Glasvezel internet Zoetermeer Vergelijk online alle glasvezel providers en ontvang voordeel tot wel €68


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Lekker snel internetten met een uptime van 99%? Ga dan voor glasvezel internet Zoetermeer. Glasvezel internet maakt gebruik van super dunne glasvezelkabels. Digitale signalen worden met de snelheid van het licht getransporteerd. Via “glas” profiteer je van een internetverbinding van 500 – 1000 Mbps. Bovendien is het ontzettend betrouwbaar. Eveneens als je met velerlei laptops en smartphones tegelijk online wilt. En vergeet ook zeker niet: iedere provider (Fiber, T-Mobile, Online.nl) mag zijn diensten faciliteren op het glasvezelnetwerk. Daarom is er veel keuze. In ons land vinden we ruim 25 glasvezelaanbieders. “Glas” is duurzaam en wordt in plenty wijken en gemeenten gefaciliteerd. Jammer genoeg is het nog niet te bestellen door het hele land. Direct achterhalen of glasvezel in Zoetermeer al mogelijk is? Doorloop de postcode-check en vergelijk gunstige glasvezel-abonnementen van mei 2024.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de status van internet via glasvezel in jouw postcodegebied? Aan de hand van deze pagina ontdek je relevante insights. Kies een van de onderstaande vragen, en jij ontdekt onmiddellijk info die jou verder kan helpen.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Zoetermeer
 2. Wat houdt glasvezel internet in?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Zoetermeer?
 4. Waar vind ik het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Zoetermeer?

Glasvezel vergelijken Zoetermeer mei 2024

Moeiteloos glasvezel providers in Zoetermeer vergelijken? Glasvezel gaat gepaard met een vrije providerkeuze. Daarom heb je als consument veel te kiezen. Internet pakketten met elkaar vergelijken is altijd onmisbaar. Per huishouden kan het advies anders zijn! Dankzij onze zoekmachine vergelijk je direct alle populaire aanbieders (denk aan KPN en Ziggo). Dit doe je in 2 minuten met behulp van het stappenplan hieronder:

 1. Postcode & huisnummer ingeven.
 2. Bekijk of ADSL/Kabel/Glas mogelijk zijn voor jou. Behoort Glas niet tot de opties? Dan zie je een kruisje ‘geen glasvezel’
 3. Daarnaast kies je optioneel voor bellen en televisie (alle-in-1).
 4. Je vergelijkt razendsnel alle internet-providers die beschikbaar zijn op jouw postcode.
 5. Selecteer de gewenste aanbieding, en stap direct online over (of bekijk Ziggo glasvezel provider).

Voordelen van een glasvezel pakket in Zoetermeer

 • Stabiele verbinding
 • Tot wel 1 Gigabit per seconde
 • Uploaden & downloaden net zo snel
 • Altijd en overal TV kijken
 • Diverse premium opties
 • Alle apparaten verbonden
 • Betaalbaar: in verhouding met ADSL en kabel
 • Ideaal voor downloaden grote bestanden

glasvezel internet Zoetermeer


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn eigenlijk flinterdunne, sterke draden gemaakt van speciaal glas. Door dit systeem worden berichten met de snelheid van het licht gestuurd. Allemaal mogelijk via lichtsignalen, dit noemen we ook wel laserlicht. Dit licht wordt eigenlijk constant aan- en uitgezet. Dit pakt uit in ingewikkelde patronen. Die worden verwerkt naar data. Dit heeft raakvlakken met de oude morsecode. Deze glasvezel internetverbinding transporteert dus supersnel informatie over grote afstanden. En juist hierdoor is zo’n glasvezel pakket niet te vergelijken met ADSL of de kabel.

Hoe werkt dat precies?
De data van een internetpagina openen, TV streamen, of bellen worden getransformeerd naar digitale signalen (met enen en nullen). Als we het hebben over glasvezel is het proces vergelijkbaar, maar dan is het ‘licht aan’ en ‘licht uit’. Dit aanspringen en uitspringen van het licht is ontzettend gauw. Dit ligt onder de milliseconde. Door deze reden is een glasvezel aansluiting Zoetermeer zo ontiegelijk snel. Online spellen spelen zoals Prey, op het moment dat iemand anders een serie als A’dam – E.V.A. streamt op zijn Archos 70 Xenon Color tablet, en nog weer iemand anders een nummer van Demi Lovato luistert via Youtube via een Sony Xperia X Compact smartphone. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Doorgaans in de meterkast. De aansluiting wordt aangesloten op de modem-router.

 • Modem - Router

  Zet de lichtsignalen om in praktische data voor internet, TV + bellen.

 • Netwerktoebehoren

  Worden aangesloten op je smartphone, tablet etc. De router regelt ook een draadloze verbinding (IP).

 • Betrouwbare verbinding

  Je hebt nu een vaste en gigantisch snelle internetverbinding in de woning.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Zoetermeer?

Het lijkt allemaal enorm verleidelijk, maar wat betaal ik voor een glasvezelabonnement in Zoetermeer? Dat varieert nogal. Welke bedrijf vind jij geschikt? Kies je daarnaast voor de TV opties en wil jij een vaste telefoonlijn? En ook relevant: neem je genoegen met 40 – 100 Mb/s, of moet het sneller? Dit zie je allemaal terug in de tarieven van je (alles in 1) pakket. In de tabel bekijk je huidige prijzen van glasvezel abonnementen van erkende providers.


