Glasvezel internet Wassenaar Vergelijk alle glasvezel aanbiedingen en ontvang voordeel tot €69


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Vliegensvlug internet gebruiken op een stabiele verbinding? Overweeg dan beslist glasvezel internet Wassenaar. Deze nieuwe manier van internet werkt via dunne glasvezelkabels. Digitale gegevens worden dankzij een laserlicht techniek getransporteerd. Om die reden heb je toegang tot een internetsnelheid tot wel 1 Gigabit (1000 Mb/s). Bovendien is het ontzettend betrouwbaar. Ook wanneer je met verschillende huisgenoten tegelijkertijd online bent. Ook interessant: iedere provider (Telfort, Tele2, Ziggo) mag TV, internet en bellen aan je uitleveren op het glasvezel web. Mede hierom heb je als consument veel te kiezen. Naar schatting zijn er nu ongeveer 21 – 23 actieve leveranciers. “Glas” is innovatief en wordt in een toenemend aantal postcodegebieden toegepast. Desalniettemin is het niet geactiveerd in alle plaatsen. Benieuwd of glasvezel in Wassenaar al voorhanden is? Gebruik de postcode-tool en vergelijk alle glasvezelabonnementen van februari 2024.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar internet via glasvezel in jouw gemeente? Via ons portaal tref je alle adviezen. Klik op een van de hieronder weergegeven vragen, en je vindt meteen bruikbare tips en tricks.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Wassenaar
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Wassenaar?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Wassenaar?

Glasvezel vergelijken Wassenaar februari 2024

Moeiteloos glasvezel providers in Wassenaar vergelijken? Glasvezel gaat gepaard met een vrije providerkeuze. Dus heb je als consument veel te kiezen. Providers vergelijken is zodoende onmisbaar. Maar hoe werkt dit? Aan de hand van de postcodecheck vergelijk jij eenvoudig de landelijke aanbieders (denk aan KPN en Ziggo). Dit kan dankzij het stappenplan hieronder:

 1. Jouw adres dient als basis.
 2. Bekijk of ADSL/Kabel/Glas mogelijk zijn voor jou. Nog geen Glas aangelegd in de wijk? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Ook kan jij er een alles in 1 pakket (met TV + Bellen) van maken.
 4. Je vergelijkt aansluitend alle bedrijven die voor jou beschikbaar zijn.
 5. Klik op het pakket dat past bij jouw wensen, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk glasvezel Online.nl actie).

Voordelen van een glasvezel pakket in Wassenaar

 • Sterke verbinding
 • De allersnelste verbinding
 • Snelheid van down- en uploaden ligt even hoog
 • Gemakkelijk programma’s terugkijken
 • Talloze uitbreidingen mogelijk
 • Alle apparaten verbonden
 • Goedkoop (net als Kabel + ADSL)
 • Ideaal voor downloaden grote bestanden

glasvezel internet Wassenaar


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn eigenlijk flinterdunne, sterke draden gevormd door unieke glasconstructies. Via het netwerk worden berichten met ongelofelijke (licht) snelheden getransporteerd. Dit gebeurt aan de hand van lichtsignalen, ook wel laserlicht genoemd. Dit licht wordt aanhoudend aangezet en uitgezet. Dit zorgt voor bepaalde patronen. En die worden omgezet naar data. Vergelijk het maar met een bericht in morse. Deze glasvezel internetverbinding verzend hierdoor supersnel data naar andere gebruikers. Hierom is een glasvezel pakket een klasse apart in vergelijking met internetten op basis van ADSL of Kabel.

Hoe werkt dat precies?
Signalen die tot stand komen n.a.v. internetten, series kijken of het voeren van een telefoongesprek worden veranderd in digitale signalen (oftewel nulletjes en eentjes). Aangaande glasvezel gaat dit ook zo, maar dan is het “licht aan” of “licht uit”. Aan- en uitschakelen is enorm gauw. Soms in een miljoenste van een seconde. Om die reden is een glasvezel aansluiting Wassenaar zo geweldig snel. Online een spel spelen als Day of Defeat, terwijl weer iemand anders een serie zoals De Mannen Van Dokter Anne streamt op zijn Apple iPad mini 2 tablet, en nog weer iemand anders een nummer van Green Day streamt op zijn Motorola Moto G5 telefoon. Internet zonder beperkingen.

 • Glasvezelaansluiting

  Meestal bevestigd in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Router - Modem

  Transformeert de lichtsignalen naar herkenbare signalen voor bellen, TV & internet.

 • Netwerkstekker

  Worden aangesloten op bijvoorbeeld jouw TV en PC. De modem geeft een IP-adres uit en zendt WIFI bereik.

 • Stabiele verbinding

  Je kunt aan de slag met een bestendige en enorm snelle internetverbinding in de woning.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Wassenaar?

Het klinkt erg aangenaam, maar wat kost nu een glasvezelabonnement in Wassenaar? Dat is zeer wisselend. Welke leverancier heeft je voorkeur? Wil je ook digitaal TV kijken, en willen jullie ook bellen? En ook relevant: hoeveel Mb/s internet wil je? Dit heeft allemaal invloed op de internetfactuur van jouw (alles in 1) pakket. In de volgende tabel bekijk je huidige prijzen van enkele populaire glasvezel abonnementen.


