Glasvezel internet Heerlen Vergelijk direct alle glasvezel pakketten en ontvang voordeel tot wel €50


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Supersnel internetten zonder problemen? Overweeg dan beslist glasvezel internet Heerlen. Deze razendsnelle manier van internet is mogelijk dankzij haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Gegevens worden dankzij een laserlicht techniek doorgestuurd. Via “glas” haal je internetsnelheden tot wel 1 Gigabit (1000 Mb/s). Standaard heb je een ‘privé-verbinding’ die zeer stabiel is. Eveneens als je met veel apparaten tegelijk online wilt. Zeker niet vergeten: iedere provider (Tele2, Ziggo, Online.nl) mag internet, tv en telefonie leveren middels het glasvezelnetwerk. Mede hierom is er veel keuze. Al met al zijn er ongeveer 25 glasvezelaanbieders. “Glas” is onmisbaar en wordt al in opvallend veel wijken en gemeenten aangeboden. Nochtans is het nog niet verkrijgbaar in alle postcodegebieden. Ontdekken of glasvezel in Heerlen al mogelijk is? Doorloop de postcode-check en vergelijk alle glasvezel-abonnementen van maart 2023.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de status van internet via glasvezel bij jou in de straat? Via glasvezelinternetaanbieding.nl lees je handige tips. Druk op een van de onderwerpen hieronder, en je leest meteen info die jou verder kan helpen.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Heerlen
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Heerlen?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Heerlen?

Glasvezel vergelijken Heerlen maart 2023

Meteen glasvezel providers in Heerlen vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Hierom zijn er veel aanbieders. Prijzen vergelijken is altijd een aanrader. Dit kan iedereen thuis doen! Dankzij onze tool vergelijk jij direct alle grote internet-leveranciers (zoals Ziggo en KPN). Dit is mogelijk met behulp van de volgende stappen:

 1. Je adresgegevens zijn het startpunt.
 2. Bekijk of ADSL/Kabel/Glas mogelijk zijn voor jou. Is Glas niet beschikbaar op jouw postcode? In dat geval tref je de melding ‘geen glasvezel’.
 3. Ook kan jij er een alles in 1 pakket (met TV + Bellen) van maken.
 4. Je checkt meteen alle glasvezel-providers die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Selecteer de gewenste aanbieding, en bestel jouw pakket meteen online (of bekijk glasvezel pakket Tele2).

Voordelen van een glasvezel pakket in Heerlen

 • Constante verbinding
 • De hoogste internetsnelheid
 • Downloaden + uploaden op snelheid
 • Gemakkelijk programma’s terugkijken
 • Gemakkelijk uitbreidbaar
 • Alle apparaten verbonden
 • Kabel & ADSL net zo duur
 • Steeds vaker zakelijk afgesloten

glasvezel internet Heerlen


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn zeer sterke kabels, gemaakt van speciaal glas. Middels deze kabels worden signalen met de snelheid van het licht verstuurd. Dit gebeurt aan de hand van lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt alsmaar aan- en uitgeschakeld. Hier komen uit voort complexe patronen. Die worden verwerkt naar data. Eigenlijk een soort bericht in morse. De glasvezel internetverbinding verstuurt hierom supersnel stukjes data over grote afstanden. En juist hierdoor is dit glasvezel pakket een klasse apart in vergelijking met internet via kabel of ADSL.

Hoe werkt dat eigenlijk?
Signalen van bijvoorbeeld een website bekijken, televisie kijken,of het voeren van een telefoongesprek worden omgezet naar een digitaal signaal (denk aan nullen en enen). M.b.t. glasvezel gaat dit ook zo, maar dan is het “licht aan” of “licht uit”. Aan- en uitschakelen is verschrikkelijk vlot. In een miljoenste van een seconde, en in alle kleuren van de regenboog. Hierdoor is een glasvezel aansluiting Heerlen zo reusachtig snel. Multiplayer spelletjes spelen als Rainbox Six Vegas, op het moment dat een ander een tv-programma al sBrussel kan kijken op bijv. zijn Asus Transformer Book tablet, en een derde persoon liedjes van Wiz Khalifa & Charlie Puth streamt op zijn Motorola Moto X Play smartphone. Het behoort ineens tot de mogelijkheden.

 • Glasvezelaansluiting

  Vind je doorgaans in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Modem - Router

  Vertaalt de lichtsignalen naar geschikte signalen voor televisie, internet en bellen.

 • Netwerkkabels

  Deze kabels sluiten de router aan op tv’s, laptops, tablets en meer. De modem regelt ook een draadloze verbinding (IP).

 • Goede verbinding

  Je hebt de beschikking over een bestendige en super snelle internetverbinding door het hele huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Heerlen?

Het klinkt bijzonder interessant, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Heerlen? Dat hangt af van verschillende factoren. Welke bedrijf vind jij geschikt? Kies je daarnaast voor de TV opties en wat wil je met telefonie? En niet onbelangrijk: welke snelheid wil jij? Dit draagt allemaal bij aan de internetfactuur van jouw (alles in 1) pakket. In de volgende tabel zien jullie actuele kosten van de meest gekozen glasvezel abonnementen.


