Glasvezel internet Nooitgedacht Vergelijk online alle glasvezel pakketten en ontvang voordeel tot €93


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Het allersnelste internet zonder problemen? Ga dan voor glasvezel internet Nooitgedacht. Glasvezel internet maakt gebruik van haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Stukjes informatie worden met de snelheid van het licht verstuurd. Hierdoor haal je internetverbindingen van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mb/s. Standaard heb je een ‘privé-verbinding’ die zeer stabiel is. Zelfs in het geval je met meerdere mensen tegelijkertijd online bent. Ook interessant: elke provider (Tele2, T-Mobile, Telfort) mag internet, tv en telefonie faciliteren op het glasvezelnetwerk. Daarom is er een hoge mate van keuzevrijheid. In ons land vinden we ruim 20+ verschillende leveranciers. “Glas” is onmisbaar en wordt al in opvallend veel gemeenten toegepast. Helaas is het nog niet te bestellen in elke stad en dorp. Direct achterhalen of glasvezel in Nooitgedacht al mogelijk is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk gunstige glasvezel abonnementen van februari 2024.

Inhoudsopgave
Benieuwd naar de plannen m.b.t. internet via glasvezel in jouw wijk? Via ons portaal bekijk je handige tips. Neem een van de veelgestelde vragen, en jij doorzoekt direct bruikbare info.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Nooitgedacht
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Nooitgedacht?
 4. Waar vind ik het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Nooitgedacht?

Glasvezel vergelijken Nooitgedacht februari 2024

Vliegensvlug glasvezel providers in Nooitgedacht vergelijken? Het glasvezelnetwerk is 100% open. Dus zijn er veel aanbieders. Internet pakketten met elkaar vergelijken is altijd aan te raden. Per huishouden kan het advies anders zijn! Geholpen door de vergelijkingstool vergelijk jij ogenblikkelijk alle bekende providers (populair zijn Ziggo en KPN). Dit kan middels ons 5 stappenmodel:

 1. Jullie woonplaats (adres) is het belangrijkste.
 2. Controleer of Glas/ADSL/Kabel beschikbaar zijn. Geen glas beschikbaar? In dat geval tref je de melding ‘geen glasvezel’.
 3. Daarnaast kies je optioneel voor bellen en televisie (alle-in-1).
 4. Je vergelijkt direct alle glasvezel-bedrijven die voor jou beschikbaar zijn.
 5. Kies de deal die bij jou past, en profiteer van het gemak van de overstapservice (of bekijk glasvezel internet afsluiten bij Youfone).

Voordelen van een glasvezel pakket in Nooitgedacht

 • Stabiele verbinding
 • Hoge snelheden
 • Downloaden en uploaden even snel
 • Altijd en overal TV kijken
 • Veel extra mogelijkheden
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • Kabel & ADSL net zo duur
 • Ideaal voor de heavy users

glasvezel internet Nooitgedacht


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn zeer sterke kabels, gemaakt van speciaal glas. Middels deze kabels worden gegevens met de snelheid van het licht verwerkt. Hier spreken we over lichtsignalen, ook wel laserlicht genoemd. Dit licht wordt aanhoudend aangezet en weer uitgezet. De reactie hierop zijn een serie punten en strepen. En die transformeren weer naar data. Dit heeft raakvlakken met de oude morsecode. Een glasvezel internetverbinding “vervoert” daarom extreem snel stukjes data naar de andere kant van de wereld. Hierom is internet via een glasvezel pakket vele malen sneller dan ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe werkt dat precies?
Signalen van bijvoorbeeld een website bekijken, TV-kijken, of het voeren van een telefoongesprek worden vertaalt naar een digitaal signaal (beter gezegd nullen en enen). M.b.t. glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Aan- en uitschakelen werkt buitengewoon vlot. Dit bedraagt enkele microseconden. Om die reden is een glasvezel aansluiting Nooitgedacht zo geweldig snel. Online games spelen als BioShock™, terwijl weer iemand anders een serie zoals Bagels & Bubbels streamt op zijn Lenovo Tab 4 Plus 8 tablet, en een volgend persoon muziek van Meat Loaf luistert via Youtube via een BlackBerry Priv smartphone. Het behoort ineens tot de mogelijkheden.

 • Glasvezelaansluiting

  Zit vaak in de meterkast. Wordt weer aangesloten op de router-modem.

 • Modem - Router

  Transformeert de lichtsignalen naar geschikte signalen voor bellen, TV & internet.

 • Netwerkstekker

  Worden aangesloten op tv’s, laptops, tablets en meer. De router regelt ook een draadloze verbinding (IP).

 • Storingsvrije verbinding

  Het gevolg? een sterke en ontzettend snelle internetverbinding door het hele huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Nooitgedacht?

