Glasvezel internet Limburg Ontdek alle glasvezel providers en ontvang een voordeel tot €72


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Razendsnel browsen zonder storing? Stap dan vandaag nog over op glasvezel internet Limburg. Glasvezel internet maakt gebruik van zeer dunne vezels van zeer helder glas. Signalen worden met behulp van laserlicht doorgestuurd. Dankzij deze techniek heb je toegang tot internet verbindingssnelheden die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Deze manier van internetten is ook nog eens zeer stabiel. Zelfs wanneer je met diverse pc’s, telefoons en tv’s tegelijk online wilt. Zeker niet vergeten: iedere provider (Youfone, T-Mobile, NLE) kan services leveren middels het glasvezelnetwerk. Daardoor heb je als consument veel te kiezen. Er zijn in totaal ruim 25 glasvezelaanbieders. “Glas” is populair en wordt in veel wijken gefaciliteerd. Een tegenvaller: het is niet te bestellen in alle wijken. Ontdekken of glasvezel in Limburg al mogelijk is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk goedkope glasvezelabonnementen van april 2020.

Inhoudsopgave
Geïnteresseerd in de status van internet via glasvezel in jouw postcodegebied? Middels ons portaal bekijk je relevante tips. Druk op een van de onderwerpen hieronder, en jij ontdekt à la minute bruikbare info.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Limburg
 2. Wat is nou glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Limburg?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Limburg?

Glasvezel vergelijken Limburg april 2020

Eenvoudig glasvezel providers in Limburg vergelijken? Het glasvezelnetwerk is 100% open. Om die reden concurreren de verschillende aanbieders. Prijzen en snelheden vergelijken is altijd onmisbaar. Dit kan iedereen thuis doen! Met behulp van onze tool vergelijk je zonder moeite de meest bekende glasvezel-leveranciers (bijvoorbeeld Ziggo en KPN). Dit kan middels de vijf duidelijke stappen:

 1. Je adresgegevens zijn het startpunt.
 2. Ga na welke soorten aansluitingen er zijn. Geen glas beschikbaar? Dan ontdek je dit eigenlijk meteen.
 3. Daarnaast kies je optioneel voor bellen en televisie (alle-in-1).
 4. Je ontdekt onmiddellijk alle glasvezel-leveranciers die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Maak een keuze, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk alles-in-1 van KPN).

Voordelen van een glasvezel pakket in Limburg

 • Duurzame verbinding
 • Sneller dan ADSL en kabel
 • Downloaden + uploaden op snelheid
 • Ultieme TV-beleving
 • Hoge keuzevrijheid
 • Meerdere apparaten verbonden zonder snelheidsverlies
 • Zeer betaalbaar (niet duurder dan ADSL + Kabel)
 • Onmisbaar voor zakelijke gebruikers

glasvezel internet Limburg


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden samengesteld met uniek glas. Via deze techniek wordt je bericht met hoge snelheden (van het licht) gestuurd. We hebben het dan over lichtsignalen, ook wel laserlicht genoemd. Dit licht wordt steeds weer aan en uitgezet (knipperend). Hieruit vloeien complexe patronen. En die worden omgezet naar data. Dit heeft raakvlakken met de oude morsecode. Zo’n glasvezel internetverbinding verzendt daardoor vliegensvlug gegevens over enorme afstanden. En juist hierdoor is een glasvezel pakket gigantisch snel, vergeleken met ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe werkt dat precies?
Signalen van o.a. browsen op internet, TV streamen, of bellen worden omgezet naar digitale signalen (oftewel nulletjes en eentjes). Met betrekking tot glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Aan- en uitschakelen is buitengewoon vlot. Soms in een miljoenste van een seconde. Vandaar is een glasvezel aansluiting Limburg zo enorm snel. Online spellen spelen zoals Europa Universalis IV, terwijl weer iemand anders een serie zoals Project Orpheus streamt op zijn Lenovo Yoga Tab 3 Pro 10 tablet, en weer een ander muziek vanRihanna & Jay Z streamt op zijn Sony Xperia XA1 smartphone. Het kan allemaal!

 • Glasvezelaansluiting

  Vaak aangebracht in de meterkast. Wordt weer aangesloten op de router-modem.

 • Router - Modem

  Transformeert het laserlicht in bruikbare signalen voor bellen, TV & internet.

 • Netwerktoebehoren

  Kunnen direct worden verbonden met bijvoorbeeld jouw TV en PC. De router zorgt voor IP adressen en Wi-Fi.

 • Betrouwbare verbinding

  Er is nu een constante en verschrikkelijk snelle internetverbinding.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Limburg?

Het lijkt erg aanlokkelijk, maar wat kost een glasvezelabonnement in Limburg? Dat is zeer wisselend. Welke aanbieder wil jij proberen? Is het TV-pakket ook nodig, en gebruik je nog een huistelefoon? En niet onbelangrijk: hoeveel Mb/s internet wil je? Al deze zaken hebben effect op factuur van jouw (alles in 1) pakket. In de tabel tref je actuele kosten van de best verkochte glasvezel abonnementen.


