Glasvezel internet Deventer Vergelijk alle glasvezel leveranciers en profiteer van kortingen tot €54


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Razendsnel browsen met vrijwel geen storingen? Ga dan voor glasvezel internet Deventer. Deze razendsnelle manier van internet is mogelijk dankzij zeer dunne vezels van zeer helder glas. Digitale gegevens worden met de snelheid van het licht doorgestuurd. Via “glas” bereik je een internetsnelheid die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Bovendien is het ontzettend betrouwbaar. Ook in het geval je met velerlei laptops en smartphones tegelijkertijd online bent. En vergeet ook zeker niet: elke provider (Ziggo, XS4ALL, T-Mobile) mag services uitleveren via het glasvezelnetwerk. Als gevolg hiervan is er een hoge mate van keuzevrijheid. Er zijn in totaal ruim 20+ verschillende leveranciers. “Glas” is snel en wordt in steeds meer wijken geleverd. Helaas is het nog niet verkrijgbaar in alle wijken. Direct achterhalen of glasvezel in Deventer al aangelegd is? Doorloop de postcode-check en vergelijk actuele glasvezelabonnementen van juni 2024.

Inhoudsopgave
Benieuwd naar de plannen m.b.t. internet via glasvezel in jouw woonplaats? Middels deze pagina bekijk je belangrijke adviezen. Maak een keuze uit een van de hieronder weergegeven vragen, en jij doorzoekt ogenblikkelijk alle relevante informatie.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Deventer
 2. Wat is nou glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Deventer?
 4. Wat is het snelste glasvezel pakket?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Deventer?

Glasvezel vergelijken Deventer juni 2024

Vliegensvlug glasvezel providers in Deventer vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Om die reden zijn er veel aanbieders. Het vergelijken van providers is om die reden aan te raden. Dit kan iedereen thuis doen! Dankzij onze zoekmachine vergelijk jij supersnel de nationale internet-aanbieders (met natuurlijk Ziggo en KPN). Dit is mogelijk dankzij het stappenplan hieronder:

 1. Je adresgegevens zijn het startpunt.
 2. Controleer of Glas/ADSL/Kabel beschikbaar zijn. Geen glas beschikbaar? Dan zie je een kruisje ‘geen glasvezel’
 3. Kies optioneel voor televisie en bellen (alles in 1).
 4. Je ziet gemakkelijk alle glasvezel-providers die beschikbaar zijn op jouw postcode.
 5. Maak een keuze, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk aanbiedingen van XS4ALL).

Voordelen van een glasvezel pakket in Deventer

 • Duurzame verbinding
 • Sneller dan ADSL en kabel
 • Snelheid van down- en uploaden ligt even hoog
 • Geniet van alle HD zenders
 • Gemakkelijk uitbreidbaar
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • Zeer betaalbaar (niet duurder dan ADSL + Kabel)
 • Steeds vaker zakelijk afgesloten

glasvezel internet Deventer


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn eigenlijk flinterdunne, sterke draden gemaakt van speciaal glas. Via het netwerk wordt je bericht op aanzienlijke licht-snelheid getransporteerd. Hier spreken we over lichtsignalen, ook wel laserlicht genoemd. Het licht wordt continu aangezet en uitgezet. Dit pakt uit in ingewikkelde patronen. En die worden omgezet naar data. Eigenlijk een soort bericht in morse. Een glasvezel internetverbinding verzendt daardoor razendsnel informatie van A naar B. En juist hierdoor is een glasvezel pakket zo veel sneller dan internetten op basis van ADSL of Kabel.

Hoe werkt dit?
Signalen van o.a. een webpagina openen, series kijken of de vaste telefoon worden omgezet naar een digitaal signaal (oftewel nulletjes en eentjes). In het geval van glasvezel gaat dit ook zo, maar dan is het “licht aan” of “licht uit”. Het knipperen van het licht gaat buitengewoon gauw. Soms in een miljoenste van een seconde. Vandaar is een glasvezel aansluiting Deventer zo super snel. Online spellen spelen zoals Saints Row 2, terwijl weer iemand anders een serie zoals Soof: Een Nieuw Begin streamt op zijn Apple iPad mini 4 tablet, en nog weer iemand anders een nummer van Laura Pausini afspeelt op een Microsoft Lumia 650 telefoon. Niets is te gek!

 • Glasvezelaansluiting

  Deze wordt vaak gemonteerd in de meterkast. Wordt weer aangesloten op de router-modem.

 • Modem - Router

  Zet de lichtsignalen om in bruikbare signalen voor bellen, TV & internet.

 • Netwerkkabels

  Worden aangesloten op al jouw apparaten (TV, PC). De modem zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Goede verbinding

  Er is nu een duurzame en enorm snelle internetverbinding door het hele huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de prijs van glasvezel internet in Deventer?