Het lijkt allemaal geweldig aangenaam, maar wat kost nu een glasvezelabonnement in Nooitgedacht? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Voor welke aansluiting ga jij? Is het TV-pakket ook nodig, en wat wil je met telefonie? Wellicht ook interessant: hoeveel Mb/s internet wil je? Deze variabelen beïnvloeden de tarifering van jullie (alles in 1) contract. In de tabel tref je actuele kosten van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Aansluiting Type pakket Verbinding Prijzen
XS4All Pro Internet (en TV) 500Mbps €81
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Internet 50 / 50 Mbps 50Mbps €36
T-Mobile Thuis Alles – In – 1 100 100Mbps €53,5
Caiwai Alleen Internet 150Mbps €39,95
Online Glasvezel 50 Alles-in-1 50Mbps €50,5
KPN Glasvezel Internet (incl. Bellen) 40Mbps €40
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 50 / 5 Mbps 50Mbps €42,5
Tweak Glas 100 internet+bellen 100Mbps €45
Fiber Internet en Bellen 200Mbps 200Mbps €54,95

Niet vergeten: Kijk na of je internet bij glasvezel Nooitgedacht afsluiten kan. Geef je locatie op, en zie probleemloos of “fibre” überhaupt is aangelegd. Vind alles uit over glasvezel aanbieding in Hilaard afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij ook toegang tot het comfort van fantastisch snel internet? Echter, weiger jij hogere maandelijkse lasten? Wij bieden tools voor het bestellen van het voordeligste internet-abonnement van Nooitgedacht. Een grote misvatting is dat glasvezel erg kostbaar is. Maar, is dat eigenlijk wel zo? Deze prijzen liggen in lijn met die van kabel en ADSL internet. Beperk jij het pakket tot enkel internet, en maak je eigenlijk geen gebruik van TV en bellen? Is een internetsnelheid van 40 of 50 Mbp/s voor jou afdoende? In die situatie bestel je al betaalbare pakketten voor slechts €20 – €30 per maand.

Hulp bij het zoeken van een goedkoop glasvezel abonnement:

 • Ga niet blind voor de hoogste snelheid. Is jouw verbruik niet exorbitant? Dan is 50 Mbps ruim voldoende.
 • Laat “televisie” achterwege. Op dit moment kun je bijvoorbeeld gratis NPO kijken.
 • Laat ook dure services als een “filter” achterwege
 • Wissel regelmatig van contract. Internet-leveranciers hanteren gigantisch scherpe welkomstbonussen.

Via welke provider krijg ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet is voortdurend in beweging. De snelheden worden steeds hoger in Nooitgedacht. Op dit moment zijn er abonnementen vanaf 20 Mbps oplopend tot 1000 Mbps. Steeds meer bedrijven bieden een alles-in-1 contract met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Alleen, glasvezel kan makkelijk 1000 Mbit aan. Bedrijven als Fiber, Netrebel en Tweaklaten dit al zien. Zo bekijk je in topkwaliteit klassiekers als The Terminator of video’s uit eigen land als Rent a Friend op je pc, tablet of TV. Of verslind jij een korte tijd een serie als New Girl zonder haperingen (4K). Voor welke optie kies jij in de gemeente Aa en Hunze?

Welke snelheid heb ik nodig?
Supersnel internet tot wel 1000 Mb/s dan kun je alles doen wat je wilt. Misschien toch wel wat overdreven? Ga voor jezelf eens goed na voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Gebruik je het enkel voor het nieuws lezen, e-mailen, browsen, muziek luisteren? Dan is het grote pakket (400 Mb/s) voor jou echt teveel. In het tabelletje hieronder tref jij een passende snelheid voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Nooitgedacht.


Type gebruiker Snelheid Hoeveel personen? Bezigheden
Light 20 Megabit 1 of 2 filmpjes kijken, e-mailen, muziek luisteren, browsen. Alle basis-activiteiten.
Family 40 – 60 Megabit 3 tot 4 Browsen, NLziet of NPO films bekijken in prima kwaliteit met meerdere devices.
Snel Internet 50 – 100 Mb/s 4 of 5 Met het hele gezin tegelijk op hetzelfde moment snel filmpjes kijken, muziek luisteren, internetten.
Razendsnel 150 – 200 Mb/s 5 – 6 Geen beperkingen: NLziet of Pathé Thuis streaming of hoge (4k) kwaliteit, veel producten tegelijkertijd online.
Mega-snel 500 + Mb/s Grenzeloos Denk alleen in mogelijkheden. Internet games, alles in 4K streamen met meerdere personen tegelijk en grote bestanden downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Nooitgedacht?

Glasvezel is eigenlijk de toekomst. Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) werken er al mee. Op naar de 5.000.000! In de gemeente Aa en Hunze zijn er volop ontwikkelingen. Wat veel mensen uitzoeken: Is in Nooitgedacht glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, en ontdek à la minute wat er mogelijk is in jullie woning. Hoe check ik dit? Voer eerst je postcode en huisnummer in. Daarop ontdek je onder “verbinding” de beschikbare verbindingen. Het gaat daarbij dus om Kabel, ADSL + Fiber. Per mogelijkheid zie jij de actuele leveringen (kruisje). Dus zo achterhaal je meteen of glasvezel van bijvoorbeeld T-Mobile, Tele2, Ziggo al verkrijgbaar is. Op glasvezelinternetaanbieding.nl bekijk je ook Glasvezel internet Zuidwolde.

Glasvezel aanleggen Nooitgedacht
Lijkt jou dat wel wat, enorm hoge internetsnelheden? Jullie huis aansluiten op glasvezel verbinding is dan essentieel. Het traject van glasvezelaanleg in Nooitgedacht is niet goedkoop. De aanbieders inventariseren vooraf of er belangstelling is. Doet meer dan 50% mee? Dan kan er gegraven worden. Dit gebeurt ook steeds vaker voor glasvezel buitenaf in provincie Drenthe.

Zo'n glasvezel internet abonnement afsluiten?