Glasvezel internet Venlo Vergelijk alle glasvezel leveranciers en ontvang voordeel tot €70


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Supersnel internetten met een betrouwbare verbinding? Stap dan vandaag nog over op glasvezel internet Venlo. Glasvezel internet maakt gebruik van haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Gegevens worden met behulp van laserlicht verplaatst. Hierdoor heb je toegang tot internet verbindingssnelheden oplopend tot 1000 Mbps. Van storingen heb je nauwelijks last. Ook in het geval je met velerlei laptops en smartphones tegelijkertijd internet gebruikt. Een ander voordeel: iedere provider (Telfort, Youfone, Tele2) kan services aanbieden op het glasvezelnetwerk. Daarom kan jij verschillende pakketten kiezen. Alles bij elkaar opgeteld zijn er zo’n 20 – 25 aanbieders. “Glas” is hip en wordt in het merendeel van de wijken gefaciliteerd. Een tegenvaller: het is niet beschikbaar in alle wijken. Ontdekken of glasvezel in Venlo al te bestellen is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk direct glasvezelabonnementen van maart 2023.

Inhoudsopgave
Meer weten over de status van internet via glasvezel bij jou in de straat? Middels deze pagina ontdek je handige informatie. Druk op een van de hieronder weergegeven vragen, en jij ontdekt ogenblikkelijk de details.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Venlo
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Venlo?
 4. Wat is het snelste glasvezel pakket?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Venlo?

Glasvezel vergelijken Venlo maart 2023

Direct glasvezel providers in Venlo vergelijken? Glasvezel is “open”, je zit dus niet vast aan providers. Hierom heb je als consument veel te kiezen. Prijzen vergelijken is daarom heel slim. Maar hoe werkt dit? Met behulp van glasvezelinternetaanbieding.nl vergelijk jij moeiteloos de nationale internet-providers (denk aan Ziggo en KPN). Dit is kinderspel via het volgende stappenplan:

 1. Jouw adres dient als basis.
 2. Controleer of Glas/ADSL/Kabel beschikbaar zijn. Geen glas beschikbaar? Dan staat hier een kruisje.
 3. Kies optioneel voor televisie en bellen (alles in 1).
 4. Je ziet aansluitend alle providers die kunnen leveren bij jou thuis.
 5. Selecteer de gewenste aanbieding, en profiteer van het gemak van de overstapservice (of bekijk overstappen naar XS4ALL).

Voordelen van een glasvezel pakket in Venlo

 • Sterke verbinding
 • De allersnelste verbinding
 • Downloaden + uploaden op snelheid
 • Gemakkelijk programma’s terugkijken
 • Hoge keuzevrijheid
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • Kabel & ADSL net zo duur
 • Een must voor de intenstieve internetgebruiker

glasvezel internet Venlo


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn dunne glasdraadjes gemaakt van, zoals de naam al zegt, glas. Via deze techniek wordt je bericht op aanzienlijke licht-snelheid gestuurd. Hier spreken we over lichtsignalen, wat je vaak ook tegenkomt als laserlicht. Dit licht wordt aanhoudend uit- en aangezet. Dit resulteert in complexe patronen. En die worden omgezet naar data. Eigenlijk een soort bericht in morse. Deze glasvezel internetverbinding verzendt daardoor heel snel gegevens naar de andere kant van de wereld. Daarom is een glasvezel pakket vele malen sneller dan internet via kabel of ADSL.

Hoe werkt dit?
Signalen van o.a. een internetpagina openen, series kijken of de vaste telefoon worden veranderd in een digitaal signaal (denk aan nullen en enen). Ten aanzien van glasvezel gaat dit ook zo, maar dan is het “licht aan” of “licht uit”. Het knipperen van het licht is verbazingwekkend gauw. Dit ligt onder de milliseconde. Daardoor is een glasvezel aansluiting Venlo zo verschrikkelijk snel. Multiplayer spelletjes spelen als Crackdown, op het moment dat een ander een tv-programma al s‘t Schaep Ahoy bekijkt op de Apple iPad 2015 tablet, en een 3e gezinslid muziek van Gorillaz streamt op zijn OnePlus 5T smartphone. Het behoort ineens tot de mogelijkheden.

 • Glasvezelaansluiting

  Deze wordt vaak gemonteerd in de meterkast. Wordt verbonden met de modem-router.

 • Modem - Router

  Zet de lichtsignalen om in geschikte signalen voor televisie, internet en bellen.

 • Netwerkstekker

  Kunnen direct worden verbonden met je smartphone, tablet etc. De router geeft een IP-adres uit en zendt WIFI bereik.

 • Stabiele verbinding

  Er is nu een betrouwbare en ontiegelijk snelle internetverbinding in huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Venlo?

Het klinkt bijzonder aantrekkelijk, maar wat zijn de kosten van een glasvezelabonnement in Venlo? Dat varieert nogal. Welke aanbieder wil jij proberen? Wil je ook digitaal TV kijken, en bellen jullie nog met een net-nummer? En niet onbelangrijk: welke snelheid wil jij? Deze variabelen beïnvloeden de maandelijkse kosten van een (alles in 1) pakket. In de volgende tabel tref je de prijzen van verschillende soorten glasvezel abonnementen.


