Glasvezel internet Ten Post Bekijk nu alle glasvezel leveranciers en ontvang voordeel tot wel €75


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Vliegensvlug internet gebruiken zonder een haperende verbinding? Ga dan voor glasvezel internet Ten Post. Glasvezel internet maakt gebruik van haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Gegevens worden met de snelheid van het licht verzonden. Dankzij deze techniek bereik je een internetverbinding tot wel 1 Gigabit (1000 Mb/s). Standaard heb je een ‘privé-verbinding’ die zeer stabiel is. Ook wanneer je met verschillende huisgenoten tegelijk verbonden bent. Ook leuk om te weten: elke provider (Caiwai, KPN, Ziggo) kan internet, tv en telefonie aanbieden op het glasvezelnetwerk. Daarom kan jij verschillende pakketten kiezen. In ons land vinden we ruim 21 – 23 actieve leveranciers. “Glas” is populair en wordt in veel wijken en gemeenten toegepast. Helaas is het nog niet beschikbaar in alle postcodegebieden. Benieuwd of glasvezel in Ten Post al aangelegd is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk alle glasvezel-abonnementen van januari 2023.

Inhoudsopgave
Benieuwd naar de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw woonplaats? Met behulp van deze pagina ontdek je alle tips. Kies een van de topics, en je leest meteen info die jou verder kan helpen.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Ten Post
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Ten Post?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Ten Post?

Glasvezel vergelijken Ten Post januari 2023

Gemakkelijk glasvezel providers in Ten Post vergelijken? Glasvezel is “open”, je zit dus niet vast aan providers. Daarom heb je als consument veel te kiezen. Providers met elkaar vergelijken is dus te adviseren. En ingewikkeld is dat helemaal niet! Met behulp van deze website vergelijk je gemakkelijk alle erkende internet-aanbieders (met natuurlijk Ziggo en KPN). Dit doe je in 2 minuten via de vijf duidelijke stappen:

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Nog geen Glas aangelegd in de wijk? Dan staat hier een kruisje.
 3. Ook kan jij er een alles in 1 pakket (met TV + Bellen) van maken.
 4. Je treft aansluitend alle internet-bedrijven die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Selecteer de gewenste provider, en stap netjes online over (of bekijk snel internet Caiway).

Voordelen van een glasvezel pakket in Ten Post

 • Sterke verbinding
 • Tot wel 1 Gigabit per seconde
 • Downloaden en uploaden even snel
 • TV in de hoogste resolutie
 • Veel extra mogelijkheden
 • Alle apparaten verbonden
 • Zeer betaalbaar (niet duurder dan ADSL + Kabel)
 • Een must voor de intenstieve internetgebruiker

glasvezel internet Ten Post


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden gemaakt van een uniek type glas. Door dit systeem worden bestanden met hoge snelheden (van het licht) verzonden. Dit kan dankzij speciale lichtsignalen, ook wel laserlicht genoemd. Het licht wordt continu aangezet en weer uitgezet. Het gevolg zijn een serie punten en strepen. En die transformeren weer naar data. Het heeft wel wat weg van morsecode. Zo’n glasvezel internetverbinding verzendt daardoor heel snel data van A naar B. Om die reden is het glasvezel pakket gigantisch snel, vergeleken met ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe gaat dit in z’n werk?
Gegevens van internetten, TV streamen, en een telefoontje plegen worden getransformeerd naar een digitaal signaal (denk aan nullen en enen). M.b.t. glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Het knipperen van het licht is enorm rap. In een miljoenste van een seconde, en in alle kleuren van de regenboog. Hierom is een glasvezel aansluiting Ten Post zo super snel. Populaire online games spelen zoals Day of Defeat, op het moment dat een ander een tv-programma al sDe Jacht kan kijken op bijv. zijn Asus Memo Pad 10 tablet, en een derde persoon liedjes van Peter Fox luistert met zijn/haar Huawei P smart telefoon. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Meestal bevestigd in de meterkast. Wordt verbonden met de modem-router.

 • Modem - Router

  Transformeert de lichtsignalen naar behapbare data voor televisie, internet en bellen.

 • Netwerk-accessoires

  Kunnen direct worden verbonden met je smartphone, tablet etc. De modem regelt ook een draadloze verbinding (IP).

 • Betrouwbare verbinding

  Je hebt nu een constante en fantastisch snelle internetverbinding in de woning.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Ten Post?

Het lijkt allemaal erg interessant, maar wat zijn de kosten van een glasvezelabonnement in Ten Post? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Welke bedrijf vind jij geschikt? Kies je daarnaast voor de TV opties en willen jullie ook bellen? En niet onbelangrijk: welke snelheid wil jij? Al deze zaken hebben effect op maandelijkse factuur van het (alles in 1) pakket. In de tabel tref je actuele kosten van enkele populaire glasvezel abonnementen.


