Glasvezel internet Haarlem Vergelijk online alle glasvezel leveranciers en ontvang voordeel tot wel €100


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Supersnel internetten met vrijwel geen storingen? Dan is het misschien iets voor jou: glasvezel internet Haarlem. Deze razendsnelle manier van internet is mogelijk dankzij haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Digitale gegevens worden met de snelheid van het licht verzonden. Daardoor heb je toegang tot een internetverbinding van 500 – 1000 Mbps. Deze manier van internetten is ook nog eens zeer stabiel. Ook wanneer je met veel apparaten tegelijkertijd online bent. Wat we ook zeker moeten noemen: iedere provider (Ziggo, T-Mobile, XS4ALL) mag zijn diensten uitleveren via het glasvezelnetwerk. Om die reden kan jij verschillende pakketten kiezen. Naar schatting zijn er nu ongeveer 25 glasvezelaanbieders. “Glas” is populair en wordt in veel wijken en gemeenten geactiveerd. Desalniettemin is het niet geactiveerd in alle postcodegebieden. Nieuwsgierig of glasvezel in Haarlem al te bestellen is? Gebruik de postcode-tool en vergelijk goedkope glasvezelabonnementen van december 2022.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw postcodegebied? Middels glasvezelinternetaanbieding.nl ontdek je alle info. Maak een keuze uit een van de onderwerpen hieronder, en je leest snel info die jou verder kan helpen.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Haarlem
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Haarlem?
 4. Wat is het snelste glasvezel pakket?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Haarlem?

Glasvezel vergelijken Haarlem december 2022

Vliegensvlug glasvezel providers in Haarlem vergelijken? Het glasvezelnetwerk is 100% open. Hierdoor is de markt groot en is er concurrentie. Providers met elkaar vergelijken is zodoende erg verstandig. Maar hoe werkt dit? Dankzij de vergelijkingstool vergelijk je supersnel alle internet-providers (denk aan Ziggo en KPN). Dit doe je in 2 minuten aan de hand van het stappenplan hieronder:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Check de mogelijke verbindingstypes (ADSL, kabel en glasvezel).Nog geen Glas aangelegd in de wijk? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Ook mogelijk: TV en bellen toevoegen (3-in-1).
 4. Je ziet razendsnel alle internet-leveranciers die beschikbaar zijn op jouw postcode.
 5. Selecteer de gewenste provider, en stap netjes online over (of bekijk Ziggo internet provider).

Voordelen van een glasvezel pakket in Haarlem

 • Betrouwbare verbinding
 • Snelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s
 • Snelheid van down- en uploaden ligt even hoog
 • Hoge kwaliteit TV kijken
 • Hoge keuzevrijheid
 • Moeiteloos met meerdere apparaten verbonden
 • De prijs vergelijkbaar met ADSL + Kabel
 • Steeds vaker zakelijk afgesloten

glasvezel internet Haarlem


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn dunne glasdraadjes gemaakt van een uniek type glas. Via het netwerk wordt een bestand op aanzienlijke licht-snelheid getransporteerd. Allemaal mogelijk via lichtsignalen, wat je vaak ook tegenkomt als laserlicht. Het licht wordt continu aan- en uitgeschakeld. Hieruit ontstaan complexe patronen. Die worden verwerkt naar data. Vergelijk het maar met een bericht in morse. Een glasvezel internetverbinding verzend hierdoor supersnel signalen naar de andere kant van de wereld. En juist hierdoor is een glasvezel pakket gigantisch snel, vergeleken met ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe werkt dit?
Signalen die tot stand komen n.a.v. internetten, streamen, en een telefoontje plegen worden omgezet naar digitale signalen (eentjes en nulletjes). In het geval van glasvezel gaat dit ook zo, maar dan is het “licht aan” of “licht uit”. Het uit- en aanzetten van licht gaat verbazingwekkend vlug. In een miljoenste van een seconde, en in alle kleuren van de regenboog. Hierom is een glasvezel aansluiting Haarlem zo razend snel. Multiplayer spelletjes spelen als Borderlands, op het moment dat een ander een tv-programma al sDe Affaire kan kijken op bijv. zijn Asus ZenPad 3S tablet, en een volgend persoon muziek van Bob Marley streamt op zijn Motorola Moto G5 Plus telefoon. Het kan allemaal!

 • Glasvezelaansluiting

  Doorgaans in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Modem - Router

  Vertaalt het laserlicht naar geschikte signalen voor televisie, internet en bellen.

 • Netwerkkabels

  Deze verbinden de modem/router met o.a. televisies en laptops. De modem zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Snelle verbinding

  Je hebt nu een constante en enorm snelle internetverbinding door het hele huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Haarlem?

Het lijkt allemaal geweldig aantrekkelijk, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Haarlem? Dat hangt af van verschillende factoren. Welke leverancier heeft je voorkeur? Is het TV-pakket ook nodig, en wat wil je met telefonie? Wellicht ook interessant: hoeveel Mb/s internet wil je? Dit heeft allemaal invloed op de tarifering van jullie (alles in 1) contract. Hieronder vind je actuele kosten van verschillende soorten glasvezel abonnementen.