Aansluiting Type pakket Snelheid Tarief
XS4All Internet Smart 80Mbps €45
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s en TV Basis 50Mbps €45
NLE Glasvezel Internet en TV 500 / 500 500Mbps €67,5
T-Mobile Thuis Internet 100 100Mbps €36
Caiwai Gewoon Voordelig 100Mbps €48,5
Online Glasvezel 50 Internet en TV 50Mbps €48
KPN Glasvezel Internet 40Mbps €39
Telfort Glasvezel Internet en TV 50 / 50 Mbps 50Mbps €42,5
Tweak Glas 1000 alles-in-1 1000Mbps €55,95
Fiber Internet en Bellen 100Mbps 100Mbps €44,95

Belangrijk: Bekijk altijd of je internet bij glasvezel Wassenaar afsluiten kan. Vul je postcode en huisnummer in, en check meteen of fibre mogelijk is. Mensen zochten ook naar: glasvezel aanbieding in Pieterburen afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij ook toegang tot de vele voordelen van verschrikkelijk snel internet? Maar liever geen exorbitant prijzige contracten te nemen? Wij helpen je bij bij het vinden van het goedkoopste internet-abonnement van Wassenaar. Een grote misvatting is dat de prijs van glasvezel internet hoog is. In de praktijk valt dat allemaal wel mee. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met kabel + ADSL contracten. Heb jij genoeg aan “internet”, dan heb jij het televisie + bellen pakket niet nodig! Zijn verbindingen tot 45/50 Mb p/s genoeg? In die omstandigheden tref jij al zeer voordelige contracten voor slechts €20 – €30 per maand.

Tips voor het bestellen van een extra voordelig glasvezel abonnement:

 • Ga niet meteen voor 500 Mbps. Ben jij een reguliere gebruiker? Dan is 50 Mbps ruim voldoende.
 • Laat “televisie” achterwege. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld gratis NPO kijken.
 • Bespaar daarnaast op extra services die providers willen verkopen
 • Overweeg elk jaar om over te stappen. Providers hebben buitengewoon uitnodigende welkomstbonussen.

Welke provider heeft de snelste glasvezel verbinding?

Glasvezel internet staat niet stil. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Wassenaar. Hedendaags tref je pakketten die starten vanaf 40mb/s tot 1 Gigabit per seconde. Plenty leveranciers beschikken over een 3-in-1 contract met down- en uploadsnelheden tot 500 mb p/s. Let op, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Aanbieders als Tweak, Netrebel en Fiber bieden dit al aan. Zo bekijk je in topkwaliteit topfilms als Mad Max: Fury Road en NL films als Cea mai fericita fata din lume op een televisie, telefoon of iPad. Of bekijk in 1 keer een serie als Awake zonder problemen (Full HD). Wat ga jij als eerste kijken in de gemeente Wassenaar?

Hoeveel Mb/s internetsnelheid heb ik nodig?
Internetten met 1 Gigabit per seconde, dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Maar heb je het eigenlijk nodig? Bedenk eens kritisch waar jij jouw internetverbinding voor gaat gebruiken? Blijft dit beperkt tot filmpjes kijken, social media, e-mailen, het nieuws lezen? Dan is het grote pakket tot 200 Mb/s voor jou echt teveel. In de tabel hieronder bekijk jij de aanbevolen internetsnelheid voor de “kleine” en “heavy” users. Interesse? Start nu de glasvezel postcodecheck Wassenaar.


Type gebruiker Connectie Aantal personen. Werkzaamheden
Gewoon 20 Megabit 1 of 2 e-mailen, browsen, filmpjes kijken, muziek luisteren. De “normale” online activiteiten.
Huiselijk 40 Mb/s 2+ Internetten, Netflix of Youtube streamen in uitstekende kwaliteit met meerdere mensen/apparaten tegelijk.
Lekker vlug 50 – 100 Mb/s 4 of 5 Met de hele familie tegelijk zonder problemen internetten, downloaden, filmpjes kijken.
Razend vlug 250 Mb/s 5 tot 7 Future-proof: Videoland of Film1 kijken op maximale kwaliteit en heel veel devices met WIFI verbinden.
Mega-snel 300 Mb/s Ongelimiteerd Alles kan! Gaming, streamen in 4k met meerdere personen tegelijk en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Wassenaar?

De populariteit van glasvezel is ongekend. Om en nabij de 2.000.000 gezinnen (Reggefiber) werken er al mee. En maandelijks wordt het meer. In en rondom de gemeente Wassenaar gebeurt er van alles. Wat jij wil weten is: Is in Wassenaar glasvezel internet beschikbaar? Start nu direct met de postcodecheck, en ontdek in no-time wat de mogelijkheden zijn in je wijk. Hoe gaat dat precies? Vul hierboven je huisnummer + postcode in. Daaropvolgend bekijk jij bij het kopje ‘verbindingen’ de opties op basis van jouw locatie. Er zijn 3 opties: ADSL, Fiber en Kabel. Per optie vind jij een kruisje of een vinkje. Dus zo vind je probleemloos of glasvezel van bijvoorbeeld NLE, KPN, Youfone al verkrijgbaar is. Wellicht ook beschikbaar: Glasvezel internet Haarle.

Glasvezel aanleggen Wassenaar
Direct toegang tot het comfort van “glas”? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is dan vereist. Het traject van glasvezelaanleg in Wassenaar kan prijzig zijn. De huidige leveranciers checken allereerst of er belangstelling is. Genoeg huishoudens die meedoen? Het aanleggen kan dan beginnen. Je ziet dit bijvoorbeeld bij glasvezel buitenaf in provincie Zuid-Holland.

Zo'n glasvezel internet abonnement afsluiten?