Glasvezel internet Leeuwarden Check snel alle glasvezel aanbiedingen en ontvang een voordeel tot €76


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Vliegensvlug internet gebruiken met vrijwel geen storingen? Overweeg dan beslist glasvezel internet Leeuwarden. Deze nieuwe manier van internet werkt via haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Stukjes informatie worden met lichtsnelheid van A naar B gestuurd. Dankzij deze techniek heb je toegang tot internetverbindingen die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Standaard heb je een ‘privé-verbinding’ die zeer stabiel is. Zelfs op het moment dat je met verschillende huisgenoten tegelijk online wilt. Een bijkomend pluspunt: elke provider (Youfone, Telfort, Ziggo) kan services aan je uitleveren op het glasvezel web. Daarom is er veel keuze. Al met al zijn er ongeveer 20+ verschillende leveranciers. “Glas” is duurzaam en wordt in plenty postcodegebieden gefaciliteerd. Helaas is het nog niet aangeboden in alle wijken. Direct achterhalen of glasvezel in Leeuwarden reeds beschikbaar is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk aantrekkelijke glasvezelabonnementen van maart 2023.

Inhoudsopgave
Nieuwsgierig naar de plannen m.b.t. internet via glasvezel in jouw gemeente? Via deze pagina tref je alle tips. Klik op een van de topics, en je bekijkt direct de details.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Leeuwarden
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Leeuwarden?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet ook beschikbaar in Leeuwarden?

Glasvezel vergelijken Leeuwarden maart 2023

Vliegensvlug glasvezel providers in Leeuwarden vergelijken? Het glasvezelnetwerk is 100% open. Hierdoor concurreren de verschillende aanbieders. Providers met elkaar vergelijken is altijd te adviseren. Maar hoe werkt dit? Via de vergelijker vergelijk jij moeiteloos de nationale glasvezel-aanbieders (met natuurlijk KPN en Ziggo). Dit doe je dankzij het stappenplan hieronder:

 1. Jouw adres dient als basis.
 2. Controleer of Glas/ADSL/Kabel beschikbaar zijn. Is Glas niet beschikbaar op jouw postcode? Dan staat hier een kruisje.
 3. Ook mogelijk: TV en bellen toevoegen (3-in-1).
 4. Je checkt onmiddellijk alle aanbieders die voor jou beschikbaar zijn.
 5. Klik op het pakket dat past bij jouw wensen, en stap netjes online over (of bekijk NLE).

Voordelen van een glasvezel pakket in Leeuwarden

 • Betrouwbare verbinding
 • De hoogste internetsnelheid
 • Uploaden & downloaden net zo snel
 • Hoge kwaliteit TV kijken
 • Diverse premium opties
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • Niets duurder dan kabel of ADSL
 • Een must voor de intenstieve internetgebruiker

glasvezel internet Leeuwarden


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden gemaakt van een uniek type glas. Via het netwerk wordt alles met ongelofelijke (licht) snelheden gestuurd. We hebben het dan over lichtsignalen, dit noemen we ook wel laserlicht. Dit licht wordt eigenlijk constant uit- en aangezet. Dit resulteert in een serie punten en strepen. Deze worden omgezet naar voor computers leesbare gegevens. Je kunt het vergelijken met morsecode. Zo’n glasvezel internetverbinding verzendt daardoor vliegensvlug data over grote afstanden. Daarom is het glasvezel pakket niet te vergelijken met ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe werkt dat precies?
Gegevens van een internetpagina openen, televisie kijken,en telefoneren worden vertaalt naar een digitaal signaal (beter gezegd nullen en enen). Aangaande glasvezel is het principe hetzelfde, maar dan met licht aan en licht uit. Het uit- en aanzetten van licht werkt gigantisch rap. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Hierom is een glasvezel aansluiting Leeuwarden zo fantastisch snel. Online spellen spelen zoals Thief Deadly Shadows, terwijl weer iemand anders een serie zoals De Lama’s kan kijken op bijv. zijn Lenovo Tab 4 Plus 8 tablet, en een derde persoon liedjes van Plain White T’S streamt op zijn Xiaomi Redmi Note 4X smartphone. Niets is te gek!

 • Glasvezelaansluiting

  Vind je doorgaans in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Router - Modem

  Transformeert het laserlicht in herkenbare signalen voor internet, TV + bellen.

 • Netwerktoebehoren

  Kunnen direct worden verbonden met tv’s, laptops, tablets en meer. De modem zendt ook een draadloze (IP) verbinding uit.

 • Betrouwbare verbinding

  Je kunt aan de slag met een bestendige en fantastisch snelle internetverbinding in alle ruimtes.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe duur is glasvezel internet in Leeuwarden?

