Glasvezel internet Den Helder Vergelijk direct alle glasvezel leveranciers en bespaar tot wel €58


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Razendsnel browsen met een uptime van 99%? Overweeg dan beslist glasvezel internet Den Helder. Glasvezel internet maakt gebruik van haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Gegevens worden zeer snel (lichtsnelheid) getransporteerd. Daardoor bereik je een internetsnelheid van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mb/s. Standaard heb je een ‘privé-verbinding’ die zeer stabiel is. Ook wanneer je met meerdere mensen tegelijkertijd online bent. Een ander voordeel: elke provider (Tele2, Youfone, Fiber) mag het dienstenpakket activeren middels glasvezel constructies. Daarom kan jij verschillende pakketten kiezen. Dit blijkt uit de 25 glasvezelaanbieders. “Glas” is duurzaam en wordt in plenty wijken aangelegd. Desalniettemin is het niet verkrijgbaar in heel Nederland. Benieuwd of glasvezel in Den Helder al voorhanden is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk aantrekkelijke glasvezel-abonnementen van juni 2024.

Inhoudsopgave
Alles weten over internet via glasvezel in jouw gemeente? Aan de hand van ons portaal vind je handige tips. Klik op een van de veelgestelde vragen, en jij ontdekt meteen info die jou verder kan helpen.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Den Helder
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Den Helder?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Den Helder?

Glasvezel vergelijken Den Helder juni 2024

Snel glasvezel providers in Den Helder vergelijken? Het glasvezelnetwerk ligt helemaal open. Daardoor concurreren de verschillende aanbieders. Internet pakketten met elkaar vergelijken is om die reden een aanrader. En ingewikkeld is dat helemaal niet! Aan de hand van de postcodecheck vergelijk je razendsnel alle grote internet-aanbieders (met natuurlijk Ziggo en KPN). Dit kan aan de hand van het stappenplan hieronder:

 1. Jullie woonplaats (adres) is het belangrijkste.
 2. Bekijk of ADSL/Kabel/Glas mogelijk zijn voor jou. Nog geen Glas aangelegd in de wijk? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Kies optioneel voor televisie en bellen (alles in 1).
 4. Je checkt dan alle bedrijven die actief zijn op jullie adres.
 5. Maak een keuze, en stap netjes online over (of bekijk 3-in-1 bij XS4ALL).

Voordelen van een glasvezel pakket in Den Helder

 • Betrouwbare verbinding
 • Hoge snelheden
 • Downloaden en uploaden even snel
 • TV in de hoogste resolutie
 • Eenvoudig extra opties activeren
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • Goedkoop (net als Kabel + ADSL)
 • Populair bij bedrijven

glasvezel internet Den Helder


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn zeer sterke kabels, samengesteld met uniek glas. Via deze techniek wordt informatie op aanzienlijke licht-snelheid van a naar b gestuurd. We hebben het dan over lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt eigenlijk constant aangezet en uitgezet. Het gevolg zijn diverse patronen. Deze worden omgezet naar voor computers leesbare gegevens. Eigenlijk een soort bericht in morse. De glasvezel internetverbinding transporteert dus razendsnel data van A naar B. Hierdoor is zo’n glasvezel pakket niet te vergelijken met internet via kabel of ADSL.

Hoe werkt dat precies?
Gegevens van een website bekijken, televisie kijken,of bellen worden getransformeerd naar digitale signalen (eentjes en nulletjes). In het geval van glasvezel is het principe hetzelfde, maar dan met licht aan en licht uit. Het uit- en aanzetten van licht werkt super haastig. Soms in een miljoenste van een seconde. Daardoor is een glasvezel aansluiting Den Helder zo ontiegelijk snel. Populaire online games spelen zoals Killing Floor, terwijl weer iemand anders een serie zoals Flikken Maastricht bekijkt op de Microsoft Surface Pro 3 tablet, en een derde persoon liedjes van Lionel Richie luistert met zijn/haar Honor 8 telefoon. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Zit vaak in de meterkast. Wordt weer aangesloten op de router-modem.

 • Router - Modem

  Vertaalt de lichtsignalen naar praktische data voor internet, TV + bellen.

 • Netwerktoebehoren

  Deze verbinden de modem/router met bijvoorbeeld jouw TV en PC. De router regelt ook een draadloze verbinding (IP).

 • Snelle verbinding

  Het gevolg? een duurzame en buitengewoon snelle internetverbinding.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de prijs van glasvezel internet in Den Helder?

