Glasvezel internet Roermond Vergelijk direct alle glasvezel aanbieders en ontvang een voordeel tot €67


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Razendsnel browsen met een uptime van 99%? Dan is het misschien iets voor jou: glasvezel internet Roermond. Internet via glasvezel gaat via super dunne glasvezelkabels. Gegevens worden met de snelheid van het licht getransporteerd. Om die reden geniet je van een internetverbinding die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Deze manier van internetten is ook nog eens zeer stabiel. Eveneens wanneer je met veel apparaten tegelijk online wilt. En daarbij komt: elke provider (KPN, XS4ALL, Telfort) kan TV, internet en bellen faciliteren op het glasvezelnetwerk. Om die reden is er een hoge mate van keuzevrijheid. Al met al tellen we ruim 21 – 23 actieve leveranciers. “Glas” is populair en wordt in veel gemeenten gefaciliteerd. Jammer genoeg is het nog niet verkrijgbaar in alle gemeentes. Weten of glasvezel in Roermond al aangelegd is? Doorloop de postcode-check en vergelijk direct glasvezel-abonnementen van mei 2023.

Inhoudsopgave
Benieuwd naar de plannen m.b.t. internet via glasvezel in jouw wijk? Gebruikmakend van onze tools bekijk je relevante info. Maak een keuze uit een van de veelgestelde vragen, en je vindt à la minute bruikbare info.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Roermond
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Roermond?
 4. Waar vind ik het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Roermond?

Glasvezel vergelijken Roermond mei 2023

Vliegensvlug glasvezel providers in Roermond vergelijken? Het glasvezelnetwerk ligt helemaal open. Om die reden concurreren de verschillende aanbieders. Internet pakketten met elkaar vergelijken is daarom aan te raden. Dit kan iedereen thuis doen! Geholpen door de postcodecheck vergelijk jij in no-time de nationale internet-providers (denk aan Ziggo en KPN). Dit kan middels ons 5 stappenmodel:

 1. Postcode & huisnummer ingeven.
 2. Ga na welke soorten aansluitingen er zijn. Behoort Glas niet tot de opties? Dan staat hier een kruisje.
 3. Daarnaast kies je optioneel voor bellen en televisie (alle-in-1).
 4. Je ontdekt ogenblikkelijk alle internet-aanbieders die actief zijn op jullie adres.
 5. Maak een keuze, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk KPN snelle verbinding).

Voordelen van een glasvezel pakket in Roermond

 • Stabiele verbinding
 • De allersnelste verbinding
 • Snelheid van down- en uploaden ligt even hoog
 • Geniet van alle HD zenders
 • Gemakkelijk uitbreidbaar
 • Meerdere apparaten verbonden zonder snelheidsverlies
 • Goedkoop (net als Kabel + ADSL)
 • Onmisbaar voor zakelijke gebruikers

glasvezel internet Roermond


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn dunne glasdraadjes gemaakt van een uniek type glas. Middels deze kabels worden signalen via ongekende snelheden (als het licht) overgestuurd. Dit gebeurt aan de hand van lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt steeds weer aangezet en weer uitgezet. De reactie hierop zijn een serie punten en strepen. Dit wordt dan weer omgezet naar data die voor computers leesbaar is. Vergelijk het maar met een bericht in morse. De glasvezel internetverbinding transporteert dus supersnel informatie over enorme afstanden. Hierdoor is zo’n glasvezel pakket een klasse apart in vergelijking met internet via kabel of ADSL.

Hoe werkt het?
De data van websites bezoeken, streamen, of bellen worden veranderd in een digitaal signaal (met enen en nullen). In het geval van glasvezel gebeurt dit in ‘licht aan’ of ‘licht uit’. Het aan- en uitzetten gaat super haastig. Soms in een miljoenste van een seconde. Om die reden is een glasvezel aansluiting Roermond zo super snel. Multiplayer spelletjes spelen als Crimson Skies High Road to Revenge, terwijl weer iemand anders een serie zoals De Jacht streamt op zijn Acer Iconia One 10 tablet, en een derde persoon liedjes van Shania Twain afspeelt op een Sony Xperia XA smartphone. Niets is te gek!

 • Glasvezelaansluiting

  Meestal bevestigd in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Modem - Router

  Transformeert het laserlicht in praktische data voor internetten, bellen en televisie.

 • Netwerk-accessoires

  Worden aangesloten op bijvoorbeeld jouw TV en PC. De modem zorgt ook voor Wifi en ip-adressen.

 • Betrouwbare verbinding

  Je hebt de beschikking over een bestendige en gigantisch snelle internetverbinding.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Roermond?

Het voelt bijzonder aangenaam, maar wat kost nu een glasvezelabonnement in Roermond? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Welke provider kies je? Is het TV-pakket ook nodig, en gebruik je nog een huistelefoon? Wellicht ook interessant: welke snelheid wil jij? Dit heeft allemaal invloed op de internetfactuur van jouw (alles in 1) pakket. Hierna bekijken jullie de prijzen van verschillende soorten glasvezel abonnementen.


