Glasvezel internet Zutphen Bekijk nu alle glasvezel leveranciers en bespaar tot wel €76


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Razendsnel browsen zonder storing? Kies dan voor glasvezel internet Zutphen. Deze nieuwe manier van internet werkt via haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Gegevens worden zeer snel (lichtsnelheid) verplaatst. Via “glas” haal je een internetverbinding oplopend tot 1000 Mbps. Van storingen heb je nauwelijks last. Ook als je met velerlei laptops en smartphones tegelijk op het internet bent aangesloten. Een bijkomend pluspunt: elke provider (Fiber, Telfort, KPN) kan zijn diensten aanbieden op het glasvezelnetwerk. Om die reden is er veel concurrentie op de markt. In ons land vinden we ruim vijfentwintig providers. “Glas” is populair en wordt in veel wijken en gemeenten aangeboden. Jammer genoeg is het nog niet beschikbaar in alle plaatsen. Nieuwsgierig of glasvezel in Zutphen reeds beschikbaar is? Voer je postcode en huisnummer in, en vergelijk direct glasvezel-abonnementen van februari 2024.

Inhoudsopgave
Benieuwd naar internet via glasvezel in jouw gemeente? Via deze pagina tref je essentiële details. Selecteer een van de onderwerpen hieronder, en jij doorzoekt snel info die jou verder kan helpen.

 1. Vergelijk glasvezel internet in Zutphen
 2. Wat is glasvezel internet?
 3. Hoe duur is glasvezel internet in Zutphen?
 4. Wie levert het snelste glasvezel?
 5. Is glasvezel internet tegenwoordig beschikbaar in Zutphen?

Glasvezel vergelijken Zutphen februari 2024

Meteen glasvezel providers in Zutphen vergelijken? Glasvezel gaat gepaard met een vrije providerkeuze. Zodoende concurreren de verschillende aanbieders. Internet pakketten met elkaar vergelijken is om die reden heel slim. Maar hoe werkt dit? Aan de hand van de vergelijker vergelijk je supersnel alle grote providers (populair zijn Ziggo en KPN). Dit is mogelijk dankzij de vijf duidelijke stappen:

 1. Jouw adres dient als basis.
 2. Controleer of Glas/ADSL/Kabel beschikbaar zijn. Behoort Glas niet tot de opties? Dan wordt dit meteen weergegeven.
 3. Als optie kun je ook Televisie + Bellen activeren (drie-in-één).
 4. Je checkt meteen alle glasvezel-aanbieders die actief zijn op jullie adres.
 5. Selecteer de gewenste aanbieding, en profiteer van het gemak van de overstapservice (of bekijk glasvezel NLE).

Voordelen van een glasvezel pakket in Zutphen

 • Stabiele verbinding
 • Internetsnelheden tot wel 1 Gigabit
 • Downloaden en uploaden even snel
 • Altijd en overal TV kijken
 • Diverse premium opties
 • Het hele gezin online, zonder verlies van snelheid
 • De prijs vergelijkbaar met ADSL + Kabel
 • Steeds vaker zakelijk afgesloten

glasvezel internet Zutphen


Wat is glasvezel internet?

Glasvezels zijn haardunne, sterke draden gemaakt van speciaal glas. Door dit systeem worden signalen met ongelofelijke (licht) snelheden getransporteerd. Dit kan dankzij speciale lichtsignalen, ook bekend als laserlicht. Dit licht wordt alsmaar uit- en aangezet. Hieruit ontstaan complexe patronen. En die worden omgezet naar data. Vergelijk het maar met een bericht in morse. Een glasvezel internetverbinding verzend hierdoor razendsnel gegevens van A naar B. Hierom is internet via een glasvezel pakket vele malen sneller dan internetten op basis van ADSL of Kabel.

