Glasvezel internet Iens Vergelijk online alle glasvezel deals en ontvang voordeel tot wel €89


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Het allersnelste internet met een betrouwbare verbinding? Stap dan vandaag nog over op glasvezel internet Iens. Deze nieuwe manier van internet werkt via een haardun vezel gemaakt van glas. Stukjes informatie worden met de snelheid van het licht van A naar B gestuurd. Daardoor bereik je internet verbindingssnelheden tot wel 1 Gigabit (1000 Mb/s). Bovendien is het ontzettend betrouwbaar. Eveneens op het moment dat je met diverse pc’s, telefoons en tv’s tegelijkertijd online bent. Ook interessant: elke provider (Fiber, T-Mobile, Caiwai) mag internet, tv en telefonie aan je uitleveren op het glasvezel web. Daarom is er veel concurrentie op de markt. Al met al zijn er ongeveer vijfentwintig providers. “Glas” is hip en wordt in het merendeel van de gemeenten geactiveerd. Jammer genoeg is het nog niet te bestellen in elke stad en dorp. Ontdekken of glasvezel in Iens al aangelegd is? Gebruik de postcode-tool en vergelijk huidige glasvezelabonnementen van februari 2024.

Inhoudsopgave
Alles weten over internet via glasvezel in jouw wijk? Via glasvezelinternetaanbieding.nl lees je relevante tips. Maak een keuze uit een van de onderstaande vragen, en je bekijkt ogenblikkelijk de details.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Iens
 2. Wat houdt glasvezel internet in?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Iens?
 4. Waar vind ik het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Iens?

Glasvezel vergelijken Iens februari 2024

Online glasvezel providers in Iens vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Hierdoor concurreren de verschillende aanbieders. Providers met elkaar vergelijken is daarom onmisbaar. En ingewikkeld is dat helemaal niet! Dankzij de vergelijkingstool vergelijk jij eenvoudig de meest bekende internet-leveranciers (zoals Ziggo en KPN). Dit is kinderspel aan de hand van ons 5 stappenmodel:

 1. Jullie woonplaats (adres) is het belangrijkste.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Behoort Glas niet tot de opties? In dat geval tref je de melding ‘geen glasvezel’.
 3. Ook kan jij er een alles in 1 pakket (met TV + Bellen) van maken.
 4. Je treft zonder moeite alle bedrijven die beschikbaar zijn op jouw postcode.
 5. Klik op het pakket dat past bij jouw wensen, en profiteer van het gemak van de overstapservice (of bekijk glasvezel pakket bij T-Mobile).

Voordelen van een glasvezel pakket in Iens

 • Sterke verbinding
 • Internetsnelheden tot wel 1 Gigabit
 • Downloaden en uploaden even snel
 • Hoge kwaliteit TV kijken
 • Gemakkelijk uitbreidbaar
 • Alle apparaten verbonden
 • Niets duurder dan kabel of ADSL
 • Ook voor zakelijk gebruik

glasvezel internet Iens


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden gemaakt van een uniek type glas. Via deze techniek wordt informatie met ongelofelijke (licht) snelheden getransporteerd. Dit gebeurt aan de hand van lichtsignalen, dit noemen we ook wel laserlicht. Het licht wordt continu aan- en uitgezet. Hieruit ontstaan bepaalde patronen. En die worden omgezet naar data. Het heeft wel wat weg van morsecode. De glasvezel internetverbinding verzendt daardoor razendsnel stukjes data over grote afstanden. Hierdoor is een glasvezel pakket zo veel sneller dan internet via kabel of ADSL.

Hoe werkt het?
Signalen van o.a. een webpagina openen, TV-kijken, en een telefoontje plegen worden getransformeerd naar digitale signalen (beter gezegd nullen en enen). Aangaande glasvezel is het principe hetzelfde, maar dan met licht aan en licht uit. Het uit- en aanzetten van licht is fantastisch vlot. In een miljoenste van een seconde, en in alle kleuren van de regenboog. Hierdoor is een glasvezel aansluiting Iens zo enorm snel. Online een spel spelen als Trine 2: Complete Story, terwijl een ander een populair programma als Nieuwe Tijden afspeelt op zijn/haar Lenovo Tab 3 Essential tablet, en een volgend persoon muziek van John Miles op Spotify luistert via zijn / haar Samsung Galaxy S7 telefoon. Ongelimiteerd internetten noemen we dat.

 • Glasvezelaansluiting

  Zit vaak in de meterkast. Wordt verbonden met de modem-router.

 • Router - Modem

  Vertaalt de lichtsignalen naar praktische data voor bellen, TV & internet.

 • Netwerkstekker

  Worden aangesloten op tv’s, laptops, tablets en meer. De modem zorgt voor IP adressen en Wi-Fi.

 • Snelle verbinding

  Je hebt nu een duurzame en fantastisch snelle internetverbinding door het hele huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat is de prijs van glasvezel internet in Iens?

