Glasvezel internet Delft Vergelijk direct alle glasvezel aanbieders en ontvang voordeel tot wel €90


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Vliegensvlug internet gebruiken zonder storing? Overweeg dan beslist glasvezel internet Delft. Deze techniek werkt via een haardun vezel gemaakt van glas. Digitale gegevens worden met de snelheid van het licht doorgestuurd. Om die reden heb je toegang tot internetsnelheden oplopend tot 1000 Mbps. Daarnaast is dit type verbinding erg betrouwbaar. Zelfs in de situatie waarin jij met verschillende huisgenoten tegelijk op het internet bent aangesloten. Ook interessant: elke provider (Youfone, Tele2, XS4ALL) mag internet, tv en telefonie aanbieden op het glasvezelnetwerk. Mede hierom heb je als consument veel te kiezen. Er zijn in totaal ruim 21 – 23 actieve leveranciers. “Glas” is populair en wordt in veel postcodegebieden toegepast. Helaas is het nog niet geactiveerd in alle postcodegebieden. Ontdekken of glasvezel in Delft al mogelijk is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk de glasvezelabonnementen van juni 2024.

Inhoudsopgave
Geïnteresseerd in de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw stad of dorp? Aan de hand van onze site ontdek je relevante info. Neem een van de topics, en jij ontdekt ogenblikkelijk info die jou verder kan helpen.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Delft
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Delft?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Delft?

Glasvezel vergelijken Delft juni 2024

Gemakkelijk glasvezel providers in Delft vergelijken? Glasvezel is “open”, je zit dus niet vast aan providers. Zodoende heb je als consument veel te kiezen. Prijzen vergelijken is daarom te adviseren. Per huishouden kan het advies anders zijn! Met behulp van onze tool vergelijk jij à la minute de meest bekende internet-providers (denk aan Ziggo en KPN). Dit is mogelijk aan de hand van de vijf duidelijke stappen:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Bekijk of ADSL/Kabel/Glas mogelijk zijn voor jou. Nog geen Glas in jouw postcodegebied? In dat geval tref je de melding ‘geen glasvezel’.
 3. Daarnaast kies je optioneel voor bellen en televisie (alle-in-1).
 4. Je checkt daaropvolgend alle internet-leveranciers die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Klik op het pakket dat past bij jouw wensen, en stap direct online over (of bekijk glasvezel pakket bij NLE).

Voordelen van een glasvezel pakket in Delft

 • Constante verbinding
 • Sneller krijg je het niet
 • Downloaden en uploaden even snel
 • Moeiteloos 4K streamen
 • Talloze uitbreidingen mogelijk
 • Meerdere apparaten verbonden zonder snelheidsverlies
 • Betaalbaar: in verhouding met ADSL en kabel
 • Ideaal voor downloaden grote bestanden

glasvezel internet Delft


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn dunne glasdraadjes gemaakt van, zoals de naam al zegt, glas. Via het netwerk wordt belangrijke data via ongekende snelheden (als het licht) verstuurd. Dit gebeurt door middel van lichtsignalen, dit noemen we ook wel laserlicht. Het licht wordt doorlopend aan- en uitgeschakeld. Hier komen uit voort complexe patronen. En die transformeren weer naar data. Eigenlijk vergelijkbaar met morsecode. Een glasvezel internetverbinding transporteert dus supersnel informatie naar de andere kant van de wereld. En juist hierdoor is het glasvezel pakket zo veel sneller dan internet via kabel of ADSL.

Hoe werkt dat eigenlijk?
Signalen van bijvoorbeeld browsen op internet, streaming, en telefoneren worden verwerkt tot een digitaal signaal (beter gezegd nullen en enen). Als we het hebben over glasvezel is het principe hetzelfde, maar dan met licht aan en licht uit. Het uit- en aanzetten van licht is ontiegelijk vlot. In een miljoenste van een seconde, en in alle kleuren van de regenboog. Daarom is een glasvezel aansluiting Delft zo ontiegelijk snel. Online een spel spelen als Starcraft 2, terwijl weer iemand anders een serie zoals Toon bekijkt op de Asus ZenPad C7 tablet, en weer een ander muziek vanKaty Perry & Juicy J streamt op zijn Huawei P20 Pro smartphone. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Doorgaans in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Modem - Router

  Zet de lichtsignalen om in toepasbare signalen voor bellen, TV & internet.

 • Netwerkkabel

  Deze kabels sluiten de router aan op o.a. televisies en laptops. De router zorgt ook voor Wifi en ip-adressen.

 • Snelle verbinding

  Je kunt aan de slag met een stabiele en buitengewoon snelle internetverbinding in alle ruimtes.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Delft?

