Glasvezel internet Meppel Vergelijk online alle glasvezel pakketten en bespaar jaarlijks tot wel €99


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Lekker snel internetten zonder problemen? Ga dan voor glasvezel internet Meppel. Deze razendsnelle manier van internet is mogelijk dankzij een haardun vezel gemaakt van glas. Signalen worden dankzij een laserlicht techniek getransporteerd. Om die reden beschik je over een internetsnelheid oplopend tot 1000 Mbps. Van storingen heb je nauwelijks last. Zelfs als je met meerdere mensen tegelijk verbonden bent. En daarbij komt: elke provider (Online.nl, KPN, Caiwai) kan het dienstenpakket uitleveren via het glasvezelnetwerk. Hierdoor is er veel keuze. Al met al tellen we ruim 20+ verschillende leveranciers. “Glas” is innovatief en wordt in een toenemend aantal gemeenten geactiveerd. Nochtans is het nog niet geactiveerd in heel Nederland. Nieuwsgierig of glasvezel in Meppel al aangelegd is? Doorloop de postcode-check en vergelijk de glasvezel-abonnementen van juni 2024.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw woonplaats? Via ons portaal lees je fundamentele details. Maak een keuze uit een van de topics, en je vindt onmiddellijk info die jou verder kan helpen.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Meppel
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Meppel?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Meppel?

Glasvezel vergelijken Meppel juni 2024

Vliegensvlug glasvezel providers in Meppel vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Zodoende heb je als consument veel te kiezen. Internet pakketten met elkaar vergelijken is altijd heel interessant. Hoe gaat dit in z’n werk? Aan de hand van de vergelijkingstool vergelijk jij snel alle internet-providers (denk aan Ziggo en KPN). Dit is mogelijk met behulp van het stappenplan hieronder:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Bekijk of ADSL/Kabel/Glas mogelijk zijn voor jou. Behoort Glas niet tot de opties? Dan zie je een kruisje ‘geen glasvezel’
 3. Daarnaast kies je optioneel voor bellen en televisie (alle-in-1).
 4. Je ontdekt razendsnel alle internet-providers die kunnen leveren bij jou thuis.
 5. Selecteer de gewenste aanbieding, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk KPN glasvezel provider).

Voordelen van een glasvezel pakket in Meppel

 • Duurzame verbinding
 • Sneller dan ADSL en kabel
 • Downloaden + uploaden op snelheid
 • Gemakkelijk programma’s terugkijken
 • Eenvoudig extra opties activeren
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • Kabel & ADSL net zo duur
 • Ook voor zakelijk gebruik

glasvezel internet Meppel


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn dunne glasdraadjes gevormd door unieke glasconstructies. Aan de hand van de fiber-techniek worden signalen met hoge snelheden (van het licht) verstuurd. Dit kan dankzij speciale lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt aanhoudend aangezet en weer uitgezet. Het gevolg zijn diverse patronen. Die worden verwerkt naar data. Het heeft wel wat weg van morsecode. Een glasvezel internetverbinding “vervoert” daarom extreem snel data naar een andere PC. Hierdoor is een glasvezel pakket vele malen sneller dan ADSL of de kabel.

Hoe werkt dat precies?
Signalen van o.a. een webpagina openen, televisie kijken,of bellen worden getransformeerd naar een digitaal signaal (oftewel nulletjes en eentjes). Met betrekking tot glasvezel is het principe hetzelfde, maar dan met licht aan en licht uit. Het uit- en aanzetten van licht gaat gigantisch vlug. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Vandaar is een glasvezel aansluiting Meppel zo ontzettend snel. Multiplayer spelletjes spelen als Half-Life 2: Deathmatch, op het moment dat iemand anders een serie als Petticoat bekijkt op de Acer Aspire One 10 S1003-14XA tablet, en een 3e gezinslid muziek van Sam Hunt streamt op zijn Samsung Galaxy S6 edge smartphone. Het behoort ineens tot de mogelijkheden.

 • Glasvezelaansluiting

  Doorgaans in de meterkast. Wordt verbonden met de modem-router.

 • Modem - Router

  Transformeert het laserlicht in bruikbare signalen voor internet, TV + bellen.

 • Netwerkkabels

  Kunnen direct worden verbonden met telefoons, tv’s en computers. De router zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Goede verbinding

  Er is nu een bestendige en verschrikkelijk snelle internetverbinding.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Meppel?

Het oogt ontzettend interessant, maar wat betaal ik voor een glasvezelabonnement in Meppel? Dat is zeer wisselend. Voor welke aansluiting ga jij? Heb jij ook de televisie uitbreiding nodig en willen jullie ook bellen? En ook relevant: met welke internetsnelheid neem jij genoegen? Dit heeft allemaal invloed op de maandelijkse factuur van het (alles in 1) pakket. Verderop bekijk jij de kosten van glasvezel abonnementen van erkende providers.


