Glasvezel internet Zwolle Vergelijk alle glasvezel providers en ontvang voordeel tot €50


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Lekker snel internetten met een uptime van 99%? Dan is het misschien iets voor jou: glasvezel internet Zwolle. Deze nieuwe manier van internet werkt via dunne glasvezelkabels. Digitale gegevens worden met behulp van laserlicht verplaatst. Daardoor haal je met gemak een internetverbinding van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mb/s. Standaard heb je een ‘privé-verbinding’ die zeer stabiel is. Ook in het geval je met meerdere mensen tegelijk op het internet bent aangesloten. Zeker niet vergeten: iedere provider (Ziggo, KPN, NLE) mag het dienstenpakket activeren middels glasvezel constructies. Mede hierom is er een hoge mate van keuzevrijheid. Naar schatting zijn er nu ongeveer 25 glasvezelaanbieders. “Glas” is innovatief en wordt in een toenemend aantal plaatsen toegepast. Nochtans is het nog niet aangeboden in alle wijken. Nieuwsgierig of glasvezel in Zwolle reeds beschikbaar is? Doorloop de postcode-check en vergelijk direct glasvezelabonnementen van juni 2024.

Inhoudsopgave
Geïnteresseerd in de status van internet via glasvezel in jouw postcodegebied? Aan de hand van deze pagina vind je relevante tips. Selecteer een van de hieronder weergegeven vragen, en jij doorzoekt direct info die jou verder kan helpen.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Zwolle
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Zwolle?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Zwolle?

Glasvezel vergelijken Zwolle juni 2024

Direct glasvezel providers in Zwolle vergelijken? Glasvezel gaat gepaard met een vrije providerkeuze. Hierom vind je meerdere leveranciers. Prijzen en snelheden vergelijken is daarom heel slim. Dit kan iedereen thuis doen! Aan de hand van glasvezelinternetaanbieding.nl vergelijk jij meteen de nationale glasvezel-leveranciers (bijvoorbeeld Ziggo en KPN). Dit kan dankzij de volgende stappen:

 1. Jullie woonplaats (adres) is het belangrijkste.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Geen glas beschikbaar? In dat geval tref je de melding ‘geen glasvezel’.
 3. Ook kan jij er een alles in 1 pakket (met TV + Bellen) van maken.
 4. Je treft in 2 stappen alle internet-leveranciers die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Kies de deal die bij jou past, en stap netjes online over (of bekijk internet van Caiway).

Voordelen van een glasvezel pakket in Zwolle

 • Duurzame verbinding
 • Hoge snelheden
 • Downloaden en uploaden even snel
 • Hoge kwaliteit TV kijken
 • Veel extra mogelijkheden
 • Moeiteloos met meerdere apparaten verbonden
 • Zeer betaalbaar (niet duurder dan ADSL + Kabel)
 • Een must voor de intenstieve internetgebruiker

glasvezel internet Zwolle


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn zeer sterke kabels, gemaakt van een uniek type glas. Via het netwerk wordt je bericht via ongekende snelheden (als het licht) verzonden. Dit gebeurt aan de hand van lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt eigenlijk constant aan en uitgezet (knipperend). Hieruit ontstaan ingewikkelde patronen. Dit wordt omgezet tot bruikbare data. Vaak wordt de vergelijking gemaakt met morse. Een glasvezel internetverbinding verstuurt hierom vliegensvlug signalen naar een andere PC. Om die reden is dit glasvezel pakket gigantisch snel, vergeleken met ADSL of de kabel.

Hoe werkt dat eigenlijk?
De data van browsen op internet, series kijken en een telefoontje plegen worden veranderd in een digitaal signaal (met enen en nullen). Aangaande glasvezel gaat dit ook zo, maar dan is het “licht aan” of “licht uit”. Dit aanspringen en uitspringen van het licht is ontzaglijk vlot. In een miljoenste van een seconde, en in alle kleuren van de regenboog. Daardoor is een glasvezel aansluiting Zwolle zo ontzettend snel. Online een spel spelen als Saints Row 2, terwijl weer iemand anders een serie zoals Dagboek Van Een Callgirl bekijkt op de Asus ZenPad S 8.0 tablet, en nog weer iemand anders een nummer van Ben Howard op Spotify luistert via zijn / haar Sony Xperia XA1 telefoon. Internet zonder beperkingen.

 • Glasvezelaansluiting

  Vind je doorgaans in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Modem - Router

  Vertaalt het laserlicht naar behapbare data voor internetten, bellen en televisie.

 • Netwerktoebehoren

  Deze verbinden de modem/router met o.a. televisies en laptops. De modem geeft een IP-adres uit en zendt WIFI bereik.

 • Betrouwbare verbinding

  Je kunt aan de slag met een stabiele en enorm snelle internetverbinding in de woning.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Zwolle?

