Glasvezel internet Rotterdam Vergelijk direct alle glasvezel deals en profiteer van kortingen tot €58


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Lekker snel internetten zonder een haperende verbinding? Ga dan voor glasvezel internet Rotterdam. Deze nieuwe manier van internet werkt via een haardun vezel gemaakt van glas. Signalen worden dankzij een laserlicht techniek getransporteerd. Daardoor geniet je van een internetsnelheid van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mb/s. Bovendien is het ontzettend betrouwbaar. Eveneens wanneer je met diverse pc’s, telefoons en tv’s tegelijk online wilt. Ook leuk om te weten: elke provider (Youfone, Caiwai, Tele2) mag services activeren middels glasvezel constructies. Hierdoor is er veel keuze. In Nederland kennen we al 20 – 25 aanbieders. “Glas” is onmisbaar en wordt al in opvallend veel postcodegebieden aangelegd. Desalniettemin is het niet geactiveerd in alle plaatsen. Weten of glasvezel in Rotterdam al voorhanden is? Doorloop de postcode-check en vergelijk direct glasvezel abonnementen van juli 2024.

Inhoudsopgave
Alles weten over internet via glasvezel in jouw woonplaats? Via glasvezelinternetaanbieding.nl tref je belangrijke informatie. Druk op een van de onderstaande vragen, en jij ontdekt meteen bruikbare info.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Rotterdam
 2. Wat is nou glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Rotterdam?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Rotterdam?

Glasvezel vergelijken Rotterdam juli 2024

Snel glasvezel providers in Rotterdam vergelijken? Glasvezel kent een open netwerkstructuur. Om die reden zijn er veel aanbieders. Providers met elkaar vergelijken is om die reden onmisbaar. Per huishouden kan het advies anders zijn! Via onze tool vergelijk jij à la minute alle erkende leverancier (waaronder KPN en Ziggo). Dit doe je via ons 5 stappenmodel:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Check de mogelijke verbindingstypes (ADSL, kabel en glasvezel).Nog geen Glas aangelegd in de wijk? Dan zie je een kruisje ‘geen glasvezel’
 3. Ook kan jij er een alles in 1 pakket (met TV + Bellen) van maken.
 4. Je treft ogenblikkelijk alle aanbieders die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Maak een keuze, en bestel jouw pakket meteen online (of bekijk T-Mobile snelle internetverbinding).

Voordelen van een glasvezel pakket in Rotterdam

 • Sterke verbinding
 • Sneller dan ADSL en kabel
 • Snelheid van down- en uploaden ligt even hoog
 • Moeiteloos 4K streamen
 • Gemakkelijk uitbreidbaar
 • Meerdere apparaten verbonden zonder snelheidsverlies
 • Betaalbaar: in verhouding met ADSL en kabel
 • Steeds vaker zakelijk afgesloten

glasvezel internet Rotterdam


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn zeer sterke kabels, gemaakt van, zoals de naam al zegt, glas. Middels deze kabels worden bestanden op aanzienlijke licht-snelheid van a naar b gestuurd. Dit kan dankzij speciale lichtsignalen, dit noemen we ook wel laserlicht. Dit licht wordt aanhoudend uit- en aangezet. Dit resulteert in een serie punten en strepen. Dit wordt omgezet tot bruikbare data. Het heeft wel wat weg van morsecode. Deze glasvezel internetverbinding “vervoert” daarom zeer snel stukjes data naar een andere PC. En juist hierdoor is een glasvezel pakket een klasse apart in vergelijking met internetten op basis van ADSL of Kabel.

Hoe werkt dat precies?
Signalen van bijvoorbeeld browsen op internet, series kijken of het voeren van een telefoongesprek worden veranderd in digitale signalen (denk aan nullen en enen). Met betrekking tot glasvezel is het proces vergelijkbaar, maar dan is het ‘licht aan’ en ‘licht uit’. Het aan- en uitzetten is verbazingwekkend gauw. Dit ligt onder de milliseconde. Daarom is een glasvezel aansluiting Rotterdam zo bovenmatig snel. Multiplayer spelletjes spelen als Halo Combat Evolved, op het moment dat een ander een tv-programma al sBrussel streamt op zijn of haar Apple iPad Pro 10.5 tablet, en een 3e gezinslid muziek van Demi Lovato streamt op zijn Wileyfox Swift 2X telefoon. Internet zonder beperkingen.

 • Glasvezelaansluiting

  Meestal bevestigd in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Modem - Router

  Vertaalt de lichtsignalen naar behapbare data voor bellen, TV & internet.

 • Netwerktoebehoren

  Kunnen direct worden verbonden met al jouw apparaten (TV, PC). De modem geeft een IP-adres uit en zendt WIFI bereik.

 • Snelle verbinding

  Je kunt aan de slag met een stabiele en buitengewoon snelle internetverbinding door het hele huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Rotterdam?

