Glasvezel internet Drachten Bekijk nu alle glasvezel providers en bespaar jaarlijks tot wel €67


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Lekker snel internetten met een uptime van 99%? Kies dan voor glasvezel internet Drachten. Internet via glasvezel gaat via zeer dunne vezels van zeer helder glas. Signalen worden met de snelheid van het licht doorgestuurd. Dankzij deze techniek beschik je over een internetverbinding van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mb/s. Van storingen heb je nauwelijks last. Eveneens op het moment dat je met velerlei laptops en smartphones tegelijk verbonden bent. Noemenswaardig: iedere provider (Online.nl, NLE, Telfort) mag het dienstenpakket uitleveren via het glasvezelnetwerk. Om die reden heb je als consument veel te kiezen. Alles bij elkaar opgeteld zijn er zo’n 20 – 25 aanbieders. “Glas” is hip en wordt in het merendeel van de gemeenten aangeboden. Een tegenvaller: het is niet aangeboden in heel Nederland. Nieuwsgierig of glasvezel in Drachten al mogelijk is? Doorloop de postcode-check en vergelijk direct glasvezelabonnementen van juli 2024.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de status van internet via glasvezel bij jou in de straat? Via glasvezelinternetaanbieding.nl tref je relevante info. Selecteer een van de onderwerpen hieronder, en jij treft snel bruikbare tips en tricks.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Drachten
 2. Wat is nou glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Drachten?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Drachten?

Glasvezel vergelijken Drachten juli 2024

Snel glasvezel providers in Drachten vergelijken? Glasvezel kent een open netwerkstructuur. Daarom concurreren de verschillende aanbieders. Providers vergelijken is hierom heel slim. En ingewikkeld is dat helemaal niet! Aan de hand van de vergelijker vergelijk je eenvoudig alle grote internet-leveranciers (zoals Ziggo en KPN). Dit doe je dankzij de volgende stappen:

 1. Jullie woonplaats (adres) is het belangrijkste.
 2. Ga na welke soorten aansluitingen er zijn. Is Glas niet beschikbaar op jouw postcode? Dan staat hier een kruisje.
 3. Als optie kun je ook Televisie + Bellen activeren (drie-in-één).
 4. Je treft eenvoudig alle aanbieders die beschikbaar zijn op jouw postcode.
 5. Selecteer de gewenste provider, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk afsluiten internet pakket bij Youfone).

Voordelen van een glasvezel pakket in Drachten

 • Stabiele verbinding
 • De hoogste internetsnelheid
 • Uploaden & downloaden net zo snel
 • Geniet van alle HD zenders
 • Diverse premium opties
 • Alle apparaten verbonden
 • Kabel & ADSL net zo duur
 • Ideaal voor de heavy users

glasvezel internet Drachten


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn zeer sterke kabels, gemaakt van, zoals de naam al zegt, glas. Door dit systeem worden signalen op aanzienlijke licht-snelheid verwerkt. We hebben het dan over lichtsignalen, wat je vaak ook tegenkomt als laserlicht. Het licht wordt voortdurend aan en uitgezet (knipperend). Het gevolg zijn complexe patronen. Die worden verwerkt naar data. Eigenlijk vergelijkbaar met morsecode. Een glasvezel internetverbinding verzendt daardoor zeer snel informatie naar een andere PC. Hierom is een glasvezel pakket zo veel sneller dan internet via kabel of ADSL.

Hoe werkt dit?
Signalen die tot stand komen n.a.v. een webpagina openen, TV-kijken, of het voeren van een telefoongesprek worden getransformeerd naar een digitaal signaal (denk aan nullen en enen). Aangaande glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Aan- en uitschakelen is super haastig. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Vandaar is een glasvezel aansluiting Drachten zo enorm snel. Online spellen spelen zoals Saints Row 2, op het moment dat iemand anders een serie als De Maatschap afspeelt op zijn/haar Samsung Galaxy Tab 3 7.0 tablet, en weer een ander muziek vanAlicia Keys streamt op zijn Apple iPhone 5s telefoon. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Vind je doorgaans in de meterkast. Wordt weer aangesloten op de router-modem.

 • Router - Modem

  Vertaalt de lichtsignalen naar herkenbare signalen voor televisie, internet en bellen.

 • Netwerkkabels

  Deze kabels sluiten de router aan op o.a. televisies en laptops. De modem zorgt ook voor Wifi en ip-adressen.

 • Betrouwbare verbinding

  Je kunt aan de slag met een betrouwbare en razend snelle internetverbinding in de woning.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Drachten?

Het klinkt geweldig interessant, maar wat kost een glasvezelabonnement in Drachten? Dat verschilt nogal per situatie. Welke provider kies je? Is het TV-pakket ook nodig, en bellen jullie nog met een net-nummer? En ook relevant: wil je echt meer dan 100Mb/s? Al deze zaken hebben effect op factuur van jouw (alles in 1) pakket. In de volgende tabel tref jij de tarieven van verschillende soorten glasvezel abonnementen.


