Glasvezel internet Hilversum Bekijk nu alle glasvezel aanbiedingen en bespaar jaarlijks tot wel €71


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Het allersnelste internet zonder een haperende verbinding? Stap dan vandaag nog over op glasvezel internet Hilversum. Deze techniek werkt via een haardun vezel gemaakt van glas. Digitale gegevens worden met behulp van laserlicht doorgestuurd. Via “glas” geniet je van internetsnelheden die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Van storingen heb je nauwelijks last. Zelfs wanneer je met veel apparaten tegelijk online wilt. Wat we ook zeker moeten noemen: elke provider (Fiber, KPN, XS4ALL) mag internet, tv en telefonie aanbieden op het glasvezelnetwerk. Daarom heb je als consument veel te kiezen. Dit blijkt uit de 20 – 25 aanbieders. “Glas” is onmisbaar en wordt al in opvallend veel plaatsen geleverd. Helaas is het nog niet te bestellen in alle gemeentes. Weten of glasvezel in Hilversum al voorhanden is? Start met een postcodecheck, en vergelijk direct glasvezel-abonnementen van september 2023.

Inhoudsopgave
Meer weten over de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw postcodegebied? Met behulp van onze tools tref je belangrijke tips & tricks. Klik op een van de topics, en je vindt direct bruikbare tips en tricks.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Hilversum
 2. Wat is nou glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Hilversum?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Hilversum?

Glasvezel vergelijken Hilversum september 2023

Eenvoudig glasvezel providers in Hilversum vergelijken? Het glasvezelnetwerk is 100% open. Hierdoor vind je meerdere leveranciers. Internet pakketten met elkaar vergelijken is zodoende een aanrader. Maar hoe werkt dit? Via onze zoekmachine vergelijk jij in 2 stappen de nationale glasvezel-providers (als Ziggo en KPN). Dit is mogelijk middels de vijf duidelijke stappen:

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Controleer of Glas/ADSL/Kabel beschikbaar zijn. Geen glas beschikbaar? Dan staat hier een kruisje.
 3. Kies optioneel voor televisie en bellen (alles in 1).
 4. Je ziet meteen alle bedrijven die actief zijn op jullie adres.
 5. Klik op het pakket dat past bij jouw wensen, en bestel jouw pakket meteen online (of bekijk snelle verbinding Tele2).

Voordelen van een glasvezel pakket in Hilversum

 • Betrouwbare verbinding
 • De allersnelste verbinding
 • Razendsnelle downloads en uploads
 • TV in de hoogste resolutie
 • Eenvoudig extra opties activeren
 • Alle apparaten verbonden
 • Kabel & ADSL net zo duur
 • Ook voor zakelijk gebruik

glasvezel internet Hilversum


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden gevormd door unieke glasconstructies. Aan de hand van de fiber-techniek wordt belangrijke data met hoge snelheden (van het licht) getransporteerd. Dit gebeurt aan de hand van lichtsignalen, dit noemen we ook wel laserlicht. Dit licht wordt steeds weer aangezet en weer uitgezet. Het gevolg zijn bijzondere patronen. En die worden omgezet naar data. Dit heeft raakvlakken met de oude morsecode. Deze glasvezel internetverbinding transporteert dus vliegensvlug signalen naar de andere kant van de wereld. Daarom is een glasvezel pakket een klasse apart in vergelijking met ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe werkt dat precies?
De data van een webpagina openen, series kijken en telefoneren worden verwerkt tot een digitaal signaal (oftewel nulletjes en eentjes). Met betrekking tot glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Dit aanspringen en uitspringen van het licht gaat super vlot. In een miljoenste van een seconde, en in alle kleuren van de regenboog. Daardoor is een glasvezel aansluiting Hilversum zo ontzaglijk snel. Online een spel spelen als Arma 3, op het moment dat iemand anders een serie als Penoza streamt op zijn of haar Microsoft Surface Pro 3 tablet, en een derde persoon liedjes van Martin Solveig op Spotify luistert via zijn / haar Sony Xperia S telefoon. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Vaak aangebracht in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Router - Modem

  Transformeert het laserlicht in herkenbare signalen voor internet, TV + bellen.

 • Netwerkkabel

  Worden aangesloten op o.a. televisies en laptops. De router zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Storingsvrije verbinding

  Je hebt de beschikking over een sterke en verbazingwekkend snelle internetverbinding.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Hilversum?

Het lijkt allemaal erg attractief, maar wat zijn de kosten van een glasvezelabonnement in Hilversum? Dat verschilt nogal per situatie. Welke provider kies je? Wil je ook digitaal TV kijken, en wat wil je met telefonie? En niet onbelangrijk: wil je echt meer dan 100Mb/s? Dit zie je allemaal terug in de tarieven van je (alles in 1) pakket. In de tabel vind jij de kosten van de meest gekozen glasvezel abonnementen.