BedrijfSoort abonnementSnelheidKosten
XS4AllInternet Plus160Mbps€55
Tele2Glasvezel Extra 100mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis100Mbps€60
NLEGlasvezel Internet 100 / 100 Mbps100Mbps€43,5
T-MobileThuis Internet en TV 5050Mbps€37,5
CaiwaiGewoon Snel600Mbps€72,5
OnlineGlasvezel 50 Alles-in-150Mbps€50,5
KPNGlasvezel Internet en TV Basis 500Mb (incl. Bellen)500Mbps€62,99
TelfortAlles-in-1 Glasvezel 200 / 200 Mbps200Mbps€55
TweakGlas 1000 internet+bellen1000Mbps€40
FiberAlles-in-1 Medium 200Mbps200Mbps€74,95

Niet vergeten: Trek eerst na of je internet bij glasvezel Limburg afsluiten kan. Geef je locatie op, en zie in no-time of fibre tot de mogelijkheden behoort. Bekijk ook de mogelijkheden voor: glasvezel aanbieding in Smallebrugge afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Begin jij met de pluspunten van buitengewoon snel internet? Maar liever geen hoge prijzen betalen? De vergelijking ondersteunt bij het afsluiten van het voordeligste internet-abonnement van Limburg. Veel consumenten denken dat glasvezel internet duur is. Deze stelling is twijfelachtig. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met ADSL en kabel internet. Beperk jij het pakket tot enkel internet, en laat je TV en telefonie links liggen? Redden jullie je met contracten tot 40 mb/s? Dan vind je al goedkope internet pakketten rond de €20 – €30 p/m.

Tips bij het oversluiten van een kwalitatief goedkoop glasvezel abonnement:

 • Limiteer de downloadsnelheid. Ben je geen intensieve gebruiker? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Laat “televisie” achterwege. Hedendaags kun je bijvoorbeeld gratis NPO kijken.
 • Laat ook dure services als een “filter” achterwege
 • Overweeg elk jaar om over te stappen. Leveranciers hebben opvallend hoge kortingen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet is voortdurend in beweging. De snelheden worden steeds hoger in Limburg. Hedendaags zijn er aanbiedingen die beginnen bij minder dan 20mb/s tot 500 of zelfs 1000 Mbps. Plenty maatschappijen verkopen een abonnement met down- en uploadsnelheden tot 500 mb p/s. Alleen, het glasvezel netwerk is gemaakt voor meer, tot wel 1 Gigabit. Bedrijven als Tweak, Fiber en Netrebel laten dit al zien. Zo bekijk je in topkwaliteit juweeltjes zoals Idi i smotri en in Nederland geproduceerde films zoals Karakter met jouw SmartTV, iPad of smartphone. Of bekijk in 1 keer een serie als Lost Girl zonder haperingen (4K). Voor welke optie kies jij in de gemeente Limburg?

Welke internetsnelheid past bij mij?
Razendsnel internet met 1000 megabit per seconde, dat lijkt uiteraard fantastisch. Maar wat heeft een standaard huishouden daaraan? Ga eens na waar jij internet voor gebruikt. Gebruik je het enkel voor het nieuws lezen, filmpjes kijken, browsen, e-mailen? Dan is een groot pakket (300 Mb/s) natuurlijk onnodig. In de tabel hieronder bekijk jij tips & tricks voor enkele activiteiten. Nu afsluiten? Start dan de glasvezel postcodecheck Limburg.


GebruikerstypeConnectieGrootte huishouden. Bezigheden
Gewoon10 – 20 Mb/s2filmpjes kijken, muziek luisteren, browsen, e-mailen. Meest basic gebruik.
Gezin50 Mb/s3 – 4Rondsurfen, Film1 of Pathé Thuis films bekijken in prima kwaliteit met meerdere mensen/apparaten tegelijk.
Lekker snel100 Megabit4 of 5Met de hele familie op hetzelfde moment snel internetten, muziek luisteren, downloaden.
Goed snel200 Megabit5 of 6Klaar voor de toekomst: NPO of Pathé Thuis streamen in 4K, geschikt voor veel Wifi apparaten.
Early adopters500 + Mb/s9+No limits. Multiplayer games, streamen in 4k op verschillende apparaten en grote bijlagen downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Limburg?

De populariteit van glasvezel is ongekend. Ongeveer 2 miljoen huishoudens (volgens Reggefiber) hebben al snel internet dankzij glas. En dit aantal groeit per dag. Ook in de gemeente Limburg wordt hier veel over gesproken. Een belangrijke vraag is: Is in Limburg glasvezel internet beschikbaar? Open de postcode-tool, en achterhaal eenvoudig wat de status is in jouw woonplaats. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Voer bovenaan deze pagina je gegevens in. Vervolgens ontdek jij bij het tabje “verbinding” de opties op basis van jouw locatie. Dit zie je voor Kabel, ADSL en Fiber. Per type tref jij een kruisje of een vinkje. Zo vind je meteen of glasvezel van bijvoorbeeld Telfort, Ziggo, Caiwai al verkrijgbaar is. Op glasvezelinternetaanbieding.nl bekijk je ook Glasvezel internet Jirnsum.

Glasvezel aanleggen Limburg
Ook profiteren van internetsnelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is een vereiste. Glasvezel aanleg in Limburg kan flink in de papieren lopen. Veel leveranciers inventariseren van tevoren of er belangstelling is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan de schop de grond in. Dit proces zie je bijvoorbeeld gebeuren bij glasvezel buitenaf in de provincie Limburg.

Direct een glasvezel internet abonnement afsluiten?