Aansluiting Soort contract Verbinding Prijs
XS4All Pro Internet (en Bellen) 500Mbps €68,5
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 100Mbps €60
NLE Glasvezel Internet 100 / 100 Mbps 100Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Internet 100 100Mbps €36
Caiwai Buitengewoon Slim 300Mbps €63
Online Glasvezel 50 Alles-in-1 50Mbps €50,5
KPN Glasvezel Internet en TV Basis 500Mb (incl. Bellen) 500Mbps €62,99
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 50 alles-in-1 50Mbps €54,95
Fiber Internet en Bellen 50Mbps 50Mbps €39,95

Niet vergeten: Ga eerst na of je internet bij glasvezel Ten Post afsluiten kan. Vul je adresgegevens in, en achterhaal razendsnel of fibre in jouw postcodegebied wel/niet kan. Bekijk ook de mogelijkheden voor: glasvezel aanbieding in Nieuwvliet afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij profiteren van de vele voordelen van fantastisch snel internet? Maar wil je geen exorbitant prijzige contracten te nemen? Wij bieden tools voor het speuren naar het voordeligste internet-abonnement van Ten Post. Veel consumenten denken dat glasvezel erg kostbaar is. Dit is zeker niet het geval. “Glas” is vaak even duur als internet via kabel of ADSL. Beperk jij het pakket tot enkel internet, en ga je niet tv-kijken en bellen? Neem je genoegen met 20 – 50 Mbps? In die situatie vind jij al voordelige contracten vanaf €25 per maand.

Advies voor het zoeken van een voordelig glasvezel abonnement:

 • Ga niet blind voor de hoogste snelheid. Ben jij een reguliere gebruiker? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Haal TV uit jouw pakket. Hedendaags kun je bijvoorbeeld gratis NPO kijken.
 • Schrap ook overige dure extra diensten
 • Bekijk elk jaar de actuele prijzen, en stap over. Internet-bedrijven hanteren enorme uitnodigende kortingen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet staat niet stil. De snelheden worden steeds hoger in Ten Post. Op dit moment zijn er glasvezel pakketten vanaf 20 Mbps oplopend tot 1000 Mbps. Meer en meer providers hebben een pakket met down- en uploadsnelheden tot 500 mb p/s. Alleen, het glasvezel netwerk is gemaakt voor meer, tot wel 1 Gigabit. Aanbieders als Netrebel, Fiber en Tweak doen dit al. Dan stream je moeiteloos toppers van vroeger als Braveheart of Nederlandse films als Rembrandt’s J’accuse op een televisie, telefoon of iPad. Ook kan je wanneer je wilt series streamen zoals Whose Line Is It Anyway? zonder haperingen (4K). Zijn de mogelijkheden eindeloos in de gemeente Ten Boer?

Welke snelheid past bij mij?
Supersnel internet tot wel 1000 Mb/s dan zal je niemand horen klagen. Maar heb je het eigenlijk nodig? Maak eens een lijst met activiteiten voor welke toepassingen jij internet gebruikt. Gebruik je het enkel voor het nieuws lezen, muziek luisteren, e-mailen, browsen? Dan is een groot pakket tot 200 Mb/s niet echt nodig. In het onderstaande overzichtje doorzoek jij tips & tricks voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Ten Post.


Gebruikerstype Abonnement Aantal personen. Activiteiten
Basic 20 Mbps 1 – 2 e-mailen, muziek luisteren, social media, browsen. Eigenlijk alle dagelijkse activiteiten.
Huiselijk 40 – 60 Megabit 2 – 4 Rondsurfen, Film1 of NPO streamen in prima kwaliteit met meerdere apparaten op hetzelfde moment.
Lekker snel 100+ Mb/s 4+ Met meerdere personen gelijktijdig zonder problemen streamen, internetten, gamen.
Razendsnel 200+ Mb/s 5 tot 7 Geen beperkingen: Pathé Thuis of NPO bekijken op top-kwaliteit (HD & 4K) en veel producten tegelijkertijd online.
Maximaal 300 Mb/s Grenzeloos Alles kan! Online gamen, streaming van videos met alle leden van het gezin en grote bestanden versturen.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Ten Post?

Glasvezel is enorm populair. Meer dan 2.000.000 huishoudens (bron: Reggefiber) beschikken er al over. En daar kunnen er miljoenen bij. In de buurt van de gemeente Ten Boer wordt er aan gewerkt. Wat iedereen natuurlijk wil horen: Is in Ten Post glasvezel internet beschikbaar? Vul meteen jouw postcode + huisnummer in, dan weet je eenvoudig wat de huidige toestand is in jullie woonplaats. Hoe doe ik dat? Vul hierboven je huisnummer + postcode in. Hierna lees jij bij het tabje “verbinding” jouw mogelijkheden. Dit zie je niet alleen voor Fiber, maar ook voor ADSL en kabel. Per type verbinding tref jij een kruisje of een vinkje. Zodoende vind je probleemloos of glasvezel van bijvoorbeeld KPN, Fiber, Youfone al verkrijgbaar is. Op glasvezelinternetaanbieding.nl bekijk je ook Glasvezel internet Eelde.

Glasvezel aanleggen Ten Post
Wil jij gebruik maken van internetsnelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s? De aanleg van een glasvezel verbinding is benodigd. Het aanleggen van glasvezel in Ten Post is niet goedkoop. Veel leveranciers peilen allereerst of er belangstelling is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan is het project geschikt om aan te leggen. Je ziet dit bijvoorbeeld bij glasvezel buitenaf in provincie Groningen.

Zo'n glasvezel internet abonnement afsluiten?