Glasvezel internet Olterterp Vergelijk direct alle glasvezel aanbieders en bespaar jaarlijks tot wel €74


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Razendsnel browsen met een uptime van 99%? Overweeg dan beslist glasvezel internet Olterterp. Internet via glasvezel gaat via zeer dunne vezels van zeer helder glas. Digitale gegevens worden dankzij een laserlicht techniek van A naar B gestuurd. Daardoor profiteer je van internetsnelheden van 500 – 1000 Mbps. Bovendien is het ontzettend betrouwbaar. Zelfs in het geval je met veel apparaten tegelijk verbonden bent. Noemenswaardig: iedere provider (Online.nl, Fiber, NLE) kan zijn diensten leveren middels het glasvezelnetwerk. Hierdoor is er veel concurrentie op de markt. Al met al zijn er ongeveer 21 – 23 actieve leveranciers. “Glas” is hip en wordt in het merendeel van de steden en dorpen aangelegd. Jammer genoeg is het nog niet geactiveerd in alle postcodegebieden. Weten of glasvezel in Olterterp al te bestellen is? Start met een postcodecheck, en vergelijk aantrekkelijke glasvezel-abonnementen van mei 2024.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw woonplaats? Middels ons portaal tref je belangrijke insights. Maak een keuze uit een van de veelgestelde vragen, en jij doorzoekt ogenblikkelijk alle relevante informatie.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Olterterp
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Olterterp?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Olterterp?

Glasvezel vergelijken Olterterp mei 2024

Gemakkelijk glasvezel providers in Olterterp vergelijken? Het glasvezelnetwerk ligt helemaal open. Hierom vind je meerdere leveranciers. Providers vergelijken is dus heel slim. Maar hoe werkt dit? Aan de hand van deze website vergelijk jij meteen de nationale internet-aanbieders (met natuurlijk Ziggo en KPN). Dit doe je middels het stappenplan hieronder:

 1. Jullie woonplaats (adres) is het belangrijkste.
 2. Bekijk of ADSL/Kabel/Glas mogelijk zijn voor jou. Nog geen Glas in jouw postcodegebied? Dan staat hier een kruisje.
 3. Kies optioneel voor televisie en bellen (alles in 1).
 4. Je ziet daarna alle internet-aanbieders die kunnen leveren bij jou thuis.
 5. Selecteer de gewenste aanbieding, en stap direct online over (of bekijk internetverbinding van Caiway).

Voordelen van een glasvezel pakket in Olterterp

 • Sterke verbinding
 • Tot wel 1 Gigabit per seconde
 • Uploaden & downloaden net zo snel
 • Geniet van alle HD zenders
 • Diverse premium opties
 • Meerdere apparaten verbonden zonder snelheidsverlies
 • Betaalbaar: in verhouding met ADSL en kabel
 • Een must voor de intenstieve internetgebruiker

glasvezel internet Olterterp


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn heel dunne en zuivere draden, samengesteld met uniek glas. Via deze techniek worden berichten met ongelofelijke (licht) snelheden getransporteerd. We hebben het dan over lichtsignalen, wat je vaak ook tegenkomt als laserlicht. Het licht wordt voortdurend aangezet en uitgezet. Het gevolg zijn speciale patronen. Die worden verwerkt naar data. Dit heeft raakvlakken met de oude morsecode. Een glasvezel internetverbinding verzendt daardoor supersnel informatie over enorme afstanden. Hierom is het glasvezel pakket niet te vergelijken met ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe werkt dat precies?
Signalen van o.a. internetten, televisie kijken,en telefoneren worden veranderd in een digitaal signaal (denk aan nullen en enen). Met betrekking tot glasvezel is het proces vergelijkbaar, maar dan is het ‘licht aan’ en ‘licht uit’. Dit aanspringen en uitspringen van het licht werkt bovenmatig vlug. In een miljoenste van een seconde, en in alle kleuren van de regenboog. Daardoor is een glasvezel aansluiting Olterterp zo machtig snel. Online een spel spelen als Tiger Woods PGA Tour 08, op het moment dat een ander een tv-programma al sBagels & Bubbels streamt op zijn of haar Samsung Galaxy Tab A tablet, en weer een ander muziek vanRobbie Williams afspeelt op een LG V30 telefoon. Internet zonder beperkingen.

 • Glasvezelaansluiting

  Zit vaak in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Modem - Router

  Transformeert het laserlicht in praktische data voor tv, internet en telefonie.

 • Netwerk-accessoires

  Worden aangesloten op o.a. televisies en laptops. De modem regelt ook een draadloze verbinding (IP).

 • Stabiele verbinding

  Er is nu een betrouwbare en machtig snelle internetverbinding in alle ruimtes.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de prijs van glasvezel internet in Olterterp?

Het lijkt erg verleidelijk, maar wat zijn de kosten van een glasvezelabonnement in Olterterp? Dat varieert nogal. Welke aanbieder wil jij proberen? Wil je ook een TV-abonnement, en wat wil je met telefonie? En ook relevant: neem je genoegen met 40 – 100 Mb/s, of moet het sneller? Dit draagt allemaal bij aan de factuur van jouw (alles in 1) pakket. Verderop vind je de prijzen van enkele populaire glasvezel abonnementen.