Bedrijf Type abonnement Speed Tarief
XS4All Internet Plus (en TV) 160Mbps €72,5
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 100Mbps €60
NLE Glasvezel Alles-in-1 50 / 50 50Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Internet en TV 100 100Mbps €51
Caiwai Gewoon Snel 600Mbps €72,5
Online Glasvezel 100 Alles-in-1 100Mbps €55,5
KPN Glasvezel Internet en TV 4K (incl. Bellen) 100Mbps €70
Telfort Glasvezel Internet 50 / 50 Mbps 50Mbps €30
Tweak Glas 1000 internet+bellen 1000Mbps €40
Fiber Alles-in-1 Top 500Mbps 500Mbps €99,95

Disclaimer: Kijk na of je internet bij glasvezel Roermond afsluiten kan. Vul je postcode en huisnummer in, en achterhaal à la minute of fibre in jouw postcodegebied wel/niet kan. Wellicht spreekt dit je ook aan: glasvezel aanbieding in Lienden afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij ook toegang tot de snelheid van reusachtig snel internet? Echter, weiger jij exorbitant prijzige contracten te nemen? Wij bieden tools voor het zoeken naar het voordeligste internet-abonnement van Roermond. De maatschappelijk consensus is dat glasvezel internet duur is. Maar, is dat eigenlijk wel zo? Deze prijzen liggen in lijn met die van kabel en ADSL internet. Kies je enkel voor internet, en maak je eigenlijk geen gebruik van TV en bellen? Red jij je met een snelheid van 20 Mb/s? In die omstandigheden vind jij al betaalbare abonnementen voor 2 tientjes in de maand.

Advies voor het vinden van een kwalitatief goedkoop glasvezel abonnement:

 • Matig de snelheid van het internet. Heb je slechts enkele apparaten in huis? Dan is 50 Mbps ruim voldoende.
 • Laat “televisie” achterwege. Hedendaags kun je online veel programma’s (terug) kijken.
 • Voorkom dure extra opties bij je abonnement
 • Vergelijk jaarlijk de aanbiedingen, en stap over. Leveranciers werken met buitengewoon hoge introductie bonussen.

Welke aanbieder heeft de snelste glasvezel?

Glasvezel internet staat niet stil. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Roermond. Vandaag de dag zijn er glasvezel pakketten startend bij 20/40 Mb/s tot 500 of zelfs 1000 Mbps. Plenty leveranciers verkopen een abonnement met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Maar, glasvezel kan makkelijk 1000 Mbit aan. Bedrijven als Tweak, Fiber en Netrebel bieden dit al aan. Zo bekijk je in topkwaliteit klassiekers als Tôkyô monogatari en NL films als Fanfare op jouw computer of televisie. Natuurlijk bekijk je zo ook series zoals Awake zonder haperingen (4K). Voor welke optie kies jij in de gemeente Roermond?

Welke internetsnelheid past bij mij?
Snelheden tot 1000 Mbps, dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Maar wat heeft een standaard huishouden daaraan? Ga eens na voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Is dit eigenlijk alleen maar browsen, e-mailen, filmpjes kijken, social media? Dan is het uitgebreide pakket (400 Mb/s) natuurlijk onnodig. In de tabel hieronder tref je de aanbevolen internetsnelheid voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Roermond.


Soort gebruik Verbinding Grootte huishouden. Activiteiten
Instap 20 Mbps 2 browsen, social media, filmpjes kijken, muziek luisteren. De “normale” online activiteiten.
Huiselijk 40 Mb/s 2+ Websites bezoeken, Pathé Thuis of Videoland streamen in hoge kwaliteit met het hele gezin op hetzelfde moment.
Lekker vlug 100 – 150 Mb/s 4 – 5 Met meerdere personen op ’t zelfde moment snel muziek luisteren, internetten, downloaden.
Razendsnel 200 Mb/s 5 tot 7 Klaar voor de toekomst: Film1 of Pathé Thuis streaming of hoge (4k) kwaliteit, gelijktijdig veel verschillende IP verbindingen.
Early adopters 450 Mb/s Ongelimiteerd Niets is te gek. Multiplayer games, alles in 4K streamen op meerdere devices en grote bestanden downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Roermond?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) zijn al aangesloten. Elke dag komen er nieuwe bij. Ook in de gemeente Roermond wordt er aan gewerkt. Wat jij wil weten is: Is in Roermond glasvezel internet beschikbaar? Start nu direct met de postcodecheck, dan achterhaal je eenvoudig wat de mogelijkheden zijn in jullie straat. Kan ik dat nu direct doen? Geef eerst je locatie door (postcode + huisnummer). Daaropvolgend tref jij bij het kopje ‘verbindingen’ de verkrijgbaarheid van de verbindingstypes. Je ziet 3 mogelijkheden: Fiber + Kabel en ADSL. Per aansluiting vind jij een vinkje of kruisje. Zodoende achterhaal je in no-time of glasvezel van bijvoorbeeld XS4ALL, Ziggo, Youfone al verkrijgbaar is. Nu ook online: Glasvezel internet Botlek.

Glasvezel aanleggen Roermond
Lijkt jou dat wel wat, internetsnelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s? Jullie huis aansluiten op glasvezel verbinding is onontbeerlijk. Glasvezel aanleg in Roermond is mogelijk duur. De meeste maatschappijen peilen eerst of er belangstelling is. Zijn er genoeg geïnteresseerden? Dan kan de schop de grond in. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Limburg.

Een glasvezel internet abonnement afsluiten?