Glasvezel internet Amsterdam Check snel alle glasvezel aanbieders en ontvang voordeel tot wel €91


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Vliegensvlug internet gebruiken zonder een haperende verbinding? Ga dan voor glasvezel internet Amsterdam. Internet via glasvezel gaat via dunne glasvezelkabels. Stukjes informatie worden met de snelheid van het licht verzonden. Via “glas” bereik je internet verbindingssnelheden van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mb/s. Deze manier van internetten is ook nog eens zeer stabiel. Zelfs op het moment dat je met meerdere mensen tegelijk verbonden bent. Zeker niet vergeten: iedere provider (Telfort, T-Mobile, Caiwai) kan zijn diensten activeren middels glasvezel constructies. Daarom is er een hoge mate van keuzevrijheid. Al met al tellen we ruim 25 glasvezelaanbieders. “Glas” is hip en wordt in het merendeel van de plaatsen aangeboden. Helaas is het nog niet aangeboden in heel Nederland. Ontdekken of glasvezel in Amsterdam al mogelijk is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk huidige glasvezel abonnementen van juni 2024.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw gemeente? Middels onze tools tref je essentiële details. Selecteer een van de topics, en je vindt ogenblikkelijk de details.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Amsterdam
 2. Wat is nou glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Amsterdam?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Amsterdam?

Glasvezel vergelijken Amsterdam juni 2024

Snel glasvezel providers in Amsterdam vergelijken? Het glasvezelnetwerk is 100% open. Hierdoor zijn er veel aanbieders. Providers vergelijken is hierom onmisbaar. Hoe gaat dit in z’n werk? Geholpen door onze tool vergelijk jij razendsnel de meest populaire leverancier (waaronder KPN en Ziggo). Dit is mogelijk middels het stappenplan hieronder:

 1. Jullie woonplaats (adres) is het belangrijkste.
 2. Bekijk of ADSL/Kabel/Glas mogelijk zijn voor jou. Behoort Glas niet tot de opties? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Ook mogelijk: TV en bellen toevoegen (3-in-1).
 4. Je ontdekt probleemloos alle glasvezel-bedrijven die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Selecteer de gewenste provider, en stap netjes online over (of bekijk XS4ALL snelle verbinding).

Voordelen van een glasvezel pakket in Amsterdam

 • Constante verbinding
 • Internetsnelheden tot wel 1 Gigabit
 • Razendsnelle downloads en uploads
 • Geniet van alle HD zenders
 • Diverse premium opties
 • Moeiteloos met meerdere apparaten verbonden
 • Betaalbaar: in verhouding met ADSL en kabel
 • Ideaal voor de heavy users

glasvezel internet Amsterdam


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn heel dunne en zuivere draden, gemaakt van speciaal glas. Via het netwerk wordt belangrijke data via ongekende snelheden (als het licht) verstuurd. Allemaal mogelijk via lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt alsmaar aangezet en weer uitgezet. Dit ontspruit in bepaalde patronen. Deze worden omgezet naar voor computers leesbare gegevens. Vergelijk het maar met een bericht in morse. De glasvezel internetverbinding transporteert dus extreem snel gegevens naar een andere PC. En juist hierdoor is dit glasvezel pakket vele malen sneller dan ADSL of de kabel.

Hoe werkt dat precies?
Signalen van bijvoorbeeld websites bezoeken, TV streamen, of het voeren van een telefoongesprek worden omgezet naar digitale signalen (met enen en nullen). Aangaande glasvezel gebeurt dit in ‘licht aan’ of ‘licht uit’. Het uit- en aanzetten van licht gaat ontzaglijk rap. Dit ligt onder de milliseconde. Hierdoor is een glasvezel aansluiting Amsterdam zo verschrikkelijk snel. Multiplayer spelletjes spelen als Grid, op het moment dat iemand anders een serie als Dagboek Van Een Callgirl kan kijken op bijv. zijn Hannspree Hannspad 133 Titan 2 tablet, en weer een ander muziek vanRihanna & Mikky Ekko luistert via Youtube via een Motorola Moto E4 Plus smartphone. Niets is te gek!

 • Glasvezelaansluiting

  Doorgaans in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Modem - Router

  Zet de lichtsignalen om in herkenbare signalen voor tv, internet en telefonie.

 • Netwerktoebehoren

  Deze kabels sluiten de router aan op tv’s, laptops, tablets en meer. De modem zorgt ook voor Wifi en ip-adressen.

 • Stabiele verbinding

  Je hebt de beschikking over een constante en bovenmatig snelle internetverbinding.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe duur is glasvezel internet in Amsterdam?

Het lijkt allemaal erg aangenaam, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Amsterdam? Dat varieert nogal. Welke bedrijf vind jij geschikt? Kies je daarnaast voor de TV opties en wat te denken van bellen? Wellicht ook interessant: wil je echt meer dan 100Mb/s? Dit heeft allemaal invloed op de internetfactuur van jouw (alles in 1) pakket. In de volgende tabel tref je actuele kosten van verschillende soorten glasvezel abonnementen.


