Glasvezel internet Echt Check snel alle glasvezel aanbieders en profiteer van kortingen tot €82


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Supersnel internetten zonder een haperende verbinding? Dan is het misschien iets voor jou: glasvezel internet Echt. Internet via glasvezel gaat via zeer dunne vezels van zeer helder glas. Gegevens worden met behulp van laserlicht verplaatst. Dankzij deze techniek geniet je van een internetsnelheid die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Van storingen heb je nauwelijks last. Ook als je met verschillende huisgenoten tegelijkertijd internet gebruikt. En daarbij komt: iedere provider (Youfone, Online.nl, Telfort) mag zijn diensten aanbieden op het glasvezelnetwerk. Mede hierom heb je als consument veel te kiezen. Naar schatting zijn er nu ongeveer 20+ verschillende leveranciers. “Glas” is hip en wordt in het merendeel van de postcodegebieden aangesloten. Helaas is het nog niet verkrijgbaar in alle postcodegebieden. Weten of glasvezel in Echt al mogelijk is? Start met een postcodecheck, en vergelijk alle glasvezel-abonnementen van januari 2023.

Inhoudsopgave
Alles weten over de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw wijk? Middels deze website ontdek je handige tips & tricks. Selecteer een van de hieronder weergegeven vragen, en je bekijkt snel bruikbare tips en tricks.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Echt
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Echt?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Echt?

Glasvezel vergelijken Echt januari 2023

Direct glasvezel providers in Echt vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Zodoende zijn er veel aanbieders. Prijzen en snelheden vergelijken is altijd een aanrader. Hoe gaat dit in z’n werk? Met behulp van onze zoekmachine vergelijk jij zonder moeite alle internet-providers (denk aan Ziggo en KPN). Dit doe je via de onderstaande volgorde:

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Behoort Glas niet tot de opties? Dan ontdek je dit eigenlijk meteen.
 3. Ook kan jij er een alles in 1 pakket (met TV + Bellen) van maken.
 4. Je ziet in no-time alle internet-bedrijven die kunnen leveren bij jou thuis.
 5. Maak een keuze, en stap direct online over (of bekijk glasvezel via XS4ALL bestellen).

Voordelen van een glasvezel pakket in Echt

 • Betrouwbare verbinding
 • Internetsnelheden tot wel 1 Gigabit
 • Uploaden & downloaden net zo snel
 • Ultieme TV-beleving
 • Eenvoudig extra opties activeren
 • Meerdere apparaten verbonden zonder snelheidsverlies
 • Goedkoop (net als Kabel + ADSL)
 • Onmisbaar voor zakelijke gebruikers

glasvezel internet Echt


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn dunne glasdraadjes gemaakt van een uniek type glas. Via deze techniek wordt belangrijke data via ongekende snelheden (als het licht) getransporteerd. Dit gebeurt door middel van lichtsignalen, ook wel laserlicht genoemd. Dit licht wordt eigenlijk constant aan- en uitgeschakeld. De reactie hierop zijn diverse patronen. En die worden omgezet naar data. Vergelijk het maar met een bericht in morse. Een glasvezel internetverbinding “vervoert” daarom zeer snel data naar andere gebruikers. Daarom is internet via een glasvezel pakket een klasse apart in vergelijking met ADSL of de kabel.

Hoe werkt het?
De data van een webpagina openen, TV-kijken, en telefoneren worden omgezet naar digitale signalen (beter gezegd nullen en enen). Met betrekking tot glasvezel gebeurt dit in ‘licht aan’ of ‘licht uit’. Dit aanspringen en uitspringen van het licht werkt verbazingwekkend haastig. In een miljoenste van een seconde, en in alle kleuren van de regenboog. Daardoor is een glasvezel aansluiting Echt zo razend snel. Online spellen spelen zoals Rocket League, terwijl een ander een populair programma als Nieuwe Buren streamt op zijn Samsung Galaxy Tab 3 7.0 tablet, en nog weer iemand anders een nummer van Nicky Jam & Enrique Iglesias op Spotify luistert via zijn / haar Google Pixel 2 XL telefoon. Het kan allemaal!

 • Glasvezelaansluiting

  Deze wordt vaak gemonteerd in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Modem - Router

  Zet de lichtsignalen om in behapbare data voor tv, internet en telefonie.

 • Netwerkstekker

  Worden aangesloten op bijvoorbeeld jouw TV en PC. De router geeft een IP-adres uit en zendt WIFI bereik.

 • Snelle verbinding

  Je hebt de beschikking over een betrouwbare en reusachtig snelle internetverbinding in alle ruimtes.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Echt?

Het klinkt erg aanlokkelijk, maar wat betaal ik voor een glasvezelabonnement in Echt? Dat hangt af van verschillende factoren. Welke leverancier heeft je voorkeur? Wil je ook een TV-abonnement, en bellen jullie nog met een net-nummer? En niet onbelangrijk: welke snelheid wil jij? Deze variabelen beïnvloeden de maandelijkse factuur van het (alles in 1) pakket. In de tabel lees jij actuele kosten van enkele populaire glasvezel abonnementen.