Het oogt enorm aantrekkelijk, maar wat kost nu een glasvezelabonnement in Den Helder? Dat is zeer wisselend. Voor welke aansluiting ga jij? Wil je ook digitaal TV kijken, en wat te denken van bellen? Wellicht ook interessant: neem je genoegen met 40 – 100 Mb/s, of moet het sneller? Dit zie je allemaal terug in de maandelijkse factuur van het (alles in 1) pakket. In de tabel bekijk je de tarieven van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Aanbieder Type abonnement Verbinding Kosten
XS4All Internet Plus 160Mbps €55
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s en TV Basis 100Mbps €55
NLE Glasvezel Alles-in-1 50 / 50 50Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Alles – in – 1 500 500Mbps €62,5
Caiwai Buitengewoon Snel 600Mbps €74
Online Glasvezel 100 Internet en TV 100Mbps €53
KPN Glasvezel Internet en TV 4K 100Mbps €69
Telfort Glasvezel Internet en Bellen 50 / 5 Mbps 50Mbps €30
Tweak Glas 500 internet+bellen 500Mbps €65
Fiber Internet en Bellen 100Mbps 100Mbps €44,95

Let op: Trek eerst na of je internet bij glasvezel Den Helder afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en check direct of fibre voor jouw woning mogelijk is. Misschien vind je dit ook relevant: glasvezel aanbieding in Willemsoord afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Gun jij jezelf de pluspunten van enorm snel internet? Maar liever geen hoge prijzen betalen? Ons systeem helpt jouw bij bij het vinden van het goedkoopste internet-abonnement van Den Helder. Veel consumenten denken dat glasvezel erg kostbaar is. Dit blijkt eigenlijk helemaal niet zo te zijn. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met ADSL en kabel internet. Beperk jij het pakket tot enkel internet, en ga je niet tv-kijken en bellen? Kun jij uit de voeten met een verbinding van 20 Megabit? Voor dergelijke situaties zijn er al goedkope abonnementen rond de €20 – €30 p/m.

Tips & Tricks bij het overstappen naar een betaalbaar glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Verbruiken jullie niet veel internet? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Neem geen TV-abonnement. Hedendaags kan jij al veel programma’s online terugkijken.
 • Voorkom dure extra opties bij je abonnement
 • Stap regelmatig over. Internet-leveranciers stunten met gigantisch verleidelijke aanbiedingen.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt jaarlijks weer geïnnoveerd. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Den Helder. Vandaag vinden jullie contracten die beginnen bij minder dan 20mb/s en maximaal 500mb/s bedragen. Meer en meer aanbieders hanteren een 3-in-1 contract met een snelheid van 500 Mb (upload en download). Wat je misschien wel weet, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Innovatieve partijen als Fiber, Netrebel en Tweaklaten dit al zien. Zo bekijk je in topkwaliteit juweeltjes zoals The Big Lebowski en materiaal van eigen bodem zoals Karakter op jouw computer of televisie. Of verslind jij een korte tijd een serie als Being Human zonder haperingen (4K). Wat doe jij met deze mogelijkheid in de gemeente Den Helder?

Welke internetsnelheid past bij mij?
Snelheden tot 1000 Mbps, dat lijkt uiteraard fantastisch. Is dat echt noodzakelijk? Zet eens op een rijtje voor welke toepassingen jij internet gebruikt. Is dit niet veel meer dan muziek luisteren, browsen, social media, e-mailen? Dan vinden we dure pakketten (300 Mb/s) niet ons eerste advies. In het bijgaande schema vind jij de gepaste snelheid voor klein- en groot verbruik. Overtuigd? Doe direct de glasvezel postcodecheck Den Helder.


Soort gebruik Verbinding Grootte huishouden. Bezigheden
Light 20 Mb/s 2 browsen, muziek luisteren, het nieuws lezen, e-mailen. Meest basic gebruik.
Huishouden 40 Megabit 2+ Surfen op het web, NLziet of Film1 streamen in uitstekende kwaliteit met het hele gezin op hetzelfde moment.
Lekker vlug 100 – 150 Mb/s 4 of 5 Met het hele gezin tegelijk tegelijkertijd snel internetten, downloaden, uploaden.
Super vlug 150 Mb/s 5+ Klaar voor de toekomst: Youtube of Videoland kijken op maximale kwaliteit en veel apparaten tegelijk verbonden.
Mega-snel 300 Mb/s 8+ Er zijn geen beperkingen. Internet gaming, alles in 4K streamen met alle leden van het gezin en grote e-mails versturen en ontvangen .
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Den Helder?

De populariteit van glasvezel is ongekend. Meer dan 2.000.000 huishoudens (bron: Reggefiber) zijn al aangesloten. En dit aantal groeit per dag. In gemeente Den Helder wordt er aan gewerkt. Wat jij wil weten is: Is in Den Helder glasvezel internet beschikbaar? Vul meteen jouw postcode + huisnummer in, en doorzoek moeiteloos wat de actuele status is voor je wijk. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Geef eerst je locatie door (postcode + huisnummer). Vervolgens doorzoek jij onder “verbinding” wat er wel/niet beschikbaar is. Er zijn 3 opties: ADSL, Fiber en Kabel. Per type verbinding tref jij de beschikbaarheid (vinkje). Via deze tool achterhaal je probleemloos of glasvezel van bijvoorbeeld Telfort, T-Mobile, Youfone al verkrijgbaar is. Andere regio? Begin nu direct met Glasvezel internet Nieuwehorne.

Glasvezel aanleggen Den Helder
Direct toegang tot het snelste internet? Het aanleggen van een glasvezel verbinding is dan essentieel. Het proces van glasvezel aanleggen in Den Helder kan flink in de papieren lopen. De huidige internet providers checken vooraf of inwoners enthousiast zijn. Is er voldoende animo? Dan is het project geschikt om aan te leggen. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Noord-Holland.

Vandaag een glasvezel internet abonnement afsluiten?