Glasvezel internet Hichtum Vergelijk direct alle glasvezel deals en ontvang een voordeel tot €83


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Razendsnel browsen zonder storing? Overweeg dan beslist glasvezel internet Hichtum. Deze razendsnelle manier van internet is mogelijk dankzij dunne glasvezelkabels. Digitale gegevens worden dankzij een laserlicht techniek van A naar B gestuurd. Om die reden heb je toegang tot internetverbindingen die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Van storingen heb je nauwelijks last. Ook op het moment dat je met verschillende huisgenoten tegelijkertijd online bent. Ook interessant: elke provider (Caiwai, KPN, Online.nl) kan zijn diensten leveren middels het glasvezelnetwerk. Hierdoor is er een hoge mate van keuzevrijheid. In Nederland kennen we al 25 glasvezelaanbieders. “Glas” is onmisbaar en wordt al in opvallend veel plaatsen gefaciliteerd. Jammer genoeg is het nog niet verkrijgbaar in alle postcodegebieden. Weten of glasvezel in Hichtum al te bestellen is? Doe de postcodecheck, en vergelijk de glasvezel-abonnementen van april 2020.

Inhoudsopgave
Alles weten over de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw wijk? Middels ons portaal tref je alle insights. Maak een keuze uit een van de veelgestelde vragen, en je leest ogenblikkelijk bruikbare info.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Hichtum
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Hichtum?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Hichtum?

Glasvezel vergelijken Hichtum april 2020

Online glasvezel providers in Hichtum vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Hierdoor zijn er veel aanbieders. Providers met elkaar vergelijken is hierom een aanrader. Hoe gaat dit in z’n werk? Geholpen door de vergelijkingstool vergelijk je onmiddellijk alle internet-leveranciers (zoals Ziggo en KPN). Dit is kinderspel dankzij de vijf duidelijke stappen:

 1. Postcode & huisnummer ingeven.
 2. Controleer of Glas/ADSL/Kabel beschikbaar zijn. Nog geen Glas aangelegd in de wijk? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Als optie kun je ook Televisie + Bellen activeren (drie-in-één).
 4. Je ziet in no-time alle glasvezel-aanbieders die kunnen leveren bij jou thuis.
 5. Selecteer de gewenste aanbieding, en stap netjes online over (of bekijk snel internet XS4ALL).

Voordelen van een glasvezel pakket in Hichtum

 • Duurzame verbinding
 • Tot wel 1 Gigabit per seconde
 • Uploaden & downloaden net zo snel
 • Ultieme TV-beleving
 • Gemakkelijk uitbreidbaar
 • Alle apparaten verbonden
 • Niets duurder dan kabel of ADSL
 • Populair bij bedrijven

glasvezel internet Hichtum


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn dunne glasdraadjes gemaakt van speciaal glas. Via het netwerk worden bestanden op aanzienlijke licht-snelheid van a naar b gestuurd. We hebben het dan over lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Het licht wordt voortdurend uit- en aangezet. De reactie hierop zijn ingewikkelde patronen. Die worden verwerkt naar data. Dit heeft raakvlakken met de oude morsecode. Zo’n glasvezel internetverbinding transporteert dus extreem snel signalen naar andere gebruikers. Daarom is zo’n glasvezel pakket gigantisch snel, vergeleken met ADSL of de kabel.

Hoe werkt dat eigenlijk?
Signalen die tot stand komen n.a.v. een internetpagina openen, televisie kijken,en telefoneren worden omgezet naar digitale signalen (met enen en nullen). Aangaande glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Het knipperen van het licht werkt ontzaglijk vlot. Dit bedraagt enkele microseconden. Hierom is een glasvezel aansluiting Hichtum zo buitengewoon snel. Online een spel spelen als Trine 2: Complete Story, terwijl weer iemand anders een serie zoals Overspel afspeelt op zijn/haar Archos 133 Oxygen tablet, en een derde persoon liedjes van 2 Brothers On The 4Th Floor op Spotify luistert via zijn / haar Motorola Moto G5S Plus smartphone. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Vaak aangebracht in de meterkast. De aansluiting wordt aangesloten op de modem-router.

 • Router - Modem

  Vertaalt de lichtsignalen naar behapbare data voor tv, internet en telefonie.

 • Netwerk-accessoires

  Deze verbinden de modem/router met telefoons, tv’s en computers. De router geeft een IP-adres uit en zendt WIFI bereik.

 • Goede verbinding

  Het gevolg? een bestendige en verschrikkelijk snelle internetverbinding door het hele huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de prijs van glasvezel internet in Hichtum?

Het oogt erg attractief, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Hichtum? Dat varieert nogal. Voor welke aansluiting ga jij? Wil je ook digitaal TV kijken, en bellen jullie nog met een net-nummer? Wellicht ook interessant: hoeveel Mb/s internet wil je? Deze variabelen beïnvloeden de maandelijkse kosten van een (alles in 1) pakket. In de volgende tabel ontdek je de prijzen van glasvezel abonnementen van erkende providers.


