Glasvezel internet Utrecht Vergelijk alle glasvezel aanbiedingen en profiteer van kortingen tot €65


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Razendsnel browsen met een betrouwbare verbinding? Overweeg dan beslist glasvezel internet Utrecht. Deze razendsnelle manier van internet is mogelijk dankzij dunne glasvezelkabels. Digitale gegevens worden met lichtsnelheid verzonden. Dankzij deze techniek profiteer je van een internetsnelheid die beginnen bij 40 Mb/s tot wel 1 Gigabit. Daarnaast is dit type verbinding erg betrouwbaar. Ook in de situatie waarin jij met verschillende huisgenoten tegelijk op het internet bent aangesloten. En daarbij komt: iedere provider (T-Mobile, Ziggo, Tele2) mag zijn diensten activeren middels glasvezel constructies. Mede hierom is er een hoge mate van keuzevrijheid. Alles bij elkaar opgeteld zijn er zo’n 20+ verschillende leveranciers. “Glas” is innovatief en wordt in een toenemend aantal postcodegebieden gefaciliteerd. Helaas is het nog niet verkrijgbaar in heel Nederland. Ontdekken of glasvezel in Utrecht al te bestellen is? Start met een postcodecheck, en vergelijk huidige glasvezel-abonnementen van februari 2024.

Inhoudsopgave
Meer weten over de ontwikkelingen van internet via glasvezel in jouw woonplaats? Middels deze pagina ontdek je relevante tips & tricks. Kies een van de onderwerpen hieronder, en je vindt ogenblikkelijk bruikbare tips en tricks.

 1. Glasvezel internet vergelijken in Utrecht
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Utrecht?
 4. Welke provider biedt het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet nu beschikbaar in Utrecht?

Glasvezel vergelijken Utrecht februari 2024

Moeiteloos glasvezel providers in Utrecht vergelijken? Glasvezel kent een open netwerkstructuur. Hierdoor concurreren de verschillende aanbieders. Internet pakketten met elkaar vergelijken is zodoende heel interessant. Dit kan iedereen thuis doen! Geholpen door deze website vergelijk je meteen alle grote internet-leveranciers (zoals Ziggo en KPN). Dit is mogelijk dankzij het stappenplan hieronder:

 1. Gebruik jouw postcode + huisnummer.
 2. Controleer of Glas/ADSL/Kabel beschikbaar zijn. Behoort Glas niet tot de opties? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Ook mogelijk: TV en bellen toevoegen (3-in-1).
 4. Je ontdekt onmiddellijk alle internet-aanbieders die beschikbaar zijn op jouw postcode.
 5. Kies de deal die bij jou past, en stap direct online over (of bekijk glasvezel pakket bij T-Mobile).

Voordelen van een glasvezel pakket in Utrecht

 • Betrouwbare verbinding
 • Snelheden van 500 Mb/s tot 1000 Mb/s
 • Downloaden en uploaden even snel
 • Geniet van alle HD zenders
 • Eenvoudig extra opties activeren
 • Tegelijkertijd online met meerdere mensen
 • De prijs vergelijkbaar met ADSL + Kabel
 • Ideaal voor de heavy users

glasvezel internet Utrecht


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn heel dunne en zuivere draden, gemaakt van een uniek type glas. Via deze techniek wordt informatie met ongelofelijke (licht) snelheden overgestuurd. Dit gebeurt aan de hand van lichtsignalen, wat je vaak ook tegenkomt als laserlicht. Dit licht wordt aanhoudend aan- en uitgeschakeld. Dit ontspruit in complexe patronen. Die worden verwerkt naar data. Eigenlijk een soort bericht in morse. Deze glasvezel internetverbinding verstuurt hierom razendsnel informatie naar de andere kant van de wereld. Daarom is dit glasvezel pakket zo veel sneller dan ADSL/VDSL of Kabel.

Hoe werkt het?
Signalen van bijvoorbeeld internetten, streamen, of bellen worden veranderd in een digitaal signaal (eentjes en nulletjes). Als we het hebben over glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Het knipperen van het licht werkt fantastisch vlug. In een miljoenste van een seconde, en in alle kleuren van de regenboog. Vandaar is een glasvezel aansluiting Utrecht zo ontiegelijk snel. Multiplayer spelletjes spelen als Quake, terwijl een ander een populair programma als Volgens Robert afspeelt op zijn/haar HP Elite x2 G1 tablet, en een derde persoon liedjes van Take That afspeelt op een HTC Hero telefoon. Niets is te gek!

 • Glasvezelaansluiting

  Deze wordt vaak gemonteerd in de meterkast. De aansluiting wordt aangesloten op de modem-router.

 • Modem - Router

  Transformeert het laserlicht in geschikte signalen voor bellen, TV & internet.

 • Netwerkstekker

  Deze kabels sluiten de router aan op tv’s, laptops, tablets en meer. De router zorgt voor IP adressen en Wi-Fi.

 • Betrouwbare verbinding

  Het gevolg? een bestendige en verschrikkelijk snelle internetverbinding.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat zijn de kosten van glasvezel internet in Utrecht?

Het voelt geweldig verleidelijk, maar wat zijn de kosten van een glasvezelabonnement in Utrecht? Dat hangt af van verschillende factoren. Welke provider kies je? Kies je daarnaast voor de TV opties en wat wil je met telefonie? Wellicht ook interessant: welke snelheid wil jij? Dit heeft allemaal invloed op de internetfactuur van jouw (alles in 1) pakket. Verderop vind jij actuele kosten van enkele populaire glasvezel abonnementen.


