Glasvezel internet It Heidenskip Vergelijk alle glasvezel deals en profiteer van kortingen tot €55


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Vliegensvlug internet gebruiken met een uptime van 99%? Dan is het misschien iets voor jou: glasvezel internet It Heidenskip. Deze techniek werkt via dunne glasvezelkabels. Signalen worden dankzij een laserlicht techniek verstuurd. Om die reden bereik je een internetverbinding van 20 Mb/s oplopend tot 1000 Mb/s. Bovendien is het ontzettend betrouwbaar. Ook op het moment dat je met veel apparaten tegelijk verbonden bent. En daarbij komt: elke provider (Youfone, Telfort, Fiber) mag services aanbieden op het glasvezelnetwerk. Mede hierom is er een hoge mate van keuzevrijheid. Dit blijkt uit de 20 – 25 aanbieders. “Glas” is onmisbaar en wordt al in opvallend veel plaatsen aangelegd. Een tegenvaller: het is niet te bestellen in elke stad en dorp. Nieuwsgierig of glasvezel in It Heidenskip al mogelijk is? Start met een postcodecheck, en vergelijk de glasvezelabonnementen van mei 2024.

Inhoudsopgave
Benieuwd naar de voortgang van internet via glasvezel in jouw gemeente? Via onze site tref je relevante tips & tricks. Neem een van de veelgestelde vragen, en je bekijkt direct alle relevante informatie.

 1. Vergelijk glasvezel internet in It Heidenskip
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in It Heidenskip?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in It Heidenskip?

Glasvezel vergelijken It Heidenskip mei 2024

Eenvoudig glasvezel providers in It Heidenskip vergelijken? Het glasvezelnetwerk ligt helemaal open. Dus heb je als consument veel te kiezen. Providers met elkaar vergelijken is om die reden onmisbaar. En ingewikkeld is dat helemaal niet! Dankzij de vergelijkingstool vergelijk je in no-time alle grote providers (populair zijn Ziggo en KPN). Dit is mogelijk dankzij de onderstaande volgorde:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Behoort Glas niet tot de opties? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Ook mogelijk: TV en bellen toevoegen (3-in-1).
 4. Je checkt eenvoudig alle internet-bedrijven die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Kies de deal die bij jou past, en sluit jouw internet abonnement over (of bekijk 3-in-1 bij XS4ALL).

Voordelen van een glasvezel pakket in It Heidenskip

 • Betrouwbare verbinding
 • Hoge snelheden
 • Downloaden en uploaden even snel
 • Geniet van alle HD zenders
 • Eenvoudig extra opties activeren
 • Tegelijkertijd online met meerdere mensen
 • Betaalbaar: in verhouding met ADSL en kabel
 • Populair bij bedrijven

glasvezel internet It Heidenskip


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden gevormd door unieke glasconstructies. Via het netwerk wordt belangrijke data via ongekende snelheden (als het licht) overgestuurd. Allemaal mogelijk via lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Het licht wordt doorlopend aan en uitgezet (knipperend). Het gevolg zijn bijzondere patronen. En die transformeren weer naar data. Vaak wordt de vergelijking gemaakt met morse. De glasvezel internetverbinding “vervoert” daarom extreem snel gegevens over grote afstanden. Hierdoor is een glasvezel pakket vele malen sneller dan internetten op basis van ADSL of Kabel.

Hoe gaat dit in z’n werk?
Gegevens van een website bekijken, series kijken en telefoneren worden getransformeerd naar een digitaal signaal (oftewel nulletjes en eentjes). Inzake glasvezel gebeurt dit in ‘licht aan’ of ‘licht uit’. Dit aanspringen en uitspringen van het licht gaat enorm vlug. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Daarom is een glasvezel aansluiting It Heidenskip zo bovenmatig snel. Online spellen spelen zoals The Orange Box, terwijl een ander een populair programma als A’dam – E.V.A. afspeelt op zijn/haar Samsung Galaxy Tab tablet, en een 3e gezinslid muziek van Loreen streamt op zijn Xiaomi Redmi Note 4 telefoon. Het kan allemaal!

 • Glasvezelaansluiting

  Doorgaans in de meterkast. De aansluiting wordt aangesloten op de modem-router.

 • Router - Modem

  Vertaalt het laserlicht naar toepasbare signalen voor televisie, internet en bellen.

 • Netwerk-accessoires

  Deze verbinden de modem/router met bijvoorbeeld jouw TV en PC. De modem zorgt ook voor Wifi en ip-adressen.

 • Betrouwbare verbinding

  Je hebt nu een duurzame en machtig snelle internetverbinding in huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe duur is glasvezel internet in It Heidenskip?

Het oogt erg attractief, maar wat kost nu een glasvezelabonnement in It Heidenskip? Dat verschilt nogal per situatie. Welke bedrijf vind jij geschikt? Kies je daarnaast voor de TV opties en wat te denken van bellen? En niet onbelangrijk: wil je echt meer dan 100Mb/s? Dit draagt allemaal bij aan de tarieven van je (alles in 1) pakket. Onderstaand lees je actuele kosten van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Bedrijf Soort abonnement Speed Tarieven
XS4All Internet Plus 160Mbps €55
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s en TV Basis 100Mbps €55
NLE Glasvezel Alles-in-1 50 / 50 50Mbps €43,5
T-Mobile Thuis Alles – In – 1 100 100Mbps €53,5
Caiwai Alleen Internet 150Mbps €39,95
Online Glasvezel 100 Internet en TV 100Mbps €53
KPN Glasvezel Internet 100Mbps 100Mbps €43,99
Telfort Glasvezel Internet en Bellen 50 / 5 Mbps 50Mbps €30
Tweak Glas 500 internet+bellen 500Mbps €65
Fiber Internet 500Mbps 500Mbps €64,95

