Glasvezel internet Emmen Vergelijk direct alle glasvezel aanbiedingen en profiteer van kortingen tot €58


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Het allersnelste internet met vrijwel geen storingen? Kies dan voor glasvezel internet Emmen. Glasvezel internet maakt gebruik van super dunne glasvezelkabels. Signalen worden met behulp van laserlicht verplaatst. Om die reden bereik je internet verbindingssnelheden van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mb/s. Standaard heb je een ‘privé-verbinding’ die zeer stabiel is. Ook op het moment dat je met diverse pc’s, telefoons en tv’s tegelijk online wilt. Ook interessant: iedere provider (Youfone, Caiwai, Ziggo) mag het dienstenpakket uitleveren via het glasvezelnetwerk. Hierdoor is er veel keuze. Al met al tellen we ruim 20+ verschillende leveranciers. “Glas” is duurzaam en wordt in plenty steden en dorpen aangeboden. Een tegenvaller: het is niet geactiveerd in alle wijken. Direct achterhalen of glasvezel in Emmen al te bestellen is? Gebruik de postcode-tool en vergelijk actuele glasvezelabonnementen van november 2022.

Inhoudsopgave
Geïnteresseerd in de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw woonplaats? Gebruikmakend van onze tools lees je handige adviezen. Klik op een van de onderstaande vragen, en je vindt meteen alle relevante informatie.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Emmen
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Emmen?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Emmen?

Glasvezel vergelijken Emmen november 2022

Snel glasvezel providers in Emmen vergelijken? Glasvezel is “open”, je zit dus niet vast aan providers. Zodoende concurreren de verschillende aanbieders. Internet pakketten met elkaar vergelijken is hierom te adviseren. Per huishouden kan het advies anders zijn! Aan de hand van de vergelijkingstool vergelijk jij in no-time de nationale internet-leveranciers (zoals Ziggo en KPN). Dit is kinderspel met behulp van ons 5 stappenmodel:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Bekijk of ADSL/Kabel/Glas mogelijk zijn voor jou. Geen glas beschikbaar? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Ook kan jij er een alles in 1 pakket (met TV + Bellen) van maken.
 4. Je ziet gemakkelijk alle leveranciers die kunnen leveren bij jou thuis.
 5. Selecteer de gewenste aanbieding, en stap netjes online over (of bekijk aanbieding bij XS4ALL glasvezel).

Voordelen van een glasvezel pakket in Emmen

 • Stabiele verbinding
 • Snelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s
 • Downloaden en uploaden even snel
 • TV in de hoogste resolutie
 • Diverse premium opties
 • Alle apparaten verbonden
 • De prijs vergelijkbaar met ADSL + Kabel
 • Een must voor de intenstieve internetgebruiker

glasvezel internet Emmen


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn eigenlijk flinterdunne, sterke draden gemaakt van, zoals de naam al zegt, glas. Via deze techniek wordt info met ongelofelijke (licht) snelheden overgestuurd. Dit kan dankzij speciale lichtsignalen, wat je vaak ook tegenkomt als laserlicht. Het licht wordt doorlopend aangezet en uitgezet. Hieruit ontstaan complexe patronen. Dit wordt omgezet tot bruikbare data. Eigenlijk een soort bericht in morse. Zo’n glasvezel internetverbinding verzendt daardoor razendsnel signalen over enorme afstanden. Daarom is dit glasvezel pakket een klasse apart in vergelijking met ADSL of de kabel.

Hoe gaat dit in z’n werk?
Signalen die tot stand komen n.a.v. websites bezoeken, TV-kijken, en een telefoontje plegen worden verwerkt tot digitale signalen (denk aan nullen en enen). Als we het hebben over glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Aan- en uitschakelen werkt reusachtig rap. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Hierdoor is een glasvezel aansluiting Emmen zo gigantisch snel. Online een spel spelen als GTA San Andreas, terwijl weer iemand anders een serie zoals Johan: Logisch Is Anders streamt op zijn of haar Lenovo Yoga Tablet 2 tablet, en nog weer iemand anders een nummer van Lenny Kravitz luistert met zijn/haar Samsung Galaxy S8 telefoon. Het behoort ineens tot de mogelijkheden.

 • Glasvezelaansluiting

  Vind je doorgaans in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Modem - Router

  Vertaalt het laserlicht naar bruikbare signalen voor bellen, TV & internet.

 • Netwerkstekker

  Deze verbinden de modem/router met telefoons, tv’s en computers. De modem regelt ook een draadloze verbinding (IP).

 • Goede verbinding

  Je hebt nu een vaste en geweldig snelle internetverbinding in alle ruimtes.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Emmen?

Het lijkt allemaal ontzettend aangenaam, maar wat kost nu een glasvezelabonnement in Emmen? Dat varieert nogal. Voor welke aansluiting ga jij? Is het TV-pakket ook nodig, en wil jij een vaste telefoonlijn? En ook relevant: wil je een normale (40 Mb) of snelle (200 Mb) verbinding? Deze variabelen beïnvloeden de factuur van jouw (alles in 1) pakket. In de volgende tabel vinden jullie actuele kosten van de best verkochte glasvezel abonnementen.


