Glasvezel internet Krewerd Vergelijk direct alle glasvezel aanbieders en ontvang een voordeel tot €72


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Supersnel internetten zonder problemen? Overweeg dan beslist glasvezel internet Krewerd. Deze razendsnelle manier van internet is mogelijk dankzij een haardun vezel gemaakt van glas. Signalen worden dankzij een laserlicht techniek getransporteerd. Dankzij deze techniek bereik je internetsnelheden die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Deze manier van internetten is ook nog eens zeer stabiel. Eveneens op het moment dat je met meerdere mensen tegelijk op het internet bent aangesloten. En vergeet ook zeker niet: iedere provider (Telfort, NLE, Tele2) mag TV, internet en bellen aanbieden op het glasvezelnetwerk. Mede hierom is er een hoge mate van keuzevrijheid. Al met al zijn er ongeveer 20 – 25 aanbieders. “Glas” is populair en wordt in veel wijken aangesloten. Helaas is het nog niet geactiveerd in elke stad en dorp. Ontdekken of glasvezel in Krewerd reeds beschikbaar is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk gunstige glasvezel-abonnementen van februari 2024.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw wijk? Via onze tools bekijk je essentiële details. Neem een van de veelgestelde vragen, en jij treft ogenblikkelijk bruikbare info.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Krewerd
 2. Wat is nou glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Krewerd?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Krewerd?

Glasvezel vergelijken Krewerd februari 2024

Eenvoudig glasvezel providers in Krewerd vergelijken? Glasvezel is “open”, je zit dus niet vast aan providers. Daarom heb je als consument veel te kiezen. Providers met elkaar vergelijken is zodoende heel slim. Per huishouden kan het advies anders zijn! Geholpen door deze website vergelijk jij zonder moeite alle glasvezel-providers (als Ziggo en KPN). Dit doe je aan de hand van ons 5 stappenmodel:

 1. Jouw adres dient als basis.
 2. Check de mogelijke verbindingstypes (ADSL, kabel en glasvezel).Behoort Glas niet tot de opties? Dan staat hier een kruisje.
 3. Ook kan jij er een alles in 1 pakket (met TV + Bellen) van maken.
 4. Je ziet aansluitend alle bedrijven die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Klik op het pakket dat past bij jouw wensen, en stap direct online over (of bekijk glasvezel XS4ALL aanbieding).

Voordelen van een glasvezel pakket in Krewerd

 • Stabiele verbinding
 • Hoge snelheden
 • Uploaden & downloaden net zo snel
 • Geniet van alle HD zenders
 • Talloze uitbreidingen mogelijk
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • Niets duurder dan kabel of ADSL
 • Steeds vaker zakelijk afgesloten

glasvezel internet Krewerd


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn eigenlijk flinterdunne, sterke draden samengesteld met uniek glas. Via het netwerk wordt belangrijke data met ongelofelijke (licht) snelheden verzonden. Dit gebeurt door middel van lichtsignalen, wat je vaak ook tegenkomt als laserlicht. Het licht wordt continu aan- en uitgeschakeld. Dit ontspruit in bijzondere patronen. En die worden omgezet naar data. Eigenlijk vergelijkbaar met morsecode. Deze glasvezel internetverbinding transporteert dus vliegensvlug informatie naar een andere PC. Hierdoor is zo’n glasvezel pakket een klasse apart in vergelijking met internet via kabel of ADSL.

Hoe gaat dit in z’n werk?
De data van internetten, video’s kijken of het voeren van een telefoongesprek worden verwerkt tot een digitaal signaal (beter gezegd nullen en enen). Aangaande glasvezel is het proces vergelijkbaar, maar dan is het ‘licht aan’ en ‘licht uit’. Het knipperen van het licht gaat gigantisch rap. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Hierom is een glasvezel aansluiting Krewerd zo geweldig snel. Online games spelen als Knights of the Old Republic 2, terwijl een ander een populair programma als Divorce kan kijken op bijv. zijn Apple iPad Mini 2017 tablet, en nog weer iemand anders een nummer van Reamonn afspeelt op een Huawei P9 Lite telefoon. Niets is te gek!

 • Glasvezelaansluiting

  Vaak aangebracht in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Modem - Router

  Vertaalt het laserlicht naar toepasbare signalen voor televisie, internet en bellen.

 • Netwerkstekker

  Kunnen direct worden verbonden met al jouw apparaten (TV, PC). De router regelt ook een draadloze verbinding (IP).

 • Storingsvrije verbinding

  Je hebt de beschikking over een constante en ontzettend snelle internetverbinding door het hele huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de prijs van glasvezel internet in Krewerd?

Het lijkt geweldig aangenaam, maar wat betaal ik voor een glasvezelabonnement in Krewerd? Dat hangt af van verschillende factoren. Welke aanbieder wil jij proberen? Wil je ook een TV-abonnement, en wat wil je met telefonie? Wellicht ook interessant: hoeveel Mb/s internet wil je? Deze variabelen beïnvloeden de tarifering van jullie (alles in 1) contract. Verderop treffen jullie de prijzen van enkele populaire glasvezel abonnementen.