Levering Soort pakket Snelheid Tarief
XS4All Alles-in-1 Plus 160Mbps €77,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Internet en Bellen 500 / 500 500Mbps €60
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 500 500Mbps €47,5
Caiwai Alleen Internet 150Mbps €39,95
Online Glasvezel 100 Alles-in-1 100Mbps €55,5
KPN Glasvezel Internet en TV 100 Mbps 100Mbps €63,99
Telfort Glasvezel Internet en TV 100 / 100 Mbps 100Mbps €50
Tweak Glas 100 alles-in-1 100Mbps €59,95
Fiber Internet en Bellen 200Mbps 200Mbps €54,95

Voorwaarden: Trek eerst na of je internet bij glasvezel Heerlen afsluiten kunt. Voer je postcode + huisnummer in, en check eenvoudig of fibre tot de mogelijkheden behoort. Vind alles uit over glasvezel aanbieding in Boksum afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij kennismaken met de vele voordelen van verschrikkelijk snel internet? Maar wil je geen hoge prijzen betalen? Wij helpen je bij bij het vinden van het goedkoopste internet-abonnement van Heerlen. Men denkt tegenwoordig vaak dat glasvezel internet prijzig is. Deze stelling is twijfelachtig. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met kabel en ADSL internet. Is voor jou enkel “internet” voldoende, en ga je niet tv-kijken en bellen? Redden jullie je met contracten tot 40 mb/s? Voor dergelijke situaties bestellen jullie al goedkope contracten voor slechts €20 – €30 per maand.

Hulp bij het zoeken van een voordelig glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Is jouw verbruik niet exorbitant? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Laat “televisie” achterwege. Op dit moment kan je veel (gratis) online kijken.
 • Voorkom dure extra opties bij je abonnement
 • Wissel regelmatig van contract. Internet-providers stunten met zeer scherpe kortingen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet staat niet stil. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Heerlen. Vandaag tref je pakketten vanaf 20 Mbps tot 1 Gigabit per seconde. Vrijwel alle internet-aanbieders beschikken over een alles-in-1 abonnement met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Wat je misschien wel weet, dat is niet de max van glasvezel, dit kan wel 1000 Mb/s aan. Maatschappijen als Tweak, Netrebel en Fiber doen dit al. Zo bekijk je in topkwaliteit toppers van vroeger als Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back of video’s uit eigen land als Alleman op je pc, tablet of TV. Ook kan je wanneer je wilt series streamen zoals That ’70s Show zonder haperingen (4K). Zijn de mogelijkheden eindeloos in de gemeente Heerlen?

Welke snelheid heb ik nodig?
Snelheden tot 1000 Mbps, dat lijkt uiteraard fantastisch. Misschien toch wel wat overdreven? Zet eens op een rijtje voor welke toepassingen jij internet gebruikt. Gebruik je het enkel voor muziek luisteren, het nieuws lezen, filmpjes kijken, e-mailen? Dan is het uitgebreide pakket (450 Mb/s) wel wat overdreven. In het bijgaande schema doorzoek je de adviessnelheid voor enkele activiteiten. Nu afsluiten? Start dan de glasvezel postcodecheck Heerlen.


Type gebruik Snelheid Aantal personen. Bezigheden
Gewoon 15 – 30 Mb/s 1 tot 2 filmpjes kijken, muziek luisteren, het nieuws lezen, social media. Meest basic gebruik.
Huishouden 40 – 80 Mb/s 3 of 4 Rondsurfen, NPO of Netflix filmpjes bekijken in een hoge resolutie met het hele gezin op hetzelfde moment.
Lekker snel 50 – 100 Mb/s 4 of 5 Met de hele familie op ’t zelfde moment snel streamen, muziek luisteren, downloaden.
Goed snel 150+ Mb/s 5 – 8 Met het oog op de toekomst: NPO of Netflix streamen in 4K, gelijktijdig veel verschillende IP verbindingen.
High-speed 500 + Mb/s Onbeperkt Niets is te gek. Online gamen, streamen in 4k met het hele huishouden en grote e-mails versturen en ontvangen .
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Heerlen?

Nederland is klaar voor glasvezel! Meer dan 2.000.000 huishoudens (bron: Reggefiber) hebben al snel internet dankzij glas. Op naar de 5.000.000! Ook in de gemeente Heerlen zijn er volop ontwikkelingen. Wat veel mensen uitzoeken: Is in Heerlen glasvezel internet beschikbaar? Gebruik de postcode-checker, dan ontdek je in no-time wat de actuele status is voor je woning. Hoe dat werkt? Voer bovenaan deze pagina je gegevens in. In de vervolgstap vind jij onder het kopje “verbinding” de verkrijgbaarheid van de verbindingstypes. Het gaat daarbij dus om Kabel, ADSL + Fiber. Per type zie je een vinkje of kruisje. Hierdoor zie je supersnel of glasvezel van bijvoorbeeld Tele2, Youfone, T-Mobile al verkrijgbaar is. Nu ook online: Glasvezel internet Schardam.

Glasvezel aanleggen Heerlen
Wil jij gebruik maken van enorm hoge internetsnelheden? Het aansluiten op een glasvezel verbinding is noodzakelijk. Het aanleggen van glasvezel in Heerlen is mogelijk duur. De huidige maatschappijen onderzoeken van tevoren of er belangstelling is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan de schop de grond in. Dit proces zie je bijvoorbeeld gebeuren bij glasvezel buitenaf in de provincie Limburg.

Vandaag een glasvezel internet abonnement afsluiten?