Het voelt enorm attractief, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Leeuwarden? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Welke bedrijf vind jij geschikt? Heb jij ook de televisie uitbreiding nodig en wil jij een vaste telefoonlijn? En misschien nog het meest belangrijk: wil je echt meer dan 100Mb/s? Al deze zaken hebben effect op maandelijkse factuur van het (alles in 1) pakket. Hierna tref jij actuele kosten van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Bedrijf Type abonnement Snelheid Tarief
XS4All Alles-in-1 Plus 160Mbps €77,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Internet en Bellen 500 / 500 500Mbps €60
T-Mobile Thuis Internet en Bellen 500 500Mbps €47,5
Caiwai Buitengewoon Slim 300Mbps €63
Online Glasvezel 100 Alles-in-1 100Mbps €55,5
KPN Glasvezel Internet en TV 100 Mbps 100Mbps €63,99
Telfort Glasvezel Internet en TV 100 / 100 Mbps 100Mbps €50
Tweak Glas 500 alles-in-1 500Mbps €79,95
Fiber Alles-in-1 Medium 100Mbps 100Mbps €64,95

Voorwaarden: Ga eerst na of je internet bij glasvezel Leeuwarden afsluiten kan. Vul je adresgegevens in, en achterhaal in een oogopslag of fibre voor jullie huis tot de opties behoort. Vind alles uit over glasvezel aanbieding in Empe afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij gebruikmaken van het comfort van enorm snel internet? Echter, wens je geen hoge prijzen betalen? Onze vergelijker helpt bij het bestellen van het goedkoopste internet-abonnement van Leeuwarden. Wat veel mensen denken is dat glasvezel erg kostbaar is. Deze stelling is twijfelachtig. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met contracten op ADSL + Kabel. Kies je enkel voor internet, en zijn “bellen” en “televisie” overbodig? Is een internetsnelheid van 40 of 50 Mbp/s voor jou afdoende? Dan vind jij al goedkope abonnementen voor slechts €20 – €30 per maand.

Adviezen bij het afsluiten van een betaalbaar glasvezel abonnement:

 • Kies niet de grootste bandbreedte. Ben jij een reguliere gebruiker? In dat geval is 50 Mbps meer dan genoeg.
 • Neem geen TV-abonnement. Op dit moment kan je veel (gratis) online kijken.
 • Laat ook dure services als een “filter” achterwege
 • Stap regelmatig over. Internet-leveranciers werken met fantastisch uitnodigende aanbiedingen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt jaarlijks weer geïnnoveerd. Het gaat alsmaar sneller in Leeuwarden. Nu zijn er aanbiedingen die starten vanaf 40mb/s tot 500 of zelfs 1000 Mbps. Plenty leveranciers werken met een alles-in-1 pakket met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Maar, het glasvezel netwerk is gemaakt voor meer, tot wel 1 Gigabit. Maatschappijen als Fiber, Tweak en Netrebel lopen hierin voorop. Dan kijk je alleen nog in de beste kwaliteit naar klassiekers als The Gold Rush of video’s uit eigen land als Tot altijd op jouw computer of televisie. Of verslind jij een korte tijd een serie als Flight of the Conchords zonder haperingen (4K). Voor welke optie kies jij in de gemeente Leeuwarden?

Welke internetsnelheid kies ik?
1000 Mb/s, dan zal je niemand horen klagen. Echter, wat moet je daarmee? Bedenk eens kritisch waar jij internet bij nodig hebt. Is dit niet veel meer dan e-mailen, muziek luisteren, social media, het nieuws lezen? Dan vinden we dure pakketten tot 200 Mb/s wel wat overdreven. In het bijgaande schema bekijk jij de gepaste snelheid voor klein- en groot verbruik. Overtuigd? Doe direct de glasvezel postcodecheck Leeuwarden.


Gebruikerstype Connectie Grootte huishouden. Bezigheden
Light 15 – 30 Mb/s 1 of 2 e-mailen, het nieuws lezen, browsen, social media. De “normale” online activiteiten.
Huishoudelijk 40 – 60 Megabit 2 of 3 Rondsurfen, Pathé Thuis of NPO filmpjes bekijken in een hoge resolutie met meerdere mensen/apparaten tegelijk.
Lekker snel 100+ Mb/s 4+ Met het hele gezin tegelijk op hetzelfde moment snel filmpjes kijken, internetten, downloaden.
Supersnel 200+ Mb/s 5 – 7 Met het oog op de toekomst: Film1 of Netflix kijken op maximale kwaliteit en veel apparaten tegelijk verbonden.
Heavy-user 450 Mb/s Onbegrensd No limits. Internet gaming, streamen in 4k met het hele huishouden en grote bestanden versturen.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Leeuwarden?

Nederland is klaar voor glasvezel! Om en nabij de 2.000.000 gezinnen (Reggefiber) zijn al aangesloten. Elke dag komen er nieuwe bij. Ook in de gemeente Leeuwarden wordt er aan gewerkt. Wat veel mensen uitzoeken: Is in Leeuwarden glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, en bekijk zonder moeite wat er mogelijk is in je buurt. Hoe dat werkt? Klik op ‘vergelijken’ en voer je postcode in. Daaropvolgend bekijk jij onder het kopje “verbinding” de verkrijgbaarheid van de verbindingstypes. Het gaat daarbij dus om Kabel, ADSL + Fiber. Per type verbinding tref je de beschikbaarheid (vinkje). Daardoor vind je razendsnel of glasvezel van bijvoorbeeld Ziggo, Fiber, Online.nl al verkrijgbaar is. Nu ook online: Glasvezel internet Venray.

Glasvezel aanleggen Leeuwarden
Lijkt jou dat wel wat, internetsnelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s? Je woningen aansluiten op glasvezel verbinding is dan verplicht. Het traject van glasvezelaanleg in Leeuwarden kan hoge kosten met zich meebrengen. Veel internet providers inventariseren allereerst of mensen hier op zitten te wachten. Is de minimale grens van deelnemers behaald? Dan is het project geschikt om aan te leggen. Een voorbeeld van zo’n project is glasvezel buitenaf in de provincie Friesland.

Een glasvezel internet abonnement afsluiten?