Het klinkt ontzettend interessant, maar wat betaal ik voor een glasvezelabonnement in Delft? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Welke provider kies je? Heb jij ook de televisie uitbreiding nodig en wat wil je met telefonie? En ook relevant: met welke internetsnelheid neem jij genoegen? Dit heeft allemaal invloed op de tarifering van jullie (alles in 1) contract. Verderop tref je de kosten van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Aanbieder Type abonnement Snelheid Prijs
XS4All Pro Internet 500Mbps €63,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Internet 100 / 100 Mbps 100Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Internet en TV 500 500Mbps €60
Caiwai Buitengewoon Slim 300Mbps €63
Online Glasvezel 200 Alles-in-1 200Mbps €65,5
KPN Glasvezel Internet en TV Basis (incl. Bellen) 40Mbps €50
Telfort Glasvezel Internet en Bellen 100 / 100 Mbps 100Mbps €37,5
Tweak Glas 500 alles-in-1 500Mbps €79,95
Fiber Alles-in-1 Top 50Mbps 50Mbps €74,95

Disclaimer: Loop na of jij internet bij glasvezel Delft afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en bekijk eenvoudig of “fibre” überhaupt is aangelegd. Ook interessant: glasvezel aanbieding in Wijnandsrade afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Start jij met de pluspunten van gigantisch snel internet? Echter, wens je geen exorbitant prijzige contracten te nemen? De vergelijking ondersteunt bij het zoeken naar het goedkoopste internet-abonnement van Delft. Wat veel mensen denken is dat glasvezel internet duur is. In de praktijk valt dat allemaal wel mee. “Glas” is vaak even duur als contracten op ADSL + Kabel. Is voor jou enkel “internet” voldoende, dan heb jij het televisie + bellen pakket niet nodig! Kun jij uit de voeten met een verbinding van 20 Megabit? Dan treffen jullie al goedkope internet pakketten rond de €20 – €30 p/m.

Advies voor het bestellen van een betaalbaar glasvezel abonnement:

 • Matig de snelheid van het internet. Heb je slechts enkele apparaten in huis? Dan is 50 Mbps ruim voldoende.
 • Schrap digitale TV. Tegenwoordig kun je online veel programma’s (terug) kijken.
 • Schrap ook overige dure extra diensten
 • Stap regelmatig over. Internet-aanbieders hanteren zeer verleidelijke welkomstbonussen.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt elke jaar doorontwikkeld. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Delft. Vandaag vinden jullie abonnementen variërend van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mbps. Plenty leveranciers werken met een alles-in-1 contract met downloadsnelheden tot 500 mb per seconde. Let op, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Innovatieve partijen als Tweak, Netrebel en Fiber lopen hierin voorop. Dan kijk je alleen nog in de beste kwaliteit naar kaskrakers zoals The Gold Rush en NL films als De Marathon op je pc, tablet of TV. Natuurlijk bekijk je zo ook series zoals Rescue Me zonder haperingen (4K). Voor welke optie kies jij in de gemeente Delft?

Welke internetsnelheid kies ik?
Supersnel internet tot wel 1000 Mb/s dan kun je alles doen wat je wilt. Maar wat heeft een standaard huishouden daaraan? Maak eens een lijst met activiteiten waar jij internet voor gebruikt. Gebruik je het enkel voor muziek luisteren, het nieuws lezen, filmpjes kijken, social media? Dan is het grote pakket tot 200 Mb/s natuurlijk onnodig. In het overzicht hieronder doorzoek je tips & tricks voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Delft.


Soort gebruik Abonnement Aantal pers. Activiteiten
Basic 15 – 30 Mb/s 1 of 2 het nieuws lezen, browsen, muziek luisteren, e-mailen. Eigenlijk alle dagelijkse activiteiten.
Huishoudelijk 50 Mb/s 2 – 4 Rondsurfen, NPO of Youtube streamen in prima kwaliteit met meerdere mensen tegelijk.
Snel Internet 100 Megabit 4 Met meerdere personen tegelijk zonder problemen social media checken, streamen, internetten.
Supersnel 200 Mb/s 5 – 6 Toekomstbestendig, Videoland of Pathé Thuis streaming of hoge (4k) kwaliteit, geschikt voor veel Wifi apparaten.
Early adopters 500 + Mb/s 8+ Alles kan! Online gamen, streamen in 4k met meerdere personen tegelijk en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Delft?

Glasvezel is eigenlijk de toekomst. Ongeveer 2 miljoen huishoudens (volgens Reggefiber) zijn al aangesloten. Op naar de 5.000.000! In de buurt van de gemeente Delft gebeurt er van alles. Relevant voor deze streek is de vraag: Is in Delft glasvezel internet beschikbaar? Gebruik de postcode-checker, dan weet je direct wat de status is in jullie woning. Hoe dat werkt? Geef eerst je locatie door (postcode + huisnummer). In de vervolgstap tref jij links bij “verbindingen” de opties op basis van jouw locatie. Dit zie je niet alleen voor Fiber, maar ook voor ADSL en kabel. Voor elke soort verbinding zie jij een vinkje of kruisje. Via deze tool zie je probleemloos of glasvezel van bijvoorbeeld Caiwai, NLE, Telfort al verkrijgbaar is. Je treft hier ook uitgebreide info over Glasvezel internet Nieuwaal.

Glasvezel aanleggen Delft
Direct toegang tot enorm hoge internetsnelheden? Het aansluiten op een glasvezel verbinding is dan verplicht. Het traject van glasvezelaanleg in Delft is wellicht wat prijzig. De meeste glasvezel aanbieders checken van tevoren of er belangstelling is. Is de minimale grens van deelnemers behaald? Dan kan het worden aangelegd. Je ziet dit bijvoorbeeld bij glasvezel buitenaf in provincie Zuid-Holland.

Nu een glasvezel internet abonnement afsluiten?