Het lijkt ontzettend aanlokkelijk, maar wat betaal ik voor een glasvezelabonnement in Deventer? Dat verschilt nogal per situatie. Welke leverancier heeft je voorkeur? Heb jij ook de televisie uitbreiding nodig en wil jij een vaste telefoonlijn? En niet onbelangrijk: met welke internetsnelheid neem jij genoegen? Al deze zaken hebben effect op tarifering van jullie (alles in 1) contract. Hierna vind je huidige prijzen van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Bedrijf Type contract Speed Prijs
XS4All Internet Smart 80Mbps €45
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s en TV Basis 50Mbps €45
NLE Glasvezel Internet 50 / 50 Mbps 50Mbps €36
T-Mobile Thuis Internet en TV 50 50Mbps €37,5
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 50 Internet en TV 50Mbps €48
KPN Glasvezel Internet 40Mbps €39
Telfort Glasvezel Internet en TV 50 / 50 Mbps 50Mbps €42,5
Tweak Glas 500 internet+bellen 500Mbps €65
Fiber Alles-in-1 Light 200Mbps 200Mbps €64,95

Belangrijk: Trek eerst na of je internet bij glasvezel Deventer afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en ontdek in 2 stappen of “fibre” überhaupt is aangelegd. Mensen zochten ook naar: glasvezel aanbieding in Winsum afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij profiteren van de luxe van razend snel internet? Echter, wens je geen hogere maandelijkse lasten? Onze vergelijker helpt bij bij het vinden van het goedkoopste internet-abonnement van Deventer. Het algemene sentiment is dat de prijs van glasvezel internet hoog is. In de praktijk valt dat allemaal wel mee. De prijzen zijn vergelijkbaar met contracten op ADSL + Kabel. Heb jij genoeg aan “internet”, en laat je TV en telefonie links liggen? Neem je genoegen met 20 – 50 Mbps? In die situatie treffen jullie al goedkope abonnementen voor 2 tientjes in de maand.

Hulp bij het vinden van een kwalitatief goedkoop glasvezel abonnement:

 • Ga niet blind voor de hoogste snelheid. Ben je geen intensieve gebruiker? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Neem geen TV-abonnement. Tegenwoordig stream je gemakkelijk gemiste programma terug.
 • Kies ook niet voor dure cloud opslagdiensten
 • Vergelijk jaarlijk de aanbiedingen, en stap over. Aanbieders hanteren extreem hoge introductie bonussen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet ontwikkelt zich in rap tempo. Jaarlijks worden nieuwe snelheden behaald in Deventer. Hedendaags tref je pakketten beginnend bij 20 Megabit tot wel 1000 Mb/s. Veel maatschappijen hebben een alles-in-1 abonnement met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Wat je misschien wel weet, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Bedrijven als Fiber, Tweak en Netrebel doen dit al. Dan kijk je alleen nog in de beste kwaliteit naar juweeltjes zoals Sunrise: A Song of Two Humans of Nederlandse films als Vincent & Theo met jouw tablet, smartphone of PC. Ook kan je wanneer je wilt series streamen zoals Merlin zonder storing (HD). Voor welke optie kies jij in de gemeente Deventer?

Hoeveel Mb/s internetsnelheid heb ik nodig?
1000 Mb/s, meer zal je echt niet vinden. Maar wat heeft een standaard huishouden daaraan? Zet eens op een rijtje waar jij internet bij nodig hebt. Blijft dit beperkt tot e-mailen, het nieuws lezen, browsen, filmpjes kijken? Dan vinden wij high-speed deals (450 Mb/s) natuurlijk onnodig. In het tabelletje hieronder checken jullie een passende snelheid voor een aantal type gebruikers. Vandaag bestellen? Begin dan de glasvezel postcodecheck Deventer.


Type gebruik Contract Grootte huishouden. Bezigheden
Gewoon 20 Mb/s 1 tot 2 browsen, filmpjes kijken, muziek luisteren, social media. Eigenlijk alle dagelijkse activiteiten.
Family 40 Megabit 2 – 4 Websites bezoeken, NLziet of NPO streamen in uitstekende kwaliteit met het hele gezin op hetzelfde moment.
Lekker snel 100 Mb/s 4 Met meerdere mensen tegelijkertijd snel filmpjes kijken, internetten, streamen.
Razendsnel 150 – 200 Mb/s 5 tot 7 Klaar voor de toekomst: NPO of Film1 full HD (4k) streaming, veel apparaten tegelijk verbonden.
High-speed 450 Mb/s Onbegrensd Denk alleen in mogelijkheden. Gaming, 4k streamen met alle leden van het gezin en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Deventer?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Ongeveer 2 miljoen huishoudens (volgens Reggefiber) werken er al mee. Elke dag komen er nieuwe bij. In gemeente Deventer gebeurt er van alles. Een relevant vraagstuk is: Is in Deventer glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, dan weet je zonder moeite wat de status is in jouw postcodegebied. Hoe gaat dat precies? Vul je postcode en huisnummer in. Hierna lees je bij het kopje ‘verbindingen’ de verkrijgbaarheid van de verbindingstypes. Dit zie je niet alleen voor Fiber, maar ook voor ADSL en kabel. Voor elk van deze opties tref jij een vinkje of kruisje. Zo zie je à la minute of glasvezel van bijvoorbeeld Fiber, KPN, Online.nl al verkrijgbaar is. Wellicht ook beschikbaar: Glasvezel internet Nieuwkuijk.

Glasvezel aanleggen Deventer
Ook profiteren van het snelste internet? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is dan vereist. De aanleg van glasvezel in Deventer kan flink in de papieren lopen. De huidige glasvezel aanbieders analyseren van tevoren of mensen hier op zitten te wachten. Zijn er genoeg geïnteresseerden? Dan is het project geschikt om aan te leggen. Een voorbeeld van zo’n project is glasvezel buitenaf in de provincie Overijssel.

Direct een glasvezel internet abonnement afsluiten?