Glasvezel internet Heerenveen Vergelijk online alle glasvezel providers en ontvang voordeel tot €74


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Het allersnelste internet met vrijwel geen storingen? Ga dan voor glasvezel internet Heerenveen. Deze razendsnelle manier van internet is mogelijk dankzij dunne glasvezelkabels. Stukjes informatie worden met behulp van laserlicht getransporteerd. Om die reden bereik je een internetsnelheid oplopend tot 1000 Mbps. Daarnaast is dit type verbinding erg betrouwbaar. Ook op het moment dat je met diverse pc’s, telefoons en tv’s tegelijk op het internet bent aangesloten. En vergeet ook zeker niet: iedere provider (XS4ALL, Youfone, Fiber) mag het dienstenpakket activeren middels glasvezel constructies. Daardoor is er een hoge mate van keuzevrijheid. Er zijn in totaal ruim 25 glasvezelaanbieders. “Glas” is duurzaam en wordt in plenty wijken toegepast. Jammer genoeg is het nog niet verkrijgbaar in alle wijken. Benieuwd of glasvezel in Heerenveen al te bestellen is? Doe de postcodecheck, en vergelijk direct glasvezelabonnementen van mei 2024.

Inhoudsopgave
Meer weten over de voortgang van internet via glasvezel in jouw postcodegebied? Middels deze website vind je alle info. Maak een keuze uit een van de onderwerpen hieronder, en jij ontdekt meteen bruikbare tips en tricks.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Heerenveen
 2. Wat is precies glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Heerenveen?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Heerenveen?

Glasvezel vergelijken Heerenveen mei 2024

Online glasvezel providers in Heerenveen vergelijken? Het glasvezelnetwerk ligt helemaal open. Daarom concurreren de verschillende aanbieders. Prijzen vergelijken is dus heel slim. Maar hoe werkt dit? Via de vergelijker vergelijk jij snel de landelijke internet-leveranciers (zoals Ziggo en KPN). Dit kan aan de hand van het stappenplan hieronder:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Bekijk of ADSL/Kabel/Glas mogelijk zijn voor jou. Behoort Glas niet tot de opties? Dan zie je een kruisje ‘geen glasvezel’
 3. Kies optioneel voor televisie en bellen (alles in 1).
 4. Je vergelijkt eenvoudig alle aanbieders die kunnen leveren bij jou thuis.
 5. Kies de deal die bij jou past, en stap direct online over (of bekijk glasvezel pakket Ziggo).

Voordelen van een glasvezel pakket in Heerenveen

 • Sterke verbinding
 • Hoge snelheden
 • Uploaden & downloaden net zo snel
 • Altijd en overal TV kijken
 • Veel extra mogelijkheden
 • Alle apparaten verbonden
 • Zeer betaalbaar (niet duurder dan ADSL + Kabel)
 • Ideaal voor de heavy users

glasvezel internet Heerenveen


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden gevormd door unieke glasconstructies. Door dit systeem worden berichten met ongelofelijke (licht) snelheden van a naar b gestuurd. Allemaal mogelijk via lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Het licht wordt doorlopend aangezet en uitgezet. Hier komen uit voort ingewikkelde patronen. Die worden verwerkt naar data. Vergelijk het maar met een bericht in morse. Deze glasvezel internetverbinding verzendt daardoor zeer snel informatie naar andere gebruikers. Hierom is een glasvezel pakket niet te vergelijken met de kabel en in het bijzonder ADSL.

Hoe werkt dit?
Signalen van bijvoorbeeld een website bekijken, TV-kijken, of het voeren van een telefoongesprek worden omgezet naar een digitaal signaal (beter gezegd nullen en enen). Inzake glasvezel gebeurt dit in ‘licht aan’ of ‘licht uit’. Het uit- en aanzetten van licht gaat fantastisch gauw. Soms in een miljoenste van een seconde. Hierom is een glasvezel aansluiting Heerenveen zo ontiegelijk snel. Online spellen spelen zoals Star Wars Knights of the Old Republic II The Sith Lords, terwijl een ander een populair programma als Van God Los kan kijken op bijv. zijn Asus ZenPad 3S tablet, en een 3e gezinslid muziek van The Script luistert via Youtube via een Sony Xperia X smartphone. Internet zonder beperkingen.

 • Glasvezelaansluiting

  Deze wordt vaak gemonteerd in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Modem - Router

  Vertaalt het laserlicht naar toepasbare signalen voor bellen, TV & internet.

 • Netwerkkabels

  Netwerkkabels verbinden de modem-router met je smartphone, tablet etc. De modem geeft een IP-adres uit en zendt WIFI bereik.

 • Snelle verbinding

  Je hebt de beschikking over een vaste en reusachtig snelle internetverbinding.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Heerenveen?

Het klinkt bijzonder aantrekkelijk, maar wat kost een glasvezelabonnement in Heerenveen? Dat hangt af van verschillende factoren. Welke bedrijf vind jij geschikt? Is het TV-pakket ook nodig, en wil jij een vaste telefoonlijn? En niet te vergeten: wil je echt meer dan 100Mb/s? Deze variabelen beïnvloeden de tarifering van jullie (alles in 1) contract. Verderop ontdek jij de kosten van de best verkochte glasvezel abonnementen.


