Glasvezel internet Dordrecht Bekijk nu alle glasvezel leveranciers en profiteer van kortingen tot €61


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Het allersnelste internet zonder storing? Dan is het misschien iets voor jou: glasvezel internet Dordrecht. Internet via glasvezel gaat via een haardun vezel gemaakt van glas. Stukjes informatie worden met behulp van laserlicht getransporteerd. Daardoor haal je met gemak een internetsnelheid die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Standaard heb je een ‘privé-verbinding’ die zeer stabiel is. Ook op het moment dat je met veel apparaten tegelijkertijd online bent. Een ander voordeel: iedere provider (KPN, T-Mobile, Fiber) mag het dienstenpakket aanbieden op het glasvezelnetwerk. Als gevolg hiervan heb je als consument veel te kiezen. Al met al tellen we ruim vijfentwintig providers. “Glas” is onmisbaar en wordt al in opvallend veel gemeenten toegepast. Een tegenvaller: het is niet beschikbaar in elke stad en dorp. Weten of glasvezel in Dordrecht reeds beschikbaar is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk actuele glasvezel-abonnementen van juli 2024.

Inhoudsopgave
Alles weten over de voortgang van internet via glasvezel in jouw woonplaats? Middels onze site ontdek je relevante adviezen. Selecteer een van de onderstaande vragen, en je vindt à la minute bruikbare info.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Dordrecht
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Dordrecht?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Dordrecht?

Glasvezel vergelijken Dordrecht juli 2024

Vliegensvlug glasvezel providers in Dordrecht vergelijken? Glasvezel kent een open netwerkstructuur. Om die reden vind je meerdere leveranciers. Prijzen vergelijken is daarom zeker ons advies. Per huishouden kan het advies anders zijn! Aan de hand van onze tool vergelijk jij in no-time alle bekende internet-aanbieders (met natuurlijk Ziggo en KPN). Dit kan middels de vijf duidelijke stappen:

 1. Je adresgegevens zijn het startpunt.
 2. Controleer of Glas/ADSL/Kabel beschikbaar zijn. Is Glas niet beschikbaar op jouw postcode? Dan staat hier een kruisje.
 3. Kies optioneel voor televisie en bellen (alles in 1).
 4. Je treft ogenblikkelijk alle internet-aanbieders die voor jou beschikbaar zijn.
 5. Selecteer de gewenste provider, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk afsluiten internet pakket bij KPN).

Voordelen van een glasvezel pakket in Dordrecht

 • Betrouwbare verbinding
 • Hoge snelheden
 • Downloaden + uploaden op snelheid
 • Hoge kwaliteit TV kijken
 • Gemakkelijk uitbreidbaar
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • De prijs vergelijkbaar met ADSL + Kabel
 • Een must voor de intenstieve internetgebruiker

glasvezel internet Dordrecht


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden gemaakt van een uniek type glas. Via het netwerk wordt een bestand via ongekende snelheden (als het licht) van a naar b gestuurd. Allemaal mogelijk via lichtsignalen, wat je vaak ook tegenkomt als laserlicht. Dit licht wordt steeds weer aan en uitgezet (knipperend). Hieruit ontstaan complexe patronen. Dit wordt dan weer omgezet naar data die voor computers leesbaar is. Eigenlijk een soort bericht in morse. Een glasvezel internetverbinding verzend hierdoor zeer snel signalen naar een andere PC. Daarom is internet via een glasvezel pakket een klasse apart in vergelijking met de kabel en in het bijzonder ADSL.

Hoe werkt dat precies?
De data van een website bekijken, streaming, en telefoneren worden getransformeerd naar digitale signalen (oftewel nulletjes en eentjes). Aangaande glasvezel is het principe hetzelfde, maar dan met licht aan en licht uit. Het knipperen van het licht gaat reusachtig haastig. Soms in een miljoenste van een seconde. Vandaar is een glasvezel aansluiting Dordrecht zo enorm snel. Online games spelen als Freespace 2, op het moment dat iemand anders een serie als ‘t Schaep Ahoy streamt op zijn Archos 70 Oxygen tablet, en een 3e gezinslid muziek van Calvin Harris streamt op zijn HTC Hero telefoon. Internet zonder beperkingen.

 • Glasvezelaansluiting

  Zit vaak in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Router - Modem

  Transformeert de lichtsignalen naar geschikte signalen voor internet, TV + bellen.

 • Netwerkstekker

  Kunnen direct worden verbonden met telefoons, tv’s en computers. De modem regelt ook een draadloze verbinding (IP).

 • Goede verbinding

  Je hebt nu een vaste en fantastisch snelle internetverbinding in de woning.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Dordrecht?

Het lijkt bijzonder interessant, maar wat zijn de kosten van een glasvezelabonnement in Dordrecht? Dat is zeer wisselend. Welke leverancier heeft je voorkeur? Heb jij ook de televisie uitbreiding nodig en bellen jullie nog met een net-nummer? En ook relevant: met welke internetsnelheid neem jij genoegen? Dit heeft allemaal invloed op de internetfactuur van jouw (alles in 1) pakket. Hierna zien jullie de tarieven van de best verkochte glasvezel abonnementen.