Leverancier Soort pakket Verbinding Kosten
XS4All Alles-in-1 Smart 80Mbps €67,5
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s en TV Basis 100Mbps €55
NLE Glasvezel Alles-in-1 100 / 100 100Mbps €51
T-Mobile Thuis Alles-In-1 500 500Mbps €67,5
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 50 Internet en TV 50Mbps €48
KPN Glasvezel Internet en TV (incl. Bellen) 80Mbps €60
Telfort Glasvezel Internet 100 /100 Mbps 100Mbps €37,5
Tweak Glas 500 internet+bellen 500Mbps €65
Fiber Alles-in-1 Light 50Mbps 50Mbps €49,95

Voorwaarden: Kijk na of je internet bij glasvezel Krewerd afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en check direct of fibre voor jullie huis tot de opties behoort. Misschien vind je dit ook relevant: glasvezel aanbieding in Eefde afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Gun jij jezelf de snelheid van ontiegelijk snel internet? Maar liever geen hoge prijzen betalen? Onze vergelijker helpt bij het zoeken naar het voordeligste internet-abonnement van Krewerd. Het algemene sentiment is dat glasvezel internet duur is. In de praktijk valt dat allemaal wel mee. “Glas” is vaak even duur als contracten op ADSL + Kabel. Beperk jij het pakket tot enkel internet, en ga je niet tv-kijken en bellen? Kun jij uit de voeten met een verbinding van 20 Megabit? Dan vind je al zeer voordelige abonnementen rond de €20 – €30 p/m.

Tips voor het oversluiten van een voordelig glasvezel abonnement:

 • Ga niet blind voor de hoogste snelheid. Is jouw verbruik niet exorbitant? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Schrap digitale TV. Tegenwoordig stream je gemakkelijk gemiste programma terug.
 • Bespaar daarnaast op extra services die providers willen verkopen
 • Wissel regelmatig van contract. Internet-leveranciers werken met extreem uitnodigende aanbiedingen.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt jaarlijks weer geïnnoveerd. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Krewerd. Op dit moment treffen jullie abonnementen die starten vanaf 40mb/s en maximaal 500mb/s bedragen. Het merendeel van de internet-aanbieders hanteren een alles-in-1 contract met een download- en uploadsnelheid van 500 Mb. Echter, het glasvezel netwerk is gemaakt voor meer, tot wel 1 Gigabit. Aanbieders als Netrebel, Fiber en Tweak laten dit al zien. Dan stream je moeiteloos topfilms als Coco of video’s uit eigen land als De Tweeling op jouw computer of televisie. Of Binge watch je een serie als Girls zonder haperingen (4K). Wat ga jij als eerste kijken in de gemeente Delfzijl?

Welke snelheid past bij mij?
1000 Mb/s, dat is echt een snelheidsmonster. Maar heb je het eigenlijk nodig? Bedenk eens kritisch waar jij internet bij nodig hebt. Gebruik je het enkel voor e-mailen, het nieuws lezen, filmpjes kijken, social media? Dan is een groot pakket met 200 Mb/s niet ons eerste advies. In het schema hieronder check je de gepaste snelheid voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Krewerd.


Soort gebruik Connectie Hoeveel personen? Activiteiten
Light 20 Mb/s 1 of 2 e-mailen, browsen, het nieuws lezen, muziek luisteren. Meest basic gebruik.
Gezin 40 – 60 Megabit 3 tot 4 Internetten, Netflix of Pathé Thuis streamen in prima kwaliteit met meerdere devices.
Gewoon snel 100 Megabit 4 – 5 Met het hele huishouden gelijktijdig zonder problemen uploaden, gamen, filmpjes kijken.
Razend vlug 200 Mb/s 5 tot 8 Future-proof: Pathé Thuis of Videoland streamen in 4K, heel veel devices met WIFI verbinden.
Maximaal 400 Mb/s Onbeperkt Denk alleen in mogelijkheden. Multiplayer games, streamen in 4k met het hele huishouden en grote bestanden versturen.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Krewerd?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) beschikken er al over. En maandelijks wordt het meer. Rondom gemeente Delfzijl zijn er volop ontwikkelingen. Een relevant vraagstuk is: Is in Krewerd glasvezel internet beschikbaar? Start nu direct met de postcodecheck, dan achterhaal je onmiddellijk wat de status is in jouw postcodegebied. Hoe dat werkt? Geef eerst je locatie door (postcode + huisnummer). In de vervolgstap bekijk je onder het kopje “verbinding” jouw mogelijkheden. Er zijn 3 opties: ADSL, Fiber en Kabel. Per aansluiting tref je een icoontje (kruisje of vinkje). Daardoor achterhaal je moeiteloos of glasvezel van bijvoorbeeld Fiber, Caiwai, KPN al verkrijgbaar is. Wellicht ook beschikbaar: Glasvezel internet Uitgeest.

Glasvezel aanleggen Krewerd
Wil jij gebruik maken van het snelste internet? Het aansluiten op een glasvezel verbinding is dan verplicht. Glasvezel aanleg in Krewerd kan hoge kosten met zich meebrengen. De meeste aanbieders inventariseren allereerst of er belangstelling is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan wordt er vaak gestart met aanleggen. Je ziet dit bijvoorbeeld bij glasvezel buitenaf in provincie Groningen.

Ook een glasvezel internet abonnement afsluiten?