Glasvezel internet Wier Bekijk nu alle glasvezel pakketten en bespaar tot wel €90


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Vliegensvlug internet gebruiken met vrijwel geen storingen? Ga dan voor glasvezel internet Wier. Deze nieuwe manier van internet werkt via zeer dunne vezels van zeer helder glas. Digitale signalen worden met de snelheid van het licht doorgestuurd. Dankzij deze techniek haal je internet verbindingssnelheden van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mb/s. Standaard heb je een ‘privé-verbinding’ die zeer stabiel is. Ook wanneer je met veel apparaten tegelijkertijd online bent. Ook interessant: elke provider (XS4ALL, Caiwai, Youfone) mag services aan je uitleveren op het glasvezel web. Om die reden is er veel keuze. Al met al zijn er ongeveer 20 – 25 aanbieders. “Glas” is hip en wordt in het merendeel van de plaatsen toegepast. Desalniettemin is het niet beschikbaar in alle wijken. Weten of glasvezel in Wier al aangelegd is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk alle glasvezelabonnementen van september 2023.

Inhoudsopgave
Alles weten over de voortgang van internet via glasvezel in jouw gemeente? Via onze site tref je alle info. Neem een van de topics, en jij doorzoekt onmiddellijk bruikbare tips en tricks.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Wier
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Wier?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Wier?

Glasvezel vergelijken Wier september 2023

Vliegensvlug glasvezel providers in Wier vergelijken? Glasvezel is “open”, je zit dus niet vast aan providers. Daarom concurreren de verschillende aanbieders. Het vergelijken van providers is dus heel interessant. Hoe gaat dit in z’n werk? Aan de hand van glasvezelinternetaanbieding.nl vergelijk je eenvoudig de meest populaire glasvezel-aanbieders (met natuurlijk KPN en Ziggo). Dit is mogelijk via het stappenplan hieronder:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Nog geen Glas aangelegd in de wijk? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Ook kan jij er een alles in 1 pakket (met TV + Bellen) van maken.
 4. Je ziet meteen alle internet-aanbieders die beschikbaar zijn op jouw postcode.
 5. Selecteer de gewenste provider, en stap netjes online over (of bekijk Telfort alles in 1).

Voordelen van een glasvezel pakket in Wier

 • Sterke verbinding
 • Tot wel 1 Gigabit per seconde
 • Downloaden + uploaden op snelheid
 • Gemakkelijk programma’s terugkijken
 • Eenvoudig extra opties activeren
 • Tegelijkertijd online met meerdere mensen
 • Betaalbaar: in verhouding met ADSL en kabel
 • Ideaal voor de heavy users

glasvezel internet Wier


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn heel dunne en zuivere draden, gemaakt van speciaal glas. Via deze techniek worden berichten via ongekende snelheden (als het licht) verzonden. Dit kan dankzij speciale lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt steeds weer aan- en uitgeschakeld. Dit resulteert in bijzondere patronen. Dit wordt omgezet tot bruikbare data. Eigenlijk vergelijkbaar met morsecode. De glasvezel internetverbinding verstuurt hierom extreem snel gegevens naar de andere kant van de wereld. Om die reden is zo’n glasvezel pakket een klasse apart in vergelijking met internet via kabel of ADSL.

Hoe werkt dat eigenlijk?
Signalen die tot stand komen n.a.v. internetten, televisie kijken,en telefoneren worden omgezet naar een digitaal signaal (beter gezegd nullen en enen). Aangaande glasvezel is het principe hetzelfde, maar dan met licht aan en licht uit. Het uit- en aanzetten van licht werkt bovenmatig haastig. Dit ligt onder de milliseconde. Hierom is een glasvezel aansluiting Wier zo ontzettend snel. Multiplayer spelletjes spelen als Dirt, terwijl weer iemand anders een serie zoals Petticoat streamt op zijn Asus ZenPad 10 tablet, en weer een ander muziek vanScooter luistert met zijn/haar Apple iPhone 7 Plus telefoon. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Doorgaans in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Router - Modem

  Transformeert het laserlicht in geschikte signalen voor internetten, bellen en televisie.

 • Netwerktoebehoren

  Deze kabels sluiten de router aan op telefoons, tv’s en computers. De modem zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Betrouwbare verbinding

  Je kunt aan de slag met een stabiele en super snelle internetverbinding in alle ruimtes.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Wier?

Het lijkt zeer aantrekkelijk, maar wat zijn de kosten van een glasvezelabonnement in Wier? Dat varieert nogal. Voor welke aansluiting ga jij? Kies je daarnaast voor de TV opties en bellen jullie nog met een net-nummer? En niet onbelangrijk: neem je genoegen met 40 – 100 Mb/s, of moet het sneller? Al deze zaken hebben effect op maandelijkse factuur van het (alles in 1) pakket. In de tabel tref je actuele kosten van de meest gekozen glasvezel abonnementen.


