Glasvezel internet Breda Vergelijk direct alle glasvezel aanbiedingen en ontvang een voordeel tot €61


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Supersnel internetten met een betrouwbare verbinding? Overweeg dan beslist glasvezel internet Breda. Deze techniek werkt via een haardun vezel gemaakt van glas. Digitale signalen worden zeer snel (lichtsnelheid) van A naar B gestuurd. Daardoor haal je een internetverbinding tot wel 1 Gigabit (1000 Mb/s). Deze manier van internetten is ook nog eens zeer stabiel. Zelfs als je met meerdere mensen tegelijkertijd internet gebruikt. Ook interessant: elke provider (Youfone, KPN, Telfort) mag services leveren middels het glasvezelnetwerk. Hierdoor is er veel keuze. Al met al zijn er ongeveer 20 – 25 aanbieders. “Glas” is innovatief en wordt in een toenemend aantal postcodegebieden geleverd. Een tegenvaller: het is niet verkrijgbaar door het hele land. Benieuwd of glasvezel in Breda al te bestellen is? Doe de postcodecheck, en vergelijk huidige glasvezelabonnementen van juli 2024.

Inhoudsopgave
Meer weten over internet via glasvezel in jouw stad of dorp? Door ons portaal ontdek je essentiële insights. Klik op een van de hieronder weergegeven vragen, en jij doorzoekt snel bruikbare tips en tricks.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Breda
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Breda?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Breda?

Glasvezel vergelijken Breda juli 2024

Gemakkelijk glasvezel providers in Breda vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Daardoor vind je meerdere leveranciers. Prijzen vergelijken is hierom een aanrader. En ingewikkeld is dat helemaal niet! Via de vergelijkingstool vergelijk jij meteen de landelijke glasvezel-aanbieders (met natuurlijk KPN en Ziggo). Dit is kinderspel middels de onderstaande volgorde:

 1. Je adresgegevens zijn het startpunt.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Is Glas niet beschikbaar op jouw postcode? Dan ontdek je dit eigenlijk meteen.
 3. Daarnaast kies je optioneel voor bellen en televisie (alle-in-1).
 4. Je ziet direct alle glasvezel-bedrijven die actief zijn op jullie adres.
 5. Klik op het pakket dat past bij jouw wensen, en profiteer van het gemak van de overstapservice (of bekijk internet abonnement Tele2).

Voordelen van een glasvezel pakket in Breda

 • Constante verbinding
 • Sneller dan ADSL en kabel
 • Downloaden en uploaden even snel
 • Altijd en overal TV kijken
 • Eenvoudig extra opties activeren
 • Tegelijkertijd online met meerdere mensen
 • Niets duurder dan kabel of ADSL
 • Ideaal voor de heavy users

glasvezel internet Breda


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn dunne glasdraadjes gemaakt van een uniek type glas. Aan de hand van de fiber-techniek wordt belangrijke data met ongelofelijke (licht) snelheden van a naar b gestuurd. We hebben het dan over lichtsignalen, ook wel laserlicht genoemd. Het licht wordt doorlopend aangezet en weer uitgezet. Hieruit vloeien een serie punten en strepen. En die worden omgezet naar data. Eigenlijk vergelijkbaar met morsecode. Een glasvezel internetverbinding “vervoert” daarom vliegensvlug data over enorme afstanden. Hierom is zo’n glasvezel pakket zo veel sneller dan de kabel en in het bijzonder ADSL.

Hoe gaat dit in z’n werk?
Signalen die tot stand komen n.a.v. browsen op internet, TV streamen, of bellen worden veranderd in digitale signalen (denk aan nullen en enen). Met betrekking tot glasvezel is het proces vergelijkbaar, maar dan is het ‘licht aan’ en ‘licht uit’. Dit aanspringen en uitspringen van het licht gaat razend gauw. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Door deze reden is een glasvezel aansluiting Breda zo geweldig snel. Online spellen spelen zoals Europa Universalis IV, op het moment dat iemand anders een serie als De Mannentester kan kijken op bijv. zijn Apple iPad Air tablet, en een 3e gezinslid muziek van Onerepublic afspeelt op een Xiaomi Redmi 4X smartphone. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Doorgaans in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Modem - Router

  Transformeert het laserlicht in toepasbare signalen voor bellen, TV & internet.

 • Netwerkkabels

  Deze kabels sluiten de router aan op al jouw apparaten (TV, PC). De modem zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Snelle verbinding

  Het gevolg? een betrouwbare en fantastisch snelle internetverbinding in huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Breda?

Het oogt enorm aantrekkelijk, maar wat kost een glasvezelabonnement in Breda? Dat hangt af van verschillende factoren. Welke leverancier heeft je voorkeur? Wil je ook digitaal TV kijken, en bellen jullie nog met een net-nummer? En misschien nog het meest belangrijk: wil je een normale (40 Mb) of snelle (200 Mb) verbinding? Deze variabelen beïnvloeden de tarieven van je (alles in 1) pakket. Hieronder ontdek jij huidige prijzen van glasvezel abonnementen van erkende providers.


