Glasvezel internet Maastricht Check snel alle glasvezel pakketten en profiteer van kortingen tot €74


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Het allersnelste internet op een stabiele verbinding? Overweeg dan beslist glasvezel internet Maastricht. Deze nieuwe manier van internet werkt via super dunne glasvezelkabels. Digitale gegevens worden met behulp van laserlicht van A naar B gestuurd. Daardoor heb je toegang tot internet verbindingssnelheden oplopend tot 1000 Mbps. Bovendien is het ontzettend betrouwbaar. Ook wanneer je met veel apparaten tegelijk online wilt. Ook leuk om te weten: elke provider (NLE, Online.nl, XS4ALL) mag het dienstenpakket aanbieden op het glasvezelnetwerk. Hierdoor heb je als consument veel te kiezen. Naar schatting zijn er nu ongeveer 21 – 23 actieve leveranciers. “Glas” is onmisbaar en wordt al in opvallend veel postcodegebieden gefaciliteerd. Jammer genoeg is het nog niet verkrijgbaar door het hele land. Ontdekken of glasvezel in Maastricht al te bestellen is? Start met een postcodecheck, en vergelijk huidige glasvezelabonnementen van juni 2024.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de status van internet via glasvezel in jouw stad of dorp? Middels ons portaal ontdek je handige info. Selecteer een van de onderstaande vragen, en je vindt onmiddellijk info die jou verder kan helpen.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Maastricht
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Maastricht?
 4. Wat is het snelste glasvezel pakket?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Maastricht?

Glasvezel vergelijken Maastricht juni 2024

Eenvoudig glasvezel providers in Maastricht vergelijken? Glasvezel gaat gepaard met een vrije providerkeuze. Om die reden zijn er veel aanbieders. Prijzen en snelheden vergelijken is zodoende te adviseren. Hoe gaat dit in z’n werk? Dankzij de postcodecheck vergelijk je probleemloos alle erkende glasvezel-aanbieders (met natuurlijk KPN en Ziggo). Dit kan dankzij de volgende stappen:

 1. Je adresgegevens zijn het startpunt.
 2. Check de mogelijke verbindingstypes (ADSL, kabel en glasvezel).Behoort Glas niet tot de opties? Dan ontdek je dit eigenlijk meteen.
 3. Als optie kun je ook Televisie + Bellen activeren (drie-in-één).
 4. Je ontdekt onmiddellijk alle glasvezel-aanbieders die voor jou beschikbaar zijn.
 5. Maak een keuze, en bestel jouw pakket meteen online (of bekijk Ziggo glasvezel aanbieding).

Voordelen van een glasvezel pakket in Maastricht

 • Sterke verbinding
 • De hoogste internetsnelheid
 • Downloaden en uploaden even snel
 • Hoge kwaliteit TV kijken
 • Talloze uitbreidingen mogelijk
 • Meerdere apparaten verbonden zonder snelheidsverlies
 • De prijs vergelijkbaar met ADSL + Kabel
 • Onmisbaar voor zakelijke gebruikers

glasvezel internet Maastricht


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn eigenlijk flinterdunne, sterke draden gemaakt van een uniek type glas. Aan de hand van de fiber-techniek worden bestanden met de snelheid van het licht verzonden. Allemaal mogelijk via lichtsignalen, in de volksmond bestempeld als laserlicht.Dit licht wordt aanhoudend aan en uitgezet (knipperend). Dit resulteert in bepaalde patronen. En die worden omgezet naar data. Eigenlijk vergelijkbaar met morsecode. De glasvezel internetverbinding verzendt daardoor vliegensvlug stukjes data over grote afstanden. Daarom is internet via een glasvezel pakket niet te vergelijken met ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe werkt dat eigenlijk?
Gegevens van een internetpagina openen, TV streamen, of bellen worden verwerkt tot digitale signalen (met enen en nullen). Als we het hebben over glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Het uit- en aanzetten van licht gaat ontzaglijk vlot. Dit ligt onder de milliseconde. Om die reden is een glasvezel aansluiting Maastricht zo enorm snel. Online een spel spelen als Grid, terwijl iemand anders een serie als All-In Kitchen bekijkt op de Asus ZenPad 3S tablet, en een 3e gezinslid muziek van Kiss afspeelt op een Microsoft Lumia 650 smartphone. Het kan allemaal!

 • Glasvezelaansluiting

  Doorgaans in de meterkast. Wordt verbonden met de modem-router.

 • Modem - Router

  Zet de lichtsignalen om in herkenbare signalen voor televisie, internet en bellen.

 • Netwerkkabels

  Netwerkkabels verbinden de modem-router met telefoons, tv’s en computers. De router zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Storingsvrije verbinding

  Je kunt aan de slag met een constante en razend snelle internetverbinding door het hele huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de prijs van glasvezel internet in Maastricht?

