Glasvezel internet Hollandsche Rading Ontdek alle glasvezel deals en profiteer van kortingen tot €80


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Vliegensvlug internet gebruiken zonder storing? Kies dan voor glasvezel internet Hollandsche Rading. Glasvezel internet maakt gebruik van zeer dunne vezels van zeer helder glas. Gegevens worden met de snelheid van het licht verstuurd. Om die reden profiteer je van een internetsnelheid oplopend tot 1000 Mbps. Van storingen heb je nauwelijks last. Zelfs in de situatie waarin jij met meerdere mensen tegelijk op het internet bent aangesloten. Ook leuk om te weten: iedere provider (Telfort, NLE, Online.nl) kan internet, tv en telefonie leveren middels het glasvezelnetwerk. Daardoor is er een hoge mate van keuzevrijheid. In Nederland kennen we al 25 glasvezelaanbieders. “Glas” is snel en wordt in steeds meer wijken en gemeenten geleverd. Desalniettemin is het niet geactiveerd in alle wijken. Nieuwsgierig of glasvezel in Hollandsche Rading al aangelegd is? Doe de postcodecheck, en vergelijk de glasvezel abonnementen van december 2023.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw woonplaats? Middels deze pagina ontdek je handige details. Klik op een van de onderstaande vragen, en je leest à la minute de details.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Hollandsche Rading
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Hollandsche Rading?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Hollandsche Rading?

Glasvezel vergelijken Hollandsche Rading december 2023

Vliegensvlug glasvezel providers in Hollandsche Rading vergelijken? Glasvezel gaat gepaard met een vrije providerkeuze. Hierdoor vind je meerdere leveranciers. Internet pakketten met elkaar vergelijken is altijd erg verstandig. Dit kan iedereen thuis doen! Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk jij in no-time alle grote leverancier (waaronder KPN en Ziggo). Dit is mogelijk dankzij de onderstaande volgorde:

 1. Postcode & huisnummer ingeven.
 2. Controleer of Glas/ADSL/Kabel beschikbaar zijn. Nog geen Glas in jouw postcodegebied? In dat geval tref je de melding ‘geen glasvezel’.
 3. Daarnaast kies je optioneel voor bellen en televisie (alle-in-1).
 4. Je vindt daarna alle providers die voor jou beschikbaar zijn.
 5. Selecteer de gewenste aanbieding, en stap netjes online over (of bekijk glasvezel abonnement afsluiten bij KPN).

Voordelen van een glasvezel pakket in Hollandsche Rading

 • Betrouwbare verbinding
 • Hoge snelheden
 • Downloaden en uploaden even snel
 • Moeiteloos 4K streamen
 • Talloze uitbreidingen mogelijk
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • Goedkoop (net als Kabel + ADSL)
 • Populair bij bedrijven

glasvezel internet Hollandsche Rading


Wat is glasvezel internet?

Glasvezelkabels zijn eigenlijk flinterdunne, sterke draden gemaakt van speciaal glas. Via deze techniek wordt belangrijke data met de snelheid van het licht overgestuurd. Dit kan dankzij speciale lichtsignalen, wat je vaak ook tegenkomt als laserlicht. Dit licht wordt aanhoudend aan en uitgezet (knipperend). Hieruit ontstaan bepaalde patronen. En die transformeren weer naar data. Je kunt het vergelijken met morsecode. Een glasvezel internetverbinding “vervoert” daarom heel snel data over grote afstanden. Hierom is dit glasvezel pakket gigantisch snel, vergeleken met ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe werkt dat eigenlijk?
De data van internetten, televisie kijken,en telefoneren worden getransformeerd naar digitale signalen (beter gezegd nullen en enen). In het geval van glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Dit aanspringen en uitspringen van het licht is verschrikkelijk rap. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Hierdoor is een glasvezel aansluiting Hollandsche Rading zo fantastisch snel. Multiplayer spelletjes spelen als Dead or Alive Ultimate, terwijl een ander een populair programma als De Mannen Van Dokter Anne streamt op zijn Samsung Galaxy Tab E tablet, en nog weer iemand anders een nummer van Midnight Oil luistert met zijn/haar Apple iPhone 5c smartphone. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Vind je doorgaans in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Router - Modem

  Vertaalt het laserlicht naar herkenbare signalen voor tv, internet en telefonie.

 • Netwerktoebehoren

  Worden aangesloten op bijvoorbeeld jouw TV en PC. De router zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Betrouwbare verbinding

  Je hebt de beschikking over een bestendige en machtig snelle internetverbinding.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de prijs van glasvezel internet in Hollandsche Rading?

Het klinkt enorm aangenaam, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Hollandsche Rading? Dat hangt af van verschillende factoren. Welke aanbieder wil jij proberen? Wil je ook een TV-abonnement, en willen jullie ook bellen? Wellicht ook interessant: wil je een normale (40 Mb) of snelle (200 Mb) verbinding? Deze variabelen beïnvloeden de tarieven van je (alles in 1) pakket. Onderstaand lezen jullie actuele kosten van glasvezel abonnementen van erkende providers.


