Glasvezel internet Gouda Vergelijk alle glasvezel deals en profiteer van kortingen tot €64


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Supersnel internetten zonder een haperende verbinding? Dan is het misschien iets voor jou: glasvezel internet Gouda. Deze razendsnelle manier van internet is mogelijk dankzij zeer dunne vezels van zeer helder glas. Signalen worden met lichtsnelheid getransporteerd. Dankzij deze techniek geniet je van internet verbindingssnelheden oplopend tot 1000 Mbps. Standaard heb je een ‘privé-verbinding’ die zeer stabiel is. Zelfs op het moment dat je met veel apparaten tegelijkertijd online bent. En vergeet ook zeker niet: elke provider (Caiwai, Youfone, Telfort) kan het dienstenpakket aan je uitleveren op het glasvezel web. Hierdoor heb je als consument veel te kiezen. In Nederland kennen we al 20 – 25 aanbieders. “Glas” is duurzaam en wordt in plenty wijken aangesloten. Jammer genoeg is het nog niet geactiveerd door het hele land. Ontdekken of glasvezel in Gouda reeds beschikbaar is? Gebruik de postcode-tool en vergelijk alle glasvezel abonnementen van december 2022.

Inhoudsopgave
Meer weten over de plannen m.b.t. internet via glasvezel in jouw woonplaats? Middels onze site vind je essentiële informatie. Druk op een van de veelgestelde vragen, en jij ontdekt à la minute de details.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Gouda
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Gouda?
 4. Waar vind ik het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Gouda?

Glasvezel vergelijken Gouda december 2022

Online glasvezel providers in Gouda vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Daarom heb je als consument veel te kiezen. Internet pakketten met elkaar vergelijken is zodoende onmisbaar. Hoe gaat dit in z’n werk? Aan de hand van de vergelijker vergelijk je zonder moeite alle populaire aanbieders (denk aan KPN en Ziggo). Dit is kinderspel dankzij het volgende stappenplan:

 1. Postcode & huisnummer ingeven.
 2. Ga na welke soorten aansluitingen er zijn. Nog geen Glas in jouw postcodegebied? Dan ontdek je dit eigenlijk meteen.
 3. Als optie kun je ook Televisie + Bellen activeren (drie-in-één).
 4. Je vindt nadien alle leveranciers die voor jou beschikbaar zijn.
 5. Selecteer de gewenste provider, en profiteer van het gemak van de overstapservice (of bekijk Telfort glasvezel abonnement).

Voordelen van een glasvezel pakket in Gouda

 • Sterke verbinding
 • Snelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s
 • Downloaden + uploaden op snelheid
 • Hoge kwaliteit TV kijken
 • Veel extra mogelijkheden
 • Meerdere apparaten verbonden zonder snelheidsverlies
 • Betaalbaar: in verhouding met ADSL en kabel
 • Ideaal voor de heavy users

glasvezel internet Gouda


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn dunne glasdraadjes samengesteld met uniek glas. Door dit systeem wordt informatie op aanzienlijke licht-snelheid getransporteerd. Allemaal mogelijk via lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt eigenlijk constant aangezet en weer uitgezet. Dit ontspruit in complexe patronen. Dit wordt dan weer omgezet naar data die voor computers leesbaar is. Het heeft wel wat weg van morsecode. Zo’n glasvezel internetverbinding verzendt daardoor heel snel gegevens naar andere gebruikers. Om die reden is internet via een glasvezel pakket gigantisch snel, vergeleken met ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe werkt dat eigenlijk?
Signalen van o.a. een website bekijken, TV-kijken, of bellen worden vertaalt naar een digitaal signaal (met enen en nullen). Met betrekking tot glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Dit aanspringen en uitspringen van het licht werkt geweldig gauw. Dit bedraagt enkele microseconden. Daarom is een glasvezel aansluiting Gouda zo gigantisch snel. Multiplayer spelletjes spelen als Otogi Myth of Demons, terwijl iemand anders een serie als Het Huis Anubis kan kijken op bijv. zijn Lenovo Xiaoxin TB-8804F tablet, en een volgend persoon muziek van Enigma afspeelt op een Alcatel Shine Lite smartphone. Niets is te gek!

 • Glasvezelaansluiting

  Vind je doorgaans in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Modem - Router

  Transformeert de lichtsignalen naar praktische data voor internet, TV + bellen.

 • Netwerk-accessoires

  Netwerkkabels verbinden de modem-router met bijvoorbeeld jouw TV en PC. De modem zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Snelle verbinding

  Je hebt nu een bestendige en reusachtig snelle internetverbinding in huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Gouda?

Het lijkt bijzonder aangenaam, maar wat zijn de kosten van een glasvezelabonnement in Gouda? Dat varieert nogal. Welke bedrijf vind jij geschikt? Wil je ook een TV-abonnement, en bellen jullie nog met een net-nummer? En niet te vergeten: welke snelheid wil jij? Dit heeft allemaal invloed op de internetfactuur van jouw (alles in 1) pakket. In de volgende tabel vind jij de prijzen van de meest gekozen glasvezel abonnementen.