Belangrijk: Trek eerst na of je internet bij glasvezel It Heidenskip afsluiten kan. Geef je locatie op, en achterhaal probleemloos of fibre tot de mogelijkheden behoort. Zoek ook naar glasvezel aanbieding in Delft afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij profiteren van de vele voordelen van ontzaglijk snel internet? Maar wil je geen exorbitant prijzige contracten te nemen? De vergelijking ondersteunt bij het speuren naar het goedkoopste internet-abonnement van It Heidenskip. Wat veel mensen denken is dat de prijs van glasvezel internet hoog is. In de praktijk valt dat allemaal wel mee. De tarieven liggen vaak niet hoger dan ADSL en kabel internet. Selecteer je alleen het internet, en maak je eigenlijk geen gebruik van TV en bellen? Red jij je met een snelheid van 20 Mb/s? In die omstandigheden vind jij al betaalbare internet pakketten voor slechts €20 – €30 per maand.

Adviezen bij het afsluiten van een goedkoop glasvezel abonnement:

 • Beperk de internetsnelheid. Ben je geen intensieve gebruiker? Dan is 50 Mbps ruim voldoende.
 • Neem geen TV-abonnement. Hedendaags stream je gemakkelijk gemiste programma terug.
 • Laat ook dure services als een “filter” achterwege
 • Overweeg elk jaar om over te stappen. Internet-leveranciers bieden bijzonder verleidelijke welkomstkortingen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet staat niet stil. Jaarlijks worden nieuwe snelheden behaald in It Heidenskip. Nu tref jij pakketten variërend van 20 Mb/s tot 1 Gigabit per seconde. Vrijwel alle internet-aanbieders hanteren een 3-in-1 abonnement met down- en uploadsnelheden tot 500 mb p/s. Maar, met glasvezel kun je nog veel sneller, tot 1000 Mb/s. Bedrijven als Tweak, Netrebel en Fiber doen dit al. Zodoende geniet je in hoge kwaliteit van toppers van vroeger als Hoe tem je een draak en in Nederland geproduceerde films zoals Noord-Korea: Een dag uit het leven met jouw SmartTV, iPad of smartphone. Of Binge watch je een serie als Studio 60 on the Sunset Strip zonder problemen (Full HD). Voor welke optie kies jij in de gemeente Súdwest-Fryslân?

Welke snelheid heb ik nodig?
Supersnel internet tot wel 1000 Mb/s dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Echter, wat moet je daarmee? Zet eens op een rijtje waar jij internet voor gebruikt. Blijft dit beperkt tot social media, filmpjes kijken, browsen, muziek luisteren? Dan is een groot pakket (300 Mb/s) natuurlijk onnodig. In het overzicht hieronder doorzoek je een passende snelheid voor klein- en groot verbruik. Overtuigd? Doe direct de glasvezel postcodecheck It Heidenskip.


Gebruikerstype Connectie Aantal personen. Werkzaamheden
Gewoon 20 Megabit 1 of 2 het nieuws lezen, muziek luisteren, filmpjes kijken, browsen. Alle basis-activiteiten.
Family 40 – 60 Megabit 3 – 4 Surfen op het web, Netflix of Youtube streamen in hoge kwaliteit met meerdere apparaten op hetzelfde moment.
Lekker vlug 100 Mb/s 4 – 5 Met meerdere mensen op hetzelfde moment snel internetten, social media checken, gamen.
Goed snel 150+ Mb/s 5+ Klaar voor de toekomst: Pathé Thuis of Youtube full HD (4k) streaming, gelijktijdig veel verschillende IP verbindingen.
Mega-snel 300 Mb/s Onbegrensd Er zijn geen beperkingen. Online gamen, streaming van videos op verschillende apparaten en meer.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in It Heidenskip?

Glasvezel is de nieuwe standaard in ons land. Ruim 2 miljoen woningen (bron: Reggefiber) zijn al aangesloten. En daar kunnen er miljoenen bij. Ook in de gemeente Súdwest-Fryslân wordt hier veel over gesproken. Wat iedereen natuurlijk wil horen: Is in It Heidenskip glasvezel internet beschikbaar? Open de postcode-tool, en bekijk razendsnel wat er mogelijk is in jouw wijk. Kan ik dat nu direct doen? Voer eerst je postcode en huisnummer in. Vervolgens tref je onder het kopje “verbinding” de opties op basis van jouw locatie. De opties zijn ADSL, Kabel en Fiber. Per aansluiting zie jij de actuele leveringen (kruisje). Zodoende zie je zonder moeite of glasvezel van bijvoorbeeld KPN, Online.nl, Caiwai al verkrijgbaar is. Andere regio? Begin nu direct met Glasvezel internet Strijbeek.

Glasvezel aanleggen It Heidenskip
Lijkt jou dat wel wat, internetsnelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s? Het aanleggen van een glasvezel verbinding is dan wel nodig. Het traject van glasvezelaanleg in It Heidenskip is niet goedkoop. Het gros van de providers peilen vooraf of er belangstelling is. Genoeg huishoudens die meedoen? Dan kan de schop de grond in. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Friesland.

Nu een glasvezel internet abonnement afsluiten?