Leverancier Type contract Verbinding Kosten
XS4All Pro Internet (en Bellen) 500Mbps €68,5
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 100Mbps €60
NLE Glasvezel Internet en TV 100 / 100 100Mbps €51
T-Mobile Thuis Alles – In – 1 100 100Mbps €53,5
Caiwai Alleen Internet 150Mbps €39,95
Online Glasvezel 50 Alles-in-1 50Mbps €50,5
KPN Glasvezel Internet 500 Mbps 500Mbps €51,99
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 100 alles-in-1 100Mbps €59,95
Fiber Alles-in-1 Medium 100Mbps 100Mbps €64,95

Disclaimer: Kijk na of je internet bij glasvezel Hilversum afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en ontdek ogenblikkelijk of fibre voor jullie huis tot de opties behoort. Wellicht spreekt dit je ook aan: glasvezel aanbieding in Bunschoten-Spakenburg afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij profiteren van het comfort van super snel internet? Maar liever geen hogere maandelijkse lasten? Onze vergelijker helpt bij het afsluiten van het voordeligste internet-abonnement van Hilversum. Vaak zeggen mensen dat het tarief van glasvezel internet hoog is. Dit blijkt eigenlijk helemaal niet zo te zijn. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met kabel + ADSL contracten. Is voor jou enkel “internet” voldoende, en ga je niet tv-kijken en bellen? Redden jullie je met contracten tot 40 mb/s? In die situatie heb je al betaalbare abonnementen rond de €20 – €30 p/m.

Tips bij het vinden van een kwalitatief goedkoop glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Ben jij een reguliere gebruiker? In dat geval is 50 Mbps meer dan genoeg.
 • Bespaar op TV-kijken. Tegenwoordig kun je online veel programma’s (terug) kijken.
 • Laat ook dure services als een “filter” achterwege
 • Wissel regelmatig van contract. Providers werken met zeer verleidelijke aanbiedingen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet gaat steeds sneller. De snelheid van de pakketten ligt steeds hoger in Hilversum. Hedendaags tref je aanbiedingen beginnend bij 20 Megabit oplopend tot 1000 Mbps. Veel leveranciers hebben de beschikking over een alles-in-1 contract met een snelheid van 500 Mb (upload en download). Alleen, dat is niet de max van glasvezel, dit kan wel 1000 Mb/s aan. Aanbieders als Tweak, Netrebel en Fiber bieden dit al aan. Dan kijk je alleen nog in de beste kwaliteit naar juweeltjes zoals The Third Man of video’s uit eigen land als Als je begrijpt wat ik bedoel op een televisie, telefoon of iPad. Natuurlijk bekijk je zo ook series zoals M*A*S*H zonder schokken (HD/4K). Wat ga jij als eerste kijken in de gemeente Hilversum?

Welke internetsnelheid past bij mij?
1000 Mb/s, dat lijkt uiteraard fantastisch. Misschien toch wel wat overdreven? Overweeg eens grondig waar jij jouw internetverbinding voor gaat gebruiken? Gebruik je het enkel voor muziek luisteren, filmpjes kijken, browsen, e-mailen? Dan vinden we dure pakketten van 200 Mb/s wel wat overdreven. In het overzicht hieronder doorzoeken jullie de gepaste snelheid voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Hilversum.


Type gebruik Snelheid Gezinsgrootte. Bezigheden
Gewoon 15 – 30 Mb/s 1 het nieuws lezen, browsen, social media, e-mailen. De “normale” online activiteiten.
Familie 40 – 80 Mb/s 2 – 3 Browsen, Film1 of Youtube streamen in uitstekende kwaliteit met meerdere mensen/apparaten tegelijk.
Lekker snel 100 Megabit 4 Met het hele gezin tegelijk tegelijkertijd snel social media checken, gamen, muziek luisteren.
Supersnel 250 Mb/s 5 – 8 Met het oog op de toekomst: NPO of Videoland bekijken op top-kwaliteit (HD & 4K) en veel producten tegelijkertijd online.
Mega-snel 500 – 1000 Mb/s 9+ Alles kan! Internet games, bekijken van 4K films op verschillende apparaten en grote bijlagen downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Hilversum?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Meer dan 2.000.000 huishoudens (bron: Reggefiber) maken er gebruik van. En daar kunnen er miljoenen bij. Ook in de gemeente Hilversum is dit ook een actueel onderwerp. Wat jij wil weten is: Is in Hilversum glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, dan achterhaal je supersnel wat de mogelijkheden zijn in je postcodegebied. Kan ik dat nu direct doen? Klik op ‘vergelijken’ en voer je postcode in. Daarna tref je onder “verbinding” jouw mogelijkheden. Dit zie je niet alleen voor Fiber, maar ook voor ADSL en kabel. Per optie tref jij een vinkje of kruisje. Daardoor tref je probleemloos of glasvezel van bijvoorbeeld Youfone, Caiwai, XS4ALL al verkrijgbaar is. Op glasvezelinternetaanbieding.nl bekijk je ook Glasvezel internet Sint Pancras.

Glasvezel aanleggen Hilversum
Ook profiteren van het snelste internet? De aanleg van een glasvezel verbinding is onontbeerlijk. Het proces van glasvezel aanleggen in Hilversum is wellicht wat prijzig. Het gros van de maatschappijen checken vooraf of mensen hier op zitten te wachten. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan het worden aangelegd. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Noord-Holland.

Nu een glasvezel internet abonnement afsluiten?