Glasvezel internet Jellum Ontdek alle glasvezel deals en bespaar tot wel €79


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Razendsnel browsen zonder problemen? Kies dan voor glasvezel internet Jellum. Deze nieuwe manier van internet werkt via dunne glasvezelkabels. Digitale signalen worden met de snelheid van het licht getransporteerd. Om die reden bereik je een internetsnelheid van 500 – 1000 Mbps. Bovendien is het ontzettend betrouwbaar. Ook wanneer je met meerdere mensen tegelijk op het internet bent aangesloten. Een ander voordeel: iedere provider (NLE, Telfort, Fiber) mag TV, internet en bellen aanbieden op het glasvezelnetwerk. Om die reden is er een hoge mate van keuzevrijheid. Dit blijkt uit de 20+ verschillende leveranciers. “Glas” is onmisbaar en wordt al in opvallend veel postcodegebieden aangesloten. Nochtans is het nog niet beschikbaar in alle plaatsen. Weten of glasvezel in Jellum reeds beschikbaar is? Gebruik de postcode-tool en vergelijk goedkope glasvezelabonnementen van mei 2021.

Inhoudsopgave
Geïnteresseerd in de status van internet via glasvezel in jouw stad of dorp? Gebruikmakend van onze tools vind je handige adviezen. Klik op een van de onderstaande vragen, en jij ontdekt meteen alle relevante informatie.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Jellum
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Jellum?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Jellum?

Glasvezel vergelijken Jellum mei 2021

Moeiteloos glasvezel providers in Jellum vergelijken? Het glasvezelnetwerk ligt helemaal open. Daardoor concurreren de verschillende aanbieders. Prijzen en snelheden vergelijken is dus een aanrader. En ingewikkeld is dat helemaal niet! Geholpen door onze tool vergelijk jij ogenblikkelijk de landelijke glasvezel-providers (als Ziggo en KPN). Dit is mogelijk dankzij de vijf duidelijke stappen:

 1. Postcode & huisnummer ingeven.
 2. Bekijk of ADSL/Kabel/Glas mogelijk zijn voor jou. Nog geen Glas aangelegd in de wijk? Dan zie je een kruisje ‘geen glasvezel’
 3. Ook kan jij er een alles in 1 pakket (met TV + Bellen) van maken.
 4. Je ziet moeiteloos alle internet-bedrijven die beschikbaar zijn op jouw postcode.
 5. Maak een keuze, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk aanbiedingen van T-Mobile).

Voordelen van een glasvezel pakket in Jellum

 • Betrouwbare verbinding
 • Sneller dan ADSL en kabel
 • Razendsnelle downloads en uploads
 • Gemakkelijk programma’s terugkijken
 • Eenvoudig extra opties activeren
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • Betaalbaar: in verhouding met ADSL en kabel
 • Steeds vaker zakelijk afgesloten

glasvezel internet Jellum


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden gemaakt van, zoals de naam al zegt, glas. Via deze techniek wordt een bestand met de snelheid van het licht getransporteerd. Dit kan dankzij speciale lichtsignalen, ook wel laserlicht genoemd. Dit licht wordt alsmaar aan en uitgezet (knipperend). Hieruit vloeien bijzondere patronen. Deze worden omgezet naar voor computers leesbare gegevens. Eigenlijk vergelijkbaar met morsecode. Een glasvezel internetverbinding transporteert dus supersnel data over enorme afstanden. Hierom is het glasvezel pakket zo veel sneller dan internet via kabel of ADSL.

Hoe gaat dit in z’n werk?
De data van een webpagina openen, series kijken of de vaste telefoon worden veranderd in digitale signalen (oftewel nulletjes en eentjes). Inzake glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Het knipperen van het licht gaat ontzaglijk haastig. In een miljoenste van een seconde, en in alle kleuren van de regenboog. Daarom is een glasvezel aansluiting Jellum zo verschrikkelijk snel. Online spellen spelen zoals The Witcher 3: Wild Hunt, op het moment dat een ander een tv-programma al sA’dam – E.V.A. streamt op zijn of haar Apple iPad Pro 2018 tablet, en weer een ander muziek vanNielson & Miss Montreal afspeelt op een Huawei P20 Lite smartphone. Het kan allemaal!

 • Glasvezelaansluiting

  Doorgaans in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Modem - Router

  Transformeert de lichtsignalen naar bruikbare signalen voor televisie, internet en bellen.

 • Netwerk-accessoires

  Deze kabels sluiten de router aan op bijvoorbeeld jouw TV en PC. De router zorgt ook voor Wifi en ip-adressen.

 • Goede verbinding

  Er is nu een betrouwbare en bovenmatig snelle internetverbinding.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Jellum?

Het lijkt ontzettend aantrekkelijk, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Jellum? Dat hangt af van verschillende factoren. Welke provider kies je? Wil je ook een TV-abonnement, en willen jullie ook bellen? En niet onbelangrijk: hoeveel Mb/s internet wil je? Deze variabelen beïnvloeden de internetfactuur van jouw (alles in 1) pakket. Onderstaand zie je huidige prijzen van verschillende soorten glasvezel abonnementen.