Leverancier Type pakket Snelheid Kosten
XS4All Internet Smart 80Mbps €45
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s en TV Basis 50Mbps €45
NLE Glasvezel Internet en TV 500 / 500 500Mbps €67,5
T-Mobile Thuis Alles – In – 1 100 100Mbps €53,5
Caiwai Buitengewoon Voordelig 100Mbps €52
Online Glasvezel 50 Internet en TV 50Mbps €48
KPN Glasvezel Internet en TV Basis 100 Mbps (incl. Bellen) 100Mbps €54,99
Telfort Glasvezel Internet en TV 50 / 50 Mbps 50Mbps €42,5
Tweak Glas 50 alles-in-1 50Mbps €50,95
Fiber Internet en Bellen 100Mbps 100Mbps €44,95

Niet vergeten: Bekijk altijd of je internet bij glasvezel Utrecht afsluiten kan. Vul je adresgegevens in, en ontdek moeiteloos of fibre mogelijk is. Lees nu verder over glasvezel aanbieding in Olterterp afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij kennismaken met de luxe van reusachtig snel internet? Maar liever geen hogere maandelijkse lasten? Wij bieden tools voor het speuren naar het goedkoopste internet-abonnement van Utrecht. Een grote misvatting is dat glasvezel erg kostbaar is. Echter, de praktijk laat ons anders zien. De kosten zijn meestal vergelijkbaar met kabel + ADSL contracten. Beperk jij het pakket tot enkel internet, en zijn “bellen” en “televisie” overbodig? Kun jij uit de voeten met een verbinding van 20 Megabit? In die omstandigheden tref je al betaalbare pakketten voor slechts €20 – €30 per maand.

Tips bij het zoeken van een voordelig glasvezel abonnement:

 • Limiteer de downloadsnelheid. Ben je geen intensieve gebruiker? Dan heb je niets aan een pakket met 200 of 400 Mbps.
 • Schrap digitale TV. Hedendaags kun je bijvoorbeeld gratis NPO kijken.
 • Kies ook niet voor dure cloud opslagdiensten
 • Wissel regelmatig van contract. Internet-aanbieders hanteren fantastisch hoge welkomstkortingen.

Bij welke leverancier heb ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt jaarlijks weer geïnnoveerd. Jaarlijks worden nieuwe snelheden behaald in Utrecht. Hedendaags treffen jullie glasvezel pakketten vanaf 20 Mbps en oplopen tot maar dan 500mb/s. Steeds meer maatschappijen verkopen een alles-in-1 contract met een download- en uploadsnelheid van 500 Mb. Maar, glasvezel kan hogere snelheden aan, tot wel 1 gigabit. Innovatieve partijen als Fiber, Tweak en Netrebel laten dit al zien. Dan stream je moeiteloos klassiekers als The Maltese Falcon en NL films als Noord-Korea: Een dag uit het leven op jouw computer of televisie. Natuurlijk bekijk je zo ook series zoals It’s Always Sunny in Philadelphia zonder storing (HD). Voor welke optie kies jij in de gemeente Utrecht?

Welke snelheid past bij mij?
Snelheden tot 1000 Mbps, dat lijkt uiteraard fantastisch. Is dat echt noodzakelijk? Overweeg eens grondig waar jij internet voor gebruikt. Blijft jouw gebruik beperkt tot e-mailen, social media, het nieuws lezen, browsen? Dan vinden we dure pakketten met 200 Mb/s natuurlijk onnodig. In het overzicht hieronder bekijk jij de adviessnelheid voor klein- en groot verbruik. Overtuigd? Doe direct de glasvezel postcodecheck Utrecht.


Type gebruiker Abonnement Hoeveel personen? Bezigheden
Basic 20 Megabit 1 tot 2 muziek luisteren, browsen, e-mailen, social media. De “normale” online activiteiten.
Huishouden 40 Mb/s 3 of 4 Websites bezoeken, Videoland of Film1 streamen in prima kwaliteit met het hele gezin op hetzelfde moment.
Snel Internet 50 – 100 Mb/s 4 Met het hele huishouden tegelijk zonder problemen muziek luisteren, uploaden, internetten.
Razend vlug 250 Mb/s 5 – 8 Met het oog op de toekomst: NLziet of Netflix full HD (4k) streaming, veel producten tegelijkertijd online.
Mega-snel 500 + Mb/s Grenzeloos Alles kan! Online spelletjes, 4k streamen op verschillende apparaten en grote bestanden versturen.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Utrecht?

De populariteit van glasvezel is ongekend. Om en nabij de 2.000.000 gezinnen (Reggefiber) beschikken er al over. Op naar de 5.000.000! Rondom gemeente Utrecht is dit ook een actueel onderwerp. Wat jij wil weten is: Is in Utrecht glasvezel internet beschikbaar? Maak hiervoor gebruik van de postcodecheck, dan weet je meteen wat de huidige toestand is in jullie postcodegebied. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Klik op ‘vergelijken’ en voer je postcode in. Nadien zie jij onder het kopje “verbinding” de verkrijgbaarheid van de verbindingstypes. Dit zie je niet alleen voor Fiber, maar ook voor ADSL en kabel. Per type tref jij de beschikbaarheid (vinkje). Op die manier zie je direct of glasvezel van bijvoorbeeld Caiwai, Online.nl, Fiber al verkrijgbaar is. Wellicht ook beschikbaar: Glasvezel internet Veenwouden.

Glasvezel aanleggen Utrecht
Lijkt jou dat wel wat, het comfort van “glas”? Je woningen aansluiten op glasvezel verbinding is dan verplicht. Het proces van glasvezel aanleggen in Utrecht kan prijzig zijn. Het gros van de maatschappijen peilen allereerst of mensen hier op zitten te wachten. Is er voldoende animo? Dan kan de schop de grond in. Een voorbeeld van zo’n project is glasvezel buitenaf in de provincie Utrecht.

Zo'n glasvezel internet abonnement afsluiten?