LeverancierSoort pakketSpeedPrijs
XS4AllInternet Smart (en Bellen)80Mbps€50
Tele2Glasvezel Extra 100mb/s en TV Basis100Mbps€55
NLEGlasvezel Internet en TV 500 / 500500Mbps€67,5
T-MobileThuis Internet en Bellen 100100Mbps€38,5
CaiwaiGewoon Snel600Mbps€72,5
OnlineGlasvezel 200 internet en TV200Mbps€63
KPNGlasvezel Internet en TV 4K 500 Mbps500Mbps€81,99
TelfortGlasvezel Internet en Bellen 200 / 200 Mbps200Mbps€55
TweakGlas 500 internet+bellen500Mbps€65
FiberInternet en Bellen 100Mbps100Mbps€44,95

Belangrijk: Trek eerst na of je internet bij glasvezel Hichtum afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en achterhaal direct of fibre tot de mogelijkheden behoort. Misschien vind je dit ook relevant: glasvezel aanbieding in Budel afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij profiteren van het gemak van super snel internet? Maar wil je geen hoge prijzen betalen? De vergelijking ondersteunt bij het bestellen van het goedkoopste internet-abonnement van Hichtum. Vaak zeggen mensen dat de prijs van glasvezel internet hoog is. Dit is zeker niet het geval. “Glas” is vaak even duur als kabel + ADSL contracten. Is voor jou enkel “internet” voldoende, en laat je TV en telefonie links liggen? Neem je genoegen met 20 – 50 Mbps? Dan vind jij al voordelige contracten vanaf €25 per maand.

Tips & Tricks voor het zoeken van een extra voordelig glasvezel abonnement:

 • Ga niet blind voor de hoogste snelheid. Heb je slechts enkele apparaten in huis? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Schrap digitale TV. In de huidige situatie kijk je bij NPO en RTL eigenlijk alles gratis terug.
 • Laat ook dure services als een “filter” achterwege
 • Bekijk elk jaar de actuele prijzen, en stap over. Aanbieders hebben opvallend aanlokkelijke welkomstpremies.

Via welke provider krijg ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet ontwikkelt zich in rap tempo. De snelheid van de pakketten ligt steeds hoger in Hichtum. Nu zijn er contracten die beginnen bij minder dan 20mb/s oplopend tot 1000 Mbps. Vrijwel alle providers hebben de beschikking over een 3-in-1 abonnement met down- en uploadsnelheden tot 500 mb p/s. Alleen, dat is niet de max van glasvezel, dit kan wel 1000 Mb/s aan. Maatschappijen als Netrebel, Fiber en Tweak laten dit al zien. Dan kijk je alleen nog in de beste kwaliteit naar kaskrakers zoals One Flew Over the Cuckoo’s Nest of video’s uit eigen land als De Noorderlingen op jouw computer of televisie. Natuurlijk bekijk je zo ook series zoals Missing zonder schokken (HD/4K). Wat doe jij met deze mogelijkheid in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Hoeveel Mb/s internetsnelheid heb ik nodig?
Internetten met 1 Gigabit per seconde, meer zal je echt niet vinden. Maar heb je het eigenlijk nodig? Maak eens een lijst met activiteiten waar jij jouw internetverbinding voor gaat gebruiken? Blijft dit beperkt tot het nieuws lezen, browsen, filmpjes kijken, e-mailen? Dan is het grote pakket van 200 Mb/s wel wat overdreven. In het tabelletje hieronder tref je een klein advies voor de “kleine” en “heavy” users. Interesse? Start nu de glasvezel postcodecheck Hichtum.


Type gebruikConnectieAantal pers. Werkzaamheden
Instap20 Mb/s2social media, browsen, e-mailen, het nieuws lezen. De reguliere bezigheden dus.
Huishoudelijk40 – 80 Mb/s2 tot 4Browsen, Videoland of Pathé Thuis films bekijken in prima kwaliteit met meerdere devices.
Lekker snel100+ Mb/s4 – 5Met meerdere personen op ’t zelfde moment snel gamen, streamen, internetten.
Super vlug250 Mb/s5 of 6Toekomstbestendig, Pathé Thuis of Videoland bekijken op top-kwaliteit (HD & 4K) en veel producten tegelijkertijd online.
Heavy-user300 Mb/s8+Alles kan! Internet gaming, bekijken van 4K films met alle leden van het gezin en grote bijlagen downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Hichtum?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Zo’n 2 miljoen huizen (Reggefiber) maken er gebruik van. Op naar de 5.000.000! In en rondom de gemeente Súdwest-Fryslân wordt er aan gewerkt. Wat veel mensen uitzoeken: Is in Hichtum glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, en achterhaal in een oogopslag wat de actuele status is voor jouw wijk. Hoe dat werkt? Geef eerst je locatie door (postcode + huisnummer). Daarna doorzoek jij bij het tabje “verbinding” jouw mogelijkheden. Er zijn 3 opties: ADSL, Fiber en Kabel. Per mogelijkheid tref je een icoontje (kruisje of vinkje). Zodoende achterhaal je direct of glasvezel van bijvoorbeeld Ziggo, XS4ALL, Tele2 al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Sint Jansklooster.

Glasvezel aanleggen Hichtum
Ook profiteren van internetsnelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s? Jullie huis aansluiten op glasvezel verbinding is noodzakelijk. Het traject van glasvezelaanleg in Hichtum kan hoge kosten met zich meebrengen. De huidige aanbieders checken vooraf of mensen hier op zitten te wachten. Doet meer dan 50% mee? Dan is het project geschikt om aan te leggen. Dit gebeurt ook steeds vaker voor glasvezel buitenaf in provincie Friesland.

Ook een glasvezel internet abonnement afsluiten?