Levering Type pakket Verbinding Tarief
XS4All Internet Plus (en Bellen) 160Mbps €60
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s en TV Basis 50Mbps €45
NLE Glasvezel Internet 500 / 500 Mbps 500Mbps €60
T-Mobile Thuis Alles – in – 1 500 500Mbps €62,5
Caiwai Buitengewoon Snel 600Mbps €74
Online Glasvezel 100 Internet en TV 100Mbps €53
KPN Glasvezel Internet 500Mbps (incl. Bellen) 500Mbps €52,99
Telfort Glasvezel Internet 200/200 Mbps 200Mbps €42,5
Tweak Glas 50 alles-in-1 50Mbps €50,95
Fiber Alles-in-1-Top 200Mbps 200Mbps €89,95

Voorwaarden: Check eerst of jij internet bij glasvezel Jellum afsluiten kunt. Voer je postcode + huisnummer in, en bekijk zonder moeite of fibre mogelijk is. Mensen zochten ook naar: glasvezel aanbieding in Den Dolder afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Begin jij met de pluspunten van machtig snel internet? Maar liever geen hoog tarief te betalen? Wij helpen je bij bij het vinden van het goedkoopste internet-abonnement van Jellum. Men denkt tegenwoordig vaak dat de prijs van glasvezel internet hoog is. Maar deze bewering klopt eigenlijk niet. “Glas” is vaak even duur als internet via kabel of ADSL. Kies je enkel voor internet, en laat je TV en telefonie links liggen? Is een internetsnelheid van 40 of 50 Mbp/s voor jou afdoende? In dat geval bestellen jullie al voordelige internet pakketten rond de €20 – €30 p/m.

Tips bij het overstappen naar een kwalitatief goedkoop glasvezel abonnement:

 • Kies niet de grootste bandbreedte. Heb je slechts enkele apparaten in huis? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Bespaar op TV-kijken. Vandaag de dag kun je bijvoorbeeld gratis NPO kijken.
 • Schrap ook overige dure extra diensten
 • Bekijk elk jaar de actuele prijzen, en stap over. Internet-leveranciers werken met buitengewoon verleidelijke introductie bonussen.

Welke aanbieder heeft de snelste glasvezel?

Glasvezel internet ontwikkelt zich in rap tempo. Het gaat alsmaar sneller in Jellum. Tegenwoordig bestel jij pakketten die beginnen bij minder dan 20mb/s en maximaal 500mb/s bedragen. Het merendeel van de leveranciers bieden een alles-in-1 pakket met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Alleen, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Innovatieve partijen als Fiber, Tweak en Netrebel lopen hierin voorop. Zodoende geniet je in hoge kwaliteit van juweeltjes zoals Lawrence of Arabia of Nederlandse films als Ciske de Rat met jouw tablet, smartphone of PC. Natuurlijk bekijk je zo ook series zoals Despe Housewives zonder kwaliteitsverlies (Full 4K HD). Wat ga jij als eerste kijken in de gemeente Littenseradiel?

Hoeveel Mb/s internetsnelheid heb ik nodig?
Internetten met 1 Gigabit per seconde, dan kun je alles doen wat je wilt. Maar heb je het eigenlijk nodig? Maak eens een lijst met activiteiten waar jij internet bij nodig hebt. Blijft jouw gebruik beperkt tot social media, filmpjes kijken, e-mailen, browsen? Dan is het grote pakket (450 Mb/s) niet echt nodig. In het tabelletje hieronder treffen jullie een passende snelheid voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Jellum.


Soort gebruik Verbinding Aantal pers. Werkzaamheden
Light 20 Mb/s 1 of 2 het nieuws lezen, social media, browsen, muziek luisteren. De “normale” online activiteiten.
Huishouden 50 Mb/s 2 – 3 Websites bezoeken, Netflix of Film1 films bekijken in prima kwaliteit met het hele gezin op hetzelfde moment.
Snel Internet 100 Megabit 4 Met meerdere mensen op hetzelfde moment snel muziek luisteren, downloaden, filmpjes kijken.
Razendsnel 200 Mb/s 5+ Geen beperkingen: Netflix of NLziet full HD (4k) streaming, veel producten tegelijkertijd online.
Maximaal 400 Mb/s 9+ Denk alleen in mogelijkheden. Internet games, 4k streamen met het hele huishouden en grote bestanden versturen.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Jellum?

Glasvezel is enorm populair. Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) maken er gebruik van. En maandelijks wordt het meer. Ook in de gemeente Littenseradiel is het een hip thema. Een relevant vraagstuk is: Is in Jellum glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, en achterhaal in no-time wat de status is in jullie dorp of stad. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Geef eerst je locatie door (postcode + huisnummer). Hierna zie je links bij “verbindingen” wat er wel/niet beschikbaar is. De opties zijn ADSL, Kabel en Fiber. Per type tref je een vinkje of kruisje. Op die manier ontdek je zonder moeite of glasvezel van bijvoorbeeld Caiwai, NLE, T-Mobile al verkrijgbaar is. Andere regio? Begin nu direct met Glasvezel internet Sumar.

Glasvezel aanleggen Jellum
Lijkt jou dat wel wat, het snelste internet? Het aanleggen van een glasvezel verbinding is dan wel nodig. Het proces van glasvezel aanleggen in Jellum kan prijzig zijn. Het gros van de providers inventariseren op voorhand of er belangstelling is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan het worden aangelegd. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Friesland.

Zo'n glasvezel internet abonnement afsluiten?