Glasvezel internet De Wilgen Ontdek alle glasvezel leveranciers en profiteer van kortingen tot €93


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Lekker snel internetten zonder storing? Stap dan vandaag nog over op glasvezel internet De Wilgen. Deze techniek werkt via haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Stukjes informatie worden met de snelheid van het licht doorgestuurd. Via “glas” haal je met gemak internetverbindingen die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Daarnaast is dit type verbinding erg betrouwbaar. Eveneens op het moment dat je met meerdere mensen tegelijk op het internet bent aangesloten. Noemenswaardig: iedere provider (Caiwai, KPN, NLE) kan internet, tv en telefonie uitleveren via het glasvezelnetwerk. Mede hierom is er een hoge mate van keuzevrijheid. In ons land vinden we ruim 20 – 25 aanbieders. “Glas” is populair en wordt in veel wijken en gemeenten aangesloten. Een tegenvaller: het is niet aangeboden in alle plaatsen. Direct achterhalen of glasvezel in De Wilgen al voorhanden is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk gunstige glasvezel-abonnementen van juli 2024.

Inhoudsopgave
Geïnteresseerd in de ontwikkelingen van internet via glasvezel bij jou in de straat? Gebruikmakend van onze site lees je essentiële adviezen. Kies een van de veelgestelde vragen, en je vindt snel de details.

 1. Glasvezel internet vergelijken in De Wilgen
 2. Wat is nou glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in De Wilgen?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in De Wilgen?

Glasvezel vergelijken De Wilgen juli 2024

Online glasvezel providers in De Wilgen vergelijken? Glasvezel is “open”, je zit dus niet vast aan providers. Dus zijn er veel aanbieders. Het vergelijken van providers is altijd heel interessant. Maar hoe werkt dit? Dankzij de vergelijker vergelijk jij moeiteloos alle grote glasvezel-leveranciers (bijvoorbeeld Ziggo en KPN). Dit is kinderspel middels het volgende stappenplan:

 1. Je adresgegevens zijn het startpunt.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Behoort Glas niet tot de opties? Dan staat hier een kruisje.
 3. Als optie kun je ook Televisie + Bellen activeren (drie-in-één).
 4. Je checkt in no-time alle glasvezel-leveranciers die kunnen leveren bij jou thuis.
 5. Maak een keuze, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk internetverbinding van Caiway).

Voordelen van een glasvezel pakket in De Wilgen

 • Duurzame verbinding
 • Sneller krijg je het niet
 • Razendsnelle downloads en uploads
 • Geniet van alle HD zenders
 • Eenvoudig extra opties activeren
 • Alle apparaten verbonden
 • De prijs vergelijkbaar met ADSL + Kabel
 • Onmisbaar voor zakelijke gebruikers

glasvezel internet De Wilgen


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn eigenlijk flinterdunne, sterke draden gemaakt van, zoals de naam al zegt, glas. Aan de hand van de fiber-techniek wordt alles op aanzienlijke licht-snelheid verstuurd. We hebben het dan over lichtsignalen, wat je vaak ook tegenkomt als laserlicht. Het licht wordt doorlopend aangezet en uitgezet. De reactie hierop zijn bepaalde patronen. Die worden verwerkt naar data. Dit heeft raakvlakken met de oude morsecode. Een glasvezel internetverbinding transporteert dus razendsnel data naar een andere PC. Hierdoor is zo’n glasvezel pakket gigantisch snel, vergeleken met internet via kabel of ADSL.

Hoe werkt het?
Gegevens van internetten, TV-kijken, en een telefoontje plegen worden getransformeerd naar een digitaal signaal (oftewel nulletjes en eentjes). In het geval van glasvezel gebeurt dit in ‘licht aan’ of ‘licht uit’. Het uit- en aanzetten van licht gaat gigantisch haastig. Soms in een miljoenste van een seconde. Daarom is een glasvezel aansluiting De Wilgen zo verbazingwekkend snel. Populaire online games spelen zoals Half-Life 2: Deathmatch, op het moment dat iemand anders een serie als Flikken Rotterdam kan kijken op bijv. zijn Lenovo Tab 4 Plus tablet, en een derde persoon liedjes van Kensington op Spotify luistert via zijn / haar Honor 8 telefoon. Niets is te gek!

 • Glasvezelaansluiting

  Vind je doorgaans in de meterkast. Wordt verbonden met de modem-router.

 • Router - Modem

  Transformeert de lichtsignalen naar bruikbare signalen voor tv, internet en telefonie.

 • Netwerktoebehoren

  Netwerkkabels verbinden de modem-router met al jouw apparaten (TV, PC). De router zorgt ook voor Wifi en ip-adressen.

 • Stabiele verbinding

  Je kunt aan de slag met een bestendige en enorm snelle internetverbinding door het hele huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in De Wilgen?

Het voelt geweldig verleidelijk, maar wat betaal ik voor een glasvezelabonnement in De Wilgen? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Welke aanbieder wil jij proberen? Heb jij ook de televisie uitbreiding nodig en bellen jullie nog met een net-nummer? En niet te vergeten: wil je een normale (40 Mb) of snelle (200 Mb) verbinding? Deze variabelen beïnvloeden de maandelijkse kosten van een (alles in 1) pakket. Hieronder lees je actuele kosten van de best verkochte glasvezel abonnementen.


