Glasvezel internet Venray Check snel alle glasvezel leveranciers en profiteer van kortingen tot €90


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Het allersnelste internet met een betrouwbare verbinding? Stap dan vandaag nog over op glasvezel internet Venray. Deze nieuwe manier van internet werkt via dunne glasvezelkabels. Gegevens worden met de snelheid van het licht van A naar B gestuurd. Om die reden heb je toegang tot internetverbindingen oplopend tot 1000 Mbps. Daarnaast is dit type verbinding erg betrouwbaar. Zelfs in de situatie waarin jij met diverse pc’s, telefoons en tv’s tegelijk online wilt. Wat we ook zeker moeten noemen: elke provider (NLE, Caiwai, XS4ALL) mag TV, internet en bellen aanbieden op het glasvezelnetwerk. Als gevolg hiervan is er een hoge mate van keuzevrijheid. Naar schatting zijn er nu ongeveer 20 – 25 aanbieders. “Glas” is hip en wordt in het merendeel van de steden en dorpen geleverd. Helaas is het nog niet verkrijgbaar in alle postcodegebieden. Ontdekken of glasvezel in Venray reeds beschikbaar is? Doorloop de postcode-check en vergelijk de glasvezel-abonnementen van maart 2023.

Inhoudsopgave
Benieuwd naar internet via glasvezel in jouw stad of dorp? Via onze tools vind je essentiële tips & tricks. Druk op een van de veelgestelde vragen, en je leest onmiddellijk bruikbare info.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Venray
 2. Wat houdt glasvezel internet in?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Venray?
 4. Wat is het snelste glasvezel pakket?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Venray?

Glasvezel vergelijken Venray maart 2023

Vliegensvlug glasvezel providers in Venray vergelijken? Het glasvezelnetwerk ligt helemaal open. Om die reden is de markt groot en is er concurrentie. Providers met elkaar vergelijken is hierom heel interessant. Dit kan iedereen thuis doen! Via glasvezelinternetaanbieding.nl vergelijk jij gemakkelijk alle internet-providers (denk aan Ziggo en KPN). Dit doe je in 2 minuten via de volgende stappen:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Ga na welke soorten aansluitingen er zijn. Geen glas beschikbaar? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Kies optioneel voor televisie en bellen (alles in 1).
 4. Je ziet meteen alle bedrijven die kunnen leveren bij jou thuis.
 5. Kies de deal die bij jou past, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk overstappen naar NLE).

Voordelen van een glasvezel pakket in Venray

 • Constante verbinding
 • Snelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s
 • Uploaden & downloaden net zo snel
 • TV in de hoogste resolutie
 • Veel extra mogelijkheden
 • Tegelijkertijd online met meerdere mensen
 • Goedkoop (net als Kabel + ADSL)
 • Steeds vaker zakelijk afgesloten

glasvezel internet Venray


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn eigenlijk flinterdunne, sterke draden gemaakt van, zoals de naam al zegt, glas. Via het netwerk wordt info met de snelheid van het licht gestuurd. Dit kan dankzij speciale lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt aanhoudend aangezet en weer uitgezet. Dit ontspruit in diverse patronen. Deze worden omgezet naar voor computers leesbare gegevens. Vergelijk het maar met een bericht in morse. Zo’n glasvezel internetverbinding verzend hierdoor heel snel signalen naar andere gebruikers. Om die reden is het glasvezel pakket gigantisch snel, vergeleken met de kabel en in het bijzonder ADSL.

Hoe gaat dit in z’n werk?
Gegevens van browsen op internet, TV-kijken, en telefoneren worden omgezet naar een digitaal signaal (oftewel nulletjes en eentjes). Ten aanzien van glasvezel gebeurt dit in ‘licht aan’ of ‘licht uit’. Het uit- en aanzetten van licht gaat fantastisch rap. Dit bedraagt enkele microseconden. Om die reden is een glasvezel aansluiting Venray zo super snel. Multiplayer spelletjes spelen als Dirt, op het moment dat een ander een tv-programma al sDe Lama’s streamt op zijn of haar Samsung Galaxy Tab 8.9 tablet, en weer een ander muziek vanForeigner luistert met zijn/haar Sony Xperia XZ smartphone. Niets is te gek!

 • Glasvezelaansluiting

  Zit vaak in de meterkast. Wordt verbonden met de modem-router.

 • Modem - Router

  Transformeert het laserlicht in praktische data voor internetten, bellen en televisie.

 • Netwerkkabels

  Netwerkkabels verbinden de modem-router met je smartphone, tablet etc. De router zorgt ook voor Wifi en ip-adressen.

 • Stabiele verbinding

  Er is nu een betrouwbare en enorm snelle internetverbinding door het hele huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Venray?

Het lijkt geweldig aanlokkelijk, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Venray? Dat is zeer wisselend. Voor welke aansluiting ga jij? Wil je ook een TV-abonnement, en gebruik je nog een huistelefoon? En niet te vergeten: neem je genoegen met 40 – 100 Mb/s, of moet het sneller? Dit heeft allemaal invloed op de internetfactuur van jouw (alles in 1) pakket. Hierna bekijk jij de prijzen van de best verkochte glasvezel abonnementen.