Aansluiting Type abonnement Verbinding Prijs
XS4All Alles-in-1 Plus 160Mbps €77,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Internet en Bellen 500 / 500 500Mbps €60
T-Mobile Thuis Internet en TV 500 500Mbps €60
Caiwai Alleen Internet 150Mbps €39,95
Online Glasvezel 100 Alles-in-1 100Mbps €55,5
KPN Glasvezel Internet en TV 100 Mbps 100Mbps €63,99
Telfort Glasvezel Internet en TV 100 / 100 Mbps 100Mbps €50
Tweak Glas 1000 internet+bellen 1000Mbps €40
Fiber Internet en Bellen 50Mbps 50Mbps €39,95

Belangrijk: Controleer op voorhand of jij internet bij glasvezel Dordrecht afsluiten kan. Geef je locatie op, en achterhaal moeiteloos of fibre voor jouw woning mogelijk is. Vind alles uit over glasvezel aanbieding in Wons afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij gebruikmaken van de pluspunten van bovenmatig snel internet? Echter, weiger jij hoge prijzen betalen? De vergelijking ondersteunt bij het bestellen van het voordeligste internet-abonnement van Dordrecht. Een grote misvatting is dat het tarief van glasvezel internet hoog is. Echter, de praktijk laat ons anders zien. De tarieven liggen vaak niet hoger dan ADSL en kabel internet. Selecteer je alleen het internet, en zijn “bellen” en “televisie” overbodig? Zijn verbindingen tot 45/50 Mb p/s genoeg? In die omstandigheden vind je al zeer voordelige pakketten vanaf €30 per maand.

Tips & Tricks bij het vinden van een extra voordelig glasvezel abonnement:

 • Matig de snelheid van het internet. Ben je geen intensieve gebruiker? Selecteer dan niet meer dan 100 Megabit per seconde.
 • Schrap digitale TV. Hedendaags kan jij al veel programma’s online terugkijken.
 • Voorkom dure extra opties bij je abonnement
 • Bekijk elk jaar de actuele prijzen, en stap over. Internet-leveranciers hanteren enorme aantrekkelijke introductie kortingen.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet ontwikkelt zich in rap tempo. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Dordrecht. Vandaag tref je aanbiedingen die beginnen bij minder dan 20mb/s en maximaal 500mb/s bedragen. Meer en meer providers beschikken over een 3-in-1 contract met downloadsnelheden tot 500 mb per seconde. Let op, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Maatschappijen als Tweak, Netrebel en Fiber zijn zelfs al zover. Zo bekijk je in topkwaliteit kaskrakers zoals Jurassic Park en materiaal van eigen bodem zoals Antonia met jouw tablet, smartphone of PC. Of Binge watch je een serie als Eastbound & Down zonder storing (HD). Voor welke optie kies jij in de gemeente Dordrecht?

Welke internetsnelheid past bij mij?
Razendsnel internet met 1000 megabit per seconde, dan zal je niemand horen klagen. Echter, wat moet je daarmee? Overweeg eens grondig waar jij internet voor gebruikt. Is dit eigenlijk alleen maar e-mailen, social media, filmpjes kijken, browsen? Dan vinden wij high-speed deals tot 200 Mb/s natuurlijk onnodig. In het bijgaande schema check je de aanbevolen internetsnelheid voor klein- en groot verbruik. Overtuigd? Doe direct de glasvezel postcodecheck Dordrecht.


Gebruikerstype Verbinding Hoeveel personen? Werkzaamheden
Instap 20 Mb/s 1 – 2 browsen, filmpjes kijken, social media, het nieuws lezen. Alle basis-activiteiten.
Gezin 40 Mb/s 3 of 4 Rondsurfen, NPO of Film1 films bekijken in prima kwaliteit met meerdere mensen tegelijk.
Lekker vlug 50 – 100 Mb/s 4+ Met meerdere mensen tegelijk zonder problemen filmpjes kijken, muziek luisteren, downloaden.
Super vlug 200 Megabit 5 – 7 Future-proof: Videoland of NLziet streamen in 4K, gelijktijdig veel verschillende IP verbindingen.
Heavy-user 500 + Mb/s 8+ Alles kan! Online spelletjes, 4k streamen met alle leden van het gezin en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Dordrecht?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Ongeveer 2 miljoen huishoudens (volgens Reggefiber) beschikken er al over. Op naar de 5.000.000! Rondom gemeente Dordrecht staat het niet stil. Wat iedereen natuurlijk wil horen: Is in Dordrecht glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, en achterhaal zonder moeite wat de huidige toestand is in je postcodegebied. Kan ik dat nu direct doen? Vul hierboven je huisnummer + postcode in. Daaropvolgend ontdek jij onder “verbinding” de beschikbare verbindingen. Er zijn 3 opties: ADSL, Fiber en Kabel. Voor elk van deze opties tref je een vinkje of kruisje. Zo zie je in 2 stappen of glasvezel van bijvoorbeeld Youfone, Telfort, Tele2 al verkrijgbaar is. Nu ook online: Glasvezel internet Nistelrode.

Glasvezel aanleggen Dordrecht
Direct toegang tot enorm hoge internetsnelheden? Het aansluiten op een glasvezel verbinding is onmisbaar. Glasvezel aanleg in Dordrecht kan prijzig zijn. De meeste maatschappijen analyseren op voorhand of mensen hier op zitten te wachten. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan is het project geschikt om aan te leggen. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Zuid-Holland.

Vandaag een glasvezel internet abonnement afsluiten?