Levering Soort pakket Snelheid Kosten
XS4All Internet Plus (en TV) 160Mbps €72,5
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 100Mbps €60
NLE Glasvezel Internet en TV 50 / 50 50Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Alles-In-1 500 500Mbps €67,5
Caiwai Buitengewoon Slim 300Mbps €63
Online Glasvezel 100 Alles-in-1 100Mbps €55,5
KPN Glasvezel Internet en TV 4K (incl. Bellen) 100Mbps €70
Telfort Glasvezel Internet 50 / 50 Mbps 50Mbps €30
Tweak Glas 50 alles-in-1 50Mbps €54,95
Fiber Internet en Bellen 50Mbps 50Mbps €39,95

Disclaimer: Controleer op voorhand of jij internet bij glasvezel De Wilgen afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en check supersnel of “fibre” überhaupt is aangelegd. Wellicht spreekt dit je ook aan: glasvezel aanbieding in Wierden afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij ook toegang tot het comfort van fantastisch snel internet? Echter, weiger jij dure contract af te sluiten? Onze vergelijker helpt bij het afsluiten van het voordeligste internet-abonnement van De Wilgen. De maatschappelijk consensus is dat glasvezel internet duur is. Echter, de praktijk laat ons anders zien. “Glas” is vaak even duur als kabel en ADSL internet. Kies je enkel voor internet, en laat je TV en telefonie links liggen? Kun jij uit de voeten met een verbinding van 20 Megabit? Voor dergelijke situaties vind je al voordelige internet abonnementen vanaf €25 per maand.

Tips & Tricks voor het zoeken van een kwalitatief goedkoop glasvezel abonnement:

 • Matig de snelheid van het internet. Verbruiken jullie niet veel internet? Dan is 50 Mbps ruim voldoende.
 • Laat “televisie” achterwege. Tegenwoordig kan jij al veel programma’s online terugkijken.
 • Schrap ook overige dure extra diensten
 • Bekijk elk jaar de actuele prijzen, en stap over. Internet-bedrijven hanteren buitengewoon hoge cash-back acties (welkomstbonus).

Via welke provider krijg ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet gaat steeds sneller. De snelheden worden steeds hoger in De Wilgen. Tegenwoordig bestel je glasvezel pakketten die beginnen bij minder dan 20mb/s en maximaal 500mb/s bedragen. Veel internet-aanbieders hebben de beschikking over een 3-in-1 pakket met een download- en uploadsnelheid van 500 Mb. Let op, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Maatschappijen als Netrebel, Tweak en Fiber lopen hierin voorop. Dan stream je moeiteloos topfilms als Dangal en in Nederland geproduceerde films zoals Gluckauf met jouw SmartTV, iPad of smartphone. Natuurlijk bekijk je zo ook series zoals Merlin zonder kwaliteitsverlies (Full 4K HD). Wat ga jij als eerste kijken in de gemeente Smallingerland?

Welke snelheid heb ik nodig?
Snelheden tot 1000 Mbps, dan zal je niemand horen klagen. Maar heb je het eigenlijk nodig? Zet eens op een rijtje waar jij jouw internetverbinding voor gaat gebruiken? Is dit niet veel meer dan muziek luisteren, browsen, social media, filmpjes kijken? Dan vinden wij high-speed deals (300 Mb/s) natuurlijk onnodig. In het onderstaande overzichtje vind je tips & tricks voor klein- en groot verbruik. Overtuigd? Doe direct de glasvezel postcodecheck De Wilgen.


Type gebruik Connectie Grootte huishouden. Activiteiten
Gewoon 20 Mb/s 2 browsen, het nieuws lezen, filmpjes kijken, muziek luisteren. De reguliere bezigheden dus.
Huiselijk 50 Mb/s 2+ Rondsurfen, Pathé Thuis of NPO streamen in hoge kwaliteit met meerdere apparaten op hetzelfde moment.
Lekker vlug 100+ Mb/s 4 – 5 Met de hele familie op hetzelfde moment snel gamen, filmpjes kijken, social media checken.
Razend vlug 250 Mb/s 5 – 7 Geen beperkingen: Film1 of NPO bekijken op top-kwaliteit (HD & 4K) en heel veel devices met WIFI verbinden.
Mega-snel 400 Mb/s Onbegrensd No limits. Internet gaming, streamen in 4k op verschillende apparaten en grote bijlagen downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in De Wilgen?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Zo’n 2 miljoen huizen (Reggefiber) beschikken er al over. En maandelijks wordt het meer. In gemeente Smallingerland wordt hier veel over gesproken. Relevant voor deze streek is de vraag: Is in De Wilgen glasvezel internet beschikbaar? Gebruik de postcode-checker, dan bekijk je à la minute wat de status is in jullie buurt. Kan ik dat nu direct doen? Vul je postcode en huisnummer in. Daaropvolgend lees je bij het kopje ‘verbindingen’ de verkrijgbaarheid van de verbindingstypes. Dat geldt dus voor Fiber, maar ook voor kabel en ADSL. Voor elk van deze opties vind jij de beschikbaarheid (vinkje). Dus zo zie je eenvoudig of glasvezel van bijvoorbeeld Youfone, Tele2, Online.nl al verkrijgbaar is. Nu ook online: Glasvezel internet Nieuw Namen.

Glasvezel aanleggen De Wilgen
Lijkt jou dat wel wat, internetsnelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s? Het aanleggen van een glasvezel verbinding is een vereiste. Het proces van glasvezel aanleggen in De Wilgen is mogelijk duur. De huidige providers checken vooraf of er interesse is. Zijn er genoeg geïnteresseerden? Dan wordt er vaak gestart met aanleggen. Je ziet dit bijvoorbeeld bij glasvezel buitenaf in provincie Friesland.

Snel een glasvezel internet abonnement afsluiten?