Aansluiting Soort pakket Speed Tarief
XS4All Pro Alles-in-1 500Mbps €86
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 100Mbps €60
NLE Glasvezel Internet en Bellen 500 / 500 500Mbps €60
T-Mobile Thuis Alles-In-1 500 500Mbps €67,5
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 200 Alles-in-1 200Mbps €65,5
KPN Glasvezel Internet en TV 4K 500Mb (incl. Bellen) 500Mbps €82,99
Telfort Glasvezel Internet en TV 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 500 alles-in-1 500Mbps €79,95
Fiber Alles-in-1 Top 50Mbps 50Mbps €74,95

Let op: Ga eerst na of je internet bij glasvezel Venray afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en check zonder moeite of fibre in jouw postcodegebied wel/niet kan. Wellicht spreekt dit je ook aan: glasvezel aanbieding in Oostrum afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Start jij met de vele voordelen van ontiegelijk snel internet? Maar liever geen hogere maandelijkse lasten? Ons systeem helpt jouw bij het afsluiten van het goedkoopste internet-abonnement van Venray. Veel consumenten denken dat glasvezel internet prijzig is. Dit blijkt eigenlijk helemaal niet zo te zijn. De prijzen zijn vergelijkbaar met kabel + ADSL contracten. Heb jij genoeg aan “internet”, dan heb jij het televisie + bellen pakket niet nodig! Kun jij uit de voeten met een verbinding van 20 Megabit? In die situatie tref jij al goedkope internet abonnementen vanaf €25 per maand.

Tips voor het overstappen naar een betaalbaar glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Ben je geen intensieve gebruiker? Dan is 50 Mbps ruim voldoende.
 • Bespaar op TV-kijken. In de huidige situatie kijk je bij NPO en RTL eigenlijk alles gratis terug.
 • Kies ook niet voor dure cloud opslagdiensten
 • Overweeg elk jaar om over te stappen. Aanbieders bieden enorme hoge introductie bonussen.

Welke provider heeft de snelste glasvezel verbinding?

Glasvezel internet staat niet stil. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Venray. Hedendaags zijn er glasvezel pakketten die beginnen bij minder dan 20mb/s en oplopen tot maar dan 500mb/s. De meeste leveranciers hebben de beschikking over een alles-in-1 contract met down- en uploadsnelheden tot 500 mb p/s. Wat je misschien wel weet, het glasvezel netwerk is gemaakt voor meer, tot wel 1 Gigabit. Providers als Netrebel, Fiber en Tweak doen dit al. Zodoende geniet je in hoge kwaliteit van klassiekers als Forrest Gump en in Nederland geproduceerde films zoals De vierde man op je pc, tablet of TV. Ook kan je wanneer je wilt series streamen zoals Carnivàle zonder haperingen (4K). Wat kies jij in de gemeente Venray?

Welke internetsnelheid kies ik?
1000 Mb/s, meer zal je echt niet vinden. Maar wat heeft een standaard huishouden daaraan? Ga voor jezelf eens goed na waar jij internet voor gebruikt. Gebruik je het enkel voor filmpjes kijken, het nieuws lezen, muziek luisteren, social media? Dan is het uitgebreide pakket van 200 Mb/s niet ons eerste advies. In het tabelletje hieronder bekijk je de gepaste snelheid voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Venray.


Gebruikerstype Abonnement Gezinsgrootte. Bezigheden
Basic 20 Mb/s 1 of 2 het nieuws lezen, browsen, filmpjes kijken, muziek luisteren. Meest basic gebruik.
Huiselijk 40 – 60 Megabit 2+ Rondsurfen, Videoland of NPO streamen in prima kwaliteit met meerdere apparaten op hetzelfde moment.
Lekker rap 100+ Mb/s 4 – 5 Met de hele familie op hetzelfde moment snel social media checken, filmpjes kijken, gamen.
Goed snel 150 – 200 Mb/s 5 – 8 Met het oog op de toekomst: Film1 of Youtube full HD (4k) streaming, geschikt voor veel Wifi apparaten.
Early adopters 400 Mb/s 9+ Alles kan! Online gamen, alles in 4K streamen op verschillende apparaten en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Venray?

Glasvezel is enorm populair. Ongeveer 2 miljoen huishoudens (volgens Reggefiber) hebben al snel internet dankzij glas. En dit aantal groeit per dag. Ook in de gemeente Venray gebeurt er van alles. Een belangrijke vraag is: Is in Venray glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, dan ontdek je meteen wat de actuele status is voor je wijk. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Voer eerst je postcode en huisnummer in. Vervolgens ontdek jij onder “verbinding” de opties op basis van jouw locatie. Dat geldt dus voor Fiber, maar ook voor kabel en ADSL. Per aansluiting zie je de beschikbaarheid (vinkje). Zodoende achterhaal je meteen of glasvezel van bijvoorbeeld Online.nl, Telfort, Youfone al verkrijgbaar is. Je treft hier ook uitgebreide info over Glasvezel internet Gassel.

Glasvezel aanleggen Venray
Wil jij gebruik maken van het snelste internet? Je woningen aansluiten op glasvezel verbinding is onmisbaar. De aanleg van glasvezel in Venray kan prijzig zijn. Het gros van de glasvezel aanbieders inventariseren eerst of er interesse is. Zijn er genoeg geïnteresseerden? Dan wordt er vaak gestart met aanleggen. Dit proces zie je bijvoorbeeld gebeuren bij glasvezel buitenaf in de provincie Limburg.

Direct een glasvezel internet abonnement afsluiten?