Levering Type contract Speed Prijzen
XS4All Internet Smart (en TV) 80Mbps €62,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s en TV Basis 50Mbps €45
NLE Glasvezel Alles-in-1 50 / 50 50Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 50 50Mbps €35
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 200 internet en TV 200Mbps €63
KPN Glasvezel Internet en TV 500 Mbps 500Mbps €71,99
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 100 / 100 Mbps 100Mbps €50
Tweak Glas 50 internet+bellen 50Mbps €35
Fiber Internet 50Mbps 50Mbps €39,95

Voorwaarden: Ga eerst na of je internet bij glasvezel Wier afsluiten kan. Vul je postcode en huisnummer in, en ontdek zonder moeite of fibre tot de mogelijkheden behoort. Mensen zochten ook naar: glasvezel aanbieding in Riethoven afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij gebruikmaken van de snelheid van razend snel internet? Maar liever geen hoge prijzen betalen? Wij bieden tools voor het bestellen van het voordeligste internet-abonnement van Wier. De maatschappelijk consensus is dat glasvezel internet duur is. Echter, de praktijk laat ons anders zien. De prijzen zijn vergelijkbaar met internet via kabel of ADSL. Heb jij genoeg aan “internet”, en laat je TV en telefonie links liggen? Kun jij uit de voeten met een verbinding van 20 Megabit? Dan tref je al voordelige internet abonnementen vanaf €30 per maand.

Advies voor het afsluiten van een voordelig glasvezel abonnement:

 • Ga niet meteen voor 500 Mbps. Ben je geen intensieve gebruiker? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Schrap digitale TV. In de huidige situatie kan je veel (gratis) online kijken.
 • Bespaar daarnaast op extra services die providers willen verkopen
 • Stap regelmatig over. Aanbieders werken met enorme aanlokkelijke kortingen.

Welke provider heeft de snelste glasvezel verbinding?

Glasvezel internet wordt elke jaar doorontwikkeld. De snelheden worden steeds hoger in Wier. Op dit moment vinden we aanbiedingen die beginnen bij minder dan 20mb/s en maximaal 500mb/s bedragen. Meer en meer internet-bedrijven hanteren een alles-in-1 abonnement met een download- en uploadsnelheid van 500 Mb. Alleen, glasvezel kan makkelijk 1000 Mbit aan. Maatschappijen als Netrebel, Fiber en Tweak lopen hierin voorop. Dan kijk je alleen nog in de beste kwaliteit naar toppers van vroeger als Idi i smotri en NL films als Spijt! op je pc, tablet of TV. Ook kan je wanneer je wilt series streamen zoals The Mentalist zonder kwaliteitsverlies (Full 4K HD). Voor welke optie kies jij in de gemeente Menameradiel?

Welke snelheid heb ik nodig?
Snelheden tot 1000 Mbps, dan zal je niemand horen klagen. Misschien toch wel wat overdreven? Maak eens een lijst met activiteiten voor welke toepassingen jij internet gebruikt. Is dit niet veel meer dan het nieuws lezen, e-mailen, muziek luisteren, browsen? Dan is het grote pakket (300 Mb/s) niet echt nodig. In de tabel hieronder check je de adviessnelheid voor een aantal type gebruikers. Vandaag bestellen? Begin dan de glasvezel postcodecheck Wier.


Type gebruik Abonnement Aantal pers. Werkzaamheden
Basic 10 – 20 Mb/s 1 tot 2 muziek luisteren, browsen, e-mailen, filmpjes kijken. Meest basic gebruik.
Gezin 40 Mb/s 2 – 4 Internetten, Film1 of NLziet streamen in prima kwaliteit met meerdere apparaten op hetzelfde moment.
Lekker vlug 50 – 100 Mb/s 4 of 5 Met meerdere personen tegelijk zonder problemen downloaden, gamen, social media checken.
Goed snel 200+ Mb/s 5 tot 7 Future-proof: Youtube of Pathé Thuis streamen in 4K, veel producten tegelijkertijd online.
Heavy-user 500 – 1000 Mb/s Onbegrensd Alles kan! Internet games, streaming van videos met meerdere personen tegelijk en grote e-mails versturen en ontvangen .
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Wier?

Nederland is klaar voor glasvezel! Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) beschikken er al over. En daar kunnen er miljoenen bij. In gemeente Menameradiel is dit ook een actueel onderwerp. Een relevant vraagstuk is: Is in Wier glasvezel internet beschikbaar? Start nu direct met de postcodecheck, dan zie je eenvoudig wat er mogelijk is in je woonplaats. Hoe gaat dat precies? Geef eerst je locatie door (postcode + huisnummer). Daaropvolgend lees jij onder het kopje “verbinding” de verkrijgbaarheid van de verbindingstypes. Je ziet 3 mogelijkheden: Fiber + Kabel en ADSL. Per aansluiting zie je een icoontje (kruisje of vinkje). Hierdoor vind je meteen of glasvezel van bijvoorbeeld NLE, KPN, Online.nl al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Heerjansdam.

Glasvezel aanleggen Wier
Wil jij gebruik maken van het comfort van “glas”? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is een vereiste. Het traject van glasvezelaanleg in Wier is niet goedkoop. De maatschappijen checken allereerst of er interesse is. Is er voldoende animo? Het aanleggen kan dan beginnen. Een voorbeeld van zo’n project is glasvezel buitenaf in de provincie Friesland.

Direct een glasvezel internet abonnement afsluiten?