Aansluiting Type pakket Snelheid Prijs
XS4All Pro Alles-in-1 500Mbps €86
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 100Mbps €60
NLE Glasvezel Alles-in-1 500 / 500 500Mbps €67,5
T-Mobile Thuis Internet 50 50Mbps €32,5
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 200 Alles-in-1 200Mbps €65,5
KPN Glasvezel Internet en TV 100 Mbps (incl. Bellen) 100Mbps €64,99
Telfort Glasvezel Internet en TV 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 100 internet+bellen 100Mbps €45
Fiber Internet 100Mbps 100Mbps €44,95

Niet vergeten: Ga eerst na of je internet bij glasvezel Drachten afsluiten kunt. Voer je postcode + huisnummer in, en zie direct of fibre voor jullie huis tot de opties behoort. Bekijk ook de mogelijkheden voor: glasvezel aanbieding in Wormer afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Begin jij met de vele voordelen van ontzaglijk snel internet? Echter, wens je geen dure contract af te sluiten? De vergelijking ondersteunt bij bij het vinden van het goedkoopste internet-abonnement van Drachten. Vaak zeggen mensen dat glasvezel internet prijzig is. Deze stelling is twijfelachtig. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met kabel + ADSL contracten. Kies je enkel voor internet, dan heb jij het televisie + bellen pakket niet nodig! Red jij je met een snelheid van 20 Mb/s? Dan tref je al extra goedkope contracten vanaf €25 per maand.

Tips bij het oversluiten van een voordelig glasvezel abonnement:

 • Matig de snelheid van het internet. Is jouw verbruik niet exorbitant? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Neem geen TV-abonnement. Hedendaags kijk je bij NPO en RTL eigenlijk alles gratis terug.
 • Schrap ook overige dure extra diensten
 • Stap regelmatig over. Internet-aanbieders bieden zeer verleidelijke introductie kortingen.

Via welke provider krijg ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt jaarlijks weer geïnnoveerd. Jaarlijks worden nieuwe snelheden behaald in Drachten. Vandaag de dag tref jij glasvezel pakketten startend bij 20/40 Mb/s tot wel 1000 Mb/s. Meer en meer internet-bedrijven beschikken over een 3-in-1 pakket met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Maar, het glasvezel netwerk is gemaakt voor meer, tot wel 1 Gigabit. Maatschappijen als Tweak, Netrebel en Fiber zijn zelfs al zover. Dan stream je moeiteloos klassiekers als Hauru no ugoku shiro of video’s uit eigen land als Marina met jouw tablet, smartphone of PC. Ook kan je wanneer je wilt series streamen zoals CSI: Crime Scene Investigation zonder kwaliteitsverlies (Full 4K HD). Wat kies jij in de gemeente Smallingerland?

Welke internetsnelheid kies ik?
Internetten met 1 Gigabit per seconde, meer zal je echt niet vinden. Maar heb je het eigenlijk nodig? Maak eens een lijst met activiteiten waar jij internet voor gebruikt. Is dit eigenlijk alleen maar social media, filmpjes kijken, het nieuws lezen, muziek luisteren? Dan vinden we dure pakketten (450 Mb/s) natuurlijk onnodig. In het schema hieronder vind jij tips & tricks voor enkele activiteiten. Nu afsluiten? Start dan de glasvezel postcodecheck Drachten.


Gebruikerstype Snelheid Grootte huishouden. Activiteiten
Basic 20 Megabit 1 – 2 het nieuws lezen, social media, e-mailen, browsen. De reguliere bezigheden dus.
Family 50 Mb/s 3 of 4 Browsen, Youtube of Pathé Thuis filmpjes bekijken in een hoge resolutie met meerdere mensen tegelijk.
Snel Internet 100 Mb/s 4 of 5 Met meerdere mensen tegelijkertijd snel muziek luisteren, internetten, social media checken.
Razendsnel 200+ Mb/s 5 – 7 Met het oog op de toekomst: Videoland of Film1 streaming of hoge (4k) kwaliteit, veel apparaten tegelijk verbonden.
Maximaal 500 + Mb/s Grenzeloos Er zijn geen beperkingen. Online spelletjes, bekijken van 4K films op meerdere devices en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Drachten?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) werken er al mee. Elke dag komen er nieuwe bij. In en rondom de gemeente Smallingerland staat het niet stil. Een relevant vraagstuk is: Is in Drachten glasvezel internet beschikbaar? Gebruik de postcode-checker, en ontdek ogenblikkelijk wat er mogelijk is in jouw woning. Hoe check ik dit? Klik op ‘vergelijken’ en voer je postcode in. Nadien bekijk je onder “verbinding” jouw mogelijkheden. Dit zie je voor Kabel, ADSL en Fiber. Per type zie jij een kruisje of een vinkje. Op die manier zie je direct of glasvezel van bijvoorbeeld Tele2, NLE, Ziggo al verkrijgbaar is. Je treft hier ook uitgebreide info over Glasvezel internet Nooitgedacht.

Glasvezel aanleggen Drachten
Wil jij gebruik maken van het comfort van “glas”? Jullie huis aansluiten op glasvezel verbinding is benodigd. Het aanleggen van glasvezel in Drachten is mogelijk duur. Veel internet providers inventariseren vooraf of er interesse is. Is er voldoende animo? Dan is het project geschikt om aan te leggen. Dit proces zie je bijvoorbeeld gebeuren bij glasvezel buitenaf in de provincie Friesland.

Vandaag een glasvezel internet abonnement afsluiten?