Levering Type contract Verbinding Prijs
XS4All Internet Smart (en TV) 80Mbps €62,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s en TV Basis 50Mbps €45
NLE Glasvezel Internet en Bellen 100 / 100 100Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 500 500Mbps €47,5
Caiwai Gewoon Snel 600Mbps €72,5
Online Glasvezel 200 internet en TV 200Mbps €63
KPN Glasvezel Internet en TV 500 Mbps 500Mbps €71,99
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 100 / 100 Mbps 100Mbps €50
Tweak Glas 50 internet+bellen 50Mbps €40
Fiber Alles-in-1 Light 100Mbps 100Mbps €54,95

Voorwaarden: Controleer op voorhand of jij internet bij glasvezel Haarlem afsluiten kan. Vul je adresgegevens in, en check in no-time of “fibre” überhaupt is aangelegd. Mensen zochten ook naar: glasvezel aanbieding in Benneveld afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij kennismaken met de snelheid van reusachtig snel internet? Echter, weiger jij dure contract af te sluiten? Wij bieden tools voor het bestellen van het goedkoopste internet-abonnement van Haarlem. Veel consumenten denken dat glasvezel erg kostbaar is. Maar, is dat eigenlijk wel zo? De kosten zijn meestal vergelijkbaar met kabel en ADSL internet. Selecteer je alleen het internet, en heb je geen TV of bellen pakket nodig? Neem je genoegen met 20 – 50 Mbps? In dat geval treffen jullie al betaalbare internet pakketten vanaf €30 per maand.

Tips voor het overstappen naar een kwalitatief goedkoop glasvezel abonnement:

 • Limiteer de downloadsnelheid. Heb je slechts enkele apparaten in huis? Dan is 50 Mbps ruim voldoende.
 • Neem geen TV-abonnement. Vandaag de dag kan jij al veel programma’s online terugkijken.
 • Schrap ook overige dure extra diensten
 • Overweeg elk jaar om over te stappen. Bedrijven hebben geweldig scherpe cash-back acties (welkomstbonus).

Welke provider heeft de snelste glasvezel verbinding?

Glasvezel internet wordt jaarlijks weer geïnnoveerd. De snelheden worden steeds hoger in Haarlem. Nu bestel jij glasvezel pakketten variërend van 20 Mb/s tot wel 1000 Mb/s. Plenty leveranciers werken met een alles-in-1 contract met een download- en uploadsnelheid van 500 Mb. Maar, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Aanbieders als Netrebel, Fiber en Tweak doen dit al. Op die manier bekijk je in de beste kwaliteit kaskrakers zoals Prisoners en materiaal van eigen bodem zoals TBS op je pc, tablet of TV. Of bekijk in 1 keer een serie als Suburgatory zonder haperingen (4K). Voor welke optie kies jij in de gemeente Haarlem?

Welke snelheid past bij mij?
Internetten met 1 Gigabit per seconde, dan kun je alles doen wat je wilt. Maar heb je het eigenlijk nodig? Zet eens op een rijtje waar jij internet bij nodig hebt. Blijft jouw gebruik beperkt tot muziek luisteren, het nieuws lezen, browsen, filmpjes kijken? Dan vinden wij high-speed deals met 200 Mb/s niet ons eerste advies. In het onderstaande overzichtje doorzoek je de aanbevolen internetsnelheid voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Haarlem.


Type gebruik Connectie Grootte huishouden. Activiteiten
Gewoon 20 Mbps 1 muziek luisteren, het nieuws lezen, browsen, e-mailen. De “normale” online activiteiten.
Gezin 40 – 60 Megabit 3 tot 4 Rondsurfen, Pathé Thuis of Youtube filmpjes bekijken in een hoge resolutie met meerdere apparaten op hetzelfde moment.
Gewoon snel 100 – 150 Mb/s 4 of 5 Met meerdere personen tegelijkertijd snel internetten, muziek luisteren, streamen.
Goed snel 150 – 200 Mb/s 5 – 6 Toekomstbestendig, Film1 of Videoland kijken op maximale kwaliteit en geschikt voor veel Wifi apparaten.
Maximaal 500 – 1000 Mb/s 10+ No limits. Online gamen, 4k streamen op meerdere devices en grote bijlagen downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Haarlem?

Nederland is klaar voor glasvezel! Meer dan 2.000.000 huishoudens (bron: Reggefiber) beschikken er al over. Elke dag komen er nieuwe bij. In de gemeente Haarlem is dit ook een actueel onderwerp. Wat jij wil weten is: Is in Haarlem glasvezel internet beschikbaar? Gebruik de postcode-checker, dan tref je in een oogopslag wat de mogelijkheden zijn in jouw woning. Hoe gaat dat precies? Voer je locatie in. Hierna doorzoek jij onder “verbinding” wat er wel/niet beschikbaar is. Dit zie je niet alleen voor Fiber, maar ook voor ADSL en kabel. Per optie zie je een vinkje of kruisje. Dus zo zie je ogenblikkelijk of glasvezel van bijvoorbeeld Tele2, Online.nl, XS4ALL al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Rijswijk.

Glasvezel aanleggen Haarlem
Lijkt jou dat wel wat, het snelste internet? Het aansluiten op een glasvezel verbinding is onontbeerlijk. Het proces van glasvezel aanleggen in Haarlem kan prijzig zijn. Veel internet providers onderzoeken vooraf of mensen hier op zitten te wachten. Is er voldoende animo? Het aanleggen kan dan beginnen. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Noord-Holland.

Direct een glasvezel internet abonnement afsluiten?