Leverancier Soort contract Speed Kosten
XS4All Pro Internet 500Mbps €63,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Internet en Bellen 100 / 100 100Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 100 100Mbps €38,5
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 200 Alles-in-1 200Mbps €65,5
KPN Glasvezel Internet en TV Basis 500 Mbps 500Mbps €61,99
Telfort Glasvezel Internet en Bellen 100 / 100 Mbps 100Mbps €37,5
Tweak Glas 1000 internet+bellen 1000Mbps €40
Fiber Internet 100 + TV 100Mbps €54,95

Niet vergeten: Onderzoek op voorhand of jij internet bij glasvezel Meppel afsluiten kan. Geef je locatie op, en ontdek direct of “fibre” überhaupt is aangelegd. Vind alles uit over glasvezel aanbieding in Groessen afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Start jij met het comfort van gigantisch snel internet? Echter, weiger jij hoog tarief te betalen? Wij bieden tools voor het zoeken naar het voordeligste internet-abonnement van Meppel. Vaak zeggen mensen dat glasvezel internet prijzig is. Dit is zeker niet het geval. “Glas” is vaak even duur als kabel + ADSL contracten. Is voor jou enkel “internet” voldoende, en maak je eigenlijk geen gebruik van TV en bellen? Is een internetsnelheid van 40 of 50 Mbp/s voor jou afdoende? Dan vind je al goedkope contracten voor 2 tientjes in de maand.

Tips voor het zoeken van een voordelig glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Ben jij een reguliere gebruiker? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Haal TV uit jouw pakket. Hedendaags kan jij al veel programma’s online terugkijken.
 • Kies ook niet voor dure cloud opslagdiensten
 • Wissel regelmatig van contract. Internet-leveranciers hanteren zeer hoge welkomstkortingen.

Welke aanbieder heeft de snelste glasvezel?

Glasvezel internet staat niet stil. De snelheid van de pakketten ligt steeds hoger in Meppel. Nu vinden we abonnementen beginnend bij 20 Megabit tot 500 of zelfs 1000 Mbps. De meeste leveranciers werken met een 3-in-1 abonnement met een snelheid van 500 Mb (upload en download). Let op, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Innovatieve partijen als Tweak, Netrebel en Fiber zijn zelfs al zover. Op die manier bekijk je in de beste kwaliteit kaskrakers zoals The Shawshank Redemption of video’s uit eigen land als Bluebird op een televisie, telefoon of iPad. Of Binge watch je een serie als Red Dwarf zonder schokken (HD/4K). Wat kies jij in de gemeente Meppel?

Hoeveel Mb/s internetsnelheid heb ik nodig?
Internetten met 1 Gigabit per seconde, dan zal je niemand horen klagen. Misschien toch wel wat overdreven? Overweeg eens grondig voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Is dit niet veel meer dan filmpjes kijken, social media, het nieuws lezen, e-mailen? Dan vinden wij high-speed deals (450 Mb/s) natuurlijk onnodig. In het tabelletje hieronder vind je de adviessnelheid voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Meppel.


Soort gebruik Snelheid Gezinsgrootte. Werkzaamheden
Basic 20 Megabit 2 muziek luisteren, filmpjes kijken, social media, het nieuws lezen. De reguliere bezigheden dus.
Huishoudelijk 40 – 80 Mb/s 2+ Rondsurfen, Videoland of Netflix streamen in hoge kwaliteit met meerdere apparaten op hetzelfde moment.
Lekker vlug 100+ Mb/s 4+ Met de hele familie tegelijkertijd snel social media checken, streamen, filmpjes kijken.
Razendsnel 150 – 200 Mb/s 5 – 7 Toekomstbestendig, NLziet of Film1 streaming of hoge (4k) kwaliteit, veel apparaten tegelijk verbonden.
Heavy-user 500 – 1000 Mb/s 9+ Alles kan! Internet gaming, 4k streamen op meerdere devices en grote bijlagen downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Meppel?

Glasvezel is enorm populair. Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) beschikken er al over. En dit aantal groeit per dag. In en rondom de gemeente Meppel is dit ook een actueel onderwerp. Relevant voor deze streek is de vraag: Is in Meppel glasvezel internet beschikbaar? Vul meteen jouw postcode + huisnummer in, en doorzoek à la minute wat er mogelijk is in jullie woonplaats. Hoe gaat dat precies? Voer je locatie in. Nadien bekijk je links bij “verbindingen” jouw mogelijkheden. Er zijn 3 opties: ADSL, Fiber en Kabel. Voor elke soort verbinding tref je een vinkje of kruisje. Hierdoor tref je snel of glasvezel van bijvoorbeeld Caiwai, T-Mobile, Fiber al verkrijgbaar is. Je treft hier ook uitgebreide info over Glasvezel internet Wetering.

Glasvezel aanleggen Meppel
Direct toegang tot het snelste internet? Je woningen aansluiten op glasvezel verbinding is benodigd. De aanleg van glasvezel in Meppel kan hoge kosten met zich meebrengen. De glasvezel aanbieders peilen eerst of er belangstelling is. Doet meer dan 50% mee? Dan kan de schop de grond in. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Drenthe.

Vandaag een glasvezel internet abonnement afsluiten?