Leverancier Soort pakket Speed Kosten
XS4All Pro Internet (en TV) 500Mbps €81
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s en TV Basis 100Mbps €55
NLE Glasvezel Internet en Bellen 100 / 100 100Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Alles – in – 1 500 500Mbps €62,5
Caiwai Gewoon Snel 600Mbps €72,5
Online Glasvezel 50 Internet en TV 50Mbps €48
KPN Glasvezel Internet en TV 500Mb (incl. Bellen) 500Mbps €72,99
Telfort Glasvezel Internet 100 /100 Mbps 100Mbps €37,5
Tweak Glas 50 internet+bellen 50Mbps €40
Fiber Alles-in-1 Light 200Mbps 200Mbps €64,95

Belangrijk: Trek eerst na of je internet bij glasvezel Zoetermeer afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en bekijk eenvoudig wat de fibre opties zijn. Zoek ook naar glasvezel aanbieding in Sibrandabuorren afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij kennismaken met het comfort van super snel internet? Maar liever geen hoog tarief te betalen? De vergelijking ondersteunt bij het bestellen van het goedkoopste internet-abonnement van Zoetermeer. Men denkt tegenwoordig vaak dat glasvezel erg kostbaar is. Echter, de praktijk laat ons anders zien. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met internet via kabel of ADSL. Kies je enkel voor internet, en ga je niet tv-kijken en bellen? Zijn verbindingen tot 45/50 Mb p/s genoeg? In die situatie hebben jullie al extra goedkope contracten voor 2 tientjes in de maand.

Adviezen bij het zoeken van een goedkoop glasvezel abonnement:

 • Matig de snelheid van het internet. Ben jij een reguliere gebruiker? Dan is 50 Mbps ruim voldoende.
 • Haal TV uit jouw pakket. Hedendaags kun je bijvoorbeeld gratis NPO kijken.
 • Bespaar daarnaast op extra services die providers willen verkopen
 • Bekijk elk jaar de actuele prijzen, en stap over. Providers hanteren enorme uitnodigende introductie bonussen.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet ontwikkelt zich in rap tempo. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Zoetermeer. Nu bestel je abonnementen die beginnen bij minder dan 20mb/s tot wel 1000 Mb/s. Steeds meer leveranciers beschikken over een 3-in-1 contract met down- en uploadsnelheden tot 500 mb p/s. Echter, het glasvezel netwerk is gemaakt voor meer, tot wel 1 Gigabit. Maatschappijen als Tweak, Fiber en Netrebel bieden dit al aan. Dan stream je moeiteloos kaskrakers zoals Fargo en in Nederland geproduceerde films zoals König der Diebe met jouw tablet, smartphone of PC. Of verslind jij een korte tijd een serie als Courage the Cowardly Dog zonder schokken (HD/4K). Wat ga jij als eerste kijken in de gemeente Zoetermeer?

Welke snelheid heb ik nodig?
1000 Mb/s, dat is echt een snelheidsmonster. Maar heb je het eigenlijk nodig? Maak eens een lijst met activiteiten voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Gebruik je het enkel voor het nieuws lezen, e-mailen, muziek luisteren, filmpjes kijken? Dan vinden wij high-speed deals (450 Mb/s) voor jou echt teveel. In het bijgaande schema doorzoeken jullie een passende snelheid voor enkele activiteiten. Nu afsluiten? Start dan de glasvezel postcodecheck Zoetermeer.


Gebruikerstype Abonnement Hoeveel personen? Werkzaamheden
Instap 20 Mbps 1 tot 2 muziek luisteren, e-mailen, het nieuws lezen, browsen. Alle basis-activiteiten.
Familie 40 Megabit 2 tot 4 Internetten, Netflix of Film1 streamen in prima kwaliteit met meerdere devices.
Lekker snel 100 Mb/s 4 Met het hele gezin tegelijk tegelijk zonder problemen internetten, social media checken, downloaden.
Razend vlug 150 Mb/s 5+ Toekomstbestendig, NPO of Videoland full HD (4k) streaming, veel producten tegelijkertijd online.
Heavy-user 300 Mb/s Onbegrensd Er zijn geen beperkingen. Gaming, streaming van videos met het hele huishouden en grote bijlagen downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Zoetermeer?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Zo’n 2 miljoen huizen (Reggefiber) maken er gebruik van. En daar kunnen er miljoenen bij. In en rondom de gemeente Zoetermeer is dit ook een actueel onderwerp. Relevant voor deze streek is de vraag: Is in Zoetermeer glasvezel internet beschikbaar? Open de postcode-tool, dan zie je direct wat de status is in jullie woonplaats. Hoe doe ik dat? Voer bovenaan deze pagina je gegevens in. Aansluitend bekijk jij links bij “verbindingen” de beschikbare verbindingen. Dit zie je voor Kabel, ADSL en Fiber. Voor elke soort verbinding vind je een icoontje (kruisje of vinkje). Zo tref je in 2 stappen of glasvezel van bijvoorbeeld Caiwai, XS4ALL, Telfort al verkrijgbaar is. Wellicht ook beschikbaar: Glasvezel internet Hoornsterzwaag.

Glasvezel aanleggen Zoetermeer
Lijkt jou dat wel wat, internetsnelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is een vereiste. Het traject van glasvezelaanleg in Zoetermeer kan in de papieren lopen. De internet providers analyseren vooraf of hier animo voor is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan wordt er vaak gestart met aanleggen. Een voorbeeld van zo’n project is glasvezel buitenaf in de provincie Zuid-Holland.

Nu een glasvezel internet abonnement afsluiten?