Glasvezel internet Nijmegen Ontdek alle glasvezel aanbiedingen en ontvang voordeel tot wel €78


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Lekker snel internetten met een betrouwbare verbinding? Stap dan vandaag nog over op glasvezel internet Nijmegen. Glasvezel internet maakt gebruik van haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Digitale gegevens worden met lichtsnelheid verplaatst. Hierdoor haal je internetsnelheden van 500 – 1000 Mbps. Daarnaast is dit type verbinding erg betrouwbaar. Zelfs in de situatie waarin jij met veel apparaten tegelijk online wilt. En vergeet ook zeker niet: iedere provider (T-Mobile, KPN, XS4ALL) kan services uitleveren via het glasvezelnetwerk. Als gevolg hiervan is er veel concurrentie op de markt. Al met al zijn er ongeveer 21 – 23 actieve leveranciers. “Glas” is snel en wordt in steeds meer postcodegebieden aangesloten. Nochtans is het nog niet beschikbaar in alle gemeentes. Direct achterhalen of glasvezel in Nijmegen al voorhanden is? Doe de postcodecheck, en vergelijk aantrekkelijke glasvezel-abonnementen van maart 2023.

Inhoudsopgave
Geïnteresseerd in de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw woonplaats? Via onze tools bekijk je belangrijke info. Druk op een van de hieronder weergegeven vragen, en je bekijkt à la minute bruikbare info.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Nijmegen
 2. Wat houdt glasvezel internet in?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Nijmegen?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Nijmegen?

Glasvezel vergelijken Nijmegen maart 2023

Online glasvezel providers in Nijmegen vergelijken? Bij glasvezel is er altijd vrije providerkeuze. Dus vind je meerdere leveranciers. Prijzen en snelheden vergelijken is daarom heel slim. Hoe gaat dit in z’n werk? Met behulp van de postcodecheck vergelijk jij probleemloos alle grote glasvezel-aanbieders (met natuurlijk KPN en Ziggo). Dit doe je in 2 minuten aan de hand van het volgende stappenplan:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Bekijk welke type verbindingen beschikbaar zijn. Geen glas beschikbaar? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Daarnaast kies je optioneel voor bellen en televisie (alle-in-1).
 4. Je checkt onmiddellijk alle internet-aanbieders die jij kunt aansluiten op je woning.
 5. Klik op het pakket dat past bij jouw wensen, en profiteer van het gemak van de overstapservice (of bekijk snelle verbinding Tele2).

Voordelen van een glasvezel pakket in Nijmegen

 • Stabiele verbinding
 • Snelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s
 • Downloaden + uploaden op snelheid
 • TV in de hoogste resolutie
 • Hoge keuzevrijheid
 • Alle apparaten verbonden
 • Niets duurder dan kabel of ADSL
 • Onmisbaar voor zakelijke gebruikers

glasvezel internet Nijmegen


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden samengesteld met uniek glas. Door dit systeem wordt belangrijke data met hoge snelheden (van het licht) verstuurd. We hebben het dan over lichtsignalen, in de volksmond bestempeld als laserlicht.Het licht wordt continu uit- en aangezet. Dit zorgt voor bepaalde patronen. Dit wordt omgezet tot bruikbare data. Vaak wordt de vergelijking gemaakt met morse. Een glasvezel internetverbinding verstuurt hierom extreem snel stukjes data over enorme afstanden. En juist hierdoor is dit glasvezel pakket niet te vergelijken met ADSL of de kabel.

Hoe werkt dat eigenlijk?
Signalen die tot stand komen n.a.v. websites bezoeken, streamen, of bellen worden verwerkt tot digitale signalen (met enen en nullen). In het geval van glasvezel gaat dit ook zo, maar dan is het “licht aan” of “licht uit”. Het uit- en aanzetten van licht gaat ontzaglijk gauw. We hebben het dan over miljoensten van seconden. Vandaar is een glasvezel aansluiting Nijmegen zo bovenmatig snel. Online games spelen als Path of Exile, terwijl weer iemand anders een serie zoals De Mannentester streamt op zijn HTC Flyer tablet, en een derde persoon liedjes van Wim Sonneveld op Spotify luistert via zijn / haar HTC One A9 smartphone. Niets is te gek!

 • Glasvezelaansluiting

  Vind je doorgaans in de meterkast. Communiceert rechtstreeks met router/modem.

 • Modem - Router

  Vertaalt het laserlicht naar geschikte signalen voor tv, internet en telefonie.

 • Netwerktoebehoren

  Kunnen direct worden verbonden met bijvoorbeeld jouw TV en PC. De modem geeft een IP-adres uit en zendt WIFI bereik.

 • Stabiele verbinding

  Je kunt aan de slag met een vaste en ontiegelijk snelle internetverbinding in huis.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat kost glasvezel internet in Nijmegen?

Het lijkt allemaal bijzonder verleidelijk, maar wat is de prijs van een glasvezelabonnement in Nijmegen? Dat varieert nogal. Welke leverancier heeft je voorkeur? Heb jij ook de televisie uitbreiding nodig en willen jullie ook bellen? En ook relevant: met welke internetsnelheid neem jij genoegen? Dit heeft allemaal invloed op de tarieven van je (alles in 1) pakket. In de volgende tabel ontdekken jullie huidige prijzen van verschillende soorten glasvezel abonnementen.


