startend bij 20/40 Mb/s tot 500 of zelfs 1000 Mbps. De meeste bedrijven hebben de beschikking over een contract met downloadsnelheden tot 500 mb per seconde. Let op, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Maatschappijen als Netrebel, Tweak en Fiber zijn zelfs al zover. Dan stream je moeiteloos toppers van vroeger als The Shining of video’s uit eigen land als Max Havelaar of de koffieveilingen der Nederlandsche handelsmaatschappij met jouw tablet, smartphone of PC. Of bekijk in 1 keer een serie als Transformers zonder storing (HD). Zijn de mogelijkheden eindeloos in de gemeente Amersfoort?

Welke snelheid heb ik nodig?
1000 Mb/s, dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Is dat echt noodzakelijk? Zet eens op een rijtje waar jij jouw internetverbinding voor gaat gebruiken? Is dit niet veel meer dan filmpjes kijken, muziek luisteren, social media, browsen? Dan vinden we dure pakketten (400 Mb/s) voor jou echt teveel. In het overzicht hieronder doorzoek je tips & tricks voor enkele activiteiten. Nu afsluiten? Start dan de glasvezel postcodecheck Amersfoort.


Type gebruiker Abonnement Aantal pers. Werkzaamheden
Light 20 Mb/s 2 e-mailen, social media, filmpjes kijken, browsen. Alle basis-activiteiten.
Gezin 40 Mb/s 2+ Surfen op het web, Netflix of NLziet streamen in uitstekende kwaliteit met het hele gezin op hetzelfde moment.
Lekker snel 50 – 100 Mb/s 4+ Met de hele familie tegelijkertijd snel muziek luisteren, streamen, uploaden.
Super vlug 200 Mb/s 5 – 7 Met het oog op de toekomst: Videoland of NLziet kijken op maximale kwaliteit en geschikt voor veel Wifi apparaten.
Early adopters 500 Mb/s 10+ Alles kan! Online spelletjes, streamen in 4k met meerdere personen tegelijk en grote e-mails versturen en ontvangen .
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Amersfoort?

Glasvezel is eigenlijk de toekomst. Zo’n 2 miljoen huizen (Reggefiber) beschikken er al over. Elke dag komen er nieuwe bij. In de buurt van de gemeente Amersfoort wordt hier veel over gesproken. Relevant voor deze streek is de vraag: Is in Amersfoort glasvezel internet beschikbaar? Open de postcode-tool, en ontdek in 2 stappen wat de mogelijkheden zijn in jullie woning. Kan ik dat nu direct doen? Vul hierboven je huisnummer + postcode in. Aansluitend bekijk je links bij “verbindingen” wat er wel/niet beschikbaar is. Het gaat daarbij dus om Kabel, ADSL + Fiber. Per type tref jij de actuele leveringen (kruisje). Hierdoor tref je onmiddellijk of glasvezel van bijvoorbeeld Telfort, Ziggo, Fiber al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Klooster Lidlum.

Glasvezel aanleggen Amersfoort
Lijkt jou dat wel wat, het comfort van “glas”? De aanleg van een glasvezel verbinding is noodzakelijk. Glasvezel aanleg in Amersfoort kan prijzig zijn. Veel glasvezel aanbieders peilen vooraf of er belangstelling is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan er gegraven worden. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Utrecht.

Vandaag een glasvezel internet abonnement afsluiten?