Hoe werkt dat eigenlijk?
Signalen die tot stand komen n.a.v. een webpagina openen, televisie kijken,of bellen worden verwerkt tot digitale signalen (met enen en nullen). Inzake glasvezel gaat het niet met nullen en enen, maar met “licht aan” en “licht uit”. Het uit- en aanzetten van licht is geweldig gauw. Dit ligt onder de milliseconde. Hierdoor is een glasvezel aansluiting Zutphen zo ontzaglijk snel. Multiplayer spelletjes spelen als Sid Meier’s Civilization® V, terwijl iemand anders een serie als De Lama’s streamt op zijn of haar Microsoft Surface Pro 3 tablet, en weer een ander muziek vanRobin Thicke & T.I. & Pharrell Williams streamt op zijn Motorola Moto G5 smartphone. Het kan allemaal!

 • Glasvezelaansluiting

  Zit vaak in de meterkast. Net als de aangesloten modem-router.

 • Router - Modem

  Transformeert het laserlicht in behapbare data voor internetten, bellen en televisie.

 • Netwerkkabel

  Kunnen direct worden verbonden met je smartphone, tablet etc. De modem zorgt voor IP adressen en Wi-Fi.

 • Storingsvrije verbinding

  Je kunt aan de slag met een bestendige en ontzettend snelle internetverbinding in de woning.

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoe duur is glasvezel internet in Zutphen?

Het lijkt geweldig interessant, maar wat betaal ik voor een glasvezelabonnement in Zutphen? Dat varieert nogal. Voor welke aansluiting ga jij? Wil je ook digitaal TV kijken, en gebruik je nog een huistelefoon? En niet te vergeten: hoeveel Mb/s internet wil je? Dit heeft allemaal invloed op de factuur van jouw (alles in 1) pakket. Hierna vinden jullie de kosten van vaak gekozen glasvezel abonnementen.


Leverancier Soort contract Speed Tarief
XS4All Internet Smart (en TV) 80Mbps €62,5
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50
NLE Glasvezel Internet en TV 100 / 100 100Mbps €51
T-Mobile Thuis Internet 500 500Mbps €45
Caiwai Buitengewoon Slim 300Mbps €63
Online Glasvezel 100 Alles-in-1 100Mbps €55,5
KPN Glasvezel Internet en TV 4K 100 Mbps (incl. Bellen) 100Mbps €74,99
Telfort Glasvezel Internet en TV 100 / 100 Mbps 100Mbps €50
Tweak Glas 500 alles-in-1 500Mbps €79,95
Fiber Alles-in-1 Medium 200Mbps 200Mbps €74,95

Let op: Trek eerst na of je internet bij glasvezel Zutphen afsluiten kunt. Kies jouw locatie, en check probleemloos of fibre voor jouw woning mogelijk is. Ook interessant: glasvezel aanbieding in Sint-Maartensdijk afsluiten.

Goedkoopste glasvezelabonnement
Wil jij ook toegang tot de pluspunten van ontiegelijk snel internet? Echter, weiger jij exorbitant prijzige contracten te nemen? De vergelijking ondersteunt bij het bestellen van het goedkoopste internet-abonnement van Zutphen. Het algemene sentiment is dat glasvezel internet prijzig is. Dit klopt eigenlijk niet. De tarieven liggen vaak niet hoger dan contracten op ADSL + Kabel. Selecteer je alleen het internet, en heb je geen TV of bellen pakket nodig? Zijn verbindingen tot 45/50 Mb p/s genoeg? Voor dergelijke situaties vind je al zeer voordelige internet pakketten vanaf €25 per maand.

Hulp bij het oversluiten van een voordelig glasvezel abonnement:

 • Matig de snelheid van het internet. Ben jij geen excessieve internetgebruiker? Kies dan gewoon een instappakket van bijv. 40 Mb/s.
 • Laat “televisie” achterwege. Hedendaags kan je veel (gratis) online kijken.
 • Voorkom dure extra opties bij je abonnement
 • Vergelijk jaarlijk de aanbiedingen, en stap over. Bedrijven stunten met geweldig aantrekkelijke welkomstkortingen.

Via welke provider krijg ik de snelste glasvezel?