Levering Soort abonnement Snelheid Kosten
XS4All Internet Smart (en Bellen) 80Mbps €50
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s en TV Basis 100Mbps €55
NLE Glasvezel Internet en TV 500 / 500 500Mbps €67,5
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 500 500Mbps €47,5
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 200 internet en TV 200Mbps €63
KPN Glasvezel Internet en TV 4K 500 Mbps 500Mbps €81,99
Telfort Glasvezel Internet en Bellen 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 500 internet+bellen 500Mbps €65
Fiber Alles-in-1 Light 500Mbps 500Mbps €74,95

Voorwaarden: Loop na of jij internet bij glasvezel Echt afsluiten kan. Vul je adresgegevens in, en achterhaal eenvoudig wat de fibre opties zijn. Misschien vind je dit ook relevant: glasvezel aanbieding in Zeijerveld afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij kennismaken met het comfort van reusachtig snel internet? Maar wil je geen hoge prijzen betalen? Onze vergelijker helpt bij bij het vinden van het voordeligste internet-abonnement van Echt. Wat veel mensen denken is dat het tarief van glasvezel internet hoog is. Deze stelling is twijfelachtig. De prijzen zijn vergelijkbaar met ADSL en kabel internet. Heb jij genoeg aan “internet”, en maak je eigenlijk geen gebruik van TV en bellen? Zijn verbindingen tot 45/50 Mb p/s genoeg? In dat geval hebben jullie al zeer voordelige internet abonnementen voor €25 – €30 per maand.

Tips voor het oversluiten van een goedkoop glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Ben je geen intensieve gebruiker? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Laat “televisie” achterwege. Vandaag de dag kun je online veel programma’s (terug) kijken.
 • Kies ook niet voor dure cloud opslagdiensten
 • Stap regelmatig over. Internet-aanbieders hebben extreem aantrekkelijke welkomstbonussen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt elke jaar doorontwikkeld. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Echt. Vandaag tref jij contracten beginnend bij 20 Megabit tot 1 Gigabit per seconde. Veel providers bieden een alles-in-1 contract met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Alleen, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Bedrijven als Netrebel, Tweak en Fiber laten dit al zien. Dan kijk je alleen nog in de beste kwaliteit naar topfilms als Paris, Texas en NL films als Rembrandt’s J’accuse op jouw computer of televisie. Of Binge watch je een serie als Burn Notice zonder schokken (HD/4K). Wat ga jij als eerste kijken in de gemeente Echt-Susteren?

Welke internetsnelheid kies ik?
Razendsnel internet met 1000 megabit per seconde, dat is echt een snelheidsmonster. Is dat echt noodzakelijk? Maak eens een lijst met activiteiten waar jij internet bij nodig hebt. Gebruik je het enkel voor het nieuws lezen, filmpjes kijken, e-mailen, muziek luisteren? Dan is een groot pakket van 200 Mb/s niet ons eerste advies. In de tabel hieronder checken jullie een passende snelheid voor een aantal type gebruikers. Vandaag bestellen? Begin dan de glasvezel postcodecheck Echt.


Gebruikerstype Verbinding Aantal personen. Activiteiten
Instap 10 – 20 Mb/s 1 – 2 e-mailen, filmpjes kijken, het nieuws lezen, muziek luisteren. Meest basic gebruik.
Huiselijk 40 – 60 Megabit 2+ Surfen op het web, Netflix of NLziet streamen in uitstekende kwaliteit met meerdere mensen tegelijk.
Lekker rap 100+ Mb/s 4+ Met het hele huishouden op hetzelfde moment snel uploaden, muziek luisteren, internetten.
Super vlug 150 – 200 Mb/s 5 – 7 Met het oog op de toekomst: Youtube of Netflix streamen in 4K, heel veel devices met WIFI verbinden.
Mega-snel 500 + Mb/s 9+ Denk alleen in mogelijkheden. Gaming, 4k streamen op verschillende apparaten en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Echt?

Nederland is klaar voor glasvezel! Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) zijn al aangesloten. Op naar de 5.000.000! In en rondom de gemeente Echt-Susteren is dit ook een actueel onderwerp. Wat jij wil weten is: Is in Echt glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, dan ontdek je in no-time wat de status is in jullie wijk. Kan ik dat nu direct doen? Vul je postcode en huisnummer in. Daarna zie je onder het kopje “verbinding” de beschikbare verbindingen. Dit zie je voor Kabel, ADSL en Fiber. Voor elke soort verbinding tref je de actuele leveringen (kruisje). Zo ontdek je in 2 stappen of glasvezel van bijvoorbeeld Youfone, Fiber, T-Mobile al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Odoornerveen.

Glasvezel aanleggen Echt
Wil jij gebruik maken van het comfort van “glas”? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is dan essentieel. Het traject van glasvezelaanleg in Echt is niet goedkoop. De huidige maatschappijen peilen eerst of er interesse is. Is de minimale grens van deelnemers behaald? Dan kan er gegraven worden. Een voorbeeld van zo’n project is glasvezel buitenaf in de provincie Limburg.

Nu een glasvezel internet abonnement afsluiten?