Bedrijf Type contract Speed Prijs
XS4All Internet Plus (en TV) 160Mbps €72,5
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 100Mbps €60
NLE Glasvezel Alles-in-1 50 / 50 50Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Internet en TV 500 500Mbps €60
Caiwai Buitengewoon Snel 600Mbps €74
Online Glasvezel 100 Alles-in-1 100Mbps €55,5
KPN Glasvezel Internet en TV 4K (incl. Bellen) 100Mbps €70
Telfort Glasvezel Internet 50 / 50 Mbps 50Mbps €30
Tweak Glas 50 alles-in-1 50Mbps €54,95
Fiber Internet 100Mbps 100Mbps €44,95

Belangrijk: Onderzoek op voorhand of jij internet bij glasvezel Olterterp afsluiten kan. Vul je postcode en huisnummer in, en ontdek zonder moeite of “fibre” überhaupt is aangelegd. Wellicht spreekt dit je ook aan: glasvezel aanbieding in Huis ter Heide afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij ook toegang tot het comfort van reusachtig snel internet? Echter, weiger jij dure contract af te sluiten? Wij helpen je bij het bestellen van het voordeligste internet-abonnement van Olterterp. Vaak zeggen mensen dat glasvezel erg kostbaar is. Dit blijkt eigenlijk helemaal niet zo te zijn. De prijzen zijn vergelijkbaar met contracten op ADSL + Kabel. Kies je enkel voor internet, en zijn “bellen” en “televisie” overbodig? Redden jullie je met contracten tot 40 mb/s? In dat geval bestellen jullie al extra goedkope internet pakketten voor €25 – €30 per maand.

Hulp bij het overstappen naar een voordelig glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Is jouw verbruik niet exorbitant? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Haal TV uit jouw pakket. Tegenwoordig kan je veel (gratis) online kijken.
 • Schrap ook overige dure extra diensten
 • Bekijk elk jaar de actuele prijzen, en stap over. Providers hanteren schitterende scherpe cash-back acties (welkomstbonus).

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt jaarlijks weer geïnnoveerd. Jaarlijks worden nieuwe snelheden behaald in Olterterp. Tegenwoordig bestel jij pakketten die starten vanaf 40mb/s en oplopen tot maar dan 500mb/s. Veel leveranciers beschikken over een alles-in-1 abonnement met een snelheid van 500 Mb (upload en download). Maar, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Providers als Fiber, Netrebel en Tweaklaten dit al zien. Dan kijk je alleen nog in de beste kwaliteit naar topfilms als El secreto de sus ojos of Nederlandse films als Fanfare met jouw SmartTV, iPad of smartphone. Natuurlijk bekijk je zo ook series zoals Garth Marenghi’s Darkplace zonder problemen (Full HD). Wat kies jij in de gemeente Opsterland?

Welke internetsnelheid kies ik?
Snelheden tot 1000 Mbps, dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Maar heb je het eigenlijk nodig? Maak eens een lijst met activiteiten voor welke toepassingen jij internet gebruikt. Is dit niet veel meer dan social media, het nieuws lezen, browsen, filmpjes kijken? Dan is het grote pakket (300 Mb/s) wel wat overdreven. In het onderstaande overzichtje treffen jullie tips & tricks voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Olterterp.


Gebruikerstype Verbinding Gezinsgrootte. Activiteiten
Light 20 Mbps 2 e-mailen, browsen, het nieuws lezen, filmpjes kijken. De “normale” online activiteiten.
Family 40 Megabit 2 – 4 Rondsurfen, Videoland of Film1 filmpjes bekijken in een hoge resolutie met het hele gezin op hetzelfde moment.
Snel Internet 100 Mb/s 4 – 5 Met meerdere personen gelijktijdig zonder problemen downloaden, streamen, uploaden.
Supersnel 200 Mb/s 5 – 7 Klaar voor de toekomst: Youtube of Film1 kijken op maximale kwaliteit en veel producten tegelijkertijd online.
High-speed 350 Mb/s Grenzeloos Alles kan! Multiplayer games, 4k streamen met meerdere personen tegelijk en grote bijlagen downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Olterterp?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Zo’n 2 miljoen huizen (Reggefiber) hebben al snel internet dankzij glas. Op naar de 5.000.000! In de buurt van de gemeente Opsterland is het een hip thema. Een belangrijke vraag is: Is in Olterterp glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, en ontdek gemakkelijk wat er mogelijk is in jouw buurt. Hoe dat werkt? Geef eerst je locatie door (postcode + huisnummer). Vervolgens doorzoek je onder het kopje “verbinding” de beschikbare verbindingen. Dit zie je niet alleen voor Fiber, maar ook voor ADSL en kabel. Per type vind je een vinkje of kruisje. Zo tref je moeiteloos of glasvezel van bijvoorbeeld Online.nl, Caiwai, Fiber al verkrijgbaar is. Nu ook online: Glasvezel internet Akmarijp.

Glasvezel aanleggen Olterterp
Lijkt jou dat wel wat, het snelste internet? Jullie huis aansluiten op glasvezel verbinding is een vereiste. Het aanleggen van glasvezel in Olterterp kan hoge kosten met zich meebrengen. Het gros van de leveranciers inventariseren op voorhand of hier animo voor is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan de schop de grond in. Je ziet dit bijvoorbeeld bij glasvezel buitenaf in provincie Friesland.

Direct een glasvezel internet abonnement afsluiten?