Leverancier Type abonnement Speed Tarieven
XS4All Pro Internet (en Bellen) 500Mbps €68,5
Tele2 Glasvezel Extra 100mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 100Mbps €60
NLE Glasvezel Alles-in-1 100 / 100 100Mbps €51
T-Mobile Thuis Internet 500 500Mbps €45
Caiwai Gewoon Voordelig 100Mbps €48,5
Online Glasvezel 50 Alles-in-1 50Mbps €50,5
KPN Glasvezel Internet en TV Basis 500Mb (incl. Bellen) 500Mbps €62,99
Telfort Alles-in-1 Glasvezel 200 / 200 Mbps 200Mbps €55
Tweak Glas 100 alles-in-1 100Mbps €59,95
Fiber Internet en Bellen 50Mbps 50Mbps €39,95

Let op: Loop na of jij internet bij glasvezel Nijmegen afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en ontdek in no-time of fibre in jouw postcodegebied wel/niet kan. Bekijk ook de mogelijkheden voor: glasvezel aanbieding in Hichtum afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij gebruikmaken van de luxe van razend snel internet? Echter, wens je geen hoog tarief te betalen? De vergelijking ondersteunt bij het afsluiten van het goedkoopste internet-abonnement van Nijmegen. Veel consumenten denken dat glasvezel internet duur is. Dit blijkt eigenlijk helemaal niet zo te zijn. De tarieven liggen vaak niet hoger dan internet via kabel of ADSL. Beperk jij het pakket tot enkel internet, en zijn “bellen” en “televisie” overbodig? Is een internetsnelheid van 40 of 50 Mbp/s voor jou afdoende? Dan tref jij al voordelige internet pakketten voor 2 tientjes in de maand.

Tips & Tricks voor het oversluiten van een betaalbaar glasvezel abonnement:

 • Limiteer de downloadsnelheid. Heb je slechts enkele apparaten in huis? Dan is 50 Mbps ruim voldoende.
 • Bespaar op TV-kijken. Vandaag de dag kun je bijvoorbeeld gratis NPO kijken.
 • Kies ook niet voor dure cloud opslagdiensten
 • Stap regelmatig over. Bedrijven hebben fantastisch scherpe aanbiedingen.

Welke provider biedt het snelste glasvezel?

Glasvezel internet staat niet stil. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Nijmegen. Op dit moment bestel jij abonnementen startend bij 20/40 Mb/s tot 1 Gigabit per seconde. Meer en meer leveranciers hebben de beschikking over een alles-in-1 abonnement met een download- en uploadsnelheid van 500 Mb. Let op, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Bedrijven als Netrebel, Tweak en Fiber bieden dit al aan. Zodoende geniet je in hoge kwaliteit van kaskrakers zoals Trainspotting of video’s uit eigen land als All Stars op een televisie, telefoon of iPad. Of Binge watch je een serie als The Good Wife zonder haperingen (4K). Wat doe jij met deze mogelijkheid in de gemeente Nijmegen?

Welke internetsnelheid past bij mij?
1000 Mb/s, dat klinkt natuurlijk aantrekkelijk. Echter, wat moet je daarmee? Ga voor jezelf eens goed na voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Is dit eigenlijk alleen maar muziek luisteren, social media, e-mailen, filmpjes kijken? Dan is het grote pakket (400 Mb/s) niet ons eerste advies. In het overzicht hieronder check je de adviessnelheid voor klein- en groot verbruik. Overtuigd? Doe direct de glasvezel postcodecheck Nijmegen.


Soort gebruik Connectie Aantal personen. Werkzaamheden
Gewoon 20 Mbps 1 het nieuws lezen, browsen, muziek luisteren, filmpjes kijken. Meest basic gebruik.
Gezin 50 Mb/s 3 – 4 Websites bezoeken, Pathé Thuis of NLziet streamen in hoge kwaliteit met meerdere mensen/apparaten tegelijk.
Snel Internet 100 Mb/s 4 Met de hele familie tegelijkertijd snel gamen, social media checken, internetten.
Goed snel 250 Mb/s 5 tot 7 Future-proof: Netflix of Film1 full HD (4k) streaming, geschikt voor veel Wifi apparaten.
Heavy-user 450 Mb/s Ongelimiteerd Niets is te gek. Online spelletjes, bekijken van 4K films met alle leden van het gezin en grote bestanden versturen.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Nijmegen?

De populariteit van glasvezel is ongekend. Ongeveer 2 miljoen huishoudens (volgens Reggefiber) maken er gebruik van. Elke dag komen er nieuwe bij. Ook in de gemeente Nijmegen zijn er volop ontwikkelingen. Wat veel mensen uitzoeken: Is in Nijmegen glasvezel internet beschikbaar? Open de postcode-tool, dan ontdek je in no-time wat er mogelijk is in jullie wijk. Hoe gaat dat precies? Voer bovenaan deze pagina je gegevens in. Daaropvolgend ontdek je bij het tabje “verbinding” de opties op basis van jouw locatie. Dit zie je niet alleen voor Fiber, maar ook voor ADSL en kabel. Voor elke soort verbinding zie jij de beschikbaarheid (vinkje). Zo vind je in 2 stappen of glasvezel van bijvoorbeeld Tele2, NLE, Online.nl al verkrijgbaar is. Op glasvezelinternetaanbieding.nl bekijk je ook Glasvezel internet Zuidlaren.

Glasvezel aanleggen Nijmegen
Ook profiteren van het snelste internet? De aanleg van een glasvezel verbinding is dan verplicht. Het proces van glasvezel aanleggen in Nijmegen is mogelijk duur. Het gros van de providers analyseren allereerst of hier animo voor is. Is er voldoende animo? Dan kan er gegraven worden. Je ziet dit bijvoorbeeld bij glasvezel buitenaf in provincie Gelderland.

Direct een glasvezel internet abonnement afsluiten?