Glasvezel internet Eindhoven Check snel alle glasvezel deals en bespaar jaarlijks tot wel €77


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Lekker snel internetten op een stabiele verbinding? Overweeg dan beslist glasvezel internet Eindhoven. Glasvezel internet maakt gebruik van zeer dunne vezels van zeer helder glas. Digitale signalen worden met lichtsnelheid verplaatst. Dankzij deze techniek geniet je van internet verbindingssnelheden van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mb/s. Deze manier van internetten is ook nog eens zeer stabiel. Ook wanneer je met verschillende huisgenoten tegelijk online wilt. Een ander voordeel: elke provider (Tele2, Youfone, Telfort) mag het dienstenpakket aan je uitleveren op het glasvezel web. Als gevolg hiervan is er veel concurrentie op de markt. Alles bij elkaar opgeteld zijn er zo’n 25 glasvezelaanbieders. “Glas” is snel en wordt in steeds meer plaatsen geleverd. Desalniettemin is het niet geactiveerd in elke stad en dorp. Ontdekken of glasvezel in Eindhoven al mogelijk is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk huidige glasvezel-abonnementen van juni 2024.

Inhoudsopgave
Alles weten over internet via glasvezel in jouw wijk? Met behulp van glasvezelinternetaanbieding.nl lees je belangrijke tips & tricks. Neem een van de onderstaande vragen, en je leest direct bruikbare info.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Eindhoven
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Eindhoven?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Eindhoven?

Glasvezel vergelijken Eindhoven juni 2024

Meteen glasvezel providers in Eindhoven vergelijken? Glasvezel kent een open netwerkstructuur. Hierdoor is de markt groot en is er concurrentie. Internet pakketten met elkaar vergelijken is hierom erg verstandig. Dit kan iedereen thuis doen! Dankzij glasvezelinternetaanbieding.nl vergelijk je probleemloos de meest populaire glasvezel-providers (als Ziggo en KPN). Dit is kinderspel met behulp van het volgende stappenplan:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Ga na welke soorten aansluitingen er zijn. Nog geen Glas aangelegd in de wijk? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Als optie kun je ook Televisie + Bellen activeren (drie-in-één).
 4. Je ziet eenvoudig alle providers die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Maak een keuze, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk glasvezel Tele2 actie).

Voordelen van een glasvezel pakket in Eindhoven

 • Duurzame verbinding
 • Sneller krijg je het niet
 • Snelheid van down- en uploaden ligt even hoog
 • Hoge kwaliteit TV kijken
 • Diverse premium opties
 • Alle apparaten verbonden
 • Betaalbaar: in verhouding met ADSL en kabel
 • Populair bij bedrijven

glasvezel internet Eindhoven


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn dunne glasdraadjes gemaakt van speciaal glas. Aan de hand van de fiber-techniek worden signalen met ongelofelijke (licht) snelheden overgestuurd. We hebben het dan over lichtsignalen, ook wel laserlicht genoemd. Het licht wordt voortdurend aan- en uitgezet. Dit resulteert in bepaalde patronen. Die worden verwerkt naar data. Dit heeft raakvlakken met de oude morsecode. Een glasvezel internetverbinding verzendt daardoor vliegensvlug informatie naar een andere PC. Om die reden is zo’n glasvezel pakket gigantisch snel, vergeleken met ADSL of de kabel.

Hoe gaat dit in z’n werk?
Signalen van bijvoorbeeld een internetpagina openen, series kijken of bellen worden veranderd in een digitaal signaal (oftewel nulletjes en eentjes). Met betrekking tot glasvezel gaat dit ook zo, maar dan is het “licht aan” of “licht uit”. Het knipperen van het licht gaat bovenmatig rap. Dit bedraagt enkele microseconden. Daarom is een glasvezel aansluiting Eindhoven zo razend snel. Online games spelen als Counter-Strike: Source, op het moment dat iemand anders een serie als Hollands Hoop afspeelt op zijn/haar Apple iPad 2019 tablet, en een volgend persoon muziek van Lorde op Spotify luistert via zijn / haar BlackBerry Z10 smartphone. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Zit vaak in de meterkast. Wordt weer aangesloten op de router-modem.

 • Router - Modem

  Zet de lichtsignalen om in herkenbare signalen voor bellen, TV & internet.

 • Netwerkstekker

  Kunnen direct worden verbonden met je smartphone, tablet etc. De router zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Storingsvrije verbinding

  Je hebt de beschikking over een sterke en geweldig snelle internetverbinding.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Eindhoven?

Het voelt geweldig attractief, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Eindhoven? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Voor welke aansluiting ga jij? Wil je ook een TV-abonnement, en wil jij een vaste telefoonlijn? En niet onbelangrijk: hoeveel Mb/s internet wil je? Al deze zaken hebben effect op factuur van jouw (alles in 1) pakket. In de tabel vind je de kosten van de meest gekozen glasvezel abonnementen.