Bedrijf Type contract Snelheid Tarieven
XS4All Internet Smart (en Bellen) 80Mbps €50
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s en TV Basis 100Mbps €55
NLE Glasvezel Internet 500 / 500 Mbps 500Mbps €60
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 500 500Mbps €47,5
Caiwai Gewoon Voordelig 100Mbps €48,5
Online Glasvezel 200 internet en TV 200Mbps €63
KPN Glasvezel Internet en TV 4K 500 Mbps 500Mbps €81,99
Telfort Glasvezel Internet en Bellen 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 500 internet+bellen 500Mbps €65
Fiber Internet 500Mbps 500Mbps €64,95

Disclaimer: Check eerst of jij internet bij glasvezel Venlo afsluiten kan. Vul je adresgegevens in, en zie direct of fibre voor jouw woning mogelijk is. Misschien vind je dit ook relevant: glasvezel aanbieding in Oostknollendam afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij profiteren van de luxe van reusachtig snel internet? Maar wil je geen hoge prijzen betalen? Wij helpen je bij het afsluiten van het voordeligste internet-abonnement van Venlo. Wat veel mensen denken is dat het tarief van glasvezel internet hoog is. Maar, is dat eigenlijk wel zo? De tarieven liggen vaak niet hoger dan ADSL en kabel internet. Heb jij genoeg aan “internet”, en heb je geen TV of bellen pakket nodig? Redden jullie je met contracten tot 40 mb/s? In die omstandigheden treffen jullie al voordelige abonnementen vanaf €30 per maand.

Tips voor het zoeken van een betaalbaar glasvezel abonnement:

 • Kies niet de grootste bandbreedte. Heb je slechts enkele apparaten in huis? Selecteer dan niet meer dan 100 Megabit per seconde.
 • Haal TV uit jouw pakket. Tegenwoordig kan je veel (gratis) online kijken.
 • Schrap ook overige dure extra diensten
 • Bekijk elk jaar de actuele prijzen, en stap over. Bedrijven werken met bijzonder aanlokkelijke welkomstkortingen.

Welke provider heeft de snelste glasvezel verbinding?

Glasvezel internet gaat steeds sneller. De snelheden worden steeds hoger in Venlo. Vandaag de dag vinden we aanbiedingen die starten vanaf 40mb/s tot 1 Gigabit per seconde. De meeste maatschappijen verkopen een 3-in-1 contract met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Wat je misschien wel weet, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Maatschappijen als Fiber, Tweak en Netrebel doen dit al. Zodoende geniet je in hoge kwaliteit van toppers van vroeger als El secreto de sus ojos en in Nederland geproduceerde films zoals Interview op jouw computer of televisie. Natuurlijk bekijk je zo ook series zoals Nashville zonder problemen (Full HD). Voor welke optie kies jij in de gemeente Venlo?

Welke snelheid heb ik nodig?
Supersnel internet tot wel 1000 Mb/s meer zal je echt niet vinden. Echter, wat moet je daarmee? Overweeg eens grondig waar jij internet bij nodig hebt. Is dit niet veel meer dan browsen, het nieuws lezen, filmpjes kijken, e-mailen? Dan vinden wij high-speed deals (300 Mb/s) wel wat overdreven. In het onderstaande overzichtje bekijk jij de aanbevolen internetsnelheid voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Venlo.


Type gebruiker Snelheid Hoeveel personen? Bezigheden
Light 20 Mb/s 1 of 2 filmpjes kijken, browsen, e-mailen, muziek luisteren. Meest basic gebruik.
Huiselijk 40 – 80 Mb/s 2 – 3 Surfen op het web, Videoland of Youtube streamen in hoge kwaliteit met meerdere mensen tegelijk.
Lekker snel 100 Mb/s 4 of 5 Met de hele familie tegelijk zonder problemen filmpjes kijken, internetten, uploaden.
Goed snel 150 – 200 Mb/s 5 – 7 Toekomstbestendig, Videoland of Pathé Thuis kijken op maximale kwaliteit en gelijktijdig veel verschillende IP verbindingen.
Early adopters 500 + Mb/s 8+ Denk alleen in mogelijkheden. Gaming, 4k streamen met meerdere personen tegelijk en grote e-mails versturen en ontvangen .
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Venlo?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Om en nabij de 2.000.000 gezinnen (Reggefiber) beschikken er al over. En daar kunnen er miljoenen bij. In de buurt van de gemeente Venlo is dit ook een actueel onderwerp. Wat jij wil weten is: Is in Venlo glasvezel internet beschikbaar? Open de postcode-tool, dan ontdek je à la minute wat de huidige toestand is in jullie straat. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Vul je postcode en huisnummer in. Daaropvolgend vind je onder “verbinding” jouw mogelijkheden. De opties zijn ADSL, Kabel en Fiber. Per type verbinding zie jij de actuele leveringen (kruisje). Zo achterhaal je direct of glasvezel van bijvoorbeeld Youfone, NLE, T-Mobile al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Garyp.

Glasvezel aanleggen Venlo
Ook profiteren van het comfort van “glas”? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is noodzakelijk. Glasvezel aanleg in Venlo is mogelijk duur. Veel glasvezel aanbieders peilen van tevoren of hier animo voor is. Doet meer dan 50% mee? Het aanleggen kan dan beginnen. Dit gebeurt ook steeds vaker voor glasvezel buitenaf in provincie Limburg.

Snel een glasvezel internet abonnement afsluiten?