Levering Soort pakket Verbinding Prijs
XS4All Internet Smart (en Bellen) 80Mbps €50
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s en TV Basis 100Mbps €55
NLE Glasvezel Internet en TV 500 / 500 500Mbps €67,5
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 100 100Mbps €38,5
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 200 internet en TV 200Mbps €63
KPN Glasvezel Internet en TV Basis 100 Mbps 100Mbps €53,99
Telfort Glasvezel Internet en Bellen 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 500 internet+bellen 500Mbps €65
Fiber Internet 500Mbps 500Mbps €64,95

Disclaimer: Ga eerst na of je internet bij glasvezel Amsterdam afsluiten kunt. Voer je postcode + huisnummer in, en check direct of fibre voor jullie huis tot de opties behoort. Zoek ook naar glasvezel aanbieding in Stoutenburg afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij ook toegang tot het comfort van gigantisch snel internet? Maar wil je geen exorbitant prijzige contracten te nemen? Onze vergelijker helpt bij het bestellen van het goedkoopste internet-abonnement van Amsterdam. Het algemene sentiment is dat het tarief van glasvezel internet hoog is. Deze stelling is twijfelachtig. Deze prijzen liggen in lijn met die van kabel + ADSL contracten. Is voor jou enkel “internet” voldoende, en heb je geen TV of bellen pakket nodig? Kun jij uit de voeten met een verbinding van 20 Megabit? In die omstandigheden bestellen jullie al voordelige internet abonnementen voor €25 – €30 per maand.

Advies voor het overstappen naar een extra voordelig glasvezel abonnement:

 • Ga niet meteen voor 500 Mbps. Verbruiken jullie niet veel internet? In dat geval is 50 Mbps meer dan genoeg.
 • Laat “televisie” achterwege. Tegenwoordig stream je gemakkelijk gemiste programma terug.
 • Kies ook niet voor dure cloud opslagdiensten
 • Overweeg elk jaar om over te stappen. Internet-aanbieders werken met extreem aantrekkelijke introductie bonussen.

Welke aanbieder heeft de snelste glasvezel?

Glasvezel internet is voortdurend in beweging. Het gaat alsmaar sneller in Amsterdam. Op dit moment vinden we aanbiedingen die starten vanaf 40mb/s oplopend tot 1000 Mbps. Meer en meer bedrijven verkopen een 3-in-1 pakket met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Maar, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Maatschappijen als Fiber, Netrebel en Tweaklaten dit al zien. Zo bekijk je in topkwaliteit juweeltjes zoals Trois couleurs: Rouge en NL films als Left Luggage op jouw computer of televisie. Of Binge watch je een serie als The Newsroom zonder kwaliteitsverlies (Full 4K HD). Wat doe jij met deze mogelijkheid in de gemeente Amsterdam?

Welke internetsnelheid kies ik?
Supersnel internet tot wel 1000 Mb/s dan zal je niemand horen klagen. Is dat echt noodzakelijk? Maak eens een lijst met activiteiten waar jij internet bij nodig hebt. Gebruik je het enkel voor e-mailen, muziek luisteren, filmpjes kijken, het nieuws lezen? Dan vinden wij high-speed deals met 200 Mb/s niet echt nodig. In het overzicht hieronder doorzoek jij een passende snelheid voor de “kleine” en “heavy” users. Interesse? Start nu de glasvezel postcodecheck Amsterdam.


Soort gebruik Contract Grootte huishouden. Werkzaamheden
Light 20 Mbps 1 of 2 browsen, e-mailen, filmpjes kijken, social media. De reguliere bezigheden dus.
Huiselijk 40 – 60 Megabit 2 of 3 Surfen op het web, NPO of Videoland films bekijken in prima kwaliteit met meerdere mensen/apparaten tegelijk.
Lekker rap 50 – 100 Mb/s 4+ Met het hele huishouden tegelijkertijd snel downloaden, uploaden, social media checken.
Goed snel 150 + Mb/s 5 tot 8 Toekomstbestendig, Videoland of NPO bekijken op top-kwaliteit (HD & 4K) en veel producten tegelijkertijd online.
Heavy-user 500 + Mb/s 10+ No limits. Multiplayer games, bekijken van 4K films met alle leden van het gezin en grote bestanden downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Amsterdam?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Ongeveer 2 miljoen huishoudens (volgens Reggefiber) werken er al mee. Op naar de 5.000.000! In gemeente Amsterdam wordt er aan gewerkt. Wat jij wil weten is: Is in Amsterdam glasvezel internet beschikbaar? Start nu direct met de postcodecheck, en bekijk gemakkelijk wat de status is in jouw dorp of stad. Hoe dat werkt? Voer eerst je postcode en huisnummer in. Nadien vind je bij het kopje ‘verbindingen’ wat er wel/niet beschikbaar is. Dit zie je voor Kabel, ADSL en Fiber. Per optie zie jij een vinkje of kruisje. Daardoor zie je à la minute of glasvezel van bijvoorbeeld Telfort, Caiwai, NLE al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Koarnjum.

Glasvezel aanleggen Amsterdam
Wil jij gebruik maken van enorm hoge internetsnelheden? Het aansluiten op een glasvezel verbinding is onontbeerlijk. Glasvezel aanleg in Amsterdam kan hoge kosten met zich meebrengen. De internet providers analyseren op voorhand of inwoners enthousiast zijn. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan is het project geschikt om aan te leggen. Dit gebeurt ook steeds vaker voor glasvezel buitenaf in provincie Noord-Holland.

Ook een glasvezel internet abonnement afsluiten?