Aanbieder Soort pakket Speed Kosten
XS4All Internet Smart (en Bellen) 80Mbps €50
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s en TV Basis 100Mbps €55
NLE Glasvezel Internet en TV 500 / 500 500Mbps €67,5
T-Mobile Thuis Internet en TV 100 100Mbps €51
Caiwai Gewoon Snel 600Mbps €72,5
Online Glasvezel 200 internet en TV 200Mbps €63
KPN Glasvezel Internet en TV 4K 500 Mbps 500Mbps €81,99
Telfort Glasvezel Internet en Bellen 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 50 internet+bellen 50Mbps €35
Fiber Alles-in-1 Medium 50Mbps 50Mbps €59,95

Belangrijk: Ga eerst na of je internet bij glasvezel Gouda afsluiten kunt. Voer je postcode + huisnummer in, en achterhaal eenvoudig wat de fibre opties zijn. Misschien vind je dit ook relevant: glasvezel aanbieding in Balloërveld afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij gebruikmaken van de luxe van razend snel internet? Maar liever geen hoog tarief te betalen? Onze vergelijker helpt bij het zoeken naar het goedkoopste internet-abonnement van Gouda. Wat veel mensen denken is dat glasvezel internet duur is. Maar, is dat eigenlijk wel zo? De tarieven liggen vaak niet hoger dan kabel + ADSL contracten. Kies je enkel voor internet, en heb je geen TV of bellen pakket nodig? Neem je genoegen met 20 – 50 Mbps? In dat geval bestellen jullie al betaalbare internet pakketten vanaf €25 per maand.

Tips & Tricks voor het vinden van een extra voordelig glasvezel abonnement:

 • Kies niet de grootste bandbreedte. Ben jij een reguliere gebruiker? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Schrap digitale TV. In de huidige situatie kun je bijvoorbeeld gratis NPO kijken.
 • Laat ook dure services als een “filter” achterwege
 • Stap regelmatig over. Providers hebben fantastisch aanlokkelijke welkomstkortingen.

Welke aanbieder heeft de snelste glasvezel?

Glasvezel internet gaat steeds sneller. Jaarlijks worden nieuwe snelheden behaald in Gouda. Vandaag de dag tref jij abonnementen vanaf 20 Mbps en oplopen tot maar dan 500mb/s. Het merendeel van de leveranciers bieden een alles-in-1 pakket met een snelheid van 500 Mb (upload en download). Let op, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Bedrijven als Netrebel, Tweak en Fiber lopen hierin voorop. Dan stream je moeiteloos klassiekers als Before Sunrise of video’s uit eigen land als De jurk op een televisie, telefoon of iPad. Of bekijk in 1 keer een serie als The Fresh Prince of Bel-Air zonder storing (HD). Voor welke optie kies jij in de gemeente Gouda?

Hoeveel Mb/s internetsnelheid heb ik nodig?
Internetten met 1 Gigabit per seconde, dat is echt een snelheidsmonster. Is dat echt noodzakelijk? Overweeg eens grondig voor welke toepassingen jij internet gebruikt. Is dit eigenlijk alleen maar browsen, het nieuws lezen, filmpjes kijken, muziek luisteren? Dan is het uitgebreide pakket van 200 Mb/s voor jou echt teveel. In het schema hieronder bekijk je een passende snelheid voor de “kleine” en “heavy” users. Interesse? Start nu de glasvezel postcodecheck Gouda.


Soort gebruik Contract Aantal personen. Werkzaamheden
Gewoon 20 Mbps 1 – 2 social media, e-mailen, browsen, muziek luisteren. Meest basic gebruik.
Huishoudelijk 40 Mb/s 2 tot 4 Browsen, Film1 of NLziet filmpjes bekijken in een hoge resolutie met meerdere devices.
Lekker vlug 100+ Mb/s 4 of 5 Met meerdere personen op ’t zelfde moment snel muziek luisteren, social media checken, internetten.
Supersnel 150 – 200 Mb/s 5+ Future-proof: Netflix of NLziet full HD (4k) streaming, heel veel devices met WIFI verbinden.
Mega-snel 500 Mb/s Onbegrensd Er zijn geen beperkingen. Online spelletjes, streaming van videos op verschillende apparaten en grote bijlagen downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Gouda?

Glasvezel is enorm populair. Meer dan 2.000.000 huishoudens (bron: Reggefiber) zijn al aangesloten. Elke dag komen er nieuwe bij. In de gemeente Gouda staat het niet stil. Wat veel mensen uitzoeken: Is in Gouda glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, en bekijk direct wat de status is in je straat. Kan ik dat nu direct doen? Vul hierboven je huisnummer + postcode in. Nadien vind je bij het kopje ‘verbindingen’ de verkrijgbaarheid van de verbindingstypes. Dat geldt dus voor Fiber, maar ook voor kabel en ADSL. Per mogelijkheid tref jij een kruisje of een vinkje. Zodoende ontdek je moeiteloos of glasvezel van bijvoorbeeld Fiber, Caiwai, Online.nl al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Ravenstein.

Glasvezel aanleggen Gouda
Lijkt jou dat wel wat, enorm hoge internetsnelheden? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is een vereiste. Het traject van glasvezelaanleg in Gouda is wellicht wat prijzig. De leveranciers inventariseren van tevoren of inwoners enthousiast zijn. Zijn er genoeg geïnteresseerden? Dan kan het worden aangelegd. Een voorbeeld van zo’n project is glasvezel buitenaf in de provincie Zuid-Holland.

Een glasvezel internet abonnement afsluiten?