Glasvezel internet wordt elke jaar doorontwikkeld. Elke paar jaar nemen de snelheden weer toe in Zutphen. Vandaag de dag vind je pakketten variërend van 20 Mb/s tot 1 Gigabit per seconde. Vrijwel alle internet-aanbieders hebben de beschikking over een abonnement met een snelheid van 500 Mb (upload en download). Maar, dat is niet de max van glasvezel, dit kan wel 1000 Mb/s aan. Innovatieve partijen als Tweak, Netrebel en Fiber lopen hierin voorop. Zodoende geniet je in hoge kwaliteit van topfilms als The Bridge on the River Kwai of video’s uit eigen land als Zwartboek met jouw tablet, smartphone of PC. Ook kan je wanneer je wilt series streamen zoals The Newsroom zonder problemen (Full HD). Zijn de mogelijkheden eindeloos in de gemeente Zutphen?

Hoeveel Mb/s internetsnelheid heb ik nodig?
1000 Mb/s, dan zal je niemand horen klagen. Maar heb je het eigenlijk nodig? Overweeg eens grondig voor welke activiteiten jij het internet gebruikt? Is dit eigenlijk alleen maar het nieuws lezen, e-mailen, browsen, social media? Dan is een groot pakket van 200 Mb/s wel wat overdreven. In het onderstaande overzichtje bekijken jullieeen klein advies voor verschillende soorten gebruik. Direct bestellen? Doe dan de glasvezel postcodecheck Zutphen.


Type gebruiker Verbinding Hoeveel personen? Activiteiten
Instap 20 Mbps 1 tot 2 filmpjes kijken, browsen, social media, e-mailen. Alle basis-activiteiten.
Family 40 – 80 Mb/s 2 of 3 Internetten, Youtube of Videoland filmpjes bekijken in een hoge resolutie met meerdere apparaten op hetzelfde moment.
Gewoon snel 100 – 150 Mb/s 4+ Met de hele familie tegelijk zonder problemen internetten, uploaden, muziek luisteren.
Razend vlug 200 Megabit 5+ Klaar voor de toekomst: NLziet of Youtube streamen in 4K, veel apparaten tegelijk verbonden.
High-speed 450 Mb/s 8+ Alles kan! Gaming, bekijken van 4K films op verschillende apparaten en grote bestanden versturen.
internet providers
glasvezel-internet-youfone-logo
glasvezel-internet-NLE-logo
glasvezel-internet-telfort-logo
glasvezel-internet-online-logo
glasvezel-internet-tele2-logo
glasvezel-internet-kpn-logo
glasvezel-internet-caiway-logo
glasvezel-internet-xs4all-logo
glasvezel-internet-ziggo-logo
glasvezel-internet-t-mobile-logo
online-glasvezel-afsluiten

Is glasvezel internet beschikbaar in Zutphen?

De populariteit van glasvezel is ongekend. Om en nabij de 2.000.000 gezinnen (Reggefiber) zijn al aangesloten. Op naar de 5.000.000! Rondom gemeente Zutphen is dit ook een actueel onderwerp. Een relevant vraagstuk is: Is in Zutphen glasvezel internet beschikbaar? Start nu direct met de postcodecheck, en doorzoek ogenblikkelijk wat de status is in jouw woning. Hoe check ik dit? Vul je postcode en huisnummer in. Daarna zie jij links bij “verbindingen” de verkrijgbaarheid van de verbindingstypes. Er zijn 3 opties: ADSL, Fiber en Kabel. Per optie tref je een icoontje (kruisje of vinkje). Zo zie je onmiddellijk of glasvezel van bijvoorbeeld Telfort, Online.nl, NLE al verkrijgbaar is. Nu ook online: Glasvezel internet Iens.

Glasvezel aanleggen Zutphen
Wil jij gebruik maken van het comfort van “glas”? Het aanleggen van een glasvezel verbinding is dan vereist. Glasvezel aanleg in Zutphen kan flink in de papieren lopen. De meeste providers checken van tevoren of er interesse is. Doet meer dan 50% mee? Het aanleggen kan dan beginnen. Deze werkwijze past glasvezel buitenaf bijvoorbeeld toe in provincie Gelderland.

Ook een glasvezel internet abonnement afsluiten?