Het klinkt zeer attractief, maar wat kost een glasvezelabonnement in Iens? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Voor welke aansluiting ga jij? Is het TV-pakket ook nodig, en wat te denken van bellen? En ook relevant: met welke internetsnelheid neem jij genoegen? Deze variabelen beïnvloeden de maandelijkse kosten van een (alles in 1) pakket. Hierna zie je de kosten van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Aanbieder Soort pakket Verbinding Prijzen
XS4All Internet Smart 80Mbps €45
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s en TV Basis 50Mbps €45
NLE Glasvezel Internet 50 / 50 Mbps 50Mbps €36
T-Mobile Thuis Internet 50 50Mbps €32,5
Caiwai Alleen Internet 150Mbps €39,95
Online Glasvezel 50 Internet en TV 50Mbps €48
KPN Glasvezel Internet en TV Basis 100 Mbps (incl. Bellen) 100Mbps €54,99
Telfort Glasvezel Internet en TV 50 / 50 Mbps 50Mbps €42,5
Tweak Glas 50 alles-in-1 50Mbps €50,95
Fiber Internet 50Mbps 50Mbps €39,95

Disclaimer: Kijk na of je internet bij glasvezel Iens afsluiten kunt. Voer je postcode + huisnummer in, en bekijk à la minute of fibre mogelijk is. Lees nu verder over glasvezel aanbieding in De Wilgen afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Gun jij jezelf het comfort van machtig snel internet? Maar wil je geen dure contract af te sluiten? Onze vergelijker helpt bij bij het vinden van het voordeligste internet-abonnement van Iens. Wat veel mensen denken is dat glasvezel internet duur is. Maar deze bewering klopt eigenlijk niet. De tarieven liggen vaak niet hoger dan kabel + ADSL contracten. Heb jij genoeg aan “internet”, en zijn “bellen” en “televisie” overbodig? Redden jullie je met contracten tot 40 mb/s? Dan hebben jullie al voordelige contracten vanaf €30 per maand.

Tips & Tricks voor het overstappen naar een voordelig glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Is jouw verbruik niet exorbitant? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Laat “televisie” achterwege. Tegenwoordig kijk je bij NPO en RTL eigenlijk alles gratis terug.
 • Voorkom dure extra opties bij je abonnement
 • Overweeg elk jaar om over te stappen. Bedrijven bieden zeer scherpe welkomstkortingen.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt jaarlijks weer geïnnoveerd. De snelheden worden steeds hoger in Iens. Hedendaags bestel je aanbiedingen startend bij 20/40 Mb/s en maximaal 500mb/s bedragen. Veel bedrijven beschikken over een 3-in-1 contract met downloadsnelheden tot 500 mb per seconde. Wat je misschien wel weet, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Bedrijven als Netrebel, Fiber en Tweak lopen hierin voorop. Zodoende geniet je in hoge kwaliteit van toppers van vroeger als The Dark Knight Rises en materiaal van eigen bodem zoals Spijt! op een televisie, telefoon of iPad. Of Binge watch je een serie als Samurai Jack zonder storing (HD). Zijn de mogelijkheden eindeloos in de gemeente Littenseradiel?

Welke snelheid past bij mij?
Supersnel internet tot wel 1000 Mb/s dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Misschien toch wel wat overdreven? Maak eens een lijst met activiteiten waar jij internet bij nodig hebt. Is dit eigenlijk alleen maar e-mailen, het nieuws lezen, social media, browsen? Dan vinden wij high-speed deals (300 Mb/s) niet echt nodig. In het schema hieronder bekijk jij de gepaste snelheid voor klein- en groot verbruik. Overtuigd? Doe direct de glasvezel postcodecheck Iens.


Type gebruik Snelheid Aantal pers. Werkzaamheden
Light 20 Mb/s 1 tot 2 muziek luisteren, filmpjes kijken, browsen, social media. Meest basic gebruik.
Huiselijk 40 – 60 Megabit 2 tot 4 Browsen, Videoland of NPO streamen in hoge kwaliteit met meerdere mensen/apparaten tegelijk.
Gewoon snel 100 – 150 Mb/s 4+ Met de hele familie gelijktijdig zonder problemen gamen, muziek luisteren, filmpjes kijken.
Razend vlug 150 Mb/s 5+ Toekomstbestendig, NPO of Pathé Thuis full HD (4k) streaming, gelijktijdig veel verschillende IP verbindingen.
Early adopters 300 Mb/s Onbegrensd No limits. Gaming, streaming van videos met het hele huishouden en grote e-mails versturen en ontvangen .
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Iens?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Meer dan 2.000.000 huishoudens (bron: Reggefiber) maken er gebruik van. Op naar de 5.000.000! Ook in de gemeente Littenseradiel wordt er aan gewerkt. Een belangrijke vraag is: Is in Iens glasvezel internet beschikbaar? Start nu direct met de postcodecheck, dan bekijk je razendsnel wat de mogelijkheden zijn in jouw straat. Hoe gaat dat precies? Vul je postcode en huisnummer in. Vervolgens ontdek jij onder het kopje “verbinding” jouw mogelijkheden. Er zijn 3 opties: ADSL, Fiber en Kabel. Voor elke soort verbinding zie jij de actuele leveringen (kruisje). Daardoor achterhaal je eenvoudig of glasvezel van bijvoorbeeld Ziggo, Caiwai, Tele2 al verkrijgbaar is. Wellicht ook beschikbaar: Glasvezel internet Stellendam.

Glasvezel aanleggen Iens
Direct toegang tot het snelste internet? Jullie huis aansluiten op glasvezel verbinding is dan vereist. Het aanleggen van glasvezel in Iens kan duur zijn. De aanbieders inventariseren op voorhand of inwoners enthousiast zijn. Is er voldoende animo? Dan kan het worden aangelegd. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Friesland.

Zo'n glasvezel internet abonnement afsluiten?