Het oogt zeer attractief, maar wat kost een glasvezelabonnement in Rotterdam? Dat varieert nogal. Welke aanbieder wil jij proberen? Kies je daarnaast voor de TV opties en wat wil je met telefonie? Wellicht ook interessant: welke snelheid wil jij? Al deze zaken hebben effect op maandelijkse factuur van het (alles in 1) pakket. In de volgende tabel zie je huidige prijzen van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Aansluiting Type abonnement Verbinding Prijs
XS4All Internet Smart (en TV) 80Mbps €62,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s en TV Basis 50Mbps €45
NLE Glasvezel Internet en TV 50 / 50 50Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Internet en TV 100 100Mbps €51
Caiwai Buitengewoon Slim 300Mbps €63
Online Glasvezel 200 internet en TV 200Mbps €63
KPN Glasvezel Internet en TV 80Mbps €59
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 100 / 100 Mbps 100Mbps €50
Tweak Glas 50 alles-in-1 50Mbps €50,95
Fiber Alles-in-1 Light 200Mbps 200Mbps €64,95

Disclaimer: Onderzoek op voorhand of jij internet bij glasvezel Rotterdam afsluiten kan. Vul je postcode en huisnummer in, en ontdek in een oogopslag of fibre voor jullie huis tot de opties behoort. Lees nu verder over glasvezel aanbieding in Linden afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Begin jij met de vele voordelen van ontiegelijk snel internet? Echter, wens je geen exorbitant prijzige contracten te nemen? Ons systeem helpt jouw bij het speuren naar het voordeligste internet-abonnement van Rotterdam. Een grote misvatting is dat de prijs van glasvezel internet hoog is. Maar deze bewering klopt eigenlijk niet. De prijzen zijn vergelijkbaar met internet via kabel of ADSL. Is voor jou enkel “internet” voldoende, dan heb jij het televisie + bellen pakket niet nodig! Kun jij uit de voeten met een verbinding van 20 Megabit? In dat geval tref jij al betaalbare contracten vanaf €30 per maand.

Adviezen bij het vinden van een kwalitatief goedkoop glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Hoef je niet met veel devices het net op? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Haal TV uit jouw pakket. Tegenwoordig kun je online veel programma’s (terug) kijken.
 • Bespaar daarnaast op extra services die providers willen verkopen
 • Overweeg elk jaar om over te stappen. Internet-aanbieders hanteren enorme uitnodigende introductie bonussen.

Welke provider heeft de snelste glasvezel verbinding?

Glasvezel internet wordt elke jaar doorontwikkeld. De snelheid van de pakketten ligt steeds hoger in Rotterdam. Vandaag de dag tref jij abonnementen die beginnen bij minder dan 20mb/s tot wel 1000 Mb/s. Meer en meer internet-providers bieden een 3-in-1 pakket met een download- en uploadsnelheid van 500 Mb. Maar, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Maatschappijen als Netrebel, Fiber en Tweak bieden dit al aan. Dan stream je moeiteloos topfilms als Django Unchained of video’s uit eigen land als Queen op een televisie, telefoon of iPad. Ook kan je wanneer je wilt series streamen zoals Anger Management zonder storing (HD). Voor welke optie kies jij in de gemeente Rotterdam?

Welke snelheid heb ik nodig?
Snelheden tot 1000 Mbps, dan kun je alles doen wat je wilt. Maar wat heeft een standaard huishouden daaraan? Ga voor jezelf eens goed na waar jij internet voor gebruikt. Is dit niet veel meer dan filmpjes kijken, het nieuws lezen, muziek luisteren, social media? Dan is het grote pakket (450 Mb/s) natuurlijk onnodig. In het bijgaande schema bekijk je de aanbevolen internetsnelheid voor een aantal type gebruikers. Vandaag bestellen? Begin dan de glasvezel postcodecheck Rotterdam.


Type gebruiker Verbinding Grootte huishouden. Bezigheden
Light 20 Mb/s 1 – 2 browsen, muziek luisteren, het nieuws lezen, e-mailen. Meest basic gebruik.
Gezin 50 Mb/s 2 – 4 Websites bezoeken, NLziet of Youtube films bekijken in prima kwaliteit met meerdere devices.
Gewoon snel 100 – 150 Mb/s 4 Met meerdere personen tegelijkertijd snel social media checken, filmpjes kijken, muziek luisteren.
Razendsnel 200 Mb/s 5 – 8 Future-proof: Youtube of Film1 kijken op maximale kwaliteit en heel veel devices met WIFI verbinden.
Heavy-user 400 Mb/s 8+ Denk alleen in mogelijkheden. Gaming, streaming van videos met het hele huishouden en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Rotterdam?

De populariteit van glasvezel is ongekend. Zo’n 2 miljoen huizen (Reggefiber) werken er al mee. Op naar de 5.000.000! In de gemeente Rotterdam zijn er volop ontwikkelingen. Wat jij wil weten is: Is in Rotterdam glasvezel internet beschikbaar? Open de postcode-tool, dan zie je moeiteloos wat de actuele status is voor jouw buurt. Hoe doe ik dat? Voer bovenaan deze pagina je gegevens in. Daarna ontdek je onder het kopje “verbinding” jouw mogelijkheden. Dat geldt dus voor Fiber, maar ook voor kabel en ADSL. Per type vind jij de actuele leveringen (kruisje). Op die manier tref je direct of glasvezel van bijvoorbeeld Online.nl, Telfort, Ziggo al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Breedenbroek.

Glasvezel aanleggen Rotterdam
Direct toegang tot de snelst mogelijke verbinding? Je woningen aansluiten op glasvezel verbinding is benodigd. Het aanleggen van glasvezel in Rotterdam kan duur zijn. De meeste providers analyseren vooraf of mensen hier op zitten te wachten. Is er voldoende animo? Dan kan de schop de grond in. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Zuid-Holland.

Direct een glasvezel internet abonnement afsluiten?