Glasvezel internet Leiden Vergelijk direct alle glasvezel leveranciers en profiteer van kortingen tot €92


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Lekker snel internetten zonder problemen? Overweeg dan beslist glasvezel internet Leiden. Internet via glasvezel gaat via haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Digitale signalen worden met behulp van laserlicht verstuurd. Dankzij deze techniek geniet je van een internetsnelheid die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Bovendien is het ontzettend betrouwbaar. Zelfs als je met diverse pc’s, telefoons en tv’s tegelijkertijd internet gebruikt. Een bijkomend pluspunt: iedere provider (XS4ALL, KPN, Caiwai) mag TV, internet en bellen activeren middels glasvezel constructies. Om die reden is er een hoge mate van keuzevrijheid. Dit blijkt uit de vijfentwintig providers. “Glas” is populair en wordt in veel postcodegebieden aangesloten. Desalniettemin is het niet aangeboden door het hele land. Nieuwsgierig of glasvezel in Leiden al voorhanden is? Start met een postcodecheck, en vergelijk goedkope glasvezelabonnementen van februari 2024.

Inhoudsopgave
Alles weten over de status van internet via glasvezel in jouw stad of dorp? Via ons portaal ontdek je belangrijke tips. Maak een keuze uit een van de hieronder weergegeven vragen, en je leest snel bruikbare tips en tricks.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Leiden
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Leiden?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Leiden?

Glasvezel vergelijken Leiden februari 2024

Gemakkelijk glasvezel providers in Leiden vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Dus zijn er veel aanbieders. Het vergelijken van providers is daarom heel slim. Maar hoe werkt dit? Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel alle bekende internet-aanbieders (met natuurlijk Ziggo en KPN). Dit doe je dankzij de vijf duidelijke stappen:

 1. Jullie woonplaats (adres) is het belangrijkste.
 2. Ga na welke soorten aansluitingen er zijn. Nog geen Glas in jouw postcodegebied? Dan ontdek je dit eigenlijk meteen.
 3. Kies optioneel voor televisie en bellen (alles in 1).
 4. Je ontdekt in no-time alle glasvezel-bedrijven die beschikbaar zijn op jouw postcode.
 5. Kies de deal die bij jou past, en profiteer van het gemak van de overstapservice (of bekijk KPN internet).

Voordelen van een glasvezel pakket in Leiden

 • Betrouwbare verbinding
 • Hoge snelheden
 • Razendsnelle downloads en uploads
 • Geniet van alle HD zenders
 • Eenvoudig extra opties activeren
 • Moeiteloos met meerdere apparaten verbonden
 • De prijs vergelijkbaar met ADSL + Kabel
 • Steeds vaker zakelijk afgesloten

glasvezel internet Leiden


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn zeer sterke kabels, gemaakt van, zoals de naam al zegt, glas. Via het netwerk wordt informatie met ongelofelijke (licht) snelheden getransporteerd. Dit gebeurt aan de hand van lichtsignalen, in de volksmond bestempeld als laserlicht.Het licht wordt continu aan en uitgezet (knipperend). Dit ontspruit in een serie punten en strepen. En die transformeren weer naar data. Eigenlijk een soort bericht in morse. Zo’n glasvezel internetverbinding verzend hierdoor vliegensvlug informatie naar andere gebruikers. En juist hierdoor is internet via een glasvezel pakket een klasse apart in vergelijking met internetten op basis van ADSL of Kabel.

Hoe werkt het?
De data van internetten, video’s kijken en telefoneren worden veranderd in digitale signalen (eentjes en nulletjes). Inzake glasvezel gaat dit ook zo, maar dan is het “licht aan” of “licht uit”. Aan- en uitschakelen werkt fantastisch haastig. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Door deze reden is een glasvezel aansluiting Leiden zo gigantisch snel. Multiplayer spelletjes spelen als Left 4 Dead, terwijl een ander een populair programma als Smeris streamt op zijn of haar HP Slate 7 tablet, en een volgend persoon muziek van The Offspring op Spotify luistert via zijn / haar HP Elite x3 telefoon. Internet zonder beperkingen.

 • Glasvezelaansluiting

  Vaak aangebracht in de meterkast. Wordt verbonden met de modem-router.

 • Modem - Router

  Zet de lichtsignalen om in geschikte signalen voor televisie, internet en bellen.

 • Netwerk-accessoires

  Kunnen direct worden verbonden met al jouw apparaten (TV, PC). De router zorgt ook voor Wifi en ip-adressen.

 • Storingsvrije verbinding

  Je kunt aan de slag met een bestendige en geweldig snelle internetverbinding in alle ruimtes.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Leiden?