Leverancier Soort abonnement Verbinding Prijs
XS4All Internet Smart (en Bellen) 80Mbps €50
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s en TV Basis 100Mbps €55
NLE Glasvezel Internet en TV 500 / 500 500Mbps €67,5
T-Mobile Thuis Internet en TV 50 50Mbps €37,5
Caiwai Buitengewoon Snel 600Mbps €74
Online Glasvezel 200 internet en TV 200Mbps €63
KPN Glasvezel Internet en TV Basis 100 Mbps 100Mbps €53,99
Telfort Glasvezel Internet en Bellen 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 500 internet+bellen 500Mbps €65
Fiber Alles-in-1 Medium 50Mbps 50Mbps €59,95

Let op: Loop na of jij internet bij glasvezel Emmen afsluiten kunt. Voer je postcode + huisnummer in, en bekijk in 2 stappen of fibre voor jullie huis tot de opties behoort. Zoek ook naar glasvezel aanbieding in Zwinderen afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Start jij met de vele voordelen van verbazingwekkend snel internet? Maar wil je geen hoog tarief te betalen? De vergelijking ondersteunt bij bij het vinden van het goedkoopste internet-abonnement van Emmen. Wat veel mensen denken is dat het tarief van glasvezel internet hoog is. Deze stelling is twijfelachtig. De tarieven liggen vaak niet hoger dan internet via kabel of ADSL. Heb jij genoeg aan “internet”, en ga je niet tv-kijken en bellen? Zijn verbindingen tot 45/50 Mb p/s genoeg? Voor dergelijke situaties bestel je al voordelige contracten voor 2 tientjes in de maand.

Tips bij het vinden van een goedkoop glasvezel abonnement:

 • Matig de snelheid van het internet. Ben je geen intensieve gebruiker? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Schrap digitale TV. Op dit moment kijk je bij NPO en RTL eigenlijk alles gratis terug.
 • Laat ook dure services als een “filter” achterwege
 • Overweeg elk jaar om over te stappen. Bedrijven hebben geweldig hoge introductie kortingen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet ontwikkelt zich in rap tempo. Jaarlijks worden nieuwe snelheden behaald in Emmen. Hedendaags zijn er contracten die starten vanaf 40mb/s oplopend tot 1000 Mbps. Vrijwel alle internet-providers hebben de beschikking over een alles-in-1 contract met downloadsnelheden tot 500 mb per seconde. Maar, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Bedrijven als Fiber, Tweak en Netrebel bieden dit al aan. Zo bekijk je in topkwaliteit toppers van vroeger als Stand by Me of Nederlandse films als Noord-Korea: Een dag uit het leven op een televisie, telefoon of iPad. Of Binge watch je een serie als Hustle zonder storing (HD). Wat doe jij met deze mogelijkheid in de gemeente Emmen?

Welke internetsnelheid past bij mij?
Internetten met 1 Gigabit per seconde, dat lijkt uiteraard fantastisch. Maar wat heeft een standaard huishouden daaraan? Overweeg eens grondig voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Is dit niet veel meer dan filmpjes kijken, social media, muziek luisteren, e-mailen? Dan vinden wij high-speed deals tot 200 Mb/s niet ons eerste advies. In het overzicht hieronder vind jij de aanbevolen internetsnelheid voor klein- en groot verbruik. Overtuigd? Doe direct de glasvezel postcodecheck Emmen.


Soort gebruik Connectie Grootte huishouden. Bezigheden
Instap 10 – 20 Mb/s 1 browsen, e-mailen, filmpjes kijken, muziek luisteren. De “normale” online activiteiten.
Familie 40 – 60 Megabit 2 tot 4 Browsen, NLziet of NPO streamen in uitstekende kwaliteit met meerdere apparaten op hetzelfde moment.
Lekker snel 100 – 150 Mb/s 4 – 5 Met het hele huishouden op ’t zelfde moment snel filmpjes kijken, social media checken, downloaden.
Supersnel 200 Megabit 5 of 6 Geen beperkingen: Film1 of Videoland streamen in 4K, geschikt voor veel Wifi apparaten.
High-speed 500 Mb/s 10+ Denk alleen in mogelijkheden. Multiplayer games, 4k streamen op meerdere devices en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Emmen?

Glasvezel is eigenlijk de toekomst. Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) hebben al snel internet dankzij glas. Elke dag komen er nieuwe bij. In de buurt van de gemeente Emmen zijn er volop ontwikkelingen. Wat iedereen natuurlijk wil horen: Is in Emmen glasvezel internet beschikbaar? Open de postcode-tool, dan ontdek je supersnel wat de mogelijkheden zijn in jouw woning. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Voer je locatie in. Aansluitend zie je onder het kopje “verbinding” wat er wel/niet beschikbaar is. Het gaat daarbij dus om Kabel, ADSL + Fiber. Voor elke soort verbinding tref je de beschikbaarheid (vinkje). Zo ontdek je ogenblikkelijk of glasvezel van bijvoorbeeld Telfort, XS4ALL, Youfone al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Oostkapelle.

Glasvezel aanleggen Emmen
Lijkt jou dat wel wat, internetsnelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s? Het aansluiten op een glasvezel verbinding is dan essentieel. Het proces van glasvezel aanleggen in Emmen kan prijzig zijn. De leveranciers checken vooraf of mensen hier op zitten te wachten. Zijn er genoeg geïnteresseerden? Dan kan het worden aangelegd. Je ziet dit bijvoorbeeld bij glasvezel buitenaf in provincie Drenthe.

Ook een glasvezel internet abonnement afsluiten?