Aanbieder Soort abonnement Snelheid Tarieven
XS4All Pro Internet 500Mbps €63,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Internet 100 / 100 Mbps 100Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 500 500Mbps €47,5
Caiwai Gewoon Snel 600Mbps €72,5
Online Glasvezel 200 Alles-in-1 200Mbps €65,5
KPN Glasvezel Internet en TV Basis 500 Mbps 500Mbps €61,99
Telfort Glasvezel Internet en Bellen 100 / 100 Mbps 100Mbps €37,5
Tweak Glas 100 alles-in-1 100Mbps €59,95
Fiber Alles-in-1 Top 50Mbps 50Mbps €74,95

Belangrijk: Onderzoek op voorhand of jij internet bij glasvezel Breda afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en ontdek onmiddellijk of fibre tot de mogelijkheden behoort. Vind alles uit over glasvezel aanbieding in Vortum-Mullem afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Begin jij met het gemak van super snel internet? Echter, wens je geen exorbitant prijzige contracten te nemen? Ons systeem helpt jouw bij het zoeken naar het voordeligste internet-abonnement van Breda. Het algemene sentiment is dat de prijs van glasvezel internet hoog is. Echter, de praktijk laat ons anders zien. De tarieven liggen vaak niet hoger dan ADSL en kabel internet. Heb jij genoeg aan “internet”, en laat je TV en telefonie links liggen? Red jij je met een snelheid van 20 Mb/s? In die situatie bestel jij al voordelige abonnementen voor slechts €20 – €30 per maand.

Tips bij het bestellen van een goedkoop glasvezel abonnement:

 • Kies niet de grootste bandbreedte. Ben jij een reguliere gebruiker? In dat geval is 50 Mbps meer dan genoeg.
 • Laat “televisie” achterwege. Hedendaags stream je gemakkelijk gemiste programma terug.
 • Voorkom dure extra opties bij je abonnement
 • Wissel regelmatig van contract. Bedrijven stunten met buitengewoon aanlokkelijke welkomstpremies.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt elke jaar doorontwikkeld. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Breda. Nu bestel je pakketten die beginnen bij minder dan 20mb/s tot 1 Gigabit per seconde. Het merendeel van de aanbieders werken met een alles-in-1 abonnement met een snelheid van 500 Mb (upload en download). Wat je misschien wel weet, het glasvezel netwerk is gemaakt voor meer, tot wel 1 Gigabit. Maatschappijen als Fiber, Tweak en Netrebel doen dit al. Op die manier bekijk je in de beste kwaliteit toppers van vroeger als American Beauty en in Nederland geproduceerde films zoals Als je begrijpt wat ik bedoel op je pc, tablet of TV. Of bekijk in 1 keer een serie als Doctor Who zonder haperingen (4K). Zijn de mogelijkheden eindeloos in de gemeente Breda?

Hoeveel Mb/s internetsnelheid heb ik nodig?
1000 Mb/s, meer zal je echt niet vinden. Maar heb je het eigenlijk nodig? Ga voor jezelf eens goed na voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Is dit niet veel meer dan e-mailen, browsen, muziek luisteren, social media? Dan is het grote pakket (300 Mb/s) niet ons eerste advies. In het onderstaande overzichtje bekijk je een klein advies voor enkele activiteiten. Nu afsluiten? Start dan de glasvezel postcodecheck Breda.


Gebruikerstype Contract Grootte huishouden. Bezigheden
Gewoon 20 Mb/s 1 – 2 muziek luisteren, e-mailen, browsen, het nieuws lezen. De reguliere bezigheden dus.
Gezin 40 Megabit 3 tot 4 Internetten, Videoland of Youtube streamen in prima kwaliteit met het hele gezin op hetzelfde moment.
Lekker vlug 100 Mb/s 4+ Met de hele familie tegelijkertijd snel downloaden, internetten, muziek luisteren.
Razend vlug 200+ Mb/s 5 of 6 Toekomstbestendig, NPO of Film1 kijken op maximale kwaliteit en veel apparaten tegelijk verbonden.
Heavy-user 400 Mb/s Ongelimiteerd No limits. Online gamen, bekijken van 4K films met alle leden van het gezin en grote bestanden versturen.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Breda?

Glasvezel is enorm populair. Meer dan 2.000.000 huishoudens (bron: Reggefiber) zijn al aangesloten. Elke dag komen er nieuwe bij. In de buurt van de gemeente Breda is het een hip thema. Wat jij wil weten is: Is in Breda glasvezel internet beschikbaar? Gebruik de postcode-checker, dan ontdek je eenvoudig wat er mogelijk is in jouw dorp of stad. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Voer je locatie in. Vervolgens doorzoek jij onder het kopje “verbinding” de beschikbare verbindingen. De opties zijn ADSL, Kabel en Fiber. Per type verbinding zie je een kruisje of een vinkje. Hierdoor zie je onmiddellijk of glasvezel van bijvoorbeeld NLE, Caiwai, Online.nl al verkrijgbaar is. Je treft hier ook uitgebreide info over Glasvezel internet Mariënberg.

Glasvezel aanleggen Breda
Ook profiteren van het comfort van “glas”? Jullie huis aansluiten op glasvezel verbinding is onontbeerlijk. Het proces van glasvezel aanleggen in Breda kan hoge kosten met zich meebrengen. Veel internet providers onderzoeken op voorhand of er interesse is. Is er voldoende animo? Dan kan er gegraven worden. Dit proces zie je bijvoorbeeld gebeuren bij glasvezel buitenaf in de provincie Noord-Brabant.

Direct een glasvezel internet abonnement afsluiten?