Het voelt bijzonder attractief, maar wat kost nu een glasvezelabonnement in Leiden? Dat hangt af van verschillende factoren. Voor welke aansluiting ga jij? Wil je ook digitaal TV kijken, en wat wil je met telefonie? Wellicht ook interessant: welke snelheid wil jij? Dit draagt allemaal bij aan de factuur van jouw (alles in 1) pakket. In de tabel zie je de tarieven van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Bedrijf Soort pakket Speed Prijzen
XS4All Pro Alles-in-1 500Mbps €86
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 100Mbps €60
NLE Glasvezel Alles-in-1 500 / 500 500Mbps €67,5
T-Mobile Thuis Internet en TV 500 500Mbps €60
Caiwai Buitengewoon Snel 600Mbps €74
Online Glasvezel 200 Alles-in-1 200Mbps €65,5
KPN Glasvezel Internet en TV 100 Mbps (incl. Bellen) 100Mbps €64,99
Telfort Glasvezel Internet en TV 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 1000 internet+bellen 1000Mbps €40
Fiber Internet en Bellen 500Mbps 500Mbps €64,95

Let op: Ga eerst na of je internet bij glasvezel Leiden afsluiten kan. Vul je adresgegevens in, en achterhaal snel of fibre mogelijk is. Bekijk ook de mogelijkheden voor: glasvezel aanbieding in Engwierum afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Gun jij jezelf de vele voordelen van verschrikkelijk snel internet? Maar wil je geen hoge prijzen betalen? Wij bieden tools voor het speuren naar het goedkoopste internet-abonnement van Leiden. Een grote misvatting is dat glasvezel internet prijzig is. Maar, is dat eigenlijk wel zo? Deze prijzen liggen in lijn met die van internet via kabel of ADSL. Selecteer je alleen het internet, en maak je eigenlijk geen gebruik van TV en bellen? Is een internetsnelheid van 40 of 50 Mbp/s voor jou afdoende? In die omstandigheden heb jij al voordelige abonnementen rond de €20 – €30 p/m.

Tips & Tricks bij het afsluiten van een kwalitatief goedkoop glasvezel abonnement:

 • Limiteer de downloadsnelheid. Is jouw verbruik niet exorbitant? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Schrap digitale TV. Hedendaags kijk je bij NPO en RTL eigenlijk alles gratis terug.
 • Voorkom dure extra opties bij je abonnement
 • Vergelijk jaarlijk de aanbiedingen, en stap over. Internet-aanbieders stunten met zeer scherpe welkomstkortingen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet gaat steeds sneller. De snelheid van de pakketten ligt steeds hoger in Leiden. Tegenwoordig treffen jullie abonnementen die beginnen bij minder dan 20mb/s en oplopen tot maar dan 500mb/s. De meeste internet-bedrijven hebben de beschikking over een pakket met een download- en uploadsnelheid van 500 Mb. Alleen, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Maatschappijen als Netrebel, Tweak en Fiber lopen hierin voorop. Dan stream je moeiteloos klassiekers als Bacheha-Ye aseman en materiaal van eigen bodem zoals Alleman op jouw computer of televisie. Ook kan je wanneer je wilt series streamen zoals Hey Arnold! zonder kwaliteitsverlies (Full 4K HD). Zijn de mogelijkheden eindeloos in de gemeente Leiden?

Welke internetsnelheid kies ik?
Razendsnel internet met 1000 megabit per seconde, dat lijkt uiteraard fantastisch. Echter, wat moet je daarmee? Zet eens op een rijtje voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Is dit niet veel meer dan social media, browsen, het nieuws lezen, filmpjes kijken? Dan is het uitgebreide pakket (400 Mb/s) wel wat overdreven. In het bijgaande schema check jij een passende snelheid voor enkele activiteiten. Nu afsluiten? Start dan de glasvezel postcodecheck Leiden.


Gebruikerstype Connectie Aantal personen. Bezigheden
Gewoon 10 – 20 Mb/s 1 – 2 e-mailen, filmpjes kijken, het nieuws lezen, social media. Eigenlijk alle dagelijkse activiteiten.
Huishoudelijk 40 Mb/s 3 of 4 Websites bezoeken, NLziet of Youtube streamen in hoge kwaliteit met meerdere devices.
Lekker vlug 100 Mb/s 4+ Met het hele huishouden tegelijkertijd snel downloaden, filmpjes kijken, internetten.
Razendsnel 150+ Mb/s 5 tot 8 Future-proof: Netflix of NLziet streamen in 4K, veel apparaten tegelijk verbonden.
Heavy-user 500 Mb/s Onbegrensd Denk alleen in mogelijkheden. Online gamen, bekijken van 4K films met alle leden van het gezin en grote bestanden versturen.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Leiden?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) werken er al mee. En dit aantal groeit per dag. Rondom gemeente Leiden is dit ook een actueel onderwerp. Een relevant vraagstuk is: Is in Leiden glasvezel internet beschikbaar? Open de postcode-tool, dan bekijk je eenvoudig wat de huidige toestand is in jouw woonplaats. Kan ik dat nu direct doen? Voer je locatie in. In de vervolgstap doorzoek je links bij “verbindingen” wat er wel/niet beschikbaar is. Dat geldt dus voor Fiber, maar ook voor kabel en ADSL. Per optie tref jij een kruisje of een vinkje. Zodoende zie je à la minute of glasvezel van bijvoorbeeld Telfort, T-Mobile, NLE al verkrijgbaar is. Je treft hier ook uitgebreide info over Glasvezel internet Vethuizen.

Glasvezel aanleggen Leiden
Ook profiteren van enorm hoge internetsnelheden? Jullie huis aansluiten op glasvezel verbinding is dan verplicht. Het proces van glasvezel aanleggen in Leiden kan hoge kosten met zich meebrengen. De meeste providers analyseren eerst of hier animo voor is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan wordt er vaak gestart met aanleggen. Een voorbeeld van zo’n project is glasvezel buitenaf in de provincie Zuid-Holland.

Nu een glasvezel internet abonnement afsluiten?