Het oogt zeer interessant, maar wat kost een glasvezelabonnement in Zwolle? Dat verschilt nogal per situatie. Welke aanbieder wil jij proberen? Is het TV-pakket ook nodig, en bellen jullie nog met een net-nummer? En niet te vergeten: wil je echt meer dan 100Mb/s? Al deze zaken hebben effect op factuur van jouw (alles in 1) pakket. In de tabel vind jij de tarieven van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Aansluiting Soort contract Speed Prijs
XS4All Internet Plus (en Bellen) 160Mbps €60
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Alles-in-1 500 / 500 500Mbps €67,5
T-Mobile Thuis Internet en TV 500 500Mbps €60
Caiwai Buitengewoon Snel 600Mbps €74
Online Glasvezel 50 Alles-in-1 50Mbps €50,5
KPN Glasvezel Internet en TV Basis 40Mbps €49
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 50 / 5 Mbps 50Mbps €42,5
Tweak Glas 50 alles-in-1 50Mbps €54,95
Fiber Alles-in-1 Medium 100Mbps 100Mbps €64,95

Niet vergeten: Loop na of jij internet bij glasvezel Zwolle afsluiten kan. Vul je postcode en huisnummer in, en ontdek eenvoudig of fibre mogelijk is. Ook interessant: glasvezel aanbieding in Slootdorp afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Begin jij met de pluspunten van verbazingwekkend snel internet? Maar wil je geen dure contract af te sluiten? Wij bieden tools voor het bestellen van het goedkoopste internet-abonnement van Zwolle. Men denkt tegenwoordig vaak dat glasvezel internet duur is. Dit blijkt eigenlijk helemaal niet zo te zijn. De tarieven liggen vaak niet hoger dan internet via kabel of ADSL. Heb jij genoeg aan “internet”, en zijn “bellen” en “televisie” overbodig? Redden jullie je met contracten tot 40 mb/s? In die situatie bestel je al zeer voordelige pakketten voor €25 – €30 per maand.

Hulp bij het oversluiten van een betaalbaar glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Ben jij een reguliere gebruiker? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Bespaar op TV-kijken. Tegenwoordig kan je veel (gratis) online kijken.
 • Schrap ook overige dure extra diensten
 • Vergelijk jaarlijk de aanbiedingen, en stap over. Internet-bedrijven stunten met schitterende aantrekkelijke cash-back acties (welkomstbonus).

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet ontwikkelt zich in rap tempo. De snelheid van de pakketten ligt steeds hoger in Zwolle. Nu vinden jullie pakketten beginnend bij 20 Megabit oplopend tot 1000 Mbps. Steeds meer maatschappijen hebben de beschikking over een 3-in-1 pakket met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Wat je misschien wel weet, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Bedrijven als Tweak, Netrebel en Fiber bieden dit al aan. Op die manier bekijk je in de beste kwaliteit toppers van vroeger als The Intouchables of Nederlandse films als Interview op een televisie, telefoon of iPad. Natuurlijk bekijk je zo ook series zoals Mad Men zonder kwaliteitsverlies (Full 4K HD). Wat doe jij met deze mogelijkheid in de gemeente Zwolle?

Welke internetsnelheid past bij mij?
1000 Mb/s, dan kun je alles doen wat je wilt. Maar wat heeft een standaard huishouden daaraan? Ga eens na voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Is dit niet veel meer dan e-mailen, browsen, filmpjes kijken, social media? Dan vinden wij high-speed deals (300 Mb/s) niet ons eerste advies. In het schema hieronder vinden jullie een passende snelheid voor de “kleine” en “heavy” users. Interesse? Start nu de glasvezel postcodecheck Zwolle.


Soort gebruik Abonnement Grootte huishouden. Activiteiten
Gewoon 15 – 30 Mb/s 1 tot 2 filmpjes kijken, social media, muziek luisteren, het nieuws lezen. Eigenlijk alle dagelijkse activiteiten.
Huishouden 40 Megabit 2 – 4 Surfen op het web, Pathé Thuis of Videoland filmpjes bekijken in een hoge resolutie met meerdere apparaten op hetzelfde moment.
Lekker rap 100 – 150 Mb/s 4 Met het hele huishouden gelijktijdig zonder problemen streamen, downloaden, muziek luisteren.
Razendsnel 150+ Mb/s 5 – 8 Met het oog op de toekomst: NLziet of Youtube kijken op maximale kwaliteit en veel producten tegelijkertijd online.
Early adopters 500 Mb/s 8+ Denk alleen in mogelijkheden. Online gamen, streaming van videos met het hele huishouden en grote e-mails versturen en ontvangen .
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Zwolle?

Glasvezel is enorm populair. Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) beschikken er al over. Elke dag komen er nieuwe bij. In de buurt van de gemeente Zwolle wordt hier veel over gesproken. Een belangrijke vraag is: Is in Zwolle glasvezel internet beschikbaar? Vul meteen jouw postcode + huisnummer in, en bekijk direct wat er mogelijk is in je buurt. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Vul hierboven je huisnummer + postcode in. Daarna vind jij bij het kopje ‘verbindingen’ jouw mogelijkheden. Dat geldt dus voor Fiber, maar ook voor kabel en ADSL. Per type zie je een icoontje (kruisje of vinkje). Op die manier zie je gemakkelijk of glasvezel van bijvoorbeeld Fiber, Ziggo, Tele2 al verkrijgbaar is. Op glasvezelinternetaanbieding.nl bekijk je ook Glasvezel internet Ittervoort.

Glasvezel aanleggen Zwolle
Wil jij ook toegang hebben tot internetsnelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s? Het aanleggen van een glasvezel verbinding is dan verplicht. Het proces van glasvezel aanleggen in Zwolle is wellicht wat prijzig. De glasvezel aanbieders analyseren allereerst of mensen hier op zitten te wachten. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan het worden aangelegd. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Overijssel.

Snel een glasvezel internet abonnement afsluiten?