Aansluiting Type pakket Verbinding Prijzen
XS4All Internet Smart (en TV) 80Mbps €62,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s en TV Basis 50Mbps €45
NLE Glasvezel Internet en Bellen 100 / 100 100Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Internet en TV 50 50Mbps €37,5
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 200 internet en TV 200Mbps €63
KPN Glasvezel Internet en TV 80Mbps €59
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 100 / 100 Mbps 100Mbps €50
Tweak Glas 50 internet+bellen 50Mbps €40
Fiber Internet en Bellen 100Mbps 100Mbps €44,95

Belangrijk: Ga eerst na of je internet bij glasvezel Heerenveen afsluiten kan. Vul je postcode en huisnummer in, en bekijk moeiteloos of fibre tot de mogelijkheden behoort. Lees nu verder over glasvezel aanbieding in Boelenslaan afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Gun jij jezelf de vele voordelen van ontiegelijk snel internet? Echter, weiger jij hoge prijzen betalen? De vergelijking ondersteunt bij het afsluiten van het voordeligste internet-abonnement van Heerenveen. Veel consumenten denken dat glasvezel erg kostbaar is. Dit blijkt eigenlijk helemaal niet zo te zijn. De prijzen zijn vergelijkbaar met kabel en ADSL internet. Kies je enkel voor internet, en zijn “bellen” en “televisie” overbodig? Redden jullie je met contracten tot 40 mb/s? Dan tref je al zeer voordelige pakketten vanaf €25 per maand.

Tips & Tricks voor het overstappen naar een betaalbaar glasvezel abonnement:

 • Ga niet meteen voor 500 Mbps. Ben jij geen excessieve internetgebruiker? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Laat “televisie” achterwege. In de huidige situatie kun je bijvoorbeeld gratis NPO kijken.
 • Voorkom dure extra opties bij je abonnement
 • Bekijk elk jaar de actuele prijzen, en stap over. Internet-leveranciers hebben buitengewoon scherpe kortingen.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt jaarlijks weer geïnnoveerd. De snelheid van de pakketten ligt steeds hoger in Heerenveen. Tegenwoordig tref jij contracten vanaf 20 Mbps tot 1 Gigabit per seconde. De meeste internet-aanbieders werken met een abonnement met downloadsnelheden tot 500 mb per seconde. Echter, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Aanbieders als Fiber, Tweak en Netrebel bieden dit al aan. Dan stream je moeiteloos juweeltjes zoals Annie Hall en materiaal van eigen bodem zoals Spoorloos met jouw SmartTV, iPad of smartphone. Of verslind jij een korte tijd een serie als The Simpsons zonder problemen (Full HD). Wat kies jij in de gemeente Heerenveen?

Welke snelheid past bij mij?
Snelheden tot 1000 Mbps, dan zal je niemand horen klagen. Maar heb je het eigenlijk nodig? Ga voor jezelf eens goed na waar jij internet voor gebruikt. Is dit eigenlijk alleen maar muziek luisteren, filmpjes kijken, social media, het nieuws lezen? Dan vinden wij high-speed deals van 200 Mb/s niet ons eerste advies. In het onderstaande overzichtje doorzoek jij de gepaste snelheid voor een aantal type gebruikers. Vandaag bestellen? Begin dan de glasvezel postcodecheck Heerenveen.


Soort gebruik Abonnement Gezinsgrootte. Bezigheden
Instap 15 – 30 Mb/s 2 e-mailen, muziek luisteren, filmpjes kijken, browsen. Eigenlijk alle dagelijkse activiteiten.
Huishoudelijk 40 – 80 Mb/s 3 tot 4 Rondsurfen, Pathé Thuis of Film1 filmpjes bekijken in een hoge resolutie met meerdere mensen/apparaten tegelijk.
Gewoon snel 50 – 100 Mb/s 4+ Met de hele familie gelijktijdig zonder problemen gamen, internetten, muziek luisteren.
Super vlug 150 + Mb/s 5 – 8 Klaar voor de toekomst: NPO of Pathé Thuis bekijken op top-kwaliteit (HD & 4K) en gelijktijdig veel verschillende IP verbindingen.
High-speed 500 Mb/s Onbeperkt Denk alleen in mogelijkheden. Online gamen, streamen in 4k met het hele huishouden en grote bijlagen downloaden.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Heerenveen?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Zo’n 2 miljoen huizen (Reggefiber) hebben al snel internet dankzij glas. En daar kunnen er miljoenen bij. In de buurt van de gemeente Heerenveen staat het niet stil. Relevant voor deze streek is de vraag: Is in Heerenveen glasvezel internet beschikbaar? Gebruik de postcode-checker, en achterhaal eenvoudig wat de actuele status is voor jouw woning. Hoe gaat dat precies? Voer eerst je postcode en huisnummer in. In de vervolgstap zie je onder het kopje “verbinding” wat er wel/niet beschikbaar is. Er zijn 3 opties: ADSL, Fiber en Kabel. Per optie tref je de beschikbaarheid (vinkje). Zodoende ontdek je moeiteloos of glasvezel van bijvoorbeeld Youfone, Telfort, Caiwai al verkrijgbaar is. Start nu ook met Glasvezel internet Schagerbrug.

Glasvezel aanleggen Heerenveen
Wil jij ook toegang hebben tot enorm hoge internetsnelheden? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is benodigd. Het aanleggen van glasvezel in Heerenveen kan in de papieren lopen. Veel maatschappijen checken allereerst of hier animo voor is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan het worden aangelegd. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Friesland.

Nu een glasvezel internet abonnement afsluiten?