Aansluiting Soort pakket Snelheid Prijzen
XS4All Pro Internet (en TV) 500Mbps €81
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Internet en Bellen 50 / 50 50Mbps €36
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 500 500Mbps €47,5
Caiwai Buitengewoon Snel 600Mbps €74
Online Glasvezel 50 Alles-in-1 50Mbps €50,5
KPN Glasvezel Internet en TV Basis 40Mbps €49
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 50 / 5 Mbps 50Mbps €42,5
Tweak Glas 100 alles-in-1 100Mbps €59,95
Fiber Alles-in-1 Medium 100Mbps 100Mbps €64,95

Voorwaarden: Onderzoek op voorhand of jij internet bij glasvezel Eindhoven afsluiten kunt. Voer je postcode + huisnummer in, en zie eenvoudig of fibre tot de mogelijkheden behoort. Ook interessant: glasvezel aanbieding in Zuidwolde afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij kennismaken met de vele voordelen van reusachtig snel internet? Maar liever geen exorbitant prijzige contracten te nemen? Wij bieden tools voor het bestellen van het goedkoopste internet-abonnement van Eindhoven. Het algemene sentiment is dat het tarief van glasvezel internet hoog is. Maar deze bewering klopt eigenlijk niet. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met kabel en ADSL internet. Kies je enkel voor internet, en maak je eigenlijk geen gebruik van TV en bellen? Redden jullie je met contracten tot 40 mb/s? Voor dergelijke situaties bestellen jullie al voordelige contracten voor slechts €20 – €30 per maand.

Advies voor het overstappen naar een kwalitatief goedkoop glasvezel abonnement:

 • Kies niet de grootste bandbreedte. Ben jij geen excessieve internetgebruiker? Selecteer dan niet meer dan 100 Megabit per seconde.
 • Schrap digitale TV. In de huidige situatie kan jij al veel programma’s online terugkijken.
 • Voorkom dure extra opties bij je abonnement
 • Bekijk elk jaar de actuele prijzen, en stap over. Providers werken met extreem aanlokkelijke introductie bonussen.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet is voortdurend in beweging. De snelheid van de pakketten ligt steeds hoger in Eindhoven. Op dit moment treffen jullie aanbiedingen vanaf 20 Mbps en oplopen tot maar dan 500mb/s. Veel providers hebben de beschikking over een abonnement met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Maar, het glasvezel netwerk is gemaakt voor meer, tot wel 1 Gigabit. Bedrijven als Fiber, Tweak en Netrebel zijn zelfs al zover. Op die manier bekijk je in de beste kwaliteit toppers van vroeger als Ben Hur en NL films als Home met jouw tablet, smartphone of PC. Ook kan je wanneer je wilt series streamen zoals The Twilight Zone zonder storing (HD). Wat ga jij als eerste kijken in de gemeente Eindhoven?

Welke internetsnelheid past bij mij?
Razendsnel internet met 1000 megabit per seconde, dat lijkt uiteraard fantastisch. Maar heb je het eigenlijk nodig? Bedenk eens kritisch voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Gebruik je het enkel voor het nieuws lezen, e-mailen, muziek luisteren, social media? Dan is een groot pakket (300 Mb/s) voor jou echt teveel. In het schema hieronder doorzoek jij de aanbevolen internetsnelheid voor enkele activiteiten. Nu afsluiten? Start dan de glasvezel postcodecheck Eindhoven.


Type gebruik Connectie Hoeveel personen? Werkzaamheden
Instap 15 – 30 Mb/s 1 social media, e-mailen, muziek luisteren, het nieuws lezen. Alle basis-activiteiten.
Gezin 40 – 80 Mb/s 2 – 4 Surfen op het web, Film1 of NLziet films bekijken in prima kwaliteit met het hele gezin op hetzelfde moment.
Gewoon snel 100 – 150 Mb/s 4 of 5 Met de hele familie gelijktijdig zonder problemen streamen, gamen, filmpjes kijken.
Razendsnel 150 – 200 Mb/s 5+ Toekomstbestendig, Pathé Thuis of Netflix kijken op maximale kwaliteit en geschikt voor veel Wifi apparaten.
Heavy-user 350 Mb/s 9+ No limits. Gaming, alles in 4K streamen met alle leden van het gezin en grote e-mails versturen en ontvangen .
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Eindhoven?

De populariteit van glasvezel is ongekend. Zo’n 2 miljoen huizen (Reggefiber) beschikken er al over. Elke dag komen er nieuwe bij. In de gemeente Eindhoven is dit ook een actueel onderwerp. Wat jij wil weten is: Is in Eindhoven glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, en doorzoek eenvoudig wat de status is in je wijk. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Voer eerst je postcode en huisnummer in. In de vervolgstap vind jij onder het kopje “verbinding” de verkrijgbaarheid van de verbindingstypes. Er zijn 3 opties: ADSL, Fiber en Kabel. Per mogelijkheid tref je de actuele leveringen (kruisje). Zodoende vind je eenvoudig of glasvezel van bijvoorbeeld Fiber, XS4ALL, Tele2 al verkrijgbaar is. Op glasvezelinternetaanbieding.nl bekijk je ook Glasvezel internet Oost-Souburg.

Glasvezel aanleggen Eindhoven
Wil jij gebruik maken van het comfort van “glas”? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is dan wel nodig. Glasvezel aanleg in Eindhoven is niet goedkoop. De huidige maatschappijen peilen allereerst of mensen hier op zitten te wachten. Is de minimale grens van deelnemers behaald? Dan kan de schop de grond in. Een voorbeeld van zo’n project is glasvezel buitenaf in de provincie Noord-Brabant.

Ook een glasvezel internet abonnement afsluiten?