Leverancier Type abonnement Snelheid Prijzen
XS4All Alles-in-1 Plus 160Mbps €77,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Internet en Bellen 500 / 500 500Mbps €60
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 50 50Mbps €35
Caiwai Alleen Internet 150Mbps €39,95
Online Glasvezel 100 Alles-in-1 100Mbps €55,5
KPN Glasvezel Internet en TV 4K 100 Mbps (incl. Bellen) 100Mbps €74,99
Telfort Glasvezel Internet en TV 100 / 100 Mbps 100Mbps €50
Tweak Glas 1000 internet+bellen 1000Mbps €40
Fiber Internet 100Mbps 100Mbps €44,95

Niet vergeten: Ga eerst na of je internet bij glasvezel Hollandsche Rading afsluiten kan. Geef je locatie op, en achterhaal moeiteloos of “fibre” überhaupt is aangelegd. Ook interessant: glasvezel aanbieding in Capelle aan den IJssel afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Gun jij jezelf de vele voordelen van reusachtig snel internet? Maar liever geen hoge prijzen betalen? Ons systeem helpt jouw bij het bestellen van het voordeligste internet-abonnement van Hollandsche Rading. Een grote misvatting is dat de prijs van glasvezel internet hoog is. Echter, de praktijk laat ons anders zien. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met kabel en ADSL internet. Selecteer je alleen het internet, en laat je TV en telefonie links liggen? Is een internetsnelheid van 40 of 50 Mbp/s voor jou afdoende? Voor dergelijke situaties bestellen jullie al extra goedkope internet abonnementen rond de €20 – €30 p/m.

Advies voor het afsluiten van een voordelig glasvezel abonnement:

 • Kies niet de grootste bandbreedte. Verbruiken jullie niet veel internet? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Bespaar op TV-kijken. Vandaag de dag stream je gemakkelijk gemiste programma terug.
 • Schrap ook overige dure extra diensten
 • Overweeg elk jaar om over te stappen. Internet-bedrijven bieden geweldig verleidelijke introductie bonussen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet gaat steeds sneller. De snelheid van de pakketten ligt steeds hoger in Hollandsche Rading. Tegenwoordig vinden jullie pakketten startend bij 20/40 Mb/s tot 1 Gigabit per seconde. Meer en meer maatschappijen beschikken over een alles-in-1 contract met een snelheid van 500 Mb (upload en download). Wat je misschien wel weet, glasvezel kan makkelijk 1000 Mbit aan. Bedrijven als Fiber, Tweak en Netrebel zijn zelfs al zover. Op die manier bekijk je in de beste kwaliteit kaskrakers zoals Amores perros of video’s uit eigen land als Madelief: Krassen in het tafelblad op een televisie, telefoon of iPad. Of verslind jij een korte tijd een serie als Coupling zonder problemen (Full HD). Voor welke optie kies jij in de gemeente De Bilt?

Hoeveel Mb/s internetsnelheid heb ik nodig?
Internetten met 1 Gigabit per seconde, dan kun je alles doen wat je wilt. Maar wat heeft een standaard huishouden daaraan? Ga voor jezelf eens goed na waar jij internet bij nodig hebt. Gebruik je het enkel voor social media, e-mailen, browsen, filmpjes kijken? Dan vinden we dure pakketten (400 Mb/s) niet ons eerste advies. In de tabel hieronder vind je de aanbevolen internetsnelheid voor klein- en groot verbruik. Overtuigd? Doe direct de glasvezel postcodecheck Hollandsche Rading.


Type gebruik Abonnement Grootte huishouden. Activiteiten
Basic 20 Mb/s 2 filmpjes kijken, het nieuws lezen, muziek luisteren, browsen. De reguliere bezigheden dus.
Gezin 40 Megabit 2 of 3 Surfen op het web, NLziet of Videoland films bekijken in prima kwaliteit met meerdere apparaten op hetzelfde moment.
Lekker snel 100 Mb/s 4 of 5 Met meerdere personen gelijktijdig zonder problemen gamen, muziek luisteren, streamen.
Razend vlug 200+ Mb/s 5 – 8 Klaar voor de toekomst: Pathé Thuis of Youtube kijken op maximale kwaliteit en gelijktijdig veel verschillende IP verbindingen.
Maximaal 400 Mb/s Onbegrensd No limits. Internet games, streaming van videos op verschillende apparaten en grote bestanden versturen.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Hollandsche Rading?

Glasvezel is eigenlijk de toekomst. Zo’n 2 miljoen huizen (Reggefiber) werken er al mee. Elke dag komen er nieuwe bij. Ook in de gemeente De Bilt staat het niet stil. Een belangrijke vraag is: Is in Hollandsche Rading glasvezel internet beschikbaar? Start nu direct met de postcodecheck, dan weet je in een oogopslag wat er mogelijk is in jouw woning. Hoe check ik dit? Vul je postcode en huisnummer in. Daarna zie je bij het kopje ‘verbindingen’ jouw mogelijkheden. Dit zie je niet alleen voor Fiber, maar ook voor ADSL en kabel. Per type verbinding tref je een kruisje of een vinkje. Daardoor achterhaal je in no-time of glasvezel van bijvoorbeeld Telfort, Ziggo, Youfone al verkrijgbaar is. Nu ook online: Glasvezel internet Slenaken.

Glasvezel aanleggen Hollandsche Rading
Ook profiteren van internetsnelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s? Je aansluiten op de glasvezel verbinding is benodigd. De aanleg van glasvezel in Hollandsche Rading is niet goedkoop. Het gros van de leveranciers analyseren vooraf of inwoners enthousiast zijn. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan het worden aangelegd. Dit gebeurt ook steeds vaker voor glasvezel buitenaf in provincie Utrecht.

Direct een glasvezel internet abonnement afsluiten?