Het lijkt allemaal geweldig aangenaam, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Maastricht? Dat varieert nogal. Voor welke aansluiting ga jij? Kies je daarnaast voor de TV opties en gebruik je nog een huistelefoon? En niet onbelangrijk: welke snelheid wil jij? Dit zie je allemaal terug in de tarieven van je (alles in 1) pakket. Hierna vind jij de prijzen van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Aanbieder Soort contract Snelheid Tarieven
XS4All Internet Smart (en TV) 80Mbps €62,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s en TV Basis 50Mbps €45
NLE Glasvezel Internet en TV 50 / 50 50Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Internet 500 500Mbps €45
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 200 internet en TV 200Mbps €63
KPN Glasvezel Internet en TV 500 Mbps 500Mbps €71,99
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 100 / 100 Mbps 100Mbps €50
Tweak Glas 50 internet+bellen 50Mbps €40
Fiber Alles-in-1 Light 50Mbps 50Mbps €49,95

Voorwaarden: Trek eerst na of je internet bij glasvezel Maastricht afsluiten kan. Geef je locatie op, en bekijk meteen of fibre in jouw postcodegebied wel/niet kan. Mensen zochten ook naar: glasvezel aanbieding in Genemuiden afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij profiteren van het gemak van verbazingwekkend snel internet? Maar wil je geen exorbitant prijzige contracten te nemen? Wij bieden tools voor het zoeken naar het goedkoopste internet-abonnement van Maastricht. Wat veel mensen denken is dat de prijs van glasvezel internet hoog is. Deze stelling is twijfelachtig. De prijzen zijn vergelijkbaar met ADSL en kabel internet. Is voor jou enkel “internet” voldoende, en ga je niet tv-kijken en bellen? Neem je genoegen met 20 – 50 Mbps? Dan treffen jullie al extra goedkope pakketten voor 2 tientjes in de maand.

Tips & Tricks bij het afsluiten van een betaalbaar glasvezel abonnement:

 • Ga niet meteen voor 500 Mbps. Verbruiken jullie niet veel internet? Selecteer dan niet meer dan 100 Megabit per seconde.
 • Laat “televisie” achterwege. Op dit moment kan jij al veel programma’s online terugkijken.
 • Schrap ook overige dure extra diensten
 • Stap regelmatig over. Bedrijven hanteren bijzonder verleidelijke welkomstpremies.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet staat niet stil. Jaarlijks worden nieuwe snelheden behaald in Maastricht. Hedendaags vinden jullie pakketten variërend van 20 Mb/s en oplopen tot maar dan 500mb/s. Meer en meer internet-bedrijven hebben de beschikking over een abonnement met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Maar, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Maatschappijen als Netrebel, Tweak en Fiber doen dit al. Zodoende geniet je in hoge kwaliteit van toppers van vroeger als Amélie en in Nederland geproduceerde films zoals Soldaat van Oranje met jouw tablet, smartphone of PC. Ook kan je wanneer je wilt series streamen zoals Stargate SG-1 zonder problemen (Full HD). Zijn de mogelijkheden eindeloos in de gemeente Maastricht?

Welke snelheid heb ik nodig?
Snelheden tot 1000 Mbps, dan zal je niemand horen klagen. Misschien toch wel wat overdreven? Ga voor jezelf eens goed na voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Is dit niet veel meer dan filmpjes kijken, e-mailen, social media, muziek luisteren? Dan vinden we dure pakketten (300 Mb/s) niet echt nodig. In het schema hieronder treffen jullie de adviessnelheid voor de “kleine” en “heavy” users. Interesse? Start nu de glasvezel postcodecheck Maastricht.


Soort gebruik Snelheid Aantal pers. Werkzaamheden
Basic 15 – 30 Mb/s 1 of 2 e-mailen, filmpjes kijken, browsen, muziek luisteren. Eigenlijk alle dagelijkse activiteiten.
Huiselijk 40 – 80 Mb/s 3 tot 4 Websites bezoeken, Film1 of Netflix filmpjes bekijken in een hoge resolutie met meerdere mensen/apparaten tegelijk.
Gewoon snel 100 Megabit 4+ Met de hele familie gelijktijdig zonder problemen social media checken, filmpjes kijken, gamen.
Super vlug 200 Mb/s 5 tot 7 Met het oog op de toekomst: NPO of Netflix streamen in 4K, geschikt voor veel Wifi apparaten.
Mega-snel 350 Mb/s 9+ Denk alleen in mogelijkheden. Multiplayer games, bekijken van 4K films op meerdere devices en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Maastricht?

Nederland is klaar voor glasvezel! Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) hebben al snel internet dankzij glas. Op naar de 5.000.000! Ook in de gemeente Maastricht wordt er aan gewerkt. Relevant voor deze streek is de vraag: Is in Maastricht glasvezel internet beschikbaar? Gebruik de postcode-checker, dan achterhaal je razendsnel wat de huidige toestand is in jullie straat. Hoe gaat dat precies? Vul hierboven je huisnummer + postcode in. Aansluitend vind je bij het tabje “verbinding” wat er wel/niet beschikbaar is. Je ziet 3 mogelijkheden: Fiber + Kabel en ADSL. Voor elk van deze opties zie je een kruisje of een vinkje. Zo ontdek je eenvoudig of glasvezel van bijvoorbeeld Online.nl, NLE, XS4ALL al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Waverveen.

Glasvezel aanleggen Maastricht
Wil jij gebruik maken van enorm hoge internetsnelheden? Het aansluiten op een glasvezel verbinding is dan verplicht. De aanleg van glasvezel in Maastricht is niet goedkoop. Veel maatschappijen inventariseren vooraf of hier animo voor is. Zijn er genoeg geïnteresseerden? Dan wordt er vaak gestart met aanleggen. Dit gebeurt ook steeds vaker voor glasvezel buitenaf in provincie Limburg.

Ook een glasvezel internet abonnement afsluiten?