Glasvezel internet Rijswijk Vergelijk alle glasvezel pakketten en profiteer van kortingen tot €52


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Vliegensvlug internet gebruiken op een stabiele verbinding? Stap dan vandaag nog over op glasvezel internet Rijswijk. Deze razendsnelle manier van internet is mogelijk dankzij haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Gegevens worden met de snelheid van het licht getransporteerd. Daardoor bereik je internet verbindingssnelheden van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mb/s. Daarnaast is dit type verbinding erg betrouwbaar. Eveneens in de situatie waarin jij met diverse pc’s, telefoons en tv’s tegelijkertijd internet gebruikt. Ook interessant: iedere provider (T-Mobile, Tele2, Ziggo) kan internet, tv en telefonie activeren middels glasvezel constructies. Mede hierom heb je als consument veel te kiezen. In Nederland kennen we al vijfentwintig providers. “Glas” is snel en wordt in steeds meer wijken en gemeenten geactiveerd. Jammer genoeg is het nog niet verkrijgbaar in alle plaatsen. Benieuwd of glasvezel in Rijswijk al mogelijk is? Start met een postcodecheck, en vergelijk huidige glasvezel abonnementen van mei 2024.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw wijk? Door ons portaal lees je fundamentele info. Selecteer een van de onderwerpen hieronder, en je vindt direct bruikbare tips en tricks.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Rijswijk
 2. Wat is nou glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Rijswijk?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Rijswijk?

Glasvezel vergelijken Rijswijk mei 2024

Gemakkelijk glasvezel providers in Rijswijk vergelijken? Glasvezel gaat gepaard met een vrije providerkeuze. Hierdoor is de markt groot en is er concurrentie. Het vergelijken van providers is dus aan te raden. Per huishouden kan het advies anders zijn! Geholpen door de vergelijkingstool vergelijk je gemakkelijk de meest populaire internet-leveranciers (zoals Ziggo en KPN). Dit is mogelijk aan de hand van het stappenplan hieronder:

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Nog geen Glas aangelegd in de wijk? In dat geval tref je de melding ‘geen glasvezel’.
 3. Als optie kun je ook Televisie + Bellen activeren (drie-in-één).
 4. Je ontdekt hierna alle internet-bedrijven die voor jou beschikbaar zijn.
 5. Kies de deal die bij jou past, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk Ziggo alles in 1).

Voordelen van een glasvezel pakket in Rijswijk

 • Constante verbinding
 • De allersnelste verbinding
 • Uploaden & downloaden net zo snel
 • Altijd en overal TV kijken
 • Veel extra mogelijkheden
 • Tegelijkertijd online met meerdere mensen
 • Goedkoop (net als Kabel + ADSL)
 • Onmisbaar voor zakelijke gebruikers

glasvezel internet Rijswijk


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden gevormd door unieke glasconstructies. Aan de hand van de fiber-techniek wordt je bericht met de snelheid van het licht verzonden. Allemaal mogelijk via lichtsignalen, dit noemen we ook wel laserlicht. Dit licht wordt aanhoudend aan en uitgezet (knipperend). Dit resulteert in diverse patronen. Die worden verwerkt naar data. Het heeft wel wat weg van morsecode. Een glasvezel internetverbinding verzend hierdoor supersnel informatie over enorme afstanden. Hierom is zo’n glasvezel pakket niet te vergelijken met internetten op basis van ADSL of Kabel.

Hoe werkt het?
De data van browsen op internet, TV-kijken, of het voeren van een telefoongesprek worden verwerkt tot een digitaal signaal (eentjes en nulletjes). Als we het hebben over glasvezel gebeurt dit in ‘licht aan’ of ‘licht uit’. Het uit- en aanzetten van licht gaat verschrikkelijk rap. Dit bedraagt enkele microseconden. Hierom is een glasvezel aansluiting Rijswijk zo ontiegelijk snel. Online spellen spelen zoals Halo Combat Evolved, op het moment dat een ander een tv-programma al sFlikken Rotterdam kan kijken op bijv. zijn Samsung Galaxy Tab S2 tablet, en een derde persoon liedjes van R. City & Adam Levine luistert via Youtube via een Xiaomi Mi 5 telefoon. Het kan allemaal!

 • Glasvezelaansluiting

  Vind je doorgaans in de meterkast. De aansluiting wordt aangesloten op de modem-router.

 • Modem - Router

  Vertaalt het laserlicht naar bruikbare signalen voor internet, TV + bellen.

 • Netwerk-accessoires

  Worden aangesloten op bijvoorbeeld jouw TV en PC. De modem zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Stabiele verbinding

  Je kunt aan de slag met een betrouwbare en fantastisch snelle internetverbinding in huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Rijswijk?

Het lijkt bijzonder aanlokkelijk, maar wat kost nu een glasvezelabonnement in Rijswijk? Dat verschilt nogal per situatie. Welke provider kies je? Heb jij ook de televisie uitbreiding nodig en wat wil je met telefonie? Wellicht ook interessant: wil je een normale (40 Mb) of snelle (200 Mb) verbinding? Deze variabelen beïnvloeden de tarifering van jullie (alles in 1) contract. In de tabel tref jij actuele kosten van verschillende soorten glasvezel abonnementen.


Aansluiting Type contract Speed Prijs
XS4All Alles-in-1 Smart 80Mbps €67,5
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s en TV Basis 100Mbps €55
NLE Glasvezel Internet 100 / 100 Mbps 100Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Alles-In-1 500 500Mbps €67,5
Caiwai Gewoon Slim 300Mbps €60,5
Online Glasvezel 50 Internet en TV 50Mbps €48
KPN Glasvezel Internet en TV (incl. Bellen) 80Mbps €60
Telfort Glasvezel Internet 100 /100 Mbps 100Mbps €37,5
Tweak Glas 50 internet+bellen 50Mbps €40
Fiber Alles-in-1 Light 200Mbps 200Mbps €64,95

Disclaimer: Controleer op voorhand of jij internet bij glasvezel Rijswijk afsluiten kan. Vul je postcode en huisnummer in, en zie razendsnel of fibre voor jullie huis tot de opties behoort. Misschien vind je dit ook relevant: glasvezel aanbieding in Leuth afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Start jij met het gemak van buitengewoon snel internet? Maar liever geen hoge prijzen betalen? Wij bieden tools voor het speuren naar het voordeligste internet-abonnement van Rijswijk. Een grote misvatting is dat glasvezel internet duur is. Dit is zeker niet het geval. Deze prijzen liggen in lijn met die van contracten op ADSL + Kabel. Is voor jou enkel “internet” voldoende, en maak je eigenlijk geen gebruik van TV en bellen? Redden jullie je met contracten tot 40 mb/s? In dat geval tref je al betaalbare contracten voor slechts €20 – €30 per maand.

Adviezen bij het bestellen van een goedkoop glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Hoef je niet met veel devices het net op? In dat geval is 50 Mbps meer dan genoeg.
 • Neem geen TV-abonnement. Hedendaags kun je bijvoorbeeld gratis NPO kijken.
 • Bespaar daarnaast op extra services die providers willen verkopen
 • Bekijk elk jaar de actuele prijzen, en stap over. Aanbieders stunten met geweldig uitnodigende introductie bonussen.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt jaarlijks weer geïnnoveerd. De snelheid van de pakketten ligt steeds hoger in Rijswijk. Op dit moment zijn er abonnementen variërend van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mbps. Meer en meer maatschappijen hebben een pakket met down- en uploadsnelheden tot 500 mb p/s. Maar, dat is niet de max van glasvezel, dit kan wel 1000 Mb/s aan. Innovatieve partijen als Tweak, Fiber en Netrebel laten dit al zien. Dan stream je moeiteloos topfilms als Scarface of Nederlandse films als The Bourne Identity op een televisie, telefoon of iPad. Of bekijk in 1 keer een serie als House of Cards zonder kwaliteitsverlies (Full 4K HD). Wat kies jij in de gemeente Rijswijk?

Welke internetsnelheid kies ik?
Razendsnel internet met 1000 megabit per seconde, dat is echt een snelheidsmonster. Maar heb je het eigenlijk nodig? Maak eens een lijst met activiteiten waar jij internet bij nodig hebt. Gebruik je het enkel voor filmpjes kijken, browsen, muziek luisteren, het nieuws lezen? Dan vinden we dure pakketten (400 Mb/s) wel wat overdreven. In de tabel hieronder vind je de aanbevolen internetsnelheid voor de “kleine” en “heavy” users. Interesse? Start nu de glasvezel postcodecheck Rijswijk.


Soort gebruik Snelheid Gezinsgrootte. Activiteiten
Light 20 Mbps 1 – 2 social media, het nieuws lezen, e-mailen, browsen. De “normale” online activiteiten.
Familie 40 – 80 Mb/s 2 – 4 Browsen, Videoland of NLziet streamen in prima kwaliteit met het hele gezin op hetzelfde moment.
Lekker vlug 100 Mb/s 4+ Met het hele gezin tegelijk op hetzelfde moment snel social media checken, filmpjes kijken, streamen.
Razendsnel 150 Mb/s 5 of 6 Klaar voor de toekomst: Film1 of Pathé Thuis bekijken op top-kwaliteit (HD & 4K) en veel apparaten tegelijk verbonden.
Maximaal 500 Mb/s 9+ Niets is te gek. Online spelletjes, bekijken van 4K films met het hele huishouden en grote bijlagen downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Rijswijk?

Nederland is klaar voor glasvezel! Zo’n 2 miljoen huizen (Reggefiber) werken er al mee. En dit aantal groeit per dag. In de gemeente Rijswijk wordt er aan gewerkt. Wat veel mensen uitzoeken: Is in Rijswijk glasvezel internet beschikbaar? Open de postcode-tool, dan weet je razendsnel wat de huidige toestand is in jullie dorp of stad. Hoe dat werkt? Voer je locatie in. Nadien tref jij onder het kopje “verbinding” de opties op basis van jouw locatie. Het gaat daarbij dus om Kabel, ADSL + Fiber. Voor elke soort verbinding zie je een vinkje of kruisje. Op die manier achterhaal je snel of glasvezel van bijvoorbeeld KPN, Caiwai, XS4ALL al verkrijgbaar is. Wellicht ook beschikbaar: Glasvezel internet Born.

Glasvezel aanleggen Rijswijk
Wil jij gebruik maken van de snelst mogelijke verbinding? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is een vereiste. De aanleg van glasvezel in Rijswijk kan flink in de papieren lopen. De huidige internet providers peilen vooraf of hier animo voor is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan de schop de grond in. Dit gebeurt ook steeds vaker voor glasvezel buitenaf in provincie Zuid-Holland.

Vandaag een